Hayal Kırıklığı İçindeyim...

Merhaba arkadaslar hayırlı aksamlar...

2 aylık evliyim. Ve evlenince daha iyi tanıyormuş insan diğer insanları, bunun üzüntüsü içindeyim ama güçlü durmaya çalışıyorum...
Sizi tenzih ederek, insanların birçoğunun -ama cok büyük bir kısmının- paranın çokluğuna, ev ve arabanın olup olmamasına, makamına, evinin eşyalarının kalitesine, fiziksel görünüşüne...gore insanları ölçümleyip değer verdiğini görüyorum. Mesela eşinin meslegi akademisyense misal, selam vermeye bile tenezzül etmeyebiliyormuş bir insan ki bu hanım çalışmıyor dahi; prim yaptığı, kendini değerli gördüğü tek noktası buymus hayatında ki eşi de aynısı. Insan bu duruma acıyor ya... hangi memleketli oluşuna mesela bulundugum yerde aşırı dikkat ediliyor. Mezun oldugun universitenin onemine kadar. Gelin gittigim aile tamamen bu zihniyetten oluşuyor. Soktayim. Insanin eşi dahi yapiyor bunu işin acı tarafi...
Ve daha da beni uzen, kizkardesim bile kendisini kardeşiyle yaristirma derdine girdi evlenince. Hayretle izliyorum arkadaşlar bu mu insanlık ? Soruyorum size...
Bunlari gordukce hayata daha bir hirslanir oldum. Daha güçlü daha basarili daha guzel olmaliyim diye yatip kalkiyorum bu siralar. Buna mecbur birakildigimi hissediyorum.
Insanlardan aşırı derecede sogudum. Kayinvalidem dahi atanan yegeniyle evladina ve gelinine hava atip eziyor. Bu gibi daha birsürü temeli zayif sacma sapan davranan insanlarla doldu etrafim. Ben de ayda 1 arayip ayda 1 gidiyorum mesela ona. Ne kadar ekmek o kadar kofte hayat anlayışım oldu artik... buna üzülüyorum çünkü, bize ebedi hayati kazandiracak ahlakin bu olduguna inanmiyorum ama kisilik olarak o kadar yipratiyor ki bu insan güruhu, ben de gayet soguk ve seviyeliyim kendi aileme dahi. Madem oyle, o zaman iste böyle diyorum dimdik durmak icin.
İçimi dokmek istedim bir de, tesekkurler arkadaslar...
Hepsi evlenince birden mi değişti. Ve hep bu tür insanlar size mi denk geldi. Belki siz biraz fazla alıngansınız. Ben de mesela yeğenim bir başarıya imza atsa gururlana gururlana anlatırım. Şimdi eşime ya da oğluma hava mi atmış oluyorum. Dediğim gibi tüm çevreniz ve hatta kız kardeşiniz bile böyleyse ya cidden türk filmi derecesinde bahtsızsınız ya da çok alıngan.

Bunlari gordukce hayata daha bir hirslanir oldum. Daha güçlü daha basarili daha guzel olmaliyim diye yatip kalkiyorum bu siralar. Buna mecbur birakildigimi hissediyorum.

Tebrikler..sistemin bir parçası olmuşsunuz.

Mecburiyet, hayatını devam ettirme kaygısı varsa mecburiyettir..siz, mecburiyetin değil; hasedin rüzgarına kapılmışsınız..sizin için üzüldüm.

