Yok başka bakanlıkSizin hangi alan saglik mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok başka bakanlıkSizin hangi alan saglik mi
O kadar yani40 yıl akıl tutulması yaşadım galiba diye geçirme hayatını.
Tebrik ederim sizi . Baslayinca yas onemini yitiryordur sanirim . Hayaline ulasmak paha bicilemez olsa gerek . Keske cevrem de bunu kabullense . Herkes ne zman basliyorsun diyor okul var yeniden deyince 30 da ise mi baslanir gul gibi rahat meslek basla bi an once diyorlar . Ne kadar etkilenmem ben karar veririm dese de insan bi yerde etkileniyor.32 geç bir yaş değil. Eğer tıp okuyup hekim olmak en büyük hayalinizse ve şu an acil olarak maddi kazanç sağlayacağınız bir işe ihtiyacınız yoksa elbette tıp eğitiminize devam edin.
Ancak bana sorarsanız, ben sizin yerinizde olsaydım kesinlikle psikolog olarak devam ederdim. Hatta klinik psikoloji yüksek lisans eğitimi alır ve ileride kendi kliniğimi açardım. Hatta sanırım doktora da yapar ve doktor ünvanlı bir psikolog olarak akademide kalmaya çalışırdım. Ama ben, benim. Ben zaten kendi alanımda bir doktora öğrencisiyim. Ben kendi hayalimin peşinden gittim ve 28 yaşıma kadar da (yani bu yıla kadar) bir kuruş para kazanmadım. Çünkü istediğimi anca bu yaşta elde edebildim. Siz de hayaliniz neyse o yoldan devam edin.
Hastaneye girince o vakalarla her turlu karsilasiliyor . Staj doneminde deneyimledim . Dedikleriniz cok dogru ama fazla gundemde belki iyilestirmeler olur . Zaten benim yapacagimi herkes yapmaz 8-15 calismak varken kendimi atese atiyorum bi yandan . Ama cok da istiyorum . Sonra bakiyorum kimi 28 29 yasinda isinden istifa edip tıp okuyor . Yani maddiyattan cok isin ucunda yaptım demek geliyor. Keske bu tıp aşkı icime dusmemis olsayditıp mezunlarına sorun bunu. tıp bence okunacak bir bölüm değil eskisi gibi. hem az kazanıyorlar, hem yüksek malpraktis riski var. mezun oldun diyelim atandın taa doğuya bir yere, acilde günde min 200 hasta bakıcan. cogu hastanede döner bile yok. tus kazanayım desem günde 10 saat calısman lazım. onu kazandın diyelim bu sefer uzmanlığın zorunlusuna zorunlu hizmete atanıcan ve cok komik rakamlara. cidden karar vermeden önce git hastaneye uzman doktorlarla konus, ama devlette calısanlarla konus, sonra acile git pratisyenlerle konus. nöbeti ayrı dert malpraktis ayrı dert. son 20 ayda 9 binden fazla doktor istifa etti. neden etti? cunku cok kotu sartlarda komik rakamlara calısıyorlar ve her gün siddet görme riskiyle işe gidiyorlar. son 5 senede mezun olan bir doktora sorun mesela kendisine ya da çalışma arkadaşına şiddete şahit olmayan doktor var mı? sanmıyorum. ha 10 seneye değişir mi bilemem. ama şu an yapılacak meslek değil.
Bu arada o istifa edenler ne yapıyor şu an acabaHastaneye girince o vakalarla her turlu karsilasiliyor . Staj doneminde deneyimledim . Dedikleriniz cok dogru ama fazla gundemde belki iyilestirmeler olur . Zaten benim yapacagimi herkes yapmaz 8-15 calismak varken kendimi atese atiyorum bi yandan . Ama cok da istiyorum . Sonra bakiyorum kimi 28 29 yasinda isinden istifa edip tıp okuyor . Yani maddiyattan cok isin ucunda yaptım demek geliyor. Keske bu tıp aşkı icime dusmemis olsaydi![]()
bu kadar istiyorsan yarın bir gün içinde kalır muhtemelen. yaşla alakalı sorun yok bence yaş en son kafaya takacağın şey. senelerdir çözülmedi, insallah çözülür. artık uzman doktorlar bile istifa edip almanca çalışıyor. en son olan şeyi duydun mu mesela? pratisyenlere 2,5, uzmanlara 5k maaş arttırımı yapıcaz dediler. aslında maaş arttırımı değilmiş de ek ödeme ana maaşa geçecekmiş. yani emekliliğe yansıyacakmış maaş, ekstra zam yokmuş, toplam alınan ücret aynı kalacak ama emeklilik düzelecekti. sonra diğer sağlık çalışanları ayaklandı greve gitti. ve bu iyileştirme torba yasadan çıkarıldı. emeklilik iyileştirmesi bile çok görüldü. şu an bir uzman doktor 5k maaş üzerinden emekli oluyor. komik dimi ama gerçek. tabi ek ödeme vs var ama ocaktan itibaren diğer sağlıkçılara %20 zam yapıldı ve muhtemelen ek ödemeden verilecek. e o ödemeyi kim alıyordu? doktorlar. doktorların maaşı düşebilirHastaneye girince o vakalarla her turlu karsilasiliyor . Staj doneminde deneyimledim . Dedikleriniz cok dogru ama fazla gundemde belki iyilestirmeler olur . Zaten benim yapacagimi herkes yapmaz 8-15 calismak varken kendimi atese atiyorum bi yandan . Ama cok da istiyorum . Sonra bakiyorum kimi 28 29 yasinda isinden istifa edip tıp okuyor . Yani maddiyattan cok isin ucunda yaptım demek geliyor. Keske bu tıp aşkı icime dusmemis olsaydi![]()
