Yöresel Tarif Hatay yöresinden ''iç'' ,''kısır'' ( Memleketimin bulguru sponsorluğunda)

Yöresel Yemekler

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.123
Merhaba dostlar.Yenilen pehlivan misali kurabiye yarışmasından sonra bir tarifle yine burdayım.Hayır nerden geliyor bu cesaret ben de anlamış değilim:KK71: Sanırım Nevreste Nevreste ye olan sevgim beni buralara getiriyor :KK19: ( editöre az yaklaşıpta oyları toplamak değil amacım tabikiii dee:rolleyes::rolleyes: tamamen duygusal:KK8::KK8:) minik bir kızım olduğu için yine çok kolay bir tarifle geldim.Diğer tariflerin eline su bile dökemez ama ne yapayım seviyorum katılmayı.:KK23:
Tarife gelecek olursak herkesin yaptığı ve severek yediği kısır bizim oralarda ''iç'' diye tabir edilir.Bulgur ıslanmaz limon yerine nar ekşisi koyulur.Diğer ayrıntılar ise;
Malzemeler
1 çay bardağı kadar ince bulgur (kişi sayısı kadar)
nar ekşisi,zeytinyağı ( damak tadına göre değişir miktarı)
tuz,kimyon,pul biber,domates salçası,kuru nane
taze soğan,maydanoz ve istenilen diğer yeşillikler
20150312_153329.jpg

Önce bulguru kabımıza alıp elimizi az su ile ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz ta ki yumuşayana dek.Bu arada tuzu kimyonu ve pul biberi ekliyoruz.
20150312_154050.jpg

Bu şekilde de biraz yoğurduktan sonra salçayı ekliyoruz.
20150312_154137.jpg

salçayı da ekledikten sonra çılgınlar gibi yoğuruyoruz tekrar. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Üstüne nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip nazik hareketlerle karıştırıyoruz:KK19:
20150312_154633.jpg

veee marulla turşuyla turpla çılgınca
PicsArt_1426249966496.jpg
yiyoruzzzzzzzz.:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

PicsArt_1426249433111.jpg

vee tabiki olmazsa olmaz yeme tarzımız :KK48::KK48:

PicsArt_1426250157641.jpg

afiyet olsuuunnnnnn:kk77::kk77::kk77::kk77:

Merhaba dostlar.Yenilen pehlivan misali kurabiye yarışmasından sonra bir tarifle yine burdayım.Hayır nerden geliyor bu cesaret ben de anlamış değilim:KK71: Sanırım Nevreste Nevreste ye olan sevgim beni buralara getiriyor :KK19: ( editöre az yaklaşıpta oyları toplamak değil amacım tabikiii dee:rolleyes::rolleyes: tamamen duygusal:KK8::KK8:) minik bir kızım olduğu için yine çok kolay bir tarifle geldim.Diğer tariflerin eline su bile dökemez ama ne yapayım seviyorum katılmayı.:KK23:
Tarife gelecek olursak herkesin yaptığı ve severek yediği kısır bizim oralarda ''iç'' diye tabir edilir.Bulgur ıslanmaz limon yerine nar ekşisi koyulur.Diğer ayrıntılar ise;
Malzemeler
Eki Görüntüle 1453727
Önce bulguru kabımıza alıp elimizi az su ile ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz ta ki yumuşayana dek.Bu arada tuzu kimyonu ve pul biberi ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453732

Bu şekilde de biraz yoğurduktan sonra salçayı ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453733

salçayı da ekledikten sonra çılgınlar gibi yoğuruyoruz tekrar. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Üstüne nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip nazik hareketlerle karıştırıyoruz:KK19:Eki Görüntüle 1453734

veee marulla turşuyla turpla çılgınca Eki Görüntüle 1453745 yiyoruzzzzzzzz.:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

Eki Görüntüle 1453746

Eki Görüntüle 1453747

Ayyyy süper gözüküyor :) ellerinize sağlık yarışmada başarılar :)

İyikide geldin,, iyikide katıldın kazanmak olmamalı bu yarışma.. değişik tarifler yapıyoruz. uğraşıyoruz. ne için mutfağı sevdiğimiz için nevresteyi tanıyıp sevdiğimiz için,,farklı sunumlar yapıp fkir alışverişi yapıyoruz,,her şeyden önce eğleniyoruz. herkesin yaptığı ayrı güzel ve eminim lezzetli yarışma bunları yapabilmek için bahane aslında ..kısırın yeri ayrı,, beytinin yeri ayrı,,kara lahana çorbasıı hımmm onun yeri ayrı hele o bamya çorbası,,anlat anlat bitmezzz.. ellerine sağlık hepimizin ellerine sağlıkkyarışmada başarılar canımm..:KK19::KK19:

Malzemeler
Eki Görüntüle 1453727
Önce bulguru kabımıza alıp elimizi az su ile ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz ta ki yumuşayana dek.Bu arada tuzu kimyonu ve pul biberi ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453732

Bu şekilde de biraz yoğurduktan sonra salçayı ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453733

salçayı da ekledikten sonra çılgınlar gibi yoğuruyoruz tekrar. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Üstüne nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip nazik hareketlerle karıştırıyoruz:KK19:Eki Görüntüle 1453734

veee marulla turşuyla turpla çılgınca Eki Görüntüle 1453745 yiyoruzzzzzzzz.:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

Eki Görüntüle 1453746

Eki Görüntüle 1453747

İyikide geldin,, iyikide katıldın kazanmak olmamalı bu yarışma.. değişik tarifler yapıyoruz. uğraşıyoruz. ne için mutfağı sevdiğimiz için nevresteyi tanıyıp sevdiğimiz için,,farklı sunumlar yapıp fkir alışverişi yapıyoruz,,her şeyden önce eğleniyoruz. herkesin yaptığı ayrı güzel ve eminim lezzetli yarışma bunları yapabilmek için bahane aslında ..kısırın yeri ayrı,, beytinin yeri ayrı,,kara lahana çorbasıı hımmm onun yeri ayrı hele o bamya çorbası,,anlat anlat bitmezzz.. ellerine sağlık hepimizin ellerine sağlıkkyarışmada başarılar canımm..:KK19::KK19:

offfffff yarabbimmmmmmmm offfff çoook canım cekti
dombikkk canımmmm harikasın muhteşemmmmmmmmmm

harikaaa maşallah burdaki bayanlar neler neler yapıyorlar ..bu yarışmayı söyle panayır gibi bir yerde yapsalar bizde tatına bakabilsek daha güzel olmaz mı...başarılar dilerimmmm

X