Hayaller , idealler , emekler , pişmanlıklar .. İşimde mutsuzum

glnckn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
148
7
318
35
İstanbul
Kızlar işimde çok mutsuzum.. Çok emek verip okudum , devlet memurluğu ideali ile çok çalıştm fln ama nasip olmadı. Çalışmayı çok seven , üstüme düşen işi hakkıyla yerine getirmek için elinden geleni yapan biriydim. İyi bir firmada muhasebe yapıyordum. Ortamım , işim, patronum çok iyi , güzel sıcak bir ortamdı artık hepsiyle aile gibiydik ve ben sadece kendi mesleğimi yapabilmek için + iş ile evim arası mesafe uzak olduğu için işten ayrıldım. Patronumun bütün çıkma seninle ilgili güzel kariyer planlarım var demesine rağmen.. İnat ettim öyle iş heryerde bulurum diye düşünerekten tüm ısrarlarına rağmen ayrıldım işten. 1 yıl kendi mesleğimle ilgili iş aradım bulamadım mecbur sonra eski işim olan muhasebe işine yöneldm , aradım hemende buldum. Şuan çalışıyorum ama mutsuzum. Hep eski ortamımı özlüyorum oraya tekrar gitmek istiyorum . Muhasebeci değilde temizlik elemanı olarak girdim buraya sanki. Usta-çırak ilişkisini ve yanımdaki bayanın üzerimdeki ego tatminlerini yediremiyorum. Ve kesinllikle anladım ki bayanlar iş hayatında gerçekten çok kaprisli , ego delisi..Tekrar eski patronumu ziyarete gidip konuşsam diyorum sonra eski değerim olmaz arsızlıkmı etmiş olurum diye çekiniyorum.. İş bulmadan işide bırakmayı tekrar göze alamıyorum.
Ne yapmalıyım ? işyerindeyim şuan ama dokunsalar aglıycam. Sabah olmaması için uyumak bile istemedim dün gece..Lütfen fikir verir misiniz bana :((

Gidip konuşun ne kaybedersiniz ki.Olumsuz olursa da şuan çalıştığınız işten çıkmadan başka iş ararsınız

çok teşekkürler msjınız için.Beni çok sevdiğini bildiğim için bu cesareti buluyorum kendimde ama gurur yapıyorum içten içe yüzsüz duruma düşmekten cok çekiniyorum. Başka işyerinede gitsem orayı özliycem gibi hep.

Olur boyle seyler. Her yer ayni olmaz. Ama her yer senin su an calistigin yer gibi sacma sapan da olmaz. Ziyarete git gitmesine ama oraya geri donmek istedigini soyleme bence. Sadece ozlediginizi, oylesine ziyarete geldiginizi soyleyin. Muhtemelen su an sizin yerinizde baska eleman vardir. Sizi almak isteseler de onu cikarmak zorunda kalirlar. O da iyi olmaz. E cikarmasalarda ayni bolu, de iki eleman calistiramazlar ve sana olumsuz cevap verirler. Bu da senin icin hic iyi olmaz. Bence oyle birsey soyleme. Sadece ziyarat et. Ha bakarsin orda hala sana ihtiyac vardir, o zaman belki patronun tekrar gel der. Olur o zaman. Hem sen ezilip buzulmus olmazsin. Bu kadar da uzulme. Baska is ara. Bulunca ordan ayril.

İnsan sevmedigi yerde gerçekten çalışamiyo resmen işkence gibi gwliyo, siz orda dayansaniz bile en fazla bilac ay durursunuz. Benimde başıma geldi 10 gun zor durdum ağlayarak gidiyodum sabahları.
Eaki yerinizle konuşunn ne güzel sizi seviyormuş eski patronunuz hiç arsızlik olmaz içiniz rahat olsun.

ya nasıl mutlu oldum içimi rahatlattınız çok saolun. Bende sizin gibi düşündüm zaten ama uzun olmasın yazı diye detaya inmek istemedim açıkçası. sadece ziyaret amaçlı gideceğim . Yeni ekip kurmak istiyordu oyüzden eleman fazlalıgını sorun etmeyebilir. eleman ben çıkmadan alınmıştı zaten işi öğretmem için aksi halde kimsenin ekmeğine mani olmaz istemiyorum. az önce o işyerinden biriyle konuştum hep anıyoruz seni dedi , sevindim..
Çok zor sahiplenemiyorum burayı, görmemişlik var bütün çalışanlarında.

Sevmediğin bir yerde çalışmak işsiz olmaktan bile eziyet bence.Denedim bende muhasebeydi olmadı alışamadım bir türlü yeni bıraktım ve üzerimden yük kalktı sanki.Eğer sana değer veren birileriyse konuş derim.Yok yine de eskisi gibi olmaz diye düşünüyorsan başka iş bul canım.

Şuan pat diye işi bırakıcak durumda değilim aslında. Borcum var. Ancak güvendiğim başka biryer olursa ayrılırım yoksa idare etmek zorundayım ama işkence gibi. yanımda ki bayan çok sert ve edepsiz biri. Başta cok ılımlı sıcak davrandı ama artık öyle değil. Beni iş esnasında çok geriyo. anlayacağınız usta oldu diye havaya girdi hasbam :)

Eski is yerinizde tekrar ise basvurun. Konusmaya gittiginizde de basvurdugunuzu, tekrar orda calismak istediginizi soyleyin. Is yasaminda fazla gurur olmaz, herkes isine, cikarina bakar. Yok ayip olacak, yok utanacam filan, bunlar gereksiz kaygilar.
Bir de tavsiyem, yeni is bulmadan isinizi birakmayin. Tabii issiz kalmak sorun olacaksa.

