Tıp herhangi bir şekilde part time da olsa çalışılarak yapılacak bir bölüm değil. Bu ihtimali direk eleyiniz. Maddi sebepler doğrultusunda seçecek iseniz yine mantıklı değil. 6 sene maaş alamayacaksınız ve sonrasında çok ekstrem bir şey yapmazsanız alacağınız maaş o kadar çaba ve emek sonrası sizin tatmin etmeyecek. Uzmanlık için dünyanın en zor 2.sinavina hazırlanmanız lazım. Onu kazandıktan sonra hayatınızdan bir 5 seneyi daha gözden çıkarmanız gerek asistanlık için. Ayda ortalama 350-400 saatten fazla mesai yapacaksınız. Sonrasında mecburi hizmet vs vs bu iş uzar gider. Ha bir de çok daha fazla sorumluluğunuz olacak ve yerli yersiz malpraktis davaları. Dayatma ile 5 dakikaya bir hasta bakmak zorunda kalacaksınız. Akşamlarınız ve hafta sonlarınızda yatan hasta/icap/nöbet nedeni ile devamlı bir ayağınız mecazi değil reel anlamda hastanede olacak. Vs vs. Bunları göze alıyorsanız neden olmasın hiç bir şey için geç değil. Azminiz için tebrikler cidden

şayet etrafınızda varsa bence hem psikolog hem doktor arkadaşlar ile görüşün.
Bu arada yukarıda hep olumsuz şeyler yazmış gibi oldum ama zorluklardan haberdar olmanız için.
Bu arada ben sizin yerinizde olsam sanırım tıp okumaya seçerdim, sonradan pişman olur muydum bilmem orası ayrı
Hakkınız da hayırlısı olsun

her türlü çok güzel bir mesleğiniz olacak