Hayallerim yıkıldı.

Nessy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2006
1.602
9
116
İstanbul
Meslek lisesi mağduruyum.Mağduriyetim 2 senelik bir okula yerleşmemle devam etti.Tek şansım Dikey Geçiş Sınavuyla bir fakülteye yerleşmekti.
Hiç çalışmadığım kadar çalıştım,emek verdim sonuç yok !
Daha kötü bir sınav olamazdı.
Ne yani bu mağduriyeti bir ömür boyu çekmek zorunda mıyım ben ?
Adamakıllı bir üniversite mezunu bile değilim.Ailem hemen bir yol haritası çizdiler açıköğretim bilgisayar kursu,ingilizce kursu..
Benim hayallerim bunlar değildi oysa.
Bir çıkış yolu vardır mutlaka diyorlar;yok !
21 yaşındayım.Bu saatten sonra üniversite sınavlarına girsem ne olur?Okuldan gelen puanım da kesilecek kazanamam...
Dgs sonrası hedefim Kpss-B sınavına girmekti.Dgs gibi kolay bir sınavı yapamadıktan sonra Kpss'yi nasıl yapayım ?
Belki de kadere razı gelmek en güzeli ama ben bunu kabullenemiyorum.
Böyle bir durumu kendime yakıştıramıyorum.Sanki karakterimden birşey eksildi.

Biraz anlatıp rahatlamak istedim.Ağlayamıyorum bile kaskatı kalakaldım.Böylesine bir sınavın kötü geçmesini hayal bile edemezdim.

bende meslek lisesi mezunuyumm (muhasebe )
2 yıllık istemedm arkadaşlarım nasıl olsa 2 yıllık direk geçiş var çalışmayalm mantığıyla son seneyi geçirdiler..
ben çalıştımm son 1 senede staj yaptımm okulada gittimm diğer liseler sadece derslerini öss yi düşünürken ben işimi (stajımı ) staj dosyamı + öss yi düşündüm.

şuan istediğim bölm 4 yıllğını kazandmm..
2 sınıfa gçtim...
başardmm...
sınıfta tek kazanan bendm (4 yıllk )

Eminim çok çaba sarfetmişsindir ama demek ki kazanacak kadar çalışmamışsın.
Üzme kendini vardır bir hayır.
Ayrıca hayallerinde olmayan sana zevk vermeyecek bir hayat çizmeye de kalkışma.
Kazanamayacağım diye düşünme üniversite sınavlarına gir mutlaka çalışıp.

bende meslek lisesi mezunuyumm (muhasebe )
2 yıllık istemedm arkadaşlarım nasıl olsa 2 yıllık direk geçiş var çalışmayalm mantığıyla son seneyi geçirdiler..
ben çalıştımm son 1 senede staj yaptımm okulada gittimm diğer liseler sadece derslerini öss yi düşünürken ben işimi (stajımı ) staj dosyamı + öss yi düşündüm.

şuan istediğim bölm 4 yıllğını kazandmm..
2 sınıfa gçtim...
başardmm...
sınıfta tek kazanan bendm (4 yıllk )

Canım tebrikler de cv yazılmıyor buraya:37:
Arkadaş derdini paylaşmış teselli bekliyor.

Öğrenciler Liseye Başlarken, İdeallerini Belirler..
Siz Belirleyemeyenlerdensiniz Heralde...

Bazı Şeylerin Zamanı Gelir, Geçer..
Ama Sizin İstekleriniz İçin Hiç Geç Değil..

Meslek Lisesi'nde Hangi Bölümden Mezunsun ?

Aynı sınava bugun bende girdim .. Sınav geçen yıla nazaran zordu ..
Çok kastı çok sıktı beni.. iyi bir sonuç beklemiyorum ama senin gb isyanlarda da değilim çunku daha ölmedim..
Bir yılım var yanı şansım hala devam edıyor ustelık benım yaşım ( 23 )

Ayrıca dgs yi kpss ile karşılaştırma ..
Dgs kolay görünür ama zaman ve soru sıkıntısı coktur ..
Kpss bilgi dgs mantık sınavıdır ..

