Bu konuyla alakalı yapılmış kötü içerikler değerlendirilecek elbette ama hanımlar görüyorum ki, sadece bu site için demiyorum toplum genelinde bir tahammülsüzlük var, kimi kedi köpek sesine, kimi çocuk sesine, kimi misafire, kimi yan komşusuna, kimi anne babasına, kimi kayınvalide görümce eltiye, kimi toplu taşımadaki teyzeye, hatta artık kendine bile tahammülsüz olmuş.
Hayvanlar apartmanda yaşamasın kabul ama nerede yaşasın? Her yeri apartman avm siteler yaptık, bina olmayan yerde asfalt, asfalt olmayan yerde dükkanlar, dükkanların olmadığı yerde çarşı pazar var, hayvanlar mecbur sokaklarda dolanıyor, sokaktaki hayvanı sevmeyen var, korkan var, sevmeyip zehirleyen var, siz burada son 3 ayda kaç kediyi zehirlenmiş halde bulduk biliyor musunuz? Sokakta kimseye en ufak saldırısı olmayan bir köpeğin karnını bıçakla yarıp öldüren cani dolanıyor sokağımızda, daha gözleri açılmamış yavru kedilerin üzerine tazyikli su sıkıp ölüüünnn diye bağıran teyzeyi de anayım, alt ve üst çenesi parke taşı sopa tarzı birşeyle paramparça edilmiş 5 yaşlarında sokak kedisi yaşatamadık öldü, zaten bebekliğinde bir sürü eziyet görmüş olduğundan ürkek olan sokak köpeğinin önce öldüresiye dövülmesi sonra zehirlenmesi ve kanında zehrin tespit edilmesi gibi bir sürü şey yaşıyor o zavallılar.
Bahçeli ev diyorsunuz, ben bahçeli evimin bahçesinde gömdüm 2 aylık kedi yavrularını, zehirlenmişlerdi, anca 1 tanesini kuratabildim diğerleri ölmüştü, bahçemde doğuran sokak köpeği yüzünden zehirlettiririz hepsini denildi, 1 anne 6 yavrunun canı için endişe ettim, Bahçeli ev dediğinizin yerleşim alanlarından uzak olması lazım ki aman kediniz miyavladı, köpeğiniz havladı denmesin.
Evet kimse kimsenin evcilini sevmek zorunda değil ama birlikte yaşıyorsak biraz hoşgörü biraz anlayış lazım, bir komşumuzun evinden yüksek ses geldiğinde misafirleri vardır olur arada böyle şeyler diyebilmeliyiz, köpeği havlıyorsa acaba hayvanın canımı yandı, birşeyden mi korktu diye düşünmeliyiz önce, biz insanız konuşup sorunları çözebiliriz, rahatsız olduğumuz şeyleri karşımızdakine incitmeden söyleyebiliriz.
Hem birbirimize hem de diğer canlılara hoşgörülü olabiliriz.