Havalimaninda gordugum muamele

Bu kadar sinirlenecek bir durum değil. Bunun bir de yurtdışına giderken yabancı ülkede yapılan versiyonu var ki aman aman... Ona denk gelse bu sinirle kesin sınırdışı edilirsiniz.

Şikayet etseniz de bir şey çıkmaz. Görevleri o insanların.
Almanya'da başıma geldi. Ayrı bir bölmeye alındım. Botlarımı çoraplarımı çıkarttırdılar. Didik didik arandım. Çok utanmıştım.

Gerçekten çok onur kırıcı oluyor
Tahminimce yabancı olduğum için 1 kez çok kaba saba davranışlara maruz kaldım Berlin havaalanıydı. Bir daha gitmem zaten hiç beğenmedim halkı ayrı kaba saba havaalanı güvenliği ayrıca çomardı

daha komiğini anlatayım😅
teyzecim iç hatlarda yolculuk yapacak,
havaalanının daha ilk girişinde,
iki sivil yanına yanaşmış, çekmiş kenara.
demişler, size bir silah vereceğiz,
kabin bagajınızda kalacak.
bakalım nereye kadar götürebilirsiniz
bu bir güvenlik tatbikatı
sizi güvenlik durdurduğu vakit biz devreye gireceğiz vs
teyzemin silahtan ödü kopar,
neyse vermişler,
sonuç son kontrol dahil hepsinden geçti.
güvenlikten geçtiği her adımdaki personel hakkında rapor tutulacakmış
(oğlu da polis, çok sık yapılıyormuş)
teyzem teröriste benzemiyor.
ama silah taşıyordu.
tatbikatlar bizim güvenliğimiz için.
biri bizi durdurdu diye incilerimiz dökülmez.
bu terörist muamelesi değil. ayrıca da kimsenin beni nasıl gördüğü zerre umrumda degil zira kendimi biliyorum.
bunu kimse kişisel algılayıp, rezil oldum diye düşünmemeli.
o kadar güvenlik kontrolüne takıldım, hiç rezil olduğumu yada teröriste benzediğimi düşünmedim.

Şahsen bir eylem veya kaçakçılık peşinde olsam bu kendi halinde saf görünen bir vatandaşa yaptırırdım değil mi?

Geçenlerde bir sosyal medya fenomeni güvenlik aranması sırasında biraz zorlanmış da "haklarım şikayet" diye bağırınıp duruyordu. Belki konu sahibi onu izlemiştir.

Güvenlik elemanlarının işine engel olmamak önceliğimiz olmalı oysa ki..

Bu nasıl bir ego yav . Hastanelerdede parmak izi veriyoruz , neden diye sormadı kimse bugüne kadar , teröristmi herkes yani , prosedür gereği de geç , sanırsın dünya senin etrafında dönüyor ...

Suçlu olmadığınızı siz biliyorsunuz hanımefendi alnınızda yazmıyor sonuçta. Tabii ki gerekli işlemler yapılacak.
Trafikte vs. polis durdurduğu zaman sen bana ne demek istiyorsun diye basalım çığlığı o zaman.

Ben kimsenin isini zorlastirmadim.kimseye hakaret etmedim.konuyu saptirmayin hanimlar.o kadar insanin icinde secilip ayri bir muamele gormek beni uzdu.belki ben hassas davrandim bilemem.ama tavir hos degil.herkese rutin uygulanmali.ya da uygun nir dille durum izah edilmeli.o kadar insanin icinde garipsemem cok normal.elbette isleeini yapsinlar.elbette guvenlik saglansin.konu bu degil

Ya herkese yapilacak ya da neden bana yapildigini aciklayacak.beni insanlarin arasindan ayirip bakmanin sebebini ya soyleyecek ya da herkese yapilacak.oyle sey mi olur
Belki de aranan bir suçluya benzettiler ve ona baktılar. Bu kadar sorun edecek birşey göremedim ben, ne kadar titiz çalışırlarsa o kadar faydamıza olur bence

Uyuşturucu, bomba, gbt vs her şey için olabilir. 3sene havalimanında çalıştım. Tipiniz kıyafetiniz saçınız bakışınız da sebep olabilir ya da sadece kontrol amaçlı asıl kişiye yönelik şaşırtma amaçlı yapılmışta olabilir.
İnsanlar görevlerini yapıyorlar üç kuruş para için sizin gibi burnu havadaların triplerini çekiyorlar.
Sonra bir olay olduğunda neden denetimler daha sıkı olmuyor diyorsunuz.
Ha birde neden herkesi değil beni aradı demişsiniz havalimanına giren herkes aranmaya kalksa uçak kalkmaz işleyiş aksar. Azıcık mantıklı olsak bıraksak egoları bir kenarda da millet işini layıkıyla yapsa.

Paris'ten dönerken, havaalanında elimden kağıt yardımıyla örnek alıp, bir makineye okutmuşlardı.

Valla yıllardır düşünüp dururum o işlem ile baktıkları şey neydi diye. Sanırım sıvı patlayıcı falan var mı diye baktılar.