Daha çok gençsin , daha yolun en başındasın bana göre .. Ailenin dediği gb bu yılı kendını geliştirerek + tekrar dgs için pratık yaparak geçirebilir sene daha iyi ve deneyimli sınava girebilirsin ..

yaşın çok çok genç..sen dışarıdan istesen düz liseyi bitirip ardından üniv.bile kazanabilirsin..
yaşını sakın bahane etme..insanlar neler yapıyorlar istedikten sonra..
ikiz kız kardeşim ben öğretmen olduğum vakit 21 yaşındaydım o da anaokulu meslek lisesini okudu kız meslekler varya..orayı bitirip anaokulu öğrt.kazandı..şimdi öğretmen..çok geç başlamış oldu belki ama vardığımız yer aynı:)

henüz aranızda yeni üyeyim konulara da pek cevap vermiyordum ama bu konuyu okuyunca belki bir nebzede olsun teselli olur diye sana yazmak istedim. benim erkek kardeşimde bugün dgs sınavına girecekti ama malesef sınava giremedi. hemde bu sene çok fazla emek vermişti oldukça başarılıydı ümitliydik dersane sınavlarında genellikle iyi puan alıyor birinci oluyordu ancak o çok hazırlandığı sınava bugün giremedi. geçen hafta cüzdanı çalınmıştı nufus cüzdanı kayıptı o nedenle. kardeşimede ehliyetle dgs ye giriliyor demişler kime sorduysa ama bugün alınmadı.onu ilk defa ağlarken gördüm koskoca bir senelik emeği yandı. bütün aile çok üzüldük ama yapacak birşey yoktu. dgs de ilk defa böyle bir uygulama yapılmış o da kardeşime denk geldi. diyeceğim şu ki insan naparsa yapsın kader çizgisinin dışına çıkamıyor. bu kadar ümitsiz olmayın bugün kardeşime de söyledim seneye daha iyi hazırlanıp girersin diye. gerçi bugün pek dinleyecek durumda değildi ama umuyorum ki doğru karar verip seneye tekrar sınava girer. hayatta bir yerlere gelebilmek hiç kolay değil. henüz yaşın gençken bunu iyi değerlendir. 21 yaşımdayım bu saatten sonra öss ye girsem ne olur demişsin ama bu çok yanlış bir düşünce. ben 28 yaşımdayım ve bu sene üniversite sınavına girdim şu an sonuçlarımı bekliyorum. eğitim öğretimin yaşı olmaz insan her yaşta hayattan farklı şeyler almayı bilmelidir.

umarım sende kendin için en doğru kararı verip hayat boyu başarılı olursun...

Canim neden bukadar karamsarsin?
Okumanin yasimi olur...???
Daha 21 yasindasin daha yolun cok basindasin...???
40 yasindan sonra bile unuversiteye gidenler var, birtaneside benim bolumumdeydi 4 yillik guzel sannatlar okuyordu kadin ve ogluda ayni unuversitede baska bolumde okuyordu...,
Simdi buna nedersin? sen 21 yasindan sonra nasil olacak diye nasil dusunursun ?
Once kurdugun hayallerine inan ,sonra cabala ,cok cabuk pes ediyorsun...
Unutmaki hayat insana herseyi gumustepside sunmaz...
Onemli olan hayallerinin arkasindan gitmek ve hic pes etmemek..
Umarim verdigim ornek senin icin yeterli olur ve dusuncenin nekadar yanlis oldugunu anlarsin...
Elinden birseyler kayip gittiginde ve geriye donemeyecegin yasa geldiginde, keske dememeni isterim...
Daha cok gencsin, elindeki firsatlari iyi kullan....
Hic birsey icin geckalinmis sayilmaz...

YOLUN HERZAMAN AYDINLIK OLSUN...