Bazı insanlar malesef öyle hatta hiçbir şeyi olmayan Zir cahil insanlar bile var o şekilde benim cevremdede çok bence takma hayatın tadını çıkarın siz bu şekil düşündüğünüz sürece Size o şekilde davranirlar takmazsaniz bir süre sonra vazgecerler

Ben de insanlarin büyük çoğunluğunun maddeye , makama , paraya vs önem verdiğini düşünüyorum . Bunların bittiği an etrafinizdaki insan sayısı birden azalıyor . Aileler bazen çocuklarına bile yapıyor , arkadaşlarımdan vardı statü olarak birbirinden farklı kardeşlere anne babanın bile farklı muamelesi olabiliyor .
Yani aslında devir cidden ye kurkum ye devri .. kimse öz , iyi insan olma , dürüstlük gibi kavramlar üzerinde durmuyor . Ama bence bunu aşırı içselleştirmeyin . Siz kendi doğrularınizi yaşayın .. kendi tarzınız olsun.. herkes gibi olmak zorunda değiliz .. toplum bakış açısına çok ayrıkiri davranan arkadaşlarım oldu . Örneğin evine en son model eşya almak yerine , hayır kurumlarında çeşitli faaliyetlerde bulunan çok zengin insanlar .. evine gidip eski mobilyaları görünce şaşırıyorsunuz ama herkes bu insanları yaptığı hayır faaliyetleri ve samimiyetleri nedeni ile takdir ediyor .. yani velhasıl hepimiz kendi hayatımız ve kendi dogrularimizi yaşamaktan mesuluz .. herkes herkes herşeyi der ... Bosverin..

Ah bilmez miyim? Ne oldum delileri. Özünde hiçbir şeyler buna inan

Herkes mı sorunlu?
Resmen etrafında olan biten herkes sorunlu ama sen normalsin öyle mı? Bence sende kompleks var. Bence sen tedavi ol karşında karınca olsa benle yarışa giriyor beni eziyor diye yazacaksın diye korktum bian.

İnsanlar genelde maddiyatçı mıdır bilemem ben böyle insanları kaale almam ve ruhsal dünyama sokmam çünkü. İş ortamında ya da zaruri sosyal ortamlarda görüşmem gerektiğinde de he hu diye yüzeysel sohbet eder ciddiye almam. Siz bu kadar dertlendiğinize göre bayağı kompleks yapmışsınız

Dersimiz: Önce insan olmak!
Şu atama meselesinden, "buçuk öğretmenlik"ten gına geldi artık. Bu KPSS denen pislik sınav yeterince yorucu, baskıcı, insanın psikolojisini alt üst eden bir sınav değilmiş gibi, bu mendebur sınavda kendimizi ispat etmek yeterince zor değilmiş gibi bir de ELALEME yani hakkımızda bir gram söz hakkı olmayan, üzerimizde nokta kadar emeği olmayan insanlara kendimizi beğendirmeye, ispat etmeye çalışıyoruz.
Hiç unutmam dersanede bir hocamız ilk eğitim dersinde sınıfa siz öğretmen misiniz diye sordu. Kimisi sustu çünkü elinde kapi gibi diplomasi olsa da ne olduğunu bilmiyordu, kimisi degilim dedi çünkü elinde kapı gibi diploması olsa da öğretmen olması için atanması gerektiğini sanıyordu, kimisi evet dedi ama emin olmadan, cılız bir sesle. Hoca da dedi ki; "Siz öğretmensiniz! Öğretmenim diyebilmek için bu devletin sizi atamasına gerek yok."
Yani atanınca değil, mezun olunca öğretmen olunur.
Nolur siz de insanlara -bu konuyla ilgili söylüyorum- ağzının payını gerektiği yerde verin. Kendini yetiştiren, geliştiren başımın tacı ama bazen lise mezunu bile olmayan insan ahkâm kesmeye kalkıyor sırf atanamadın diye ya ömrü hayatında gazetenin magazin ekinden başka şey okumamış kalkmış 5 yıl dirsek çürütmüş insana yol yordam öğretiyor. Hatta daha da üzücüsü seninle aynı yoldan geçmiş, aynı sıkıntılari yaşamış öğretmenler bile yapıyor bunu. 50 ile 55 ile atananları söylemiyorum bile!

Valla açıkçası bana da kompleksli biri gibi geldiniz. Çevrenizdeki insanlarla uğraşmayı bırakıp kendinizi değiştirin bence. Aşın bazı meseleleri mesela.

Back
X