ya özele geçiyorlar ya almanca çalışıyorlar. çoğunluk almanca çalışıyor. dediğim gibi ‘devlette’ çalışan doktorlarla mutlaka konuş karar vermeden önce.Bu arada o istifa edenler ne yapıyor şu an acabaaz sayi degil ozelde rekabet artmistir
Grev sonrası iptal oldu yani haberim yoktu bundan . Aslında ülkemin her meslek grubu en iyiyi hakediyor diyecektim şu an grev yapanlara uyuz oldumbu kadar istiyorsan yarın bir gün içinde kalır muhtemelen. yaşla alakalı sorun yok bence yaş en son kafaya takacağın şey. senelerdir çözülmedi, insallah çözülür. artık uzman doktorlar bile istifa edip almanca çalışıyor. en son olan şeyi duydun mu mesela? pratisyenlere 2,5, uzmanlara 5k maaş arttırımı yapıcaz dediler. aslında maaş arttırımı değilmiş de ek ödeme ana maaşa geçecekmiş. yani emekliliğe yansıyacakmış maaş, ekstra zam yokmuş, toplam alınan ücret aynı kalacak ama emeklilik düzelecekti. sonra diğer sağlık çalışanları ayaklandı greve gitti. ve bu iyileştirme torba yasadan çıkarıldı. emeklilik iyileştirmesi bile çok görüldü. şu an bir uzman doktor 5k maaş üzerinden emekli oluyor. komik dimi ama gerçek. tabi ek ödeme vs var ama ocaktan itibaren diğer sağlıkçılara %20 zam yapıldı ve muhtemelen ek ödemeden verilecek. e o ödemeyi kim alıyordu? doktorlar. doktorların maaşı düşebilir![]()
Annem de diyor az olsun rahat olsun bosver .Kadın kazandım diye uzuluyo resmen . Peki bu kadar hemsireyken ebeyken tipa gecenler niye geciyor beni de gaza getirdilerben iki sene yoğun bakım hemşireliği yaptım özelde. durumunuza kendi açımdan bakarsam arkadaşlardan farklı şekilde yorumlayacağım kesinlikle psikolog olurdum, ileride de kendime özel bir yer açardım. doktorlara saygım büyük fakat işin içinde bulunduğumdan asla devlette ve ya özelde doktor olmak istemezdim. bu işin okumaya devam etmesi var, stajyerliği var, nöbeti var, doğusu var, uzmanlığı var, profluğu var, hayatının iş dışındaki alanında sosyal olunmaması var.. çevremdeki hiçbir doktor halinden memnun değil. tabi ki sizi etkilemek için yazmıyorum, hayallerinizde ne varsa ona yönelin. psikologluğu istemiyorsanız o da bir yerden sonra size eziyet olacaktır. ben sadece kendi adıma düşüncelerimi yazdım
şu an hiçbir şeyin farkında değilsin, twitter açıp #hekimlereylemde hashtagine yazılanlara bakmanı tavsiye ederimGrev sonrası iptal oldu yani haberim yoktu bundan . Aslında ülkemin her meslek grubu en iyiyi hakediyor diyecektim şu an grev yapanlara uyuz oldumBekleselerdi onlara da sıra gelirdi . Emeğin karşılığı yok gerçekten . Ve zor da hani anatomiyi anlamak icin yirtiniyorum resmen .
kim geçiyor ya.. ben hiç böyle bir şey duymadımAnnem de diyor az olsun rahat olsun bosver .Kadın kazandım diye uzuluyo resmen . Peki bu kadar hemsireyken ebeyken tipa gecenler niye geciyor beni de gaza getirdiler![]()
özelde hemşireliğin de şartları çok iyi değil, çalıştığım dönem full 24 tuttuğum oluyordu bir ay boyunca. aldığın maaş elle tutulur bir maaş değildi. şimdiki nasıldır bilmiyorum. ama hiçbir tanıdığım hemşirelikten, ebelikten, paramediklikten doktorluğa geçmedi tanıdıklarınıza sorun bakalım niye geçiyorlar? ya da geçip göreve başlayan oldu mu?Annem de diyor az olsun rahat olsun bosver .Kadın kazandım diye uzuluyo resmen . Peki bu kadar hemsireyken ebeyken tipa gecenler niye geciyor beni de gaza getirdiler![]()
Tanidigim yok sosyal medyada donuyor bunlar. Ftr iken istifa edip tıp yazanlar var . Bi de bizim sinifta dyt bitirip gelmis iki kisi var. Daha cok baslayanlar yani . Henuz bitiren ve sonrasini anlatan bana da denk gelmedi henuz. Benim donemim boyle atanma az olunca insanlar ikinci uni okuyorlarözelde hemşireliğin de şartları çok iyi değil, çalıştığım dönem full 24 tuttuğum oluyordu bir ay boyunca. aldığın maaş elle tutulur bir maaş değildi. şimdiki nasıldır bilmiyorum. ama hiçbir tanıdığım hemşirelikten, ebelikten, paramediklikten doktorluğa geçmedi tanıdıklarınıza sorun bakalım niye geçiyorlar? ya da geçip göreve başlayan oldu mu?![]()
Var var 200 kisilik sinifta 2 3 kisi ne kadar kayda deger bi oransa artikşu an hiçbir şeyin farkında değilsin, twitter açıp #hekimlereylemde hashtagine yazılanlara bakmanı tavsiye ederimneyse çok da etkilemek istemiyorum. benden bu kadar...
kim geçiyor ya.. ben hiç böyle bir şey duymadım