Hayaller.. Geçip giden hayatım..

outofthewoods

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
171
35
18
Herkese merhaba. Kendimi bildim bileli ayni sorunum hatta hastaligim var ve kendimi duzeltemiyorum bir turlu. Eve gelirim sirf hayal kurmak icin yatarim hemen. Sirf hayal kurmak uğruna istediğim bölümü kazanamadim. Insanlarla muhabbet edemiyorum cunku hayal kurmaktan gundemden bilimden bir haberim. Arkadaslarimla bulusmak yerine hayal kurmayi, uyumayı tercih ediyorum. Isin tuhaf tarafi hayallerimdeyken onlarla bulusuyorum aslında ama gercek ben olarak degil hayalimdeki ben olarak. Ucuk hayaller değil mesela okurken calisma hayali kuruyorum ama yataktan kalkip okula bile gidemezken ise girmeye cesaret edemiyorum korkuyorum. Gezmeye gitsem neşeli olamiyorum insanlarla eglenmeyi beceremiyorum sadece izliyorum sohbet edemiyorum hayallerimde yapabiliyorum bunu bir tek. Ben yaşamaya nasil başlayacağım, ne zaman normal insanlar gibi gülüp eglenebilecegim derin sohbetler etmeye baslayabilecegim nolur bi cikis yolu gösterin bana. Nasil hayallerimde yaşadığım gibi bir insan olabilirim?

Hayal kurmaktan istediğiniz bölümü kazanamamanız çok ilginç.
Demek ki hayallerinizde başka şeylere yer var.
Kendinizde fiziksel olarak beğenmediğiniz noktalar mı var yani bu haliniz özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Çok içinize kapanıksınız kendinizi biraz zorlayın sosyal olmaya çalışın aslında bu aşabileceğiniz bir durum gibi görünüyor.

Hayal kurmaktan ders calisamadim ki sorun orada. Cok sismandim tam ergenlik dönemlerinde şimdi kilo verdim ama hala kusur ariyorum aynalara küsüm özgüven eksikliği var yani. Deniyorum ama yine eve hayal kurmaya dönüyorum her seferinde

Hayallerden sıyrılıp, gerçek dünya 'ya adım atarak. İş sende bitiyor.

Kendinle barışmalısın. Ciddi bir ozguven sikintin oldugunu dusunuyorum, lise ve sonrasindaki birkac senede ben de senin gibiydim kendimi soyutluyordum (hayal kurma kismi olculuydu tabi) taa ki boyle devam edebilirsem ne is hayatin da ne de sosyal hayatta mutlu olamayacagimi knedime itiraf edene kadar, kendini dinle biraz, kisisel gelisim kitaplari ve romanlar oku, hem kitaplar da hayaller kurdurur, baska karakterler olursun hem de ozguvenin gelisir, kendini tanirsin, benim sorunum kendimi hep ezik, birsey bilmez, hep sacmalayan, cirkin gormemdi, kim ne der ne dusunur bu benim icin cok onemliydi, ben de kendime ozgun bir kisilik cizmeye karar verdim, canim ne yapmak istiyor ne giymek ya da nasil davranmak istiyor kendimi dinledim sonra da kim ne der diye umursamayarak olamk istedigim kisiyi yasamaya basladim, belki inanmazsin ama su an oldukca genis bir cevresi olan, girdigi her ortamda sohbete hemen dahil olabilen, insanalra tuhaf gelebilecek yonlerimi bile ozguvenli olmam sebebiyle kabul edip hatta taklit edenler dahi oldu, ben kendimi edebiyatta buldum, hobilerim neler onlari kesfettim ve uyguladim, sen de kendi hayallerindeki kisi olmak icin harekete gecmelisin!
Haa,,, bir de sorunlarim oldugunda sikayet edip cozumsuz kalmak yerine ya kafaya takmamaya ya da hemen cozum uretip ustesinden gelmeye calisiyorum,

Psikiyatri var evet gittim ilac vermisti de bir fark yaratmadi sarhos gibi dolasiyordum ortalarda
İlaçla değil de konuşularak seni anlayarak tedavi süreci olması lazım. Ben senin anlattığına göre yorum yapıyorum belki kendin de aşabilirsin sorununun üstüne giderek.

Nasil basardiniz mesela nasil kesfettiniz hobilerinizi? Ben de bir kursa gitmek istiyorum ama cesaret edemiyorum yalniz kalirim yapamam diye dediginiz seyler var bende de umarim asabilirim sizin gibi

O hayal kurmayı seviyorum dediğin şey depresyon olabilir mi acaba. Depresyondakiler de evden çıkmak isterler, evlerinde saklanmak isterler.

Öğrencilerime derim, hayalgücü sizin sihirli gücünüz.. Onunla herşeyi yapabilirsiniz.. Yaşları gereği hayalgüçleri öylesi gelişkin ki hayran kalıyorum.. Ama aynı zamanda hayallerinin peşinden gitmeyi öğretiyorum onlara. Hayal ettikleri şeyleri hayata geçirmeyi.. Yoksa ne anlamı kalır hayal gücünün ? Seninde hayalgücün çok gelişkin, bu güzel birşey (olurdu eğer sende hayalindekileri hayata geçirebilseydin...) Sense hayalgücünün avantajını kullanıp hayal ettiklerini hayata geçirmek yerine hayalgücünün içinde kaybolmuşsun.. Psikolojik bir rahatsızlığa dönüştürmüşsün.. Öncelikle bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim, sonra eksik kalan yönlerini tamamlamak adına bol bol kişisel gelişim kitabı.. Hayal edebiliyorsan, hayata geçirecek gücünde vardır, unutma.

Tesekkur ederim yorumunuz icin kitap olarak bikac tane onerebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…