Bu sınava bende girdim. :43:
Bende 21 yaşındayım ama daha ölmedim.
Hepi topu bir sınavdı ve ben türkiyede artık buna alıştım. :47:
Bende çok ümit bağlamıştım ama düşündüğümden daha az üzüldüm.
Çok çalışmadım son 3 ayımı ayırdım ve stres yaptım bundan dolayı da pek beceremedim, okuduğumu anlayamadım.:43:
Hem dur bakalım daha sonuçlar açıklanmadı. Sözeli yaptım ama mattan 20 soru belki yaptım bi ea.cı olmama rağmen. :85:
Kader işte. neyin nolcağı belli olmaz sıkma canını... :34:

En başta hakkınızda hayırlsıı olsun diyorum..
Bende And. Meslek Lisesinde son yılımı okuyorum..
Ve Meslek Liselerinde okumanın bir mağduriyet olarak görmüyorum...
Bunu bu şekilde gösterenlere de şaşıyorum mu desem kızıyorum mu...
Benimde hedefim var. Bu bölümle ilgili evet ama 2 yıllık değil! Bana şuan düşen ÇOK ÇALIŞMAK ...
Tek mağduriyet oluncak nokta sizin liseye başlarken ki olmayan hedefinizdir bence...
Çok çalışıp lisans programında bir bölüme girebilirdiniz...
Yada biraz daha fazla çalışıp DGS yi kazana bilirdiniz...
Ama demekki hakkınızda böyle hayırlısı yazılmış ...
Daha fazla çalışarak Kpss yi denemenizi öneririm...
Ayrıca Eğer önlisans programınızı güzel bir dereceyle bitirdiyseniz özel şirketlerde referans olarak kullanabilirsiniz...

Son düzenleme:
Meslek lisesi mağduruyum.Mağduriyetim 2 senelik bir okula yerleşmemle devam etti.Tek şansım Dikey Geçiş Sınavuyla bir fakülteye yerleşmekti.
Hiç çalışmadığım kadar çalıştım,emek verdim sonuç yok !
Daha kötü bir sınav olamazdı.
Ne yani bu mağduriyeti bir ömür boyu çekmek zorunda mıyım ben ?
Adamakıllı bir üniversite mezunu bile değilim.Ailem hemen bir yol haritası çizdiler açıköğretim bilgisayar kursu,ingilizce kursu..
Benim hayallerim bunlar değildi oysa.
Bir çıkış yolu vardır mutlaka diyorlar;yok !
21 yaşındayım.Bu saatten sonra üniversite sınavlarına girsem ne olur?Okuldan gelen puanım da kesilecek kazanamam...
Dgs sonrası hedefim Kpss-B sınavına girmekti.Dgs gibi kolay bir sınavı yapamadıktan sonra Kpss'yi nasıl yapayım ?
Belki de kadere razı gelmek en güzeli ama ben bunu kabullenemiyorum.
Böyle bir durumu kendime yakıştıramıyorum.Sanki karakterimden birşey eksildi.

Biraz anlatıp rahatlamak istedim.Ağlayamıyorum bile kaskatı kalakaldım.Böylesine bir sınavın kötü geçmesini hayal bile edemezdim.

hiç üzülme hiç bir şey için geç değil aynı hastanede gece hademelik yapan gündüz tıp okuyanları duymadın mı 90 yaşında üniversite gidenleri duymadın mı yaşın geç değil en ideal yaş çünkü bilinçlisin isteklisin keşke senin yaşında üniversiteye gitseydim bugün kızıma bakacak biri olsa tekrar tekrar sınava girer tekrara tekrar istediğim bölümleri okurdum okumanın hayata başlamanın yaşı mı olur istemek başarmanın yarısı eminim bugün olmazsa seneye başaracaksın kimseye bakma gelecek senin geleceğin

Eminim çok çaba sarfetmişsindir ama demek ki kazanacak kadar çalışmamışsın.
Üzme kendini vardır bir hayır.
Ayrıca hayallerinde olmayan sana zevk vermeyecek bir hayat çizmeye de kalkışma.
Kazanamayacağım diye düşünme üniversite sınavlarına gir mutlaka çalışıp.

Ne kadar çalıştığımı bir kendim bir ailem bir Allah bilir o konuda içim rahat.
Herşeyde bir hayır var elbet ama bunu kalbe anlatmak zor.Çalışmasaydım,çalışmadım olmadı dersim ama çalışıp da olmayınca üzülüyorum.

Öğrenciler Liseye Başlarken, İdeallerini Belirler..
Siz Belirleyemeyenlerdensiniz Heralde...