Uyuşturucu, bomba, gbt vs her şey için olabilir. 3sene havalimanında çalıştım. Tipiniz kıyafetiniz saçınız bakışınız da sebep olabilir ya da sadece kontrol amaçlı asıl kişiye yönelik şaşırtma amaçlı yapılmışta olabilir.
İnsanlar görevlerini yapıyorlar üç kuruş para için sizin gibi burnu havadaların triplerini çekiyorlar.
Sonra bir olay olduğunda neden denetimler daha sıkı olmuyor diyorsunuz.
Ha birde neden herkesi değil beni aradı demişsiniz havalimanına giren herkes aranmaya kalksa uçak kalkmaz işleyiş aksar. Azıcık mantıklı olsak bıraksak egoları bir kenarda da millet işini layıkıyla yapsa.
Ya beni kesin eroinman falan sandilar o halde.cunku aglamaktan gozlerim kipkirmizi ve sisti.yapsinlar islerini elbette bu degil derdim.ama insanlarin tipine bakarak suclu olabilir diye bu muameleyi yapmak.dunyanin neresinde olursa olsun ilkel.atiyorum bi cihaz koyulur havalimanina herkes parmagini basar gecer.ornek veriyorum.boyle insanlari tipinden dolayi ayirmak vs gercekten hos degil.bu trip falan degil.herkes eait davranilmayi hakeder

Yapı olarak çok alıngan bir insansiniz sanırım..ben yurt dışında yaşadığım Turkiyeye gelirken uçuş yapmak zorunda kalıyorum ve çoğu zaman da üstüm başım valizlerim çantam didik didik aranır..hatta bir keresinde oğluma oyuncak metal minik bir tabanca almistim hangi akla hizmetse evden çıkmadan son anda el çantama attım uçakta oynasın diye şaka gibi)) tabi görevliler cihazdan geçerken görünce gerçek sanıp bütün valizleri tamamen boşalttılar oyuncağa da el koydular.Oglum ne kadar üzülmüştü yazık.
Güvenlik için bunlar..sinir olmak değil de sevinmek lazim

Ya beni kesin eroinman falan sandilar o halde.cunku aglamaktan gozlerim kipkirmizi ve sisti.yapsinlar islerini elbette bu degil derdim.ama insanlarin tipine bakarak suclu olabilir diye bu muameleyi yapmak.dunyanin neresinde olursa olsun ilkel.atiyorum bi cihaz koyulur havalimanina herkes parmagini basar gecer.ornek veriyorum.boyle insanlari tipinden dolayi ayirmak vs gercekten hos degil.bu trip falan degil.herkes eait davranilmayi hakeder
Herkes eşit davranılmayı haketse bile herkese eşit davranılacak imkan yok. Ne personel yeterli ne de ekipman o sebeple rastgele seçimler yapılır. Çok takılmayın bence.

beni de koskoca otobusten secip indirmislerdi kadin polis ustumu aramisti. nereye yolculuk ettigimi sormustu.
yani ama ben de hak etmkatim. uyuyordum otobus durunca uyandim fal tası gibi acilmis gozlerle jandarmaya bakinca adam şüphelendi tabii😂😂
demistir bu sahıs niye böyle pörtlek pörtlek bakiyo😀

Bir de maalesefki o belirlenen tiplerin çoğundan suç kaynağı çıkıyor. Dediğiniz gibi gözlerini aşırı kızarmışsa denetim yapmaları doşru olan. Onların başlarında da bir amir var ve yapmadıklarında eğer ki bir vukuat olsa suç ortağı bile ilan edilebilirler ya da sadece işlerinden olurlar

Kişisel olarak algılamayın. Arada bir kaç kişiyi seçip bunu yapmaları güzel bir şey bence. Gerçekten sorunlu olabilecek insanları etrafımızdan uzak tutabilmeleri için en uygun yöntem bu. Herkese yapılması daha iyi olur elbette ama buna zaman yetmez.

Almanya'da başıma geldi. Ayrı bir bölmeye alındım. Botlarımı çoraplarımı çıkarttırdılar. Didik didik arandım. Çok utanmıştım.
Konudaki duruma göre sizinki bayağ kötü ama yapacak bir şey yok. Niye beni arıyorsunuz diye olay çıkarsanız ülkeye almazlardı. Şans işte.

Hala herkese yapılsın diyorsunuz. Macaristan’da da bizim çantalarımızı detaylı aramışlardı, çantalara bir kağıt sürdüler. Ben de ne anladılar acaba o kağıttan demiştim ama sinirlenmek hiç aklıma gelmedi. Bu kadar uzun süren bir işlemi herkese uygulasınlar o zaman desek uçuştan 2 gün önce havaalanına gidip işlemlere başlamamız lazım.

Mehtap hanıma hak veriyorum ..
Ekstra güvenlik uygulamasının sebebi ne olabilir bunu bilmek hakkı..

Kaç sayfadır mehtap hanıma anlattık. Şimdi de size anlatalım: Bu ekstra güvenlik uygulaması DEĞİL. Rutin uygulama.
RUTİN.

Anlaşılır oldu mu?

Back
X