Bende bu kaygılarımdan kurtulup gideceğim ziyarete. gelen gideni aratır lafı ne kadarda doğruymuş. Yanlış bişey yapmadığımdan emin olmak istedim çok teşekkürler

iş arayıp bulmuşsun hemen ne güzel, bende hala ses seda yok muhasebe okumama rağmen her şeyini unutmusum.. ön muhasebe elemanı olarak girsem bi yere, hemen öğrenemem

iş arayıp bulmuşsun hemen ne güzel, bende hala ses seda yok muhasebe okumama rağmen her şeyini unutmusum.. ön muhasebe elemanı olarak girsem bi yere, hemen öğrenemem
canım bende kendi okudugum bölümle ilgili iş bulamadım. sırf kendi işimi yapabilmek için ilk işimi bıratım ama nasip yokmuş. İnşallah sen daha şanslısındır bu konudada bulursun . Öğrenirsin hatırlarsın biliyorsun muhasebeyi neticede

Sizde de ne cesaret varmış, bari yeni işinizi bulup çıksaydınız. Hata yapmışsınız... :KK12:

Sizde de ne cesaret varmış, bari yeni işinizi bulup çıksaydınız. Hata yapmışsınız... :KK12:
ozamanlar cesaret diyordum bende ama şimdi tecrübesizlikmiş diyorum. Alıştıgın ve çok sevildigin bir ortamda sunulan fırsatı tepip çıkmak tamamen tecrübesizliğimin sonucuydu .

ya nasıl mutlu oldum içimi rahatlattınız çok saolun. Bende sizin gibi düşündüm zaten ama uzun olmasın yazı diye detaya inmek istemedim açıkçası. sadece ziyaret amaçlı gideceğim . Yeni ekip kurmak istiyordu oyüzden eleman fazlalıgını sorun etmeyebilir. eleman ben çıkmadan alınmıştı zaten işi öğretmem için aksi halde kimsenin ekmeğine mani olmaz istemiyorum. az önce o işyerinden biriyle konuştum hep anıyoruz seni dedi , sevindim..
Çok zor sahiplenemiyorum burayı, görmemişlik var bütün çalışanlarında.

gittigin zaman konu acilirsa bende burayi cok ariyor ve ozluyorum desen belki teklif ederler kendileri

bence eski işyerinle konuşmalısın ne kaybedebilirsinki...şuan benim erkek kardeşimde tuttu 10 yıldır çalıştığı şirketten ayrıldı.iki haftadır yeni işinde pek hevesliydi ilk başta burası çok iyi kariyer yapıcam 500 lira fazla maaşı var diye bikaç gündür sessiz ve yorgun önceleri öve öve bitiremiyodu.10 yıl çalıştığı şirket arıyor sürekli gel başla sıkıntıları hallederiz diyorlar hayırlısı bakalım

Kızlar işimde çok mutsuzum.. Çok emek verip okudum , devlet memurluğu ideali ile çok çalıştm fln ama nasip olmadı. Çalışmayı çok seven , üstüme düşen işi hakkıyla yerine getirmek için elinden geleni yapan biriydim. İyi bir firmada muhasebe yapıyordum. Ortamım , işim, patronum çok iyi , güzel sıcak bir ortamdı artık hepsiyle aile gibiydik ve ben sadece kendi mesleğimi yapabilmek için + iş ile evim arası mesafe uzak olduğu için işten ayrıldım. Patronumun bütün çıkma seninle ilgili güzel kariyer planlarım var demesine rağmen.. İnat ettim öyle iş heryerde bulurum diye düşünerekten tüm ısrarlarına rağmen ayrıldım işten. 1 yıl kendi mesleğimle ilgili iş aradım bulamadım mecbur sonra eski işim olan muhasebe işine yöneldm , aradım hemende buldum. Şuan çalışıyorum ama mutsuzum. Hep eski ortamımı özlüyorum oraya tekrar gitmek istiyorum . Muhasebeci değilde temizlik elemanı olarak girdim buraya sanki. Usta-çırak ilişkisini ve yanımdaki bayanın üzerimdeki ego tatminlerini yediremiyorum. Ve kesinllikle anladım ki bayanlar iş hayatında gerçekten çok kaprisli , ego delisi..Tekrar eski patronumu ziyarete gidip konuşsam diyorum sonra eski değerim olmaz arsızlıkmı etmiş olurum diye çekiniyorum.. İş bulmadan işide bırakmayı tekrar göze alamıyorum.
Ne yapmalıyım ? işyerindeyim şuan ama dokunsalar aglıycam. Sabah olmaması için uyumak bile istemedim dün gece..Lütfen fikir verir misiniz bana :KK43:(

eski iş yerinden muhabbetli olduğunuz bi arkadaşınız varsa onun ağzını yoklayın..
ona göre eğer ihtiyaç varsa gidin görüşün derim..

bence eski işyerinle konuşmalısın ne kaybedebilirsinki...şuan benim erkek kardeşimde tuttu 10 yıldır çalıştığı şirketten ayrıldı.iki haftadır yeni işinde pek hevesliydi ilk başta burası çok iyi kariyer yapıcam 500 lira fazla maaşı var diye bikaç gündür sessiz ve yorgun önceleri öve öve bitiremiyodu.10 yıl çalıştığı şirket arıyor sürekli gel başla sıkıntıları hallederiz diyorlar hayırlısı bakalım
Maaştan daha önemliymiş ortam bunu anladım :( kaldı ki şuan benim yerime alınan elemana benden daha iyi bir maaşla devam ediyor kalsaydım o şartlar bana sunulacaktı. sabır önemliymiş.

Back
X