Bazı Şeylerin Zamanı Gelir, Geçer..
Ama Sizin İstekleriniz İçin Hiç Geç Değil..

Meslek Lisesi'nde Hangi Bölümden Mezunsun ?

Ben o süper öğrencilerden olamadım malesef.
14 yaşımda ne olduğunun bilincine varamadan bir tercih yaptım ceremesini çekiyorum.
Ki benim lise sırf dış ticaret üzerine idi.Başka bir tercih yapmama imkan yoktu.
Dış ticaret..okuması güzel bir bölüm ama çalışması..

Aynı sınava bugun bende girdim .. Sınav geçen yıla nazaran zordu ..
Çok kastı çok sıktı beni.. iyi bir sonuç beklemiyorum ama senin gb isyanlarda da değilim çunku daha ölmedim..
Bir yılım var yanı şansım hala devam edıyor ustelık benım yaşım ( 23 )

Ayrıca dgs yi kpss ile karşılaştırma ..
Dgs kolay görünür ama zaman ve soru sıkıntısı coktur ..
Kpss bilgi dgs mantık sınavıdır ..

Daha çok gençsin , daha yolun en başındasın bana göre .. Ailenin dediği gb bu yılı kendını geliştirerek + tekrar dgs için pratık yaparak geçirebilir sene daha iyi ve deneyimli sınava girebilirsin ..

Şu an için Kpss'ye daha sıcak bakıyorum sanki sırf Türkçe matematik de değil.Puanım yetersiz olursa açıköğretimden devam edip üniversite sınavlarına da hazırlanabilirim belki dgs de intibak+3+4 hazırlık da eklenirse 4 sene 1 aene kazanamadım etti 5 sene direkt 1'den başlamak da aynı gibi gibi..

yaşın çok çok genç..sen dışarıdan istesen düz liseyi bitirip ardından üniv.bile kazanabilirsin..
yaşını sakın bahane etme..insanlar neler yapıyorlar istedikten sonra..
ikiz kız kardeşim ben öğretmen olduğum vakit 21 yaşındaydım o da anaokulu meslek lisesini okudu kız meslekler varya..orayı bitirip anaokulu öğrt.kazandı..şimdi öğretmen..çok geç başlamış oldu belki ama vardığımız yer aynı:)

Kardeşinizin sabrına hayran kalmamak elde değil tebrik ederim kendisini. :)

henüz aranızda yeni üyeyim konulara da pek cevap vermiyordum ama bu konuyu okuyunca belki bir nebzede olsun teselli olur diye sana yazmak istedim. benim erkek kardeşimde bugün dgs sınavına girecekti ama malesef sınava giremedi. hemde bu sene çok fazla emek vermişti oldukça başarılıydı ümitliydik dersane sınavlarında genellikle iyi puan alıyor birinci oluyordu ancak o çok hazırlandığı sınava bugün giremedi. geçen hafta cüzdanı çalınmıştı nufus cüzdanı kayıptı o nedenle. kardeşimede ehliyetle dgs ye giriliyor demişler kime sorduysa ama bugün alınmadı.onu ilk defa ağlarken gördüm koskoca bir senelik emeği yandı. bütün aile çok üzüldük ama yapacak birşey yoktu. dgs de ilk defa böyle bir uygulama yapılmış o da kardeşime denk geldi. diyeceğim şu ki insan naparsa yapsın kader çizgisinin dışına çıkamıyor. bu kadar ümitsiz olmayın bugün kardeşime de söyledim seneye daha iyi hazırlanıp girersin diye. gerçi bugün pek dinleyecek durumda değildi ama umuyorum ki doğru karar verip seneye tekrar sınava girer. hayatta bir yerlere gelebilmek hiç kolay değil. henüz yaşın gençken bunu iyi değerlendir. 21 yaşımdayım bu saatten sonra öss ye girsem ne olur demişsin ama bu çok yanlış bir düşünce. ben 28 yaşımdayım ve bu sene üniversite sınavına girdim şu an sonuçlarımı bekliyorum. eğitim öğretimin yaşı olmaz insan her yaşta hayattan farklı şeyler almayı bilmelidir.

umarım sende kendin için en doğru kararı verip hayat boyu başarılı olursun...

