- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.123
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
Merhaba dostlar.Yenilen pehlivan misali kurabiye yarışmasından sonra bir tarifle yine burdayım.Hayır nerden geliyor bu cesaret ben de anlamış değilim Sanırım Nevreste ye olan sevgim beni buralara getiriyor ( editöre az yaklaşıpta oyları toplamak değil amacım tabikiii dee tamamen duygusal) minik bir kızım olduğu için yine çok kolay bir tarifle geldim.Diğer tariflerin eline su bile dökemez ama ne yapayım seviyorum katılmayı.
Tarife gelecek olursak herkesin yaptığı ve severek yediği kısır bizim oralarda ''iç'' diye tabir edilir.Bulgur ıslanmaz limon yerine nar ekşisi koyulur.Diğer ayrıntılar ise;
Malzemeler
1 çay bardağı kadar ince bulgur (kişi sayısı kadar)
nar ekşisi,zeytinyağı ( damak tadına göre değişir miktarı)
tuz,kimyon,pul biber,domates salçası,kuru nane
taze soğan,maydanoz ve istenilen diğer yeşillikler
Önce bulguru kabımıza alıp elimizi az su ile ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz ta ki yumuşayana dek.Bu arada tuzu kimyonu ve pul biberi ekliyoruz.
Bu şekilde de biraz yoğurduktan sonra salçayı ekliyoruz.
salçayı da ekledikten sonra çılgınlar gibi yoğuruyoruz tekrar. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Üstüne nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip nazik hareketlerle karıştırıyoruz
veee marulla turşuyla turpla çılgınca yiyoruzzzzzzzz.
vee tabiki olmazsa olmaz yeme tarzımız
afiyet olsuuunnnnnn
Tarife gelecek olursak herkesin yaptığı ve severek yediği kısır bizim oralarda ''iç'' diye tabir edilir.Bulgur ıslanmaz limon yerine nar ekşisi koyulur.Diğer ayrıntılar ise;
Malzemeler
1 çay bardağı kadar ince bulgur (kişi sayısı kadar)
nar ekşisi,zeytinyağı ( damak tadına göre değişir miktarı)
tuz,kimyon,pul biber,domates salçası,kuru nane
taze soğan,maydanoz ve istenilen diğer yeşillikler
Önce bulguru kabımıza alıp elimizi az su ile ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz ta ki yumuşayana dek.Bu arada tuzu kimyonu ve pul biberi ekliyoruz.
Bu şekilde de biraz yoğurduktan sonra salçayı ekliyoruz.
salçayı da ekledikten sonra çılgınlar gibi yoğuruyoruz tekrar. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Üstüne nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip nazik hareketlerle karıştırıyoruz
veee marulla turşuyla turpla çılgınca
vee tabiki olmazsa olmaz yeme tarzımız
afiyet olsuuunnnnnn