Hayalinin peşine mi takılmak elindekiyle mi yetinmek ?

Guylussac

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2021
118
67
28
Merhaba kızlar . Sağlıkçı atamaları açıklandı atanıyorum muhtemelen .Psikoloğum aynı zamanda şu an tıp 1.sınıfım .Tercih verirsem tıpa veda etmem gerekiyor çünkü devam edemem çalışma saatlerinden dolayı .Tercih vermeyip okula devam etsem 32 de mezun oluyorum yaş 26 . Nöbetli bi memurluk olarak kyk yurt yönetim düşünüyorum ama olur mu çalışma saatleri ayarlanır mı net bilgim yok ? Bu konuda yardımcı olacak birileri var mı yurtta çalışan ya da tanıdığı olan ? Siz olsanız ne yapardınız ? Tıpı bitirip ilk maaşını 31 32 gibi eline almak mı? Yoksa hayaline veda edip çok da istemediğin bi mesleği yapmak mı ? Çıkmazdayım..

Bi taraftan çalışıp bir taraftan tıp okumak bence biraz zor. Çünkü Tıp çok zor bir bölüm çalışamayacaksın ve eve gelincede yorgun olacaksın

Benim kuzenim tıp mezunu okul döneminde çok fazla çalışıyordu çok zor diyordu. İkisini birden götürmek zor.

Ben olsam kazandığım mesleği bırakıp Tıp okurdum. Hayalim doktorluk ise...

Maddi sıkıntınız yoksa, tıp kazanmışsınız bırakmayın bence
Maddi sıkıntım var mı yok mu bilemiyorum desem 😂Ailemle yaşıyorum destekliyorlar ama her istediğimi de alamıyorum haliyle .Barınacak yerim var öyle söyleyeyim. Bn mesleğe yeni başladığımda yaşıtlarım düzenini kurmuş olacak bu da var

Halihazırda hayaliniz olan tıpı kazanmamış olsanız da sınava çalışıyorum deseniz tercih yapın derdin ama siz kazanmışsınız ve okuyorsunuz zaten. Bırakırsanız sonra pişman olursunuz. Bence hayalinizin peşinden gidin. 32 yaş hiçbir şey.

Bi taraftan hemşirelik bir taraftan tıp okumak bence biraz zor. Çünkü Tıp çok zor bir bölüm nöbet günleri çalışamayacaksın ve eve gelincede çok yorgun olacaksın.

Benim kuzenim tıp mezunu okul döneminde çok fazla çalışıyordu çok zor diyordu. İkisini birden götürmek zor.

Ben olsam hemşireliği bırakıp Tıp okurdum. Hayalim doktorluk ise...
Ah keske hemsirelik mezunu olsaydım o zmn zorluga katlanirdim . Ama bn psikologum nobet yok bizde . Dolayısıyla tam gün okula zman kalmıyor

Atandığınız şehre yatay geçiş olmuyor mu? Çevremde tıp okuyan herkes sadece pratik/uygulama derslerine gidiyor. Sizin hergün pratik olmuyorsa en azından ilk 3 sene bu şekilde yürütebilirsiniz hem para da biriktirmiş olursunuz. 4.sınıfa geçince istifa edersiniz.

Maddi sıkıntım var mı yok mu bilemiyorum desem 😂Ailemle yaşıyorum destekliyorlar ama her istediğimi de alamıyorum haliyle .Barınacak yerim var öyle söyleyeyim. Bn mesleğe yeni başladığımda yaşıtlarım düzenini kurmuş olacak bu da var
Şu an 31 yaşındayım öğretmenim ama yine de keşke şu an üniversite okuyor olsaydım diyorum 😅

Başka bölüm olsa düşünürdüm ama bir tıp kolay kazanılmıyor, önce çalışıp okumayı deneyim ama olmuyorsa da bırakmayın okulu. Tıp kazanıp öğretmenlikten istifa eden birini bile biliyorum 😃

Atandığınız şehre yatay geçiş olmuyor mu? Çevremde tıp okuyan herkes sadece pratik/uygulama derslerine gidiyor. Sizin hergün pratik olmuyorsa en azından ilk 3 sene bu şekilde yürütebilirsiniz hem para da biriktirmiş olursunuz. 4.sınıfa geçince istifa edersiniz.
Olur sanırım .Ama 2. 3. sınıfta her gün gitme durumu olursa ne yaparım bilmiyorum .Zaten alımlar yapıldığında 1.sınıf bitecek neredeyse

Şu an 31 yaşındayım öğretmenim ama yine de keşke şu an üniversite okuyor olsaydım diyorum 😅

Başka bölüm olsa düşünürdüm ama bir tıp kolay kazanılmıyor, önce çalışıp okumayı deneyim ama olmuyorsa da bırakmayın okulu. Tıp kazanıp öğretmenlikten istifa eden birini bile biliyorum 😃
O yaşa gelince böyle düşüneceğimi bildiğimden tıpa başladım zaten . Çünkü bi yerde mesleki tatminsizlik yaşayacağımı biliyordum . Aslında tüm derdim şu anımla . Arkadaşlarım bir bir meslek hayatına geçerken benim bu durumda olmam üzüyor beni . Yoksa o yaşlara gelince iyi ki yapmışım diyeceğimi biliyorum . Belli birikmişim olsa istifa ederdim ama daha siftah yok 😄

31 de zaten insanlar yeni atanıyor.
İş hayatına ben ,26 da atandım arkadaşım 38 de bir diger arkadaşım 30 da.
Kim neye geç kaldı?
Yani birinden 5 yıl önce başlamak ise ne kazandırır?
Evlilik fikriniz mi var o mu erteleniyor?
Bir arkadaşım atamayi sona bıraktı evlendi çocuk sahibi oldu şimdi atandi
Ben ondan önce işe başladım.
Ama kimse birşeye gec kalmadi

O yaşa gelince böyle düşüneceğimi bildiğimden tıpa başladım zaten . Çünkü bi yerde mesleki tatminsizlik yaşayacağımı biliyordum . Aslında tüm derdim şu anımla . Arkadaşlarım bir bir meslek hayatına geçerken benim bu durumda olmam üzüyor beni . Yoksa o yaşlara gelince iyi ki yapmışım diyeceğimi biliyorum . Belli birikmişim olsa istifa ederdim ama daha siftah yok 😄
Ben İnan mesleğimi çok seviyorum, tatmin olmama durumu olmamasına ve hayalimde başka meslek olmamasına rağmen şu an üniversitede olmak isterdim. Bi de arkadaşlarınla kendini niye kıyaslıyorsun ki şu an onlardan fazlasını elde etmişsin zaten ☺️

Back
X