Kardeşiniz için üzüldüm malesef Ösym böyle bir yenilik(!) getirdi.Dün bende böyle bir mağduriyete rastgeldim.
Hakkımızda hayırlısı..

Canim neden bukadar karamsarsin?
Okumanin yasimi olur...???
Daha 21 yasindasin daha yolun cok basindasin...???
40 yasindan sonra bile unuversiteye gidenler var, birtaneside benim bolumumdeydi 4 yillik guzel sannatlar okuyordu kadin ve ogluda ayni unuversitede baska bolumde okuyordu...,
Simdi buna nedersin? sen 21 yasindan sonra nasil olacak diye nasil dusunursun ?
Once kurdugun hayallerine inan ,sonra cabala ,cok cabuk pes ediyorsun...
Unutmaki hayat insana herseyi gumustepside sunmaz...
Onemli olan hayallerinin arkasindan gitmek ve hic pes etmemek..
Umarim verdigim ornek senin icin yeterli olur ve dusuncenin nekadar yanlis oldugunu anlarsin...
Elinden birseyler kayip gittiginde ve geriye donemeyecegin yasa geldiginde, keske dememeni isterim...
Daha cok gencsin, elindeki firsatlari iyi kullan....
Hic birsey icin geckalinmis sayilmaz...

YOLUN HERZAMAN AYDINLIK OLSUN...

Beni durduran sebepler: Ygs-lys ben hala öss deyip geçiyorum o sınavda okuldan gelecek puanın düşecek olması
Mat-2 yi lisede hiç görmemem.
Haydi ea'dan vazgeçeyi sözelde çok az bölüm var.

Bu sınava bende girdim. :43:
Bende 21 yaşındayım ama daha ölmedim.
Hepi topu bir sınavdı ve ben türkiyede artık buna alıştım. :47:
Bende çok ümit bağlamıştım ama düşündüğümden daha az üzüldüm.
Çok çalışmadım son 3 ayımı ayırdım ve stres yaptım bundan dolayı da pek beceremedim, okuduğumu anlayamadım.:43:
Hem dur bakalım daha sonuçlar açıklanmadı. Sözeli yaptım ama mattan 20 soru belki yaptım bi ea.cı olmama rağmen. :85:
Kader işte. neyin nolcağı belli olmaz sıkma canını... :34:

Bir eşit ağırlıkçı olarak mağdurum da mağdurum. :)
Bu kadar zorlanan olunca puanların inanılmaz derecede düşüşünü beklemiyor değilim. :)

En başta hakkınızda hayırlsıı olsun diyorum..
Bende And. Meslek Lisesinde son yılımı okuyorum..
Ve Meslek Liselerinde okumanın bir mağduriyet olarak görmüyorum...
Bunu bu şekilde gösterenlere de şaşıyorum mu desem kızıyorum mu...
Benimde hedefim var. Bu bölümle ilgili evet ama 2 yıllık değil! Bana şuan düşen ÇOK ÇALIŞMAK ...
Tek mağduriyet oluncak nokta sizin liseye başlarken ki olmayan hedefinizdir bence...
Çok çalışıp lisans programında bir bölüme girebilirdiniz...
Yada biraz daha fazla çalışıp DGS yi kazana bilirdiniz...
Ama demekki hakkınızda böyle hayırlısı yazılmış ...
Daha fazla çalışarak Kpss yi denemenizi öneririm...
Ayrıca Eğer önlisans programınızı güzel bir dereceyle bitirdiyseniz özel şirketlerde referans olarak kullanabilirsiniz...

Mağduriyet var çünkü 14 yaşında ne çocuk ne genç tamamen saçmasapan bir sebepten bu liseyi yazdım.
O an sadece kazanmak önemliydi gerisini düşünmedim.Kazanamazsam elaleme rezil olacağımı düşündüm.
Bir insan çocuk yaşta hedef belirlemek zorunda değil.Ben suçlu değilim.
Ki insan seneler sonra çalıştığı bir sektörü de bırakabilir..
Eğer ben öss'ye girdiğimde -ki puanım yetiyordu ama şehirdışıydı- 4 seneliğe gitseydim Kpