• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayaller suya düştü,iş başa düştü.dehşet tavsıyeler beklıyorum :(

coco_cambo

irem derici ağızlı kadın :)
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
2.460
2.493
448
selam hatunlar .eski konumu bılen bilir belki.anneme yakın tasınmayı dusunuyodum.ıkızlere annem bakıp ben calısıcaktım falan.tamamen hayal kırıklıgı yasıyorum..annemın oturdugu yere tasınmam imkansız artık.kış ayınca asla kıracı da bulamıyoruz..kıraya cıkacak evde...yenı bınalar 2.000 tl.şaka gıbı ya..

her neyse ikizlere ben bakıcam paşa paşa..haftanın belkı 1 gunu annem gelırse nımet benım ıcın..cunku 3 vesaıt yol var aramızda..dogumdan sonra 15 gun kalıp sezeryan dikişlerim gectı mı evıme donmeyı dusunuyorum.zira annemler cok kalabalık.hıc sese tahammulum yok:KK14:

eşim ; sana cok guvenıyorum kesınlıkle bu ısın altından cıkacaksın dıyor ama ben kendımde o havayı goremedım...gorebılır mıyım ...muammmaa..

o yuzden sızden kıtapsa kıtap,kaynaysa kaynak...ne varsa uuuzuuuun uzun yazmanızı ıstıyorum.

sizi sevıyorum.bana şans dileyın dua edın :KK61:

Sıkıntınız en fazla 1.5-2 sene. Sonrasında diğer anneler çocuklarının peşinde koşturur, bacağına yapışan çocukla baş etmeye çalışırken siz çocuklar oynarken kahvenizi yudumlayabileceksiniz.
Ama o ilk iki sene için hiç bir tavsiye kar etmez. İkiz bebek bakmak oldukça zor. Kucağa ve sallamaya alıştırmayın. Kendi kendilerine ve kendi yataklarında uyumalarını öğretin. 40 günden itibaren odayı ayırın. Bunlar işinizi kolaylaştırır sanıyorum.

Sıkıntınız en fazla 1.5-2 sene. Sonrasında diğer anneler çocuklarının peşinde koşturur, bacağına yapışan çocukla baş etmeye çalışırken siz çocuklar oynarken kahvenizi yudumlayabileceksiniz.
Ama o ilk iki sene için hiç bir tavsiye kar etmez. İkiz bebek bakmak oldukça zor. Kucağa ve sallamaya alıştırmayın. Kendi kendilerine ve kendi yataklarında uyumalarını öğretin. 40 günden itibaren odayı ayırın. Bunlar işinizi kolaylaştırır sanıyorum.
40 günden sonra oda ayırmak fikri doğum yapan anneye hiç de çekici gelmez. bunu uygulayan kaç kişi var acaba çok merak ediyorum. Bence sen de yapamazsın. olmadan tavsiye vermek her zaman daha kolaydır.
Bazı uzmanlar da 3 yaşına kadar diyor. Buyur buradan yak.:KK14:

40 günden sonra oda ayırmak fikri doğum yapan anneye hiç de çekici gelmez. bunu uygulayan kaç kişi var acaba çok merak ediyorum. Bence sen de yapamazsın. olmadan tavsiye vermek her zaman daha kolaydır.
İpek sen bari anne olmadan anlamazsın bilemezsin yorumu yapma. 3 yeğen büyüttük bu şekilde.
Bizim ailede bebekler 40 gün sonra ayrı odaya alınır. Gelenek gibi bişey. İlk başta sürekli kalkıp gidip gelmek zor olsa da sonrasında rahatlığı büyük.
Ablam ikinci bebeği prematüre doğduğu için yanında yatırdı uzun bir süre. İlk bebekte yapmadığı hatayı bunda yaptı. 9 yaşında hala annesinden başka kimseyle yatmaz, annesinden ayrı yatamaz. Şimdi pedagoga gidiyorlar bu sorunu aşmak için.

Canım öncelikle doğum sonrası kendi evinde kalsan annen gelse sende kalsa çok çok çok iyi olur. Çünkü anne ve bebek hele ki iki bebek 15 gün başka yerde kalmak çok zor. Ben sezeryan sonrası 7 günde pazara çıkıp 10. Gün kendim bütün işler yapacak kadar iyi oldum. Ili bebek zor olacak evet ama Allah Sabrini verir. Ama eğer imkanınız varsa eve düzenli gelip size yardım edip yemek temizlik yapacak birini tutmanız baya iyi olur. Ama ilk üç ay o kadar Küçükler ki tek başına bile halledersin :)

Allah yardimciniz olsun.cocuk.bakmak.dunyanin en zor isi.hele.bi de calisip isi birakmissaniz tahammulu daha zor.
İlk zaman; allahim.hep boyle kalcam asla bitmicek artik ben bittim butun hayatim cocuklarla evde geccek falan.filan..kim ne derse desin teskin olmuyorsun kendini yiyip.bitiriyorsun.
Merak etmeyin hepsi geciyor hicbir zaman oyle kalmiyor.cocuk.bakmada once psikolojin iyi olacak.yoksa yurumuyor.yurusede cok zorluyor.

Hicbir zaman kendinize.zaman ayirmayi ihmal etmeyin.cunku.siz iyi oldukca bebeklerde iyi oluyor:) esiniz umarim destekcinizdir cunku esler cok.can simidi oluyor.cok degil yirmi dk bile bazen yetiyor insana.

Yemek ev temizlik konusunda pratik seyleri ogrenin.
En onemlisi ev islerini dert etmeyin .bu cok onemsiz gorunsede ben gibi ev dagink.olunca.rahatsiz olan biriysen takilabilirsin.

Bebek.bakimina gelince o.kendince.sekilleniyor.her cocuk farkli.yaninda yatirmaya alistirmamaya.calis dicem ama insan yapmicam dedigi seyleri yapmak.zorunda kalabiliyor.sinir stres yapma hicbir zaman.sut denen sey cok.nazli azcik.canin sklsa kaciveriyor meret :)

Zaten Allah kadinin kalbine bisey koyuyor bebek olduktan sonra onceki gibi yapamam edemem hallerin gidiveriyor.sanki kirk yillik anne.gibi oluyorsun ;)

İpek sen bari anne olmadan anlamazsın bilemezsin yorumu yapma. 3 yeğen büyüttük bu şekilde.
Bizim ailede bebekler 40 gün sonra ayrı odaya alınır. Gelenek gibi bişey. İlk başta sürekli kalkıp gidip gelmek zor olsa da sonrasında rahatlığı büyük.
Ablam ikinci bebeği prematüre doğduğu için yanında yatırdı uzun bir süre. İlk bebekte yapmadığı hatayı bunda yaptı. 9 yaşında hala annesinden başka kimseyle yatmaz, annesinden ayrı yatamaz. Şimdi pedagoga gidiyorlar bu sorunu aşmak için.
iki taraflı bir doğruyu konuşuyoruz aslında şimdi.
Şöyle ki biz kadınlar duygusal yaklaşıyoruz olaya. Bebek doğduktan sonra insan bir değişik psikolojiye giriyor. Gece kaç kere kalkıp da kızımın beşiğine baktım kim bilir, acaba hırsız girip kaçırmış olabilir mi diye.. Şimdi gülüyorum.
Ama senin dediğin de doğru bir kere öyle alışırsa devam eder tüm hayatı boyunca her ortamda yalnız yatabilir. Ama bağımlı kalırsa o dengeyi kurabilmek çok çok çok önemli. Ben de yapamadım kızımı ayırmadım. Onun yatağı bizim odamızdaydı. 3 yaşında kendi odasına geçti. Ama şimdi kış diye bizimle yatıyor, üstü hep açık hep açık anlatmam. yani mecbur almak zorunda kaldım. evimiz sıcak ama yine de ailesel bir gelenek var bizde kış yaz şort kısa kollu yatarız. Başak da benden alıştı, kesinlikle uzun bir şey giymiyor yatarken. Şimdi biraz tırstım aslında. Geçen gün bana "beni yalnız bırakma hayaletlerden çok korkuyorum" dedi. Hatta WC de bile bekle diyor. Bu sorunun üstesinden gelmem lazım. eşime dedim baharda odasına geçirmek zor olur mu acaba da. Her erkek gibi "yok olmaz " dedi. konuyu uzatmamak için sanırım.:KK48:

selam hatunlar .eski konumu bılen bilir belki.anneme yakın tasınmayı dusunuyodum.ıkızlere annem bakıp ben calısıcaktım falan.tamamen hayal kırıklıgı yasıyorum..annemın oturdugu yere tasınmam imkansız artık.kış ayınca asla kıracı da bulamıyoruz..kıraya cıkacak evde...yenı bınalar 2.000 tl.şaka gıbı ya..

her neyse ikizlere ben bakıcam paşa paşa..haftanın belkı 1 gunu annem gelırse nımet benım ıcın..cunku 3 vesaıt yol var aramızda..dogumdan sonra 15 gun kalıp sezeryan dikişlerim gectı mı evıme donmeyı dusunuyorum.zira annemler cok kalabalık.hıc sese tahammulum yok:KK14:

eşim ; sana cok guvenıyorum kesınlıkle bu ısın altından cıkacaksın dıyor ama ben kendımde o havayı goremedım...gorebılır mıyım ...muammmaa..

o yuzden sızden kıtapsa kıtap,kaynaysa kaynak...ne varsa uuuzuuuun uzun yazmanızı ıstıyorum.

sizi sevıyorum.bana şans dileyın dua edın :KK61:

İkiz bakmak çok zor, hele ki tek başına, Allah kolaylık versin Hoppa
Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler harika bir kitap, şiddetle tavsiye ederim.
İçinde hem aklınıza gelebilecek her türlü soru - cevap hem de çocuk büyütürken karşılaşılabilecek sorunlarla baş etme taktikleri var.
Taktikler süper, benim çok işime yaradı.

Sonrasında da devamı olan
Çocuğunuz Büyürken Sizi Neler Bekler'i alabilirsiniz.

kucagımda sallama luxum yok ...buyuk konusmak ıstemem ama tek neyse de ıkızlerde nasıl sallayabılırım kı..tek yumurta olunca aynı anda yetısmek ımkansız olur zaten.ama aynı odada da yatıramam..hem ıkı besıgı alacak yatak oda kapasıtem yok..hem esım cok erken kalkıp gıdıyor..ona kıyıpta uykusundan edemem ..gercı bellı de olmaz.delırdım mı uykusunu ıplemem belkı de :anneadayı:

İkiz bakmak çok zor, hele ki tek başına, Allah kolaylık versin Hoppa
Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler harika bir kitap, şiddetle tavsiye ederim.
İçinde hem aklınıza gelebilecek her türlü soru - cevap hem de çocuk büyütürken karşılaşılabilecek sorunlarla baş etme taktikleri var.
Taktikler süper, benim çok işime yaradı.

Sonrasında da devamı olan
Çocuğunuz Büyürken Sizi Neler Bekler'i alabilirsiniz.

not aldım canım ...çok tesekkur ederım

iki taraflı bir doğruyu konuşuyoruz aslında şimdi.
Şöyle ki biz kadınlar duygusal yaklaşıyoruz olaya. Bebek doğduktan sonra insan bir değişik psikolojiye giriyor. Gece kaç kere kalkıp da kızımın beşiğine baktım kim bilir, acaba hırsız girip kaçırmış olabilir mi diye.. Şimdi gülüyorum.
Ama senin dediğin de doğru bir kere öyle alışırsa devam eder tüm hayatı boyunca her ortamda yalnız yatabilir. Ama bağımlı kalırsa o dengeyi kurabilmek çok çok çok önemli. Ben de yapamadım kızımı ayırmadım. Onun yatağı bizim odamızdaydı. 3 yaşında kendi odasına geçti. Ama şimdi kış diye bizimle yatıyor, üstü hep açık hep açık anlatmam. yani mecbur almak zorunda kaldım. evimiz sıcak ama yine de ailesel bir gelenek var bizde kış yaz şort kısa kollu yatarız. Başak da benden alıştı, kesinlikle uzun bir şey giymiyor yatarken. Şimdi biraz tırstım aslında. Geçen gün bana "beni yalnız bırakma hayaletlerden çok korkuyorum" dedi. Hatta WC de bile bekle diyor. Bu sorunun üstesinden gelmem lazım. eşime dedim baharda odasına geçirmek zor olur mu acaba da. Her erkek gibi "yok olmaz " dedi. konuyu uzatmamak için sanırım.:KK48:
Bebekken beşiklerinin üstünü çadır gibi kapatacak şekilde battaniye örterdik. Üstlerini açsalar da üşümezlerdi böylece. Tabi gecede 40 kez kalkıp kontrol şart. O zamanlar uyku tulumu yoktu tabi.
Ben çorapla yatan bir insan olarak benim bebe de kat kat giyinip yatar muhtemelen.
Başak tehlikeli sularda yüzüyor sanki. Odasına geçmek istmeyebilir. Bunun geçici bir durum olduğunu şimdiden anlatmaya başla bence. Hayalet konusuna biley diyemiyorum, bizim de bir zombi kabusumuz vardı anlatsam roman olur. O korkuları çok zor aşıyor çocuklar sanırım.

Allah yardimciniz olsun.cocuk.bakmak.dunyanin en zor isi.hele.bi de calisip isi birakmissaniz tahammulu daha zor.
İlk zaman; allahim.hep boyle kalcam asla bitmicek artik ben bittim butun hayatim cocuklarla evde geccek falan.filan..kim ne derse desin teskin olmuyorsun kendini yiyip.bitiriyorsun.
Merak etmeyin hepsi geciyor hicbir zaman oyle kalmiyor.cocuk.bakmada once psikolojin iyi olacak.yoksa yurumuyor.yurusede cok zorluyor.

Hicbir zaman kendinize.zaman ayirmayi ihmal etmeyin.cunku.siz iyi oldukca bebeklerde iyi oluyor:) esiniz umarim destekcinizdir cunku esler cok.can simidi oluyor.cok degil yirmi dk bile bazen yetiyor insana.

Yemek ev temizlik konusunda pratik seyleri ogrenin.
En onemlisi ev islerini dert etmeyin .bu cok onemsiz gorunsede ben gibi ev dagink.olunca.rahatsiz olan biriysen takilabilirsin.

Bebek.bakimina gelince o.kendince.sekilleniyor.her cocuk farkli.yaninda yatirmaya alistirmamaya.calis dicem ama insan yapmicam dedigi seyleri yapmak.zorunda kalabiliyor.sinir stres yapma hicbir zaman.sut denen sey cok.nazli azcik.canin sklsa kaciveriyor meret :)

Zaten Allah kadinin kalbine bisey koyuyor bebek olduktan sonra onceki gibi yapamam edemem hallerin gidiveriyor.sanki kirk yillik anne.gibi oluyorsun :KK66:

temızlık ıcın 15 gunde bır yardımcı cagırıcam zaten..dagınıklıga ogrencılık yıllarınddan berı alıskınım da temızlık soz konusu olunca 15 gunde bır şart...

pratık ve elım hızlı bırıyım...eşıme de sonsuz guvenıyorum aslında...benden ıyı corba yapıp toz alabılır.bu bıle mukafat benım ıcın.

Hollandali bir is arkadasimdan ufak bir ornek vereyim. 1,5 yasinda bir bebekleri vardi, bir cocuk daha istediler ikiz oldu onlarda. Bu is arkadasimiz cok korkup strese girmisti (erkek kendisi). Karisi is saatlerini cok dusurmustu, ama yinede calisiyordu. Cogu yuk yine annede oldugu icin, anlasmislar, haftada 7 aksam varsa her ikiside haftada 2 aksam 2 saat izinliydi. Yani pazartesi hep beraber geciyorsa, sali erkek izinli (spor arkadaslar fln), carsamba kadin izinli (kendine alisveris ailesi arkadaslari fln), persembe erkek izinli, cumada yine kadin izinliydi. Haftasonunuda hep birlikte geciriyorlar.
Hollandalilar biraz ozellerine rahatlarina duskun olduklari icin, boyle bi sistem onlarda ise yarayabiliyor. Siz haftada bir aksam birbirinize izin verebilirsiniz belki? Esinizde rahatlar arkadaslariyla takilir, sizde rahatlar o aksami kafaniza gore gecirirsiniz cocuksuz.

