Hayal Kırıklığı İçindeyim...

Roselling

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
273
501
23
Merhaba arkadaslar hayırlı aksamlar...

2 aylık evliyim. Ve evlenince daha iyi tanıyormuş insan diğer insanları, bunun üzüntüsü içindeyim ama güçlü durmaya çalışıyorum...
Sizi tenzih ederek, insanların birçoğunun -ama cok büyük bir kısmının- paranın çokluğuna, ev ve arabanın olup olmamasına, makamına, evinin eşyalarının kalitesine, fiziksel görünüşüne...gore insanları ölçümleyip değer verdiğini görüyorum. Mesela eşinin meslegi akademisyense misal, selam vermeye bile tenezzül etmeyebiliyormuş bir insan ki bu hanım çalışmıyor dahi; prim yaptığı, kendini değerli gördüğü tek noktası buymus hayatında ki eşi de aynısı. Insan bu duruma acıyor ya... hangi memleketli oluşuna mesela bulundugum yerde aşırı dikkat ediliyor. Mezun oldugun universitenin onemine kadar. Gelin gittigim aile tamamen bu zihniyetten oluşuyor. Soktayim. Insanin eşi dahi yapiyor bunu işin acı tarafi...
Ve daha da beni uzen, kizkardesim bile kendisini kardeşiyle yaristirma derdine girdi evlenince. Hayretle izliyorum arkadaşlar bu mu insanlık ? Soruyorum size...
Bunlari gordukce hayata daha bir hirslanir oldum. Daha güçlü daha basarili daha guzel olmaliyim diye yatip kalkiyorum bu siralar. Buna mecbur birakildigimi hissediyorum.
Insanlardan aşırı derecede sogudum. Kayinvalidem dahi atanan yegeniyle evladina ve gelinine hava atip eziyor. Bu gibi daha birsürü temeli zayif sacma sapan davranan insanlarla doldu etrafim. Ben de ayda 1 arayip ayda 1 gidiyorum mesela ona. Ne kadar ekmek o kadar kofte hayat anlayışım oldu artik... buna üzülüyorum çünkü, bize ebedi hayati kazandiracak ahlakin bu olduguna inanmiyorum ama kisilik olarak o kadar yipratiyor ki bu insan güruhu, ben de gayet soguk ve seviyeliyim kendi aileme dahi. Madem oyle, o zaman iste böyle diyorum dimdik durmak icin.
İçimi dokmek istedim bir de, tesekkurler arkadaslar...

Nişanlıyken sevgiliyken sosyal statü sorun değil miydi evlenince mi sorun oldu

siz konum olarak hangi noktadasınız yani meslek,okunan üniversite v.s? Onlardan aşağı kalmak ve bunun size belli edilmesi gururunuzu incitmiş. ama bu incitilme olayı hiç olmasa bile, insanın sadece kendisi için okuyup bir yerlere gelmesi kendini gerçekleştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. insanlar boş olabilir ama hayat boş değil hele ki kendini keşfetmek hiç boş değil

Herkes sığmak zorunda kalacak 2 metre mezara . Bak bakalım orada geçiyor muymuş rütbeler okullar memleketler soylar soplar arabalar villalar . Kendine sor ben o 2 metre mezara girmeden önce insanların ne dediğini takıp hayatımı zindan edip mi yoksa yaşayabildiğim kadar yaşayıp kendimi memnun edip mi göçücem buralardan .

Cevap sende

Maalesef insanlar görgüsüzlükte ve sonradan görmüslükte bir yarisa girmis durumda. Sosyal medya (adlinda asosyal medya olmasi lazim) bunu cok güzel yansitiyor. Sizin yapabileceginiz birsey yok. Kendiniz bunlara katilmayin ve fazla hayatinizdan birsey paylasmayin baskalarla

üzmeyin kendinizi onlar için, ve yarışa girmek adına değil kendinizi keşfetmek adına okuyun ya da bir şeylere girişin

Hem iç güzeliklerden erdemdem dem vurup başarı güzellik gibi kavramlar konusunda hırslanmanız çelişki değilmi
Başarıyı güzeli vs taktir etmek gurur duymak bunda bir yanlış yok zannederim

siz konum olarak hangi noktadasınız yani meslek,okunan üniversite v.s? Onlardan aşağı kalmak ve bunun size belli edilmesi gururunuzu incitmiş. ama bu incitilme olayı hiç olmasa bile, insanın sadece kendisi için okuyup bir yerlere gelmesi kendini gerçekleştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. insanlar boş olabilir ama hayat boş değil hele ki kendini keşfetmek hiç boş değil

Maslowun ihtiyaclar hiyerarsine kesinlikle ben de inaniyorum. Cok da dogru buluyorum. Lakin oradaki kendini gerceklestirme olayinin sadece madden ve zahiren olduguna inanmiyorum. Ve boyle davranilmasina. Beni üzen nokta bu.