Allah saglikla kavustursun, banada ikiz nasip etsin insallahh amiiiiin!!!

Şunu yapmam asla deme o an okadar caresız kalıyorsunki mecbur kalıyorsun yapmaya beni asla salamam ayakta derdim mecbur kaldım. Ama hiç yanımda yatırmadım emzırıp besleyıp beaıgıne koydum ayagımda bole sallasam uyur uyumaz yerıne koydum. Yatagınıza alırsanız sonradan ayırmak çok zor oluyor.kırkından sonra bebeklerinizi kendi odaları varsa mutlaka oraya alın sonra nasıl rahat edeceksınız bakın. ;)
İkizi olan komsum tavandan asılan salıncak yatak yaptı birini emzirirken diğerini orda salladı. Allahım gonlunuze göre versin. İlk birbucuk seneyı atlattınmı senden iyisi yok bacım.bide sakin olsun ve sonradan ezberi kuvvetli olsundiye hatım dinletıyordum. Hastaneden gelip evine bebişlerinle basbasa kalmaya başlayınca hemen dene derim.

Doğum sonrası evinizde kalmanız hem senin hem annen hem eşin açısından daha sağlıklı olur.
Odaya tek Beşik koyup 2 bebişi birden içine koyabilirsin. Biraz büyüdüler mi yada sen sürekli Kafanı kaldırıp onlara bakmaktan vazgeçtiğinde Odayı ayırırsın.

Ikizler için 2li salıncaklar var 2li birsürü şeyler var içine girebilecek hale geldiklerinde onlara salar sende mutlulukla izlersin.

Kucaktan ziyade müziğe alıştırmanı tavsiye ederim.

Hollandali bir is arkadasimdan ufak bir ornek vereyim. 1,5 yasinda bir bebekleri vardi, bir cocuk daha istediler ikiz oldu onlarda. Bu is arkadasimiz cok korkup strese girmisti (erkek kendisi). Karisi is saatlerini cok dusurmustu, ama yinede calisiyordu. Cogu yuk yine annede oldugu icin, anlasmislar, haftada 7 aksam varsa her ikiside haftada 2 aksam 2 saat izinliydi. Yani pazartesi hep beraber geciyorsa, sali erkek izinli (spor arkadaslar fln), carsamba kadin izinli (kendine alisveris ailesi arkadaslari fln), persembe erkek izinli, cumada yine kadin izinliydi. Haftasonunuda hep birlikte geciriyorlar.
Hollandalilar biraz ozellerine rahatlarina duskun olduklari icin, boyle bi sistem onlarda ise yarayabiliyor. Siz haftada bir aksam birbirinize izin verebilirsiniz belki? Esinizde rahatlar arkadaslariyla takilir, sizde rahatlar o aksami kafaniza gore gecirirsiniz cocuksuz.

Allah saglikla kavustursun, banada ikiz nasip etsin insallahh amiiiiin!!!

bu sıstem bızım ulkede ışler mı acaba..eşimin oyle cok kalabalık arkadası yok 2 erkek arkadasıyla ömrunu tamamlar.onlara 1 gun ayırsa.diğer gun de benım olsa o gün komple bebeklerı ona sutlayıp spa'ya gıdebılırım (6 aydan sonra tabı)..Allahım spa masajı ıcın bıle şafak sayabılır duruma geldım.. :(

ama hollandadakı sisteme imrendın ne yalan soylıyım.bızde erkekler bı zman sonra bu duzene 'eeeh yeter 'dıyebılır

bu arada ınsallah senınde ıkızlerın olur cnm..gonlune gore versın rabbım

2 çocuğumu da (ikiz değil) ilk günden itibaren kendi odalarında yatırdım.
evet tabi ki doğum haftası sürekli memede olmak istiyor, memede uyuyup kalıyor bebekler
istedikleri her zaman meme verdim, kaç kere uyanırlarsa uyansınlar (ki kızım çooooook çoooook zordu), ben de kalktım hiç üşenmeden, yerinmeden
ama uyudukları her fırsatta kendi yataklarına yatırmaya çalıştım

bu davranışım hiç bir probleme, soruna sebep olmadı
hatta odalarına alışsınlar diye gündüz kendi odalarında vakit geçirdim onlarla

in vino veritas in vino veritas 'nın 40 gün demesinin sebebi de dikişler+lohusalıktır. Hani anne kolay kalkamayabilir vs diye
anne- bebek odası mümkün olduğu kadar çabuk ayrılmalı, doğum yaraları + lohusalık etkileri atlatır atlatılmaz yani

ikiz çocuklar ise ikisi de aynı cinsiyettense sorun yok
fakat farklı cinsiyettelerse onların da odalarının 4-5 yaşında en geç ayrılması gerektiğini söylüyor çocuk psikologları

3 yaşına kadar çocuğun odada durması evli çiftin cinsel hayatına, özel hayatına darbe vurur bence
zaten çocuk doğduktan sonra bir müddet zor günler oluyor
bir de bu şekilde darbe vurmamak lazım
ayrıca 3 yaşına kadar aynı odada uyutulan çocuğa 3 yaşından sonra "hadi bakalım kendi odana" demek bazı çocuklara "istenmiyorum" hissi veriyormuş, çocuğun aklı karışıyor ve uyku sorunlarına yol açıyormuş.
bence "sen de yapamazsın" değil, mutlaka yapmalısın, sonra çok rahat edeceksin, inan banaHoppa

bebeği ayrı odada yatırmak hiç zor değil
eğer yatırmazsan sonradan çok problem yaşarsın
kaç tane arkadaşımın 4-5-6 yaşındaki çocukları hala yalnız uyumak istemiyor, anne babayla yatıyorlar

Şunu yapmam asla deme o an okadar caresız kalıyorsunki mecbur kalıyorsun yapmaya beni asla salamam ayakta derdim mecbur kaldım. Ama hiç yanımda yatırmadım emzırıp besleyıp beaıgıne koydum ayagımda bole sallasam uyur uyumaz yerıne koydum. Yatagınıza alırsanız sonradan ayırmak çok zor oluyor.kırkından sonra bebeklerinizi kendi odaları varsa mutlaka oraya alın sonra nasıl rahat edeceksınız bakın. :KK66:
İkizi olan komsum tavandan asılan salıncak yatak yaptı birini emzirirken diğerini orda salladı. Allahım gonlunuze göre versin. İlk birbucuk seneyı atlattınmı senden iyisi yok bacım.bide sakin olsun ve sonradan ezberi kuvvetli olsundiye hatım dinletıyordum. Hastaneden gelip evine bebişlerinle basbasa kalmaya başlayınca hemen dene derim.

ben bu tavanda sallanan besıkle buyumusum .. :) ev benım degıl mı,delerim duvarları valla.haklısın hıııc bellı olmaz..ama aynı odada yatıramam ıste.o ımkansız..

hatım konusunda kesınlıkle haklısınız,annem bana hamıleyken babamla yanyana kuran okuyup bana dınletırlermış..ayıptır soylemesı;ezberımde aılede en ıyısı benım :) bunu denemelıyım..

Bebekken beşiklerinin üstünü çadır gibi kapatacak şekilde battaniye örterdik. Üstlerini açsalar da üşümezlerdi böylece. Tabi gecede 40 kez kalkıp kontrol şart. O zamanlar uyku tulumu yoktu tabi.
Ben çorapla yatan bir insan olarak benim bebe de kat kat giyinip yatar muhtemelen.
Başak tehlikeli sularda yüzüyor sanki. Odasına geçmek istmeyebilir. Bunun geçici bir durum olduğunu şimdiden anlatmaya başla bence. Hayalet konusuna biley diyemiyorum, bizim de bir zombi kabusumuz vardı anlatsam roman olur. O korkuları çok zor aşıyor çocuklar sanırım.

Bu korkular çocukta kalıcı olabiliyor, tüm hayatı boyunca hem de..

Yani çok ciddi aslında.

Benim de buna benzer fobilerim var annemin bizi susturma aleti olarak kullandığı.35 yaşındayım hala korkarım mesela. O yüzden kızımın da bundan kalıcı korkacak olması beni üzüyor. Her defasında hayalet diye bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama çok da bastırmak istemiyorum geçici bir konuşma ya da çizgi filmden kalıntı mı diye.

Back
X