Bu arada meslege hazirlanma asamasinsayim. En iyi okullardan birinden iyi bir bölümünden mezunum. Ancak bu noktadan rahat olsam da, buna göre deger görmek cidden acıtıcı.

Nişanlıyken sevgiliyken sosyal statü sorun değil miydi evlenince mi sorun oldu

Esimle meslektasiz. Sorun olmadi yalnizca ben bu gibi kriterlerin evlilik gibi kutsi bir makamda bu kadar buyuk yer teşkil etmesine üzülüyorum. Boyle bilmiyordum.

Maslowun ihtiyaclar hiyerarsine kesinlikle ben de inaniyorum. Cok da dogru buluyorum. Lakin oradaki kendini gerceklestirme olayinin sadece madden ve zahiren olduguna inanmiyorum. Ve boyle davranilmasina. Beni üzen nokta bu.
yazınızdan ve yorumunuzdan zaten çok boş biri olmadığınızı anlamış idim, lakin mânâya giden yolda madden ve zahiren birtakım şeyler önem arz ediyor bence. Mesela okumak,zahir görünsede iyiyi ve güzeli okumak mânen de çok güzellik katar insana

Hem iç güzeliklerden erdemdem dem vurup başarı güzellik gibi kavramlar konusunda hırslanmanız çelişki değilmi
Başarıyı güzeli vs taktir etmek gurur duymak bunda bir yanlış yok zannederim

Bunlarda zarar yok zaten hanimefendi, mesele insana değer verme kavramlarinin buradan geçmesinde.

Ne gibi imalar yaptıklarını anlamadım? Bir de eşinizle meslektaşsınız madem nasıl oluyor da sizi küçük görüyor?
Bence bu insanın kendisiyle alakalıdır. Siz ne kadar özgüvenli olursanız karşınızda sizi küçük gören daha az olur.

onların madden güç kabul ettiği "zengin olmayı" ve buna giden yolları çok daha güzel niyetlerle aşındırabilirsiniz mesela, kimse aynı düşünecek diye bir kaide yok hatta siz utandırın onları madden sahip olduklarımızın nasıl mânâya çevirebileceği hususunda

Kim kimi niye küçümsüyor anlamadım. Benim ve eşimin çok akrabası var fakat bu denli bi üstünlük çabası, kıyaslama sezmedim hiç.
O ailede bi gariplik var bence.

Herkes her anlamda dengi ile evlenmeli. Insanlari kucuk gormek,yargilamak, secimlerini tartismak zorunda kalmadan

yazınızdan ve yorumunuzdan zaten çok boş biri olmadığınızı anlamış idim, lakin mânâya giden yolda madden ve zahiren birtakım şeyler önem arz ediyor bence. Mesela okumak,zahir görünsede iyiyi ve güzeli okumak mânen de çok güzellik katar insana

Çok tesekkurler. Işin istikametini soylemissiniz, manevi oluşumlar için maddeyi araç olarak kullanmak. Manaya maddeden ulaşılıyor bu kesinlikle doğru. Belki de bu can sıkıcı davranış biçimlerini de batınen bir kamçı olarak sebep gorebilir bu yolda yilmadan ilerlemek icin insan. Insan buna odaklanirsa, zahirdeki bu sebeplere bakış açısı da değişebilir zamanl ve can yakıcı olmaktan çıkar. Bu noktadan bakmamistim uzun suredir. Cok tesekkurler tekraren.

onların madden güç kabul ettiği "zengin olmayı" ve buna giden yolları çok daha güzel niyetlerle aşındırabilirsiniz mesela, kimse aynı düşünecek diye bir kaide yok hatta siz utandırın onları madden sahip olduklarımızın nasıl mânâya çevirebileceği hususunda

Evet yine cok güzel bir açıdan yakalamissiniz, belki de icimde hissettiğim o acı boşluğun cevabı budur. Hırs hüsrana uğratır lakin halis bir niyet insani ihya ettiği gibi baskalarina da hayat verir.
Yaptığım eylemleri manevi niyetler üzerine yapmaya alıştığım ben ve amacım hicbir zaman cok para kazanmak vs olmadi. Hatta okula oyle bir odaklanmisim ki ogrencilige bir zaman, meslegimden cok maas alabilecegimi universitede bana yakinim tarafindan soylendiginde cok sasirdigimi hatirliyorum inanin. "Aa, ben maas da mi alacagim zamani gelince!" Demistim. Sanki hayat boyu ogrenci olacakmisim gibi geliyordu...
Insan ulvi niyetlerle ve halis gayelerle hayatini bezedigi zaman, gerçekten de baskalarinin bakis acilari umrunda olmuyor. Cok tesekkurler tekraren.

Esimle meslektasiz. Sorun olmadi yalnizca ben bu gibi kriterlerin evlilik gibi kutsi bir makamda bu kadar buyuk yer teşkil etmesine üzülüyorum. Boyle bilmiyordum.

Zaten evlilik herkes icin kutsal degil ne yazik ki.
Kimileri icin statu yukseltme gibi nedenlerle kuruluyor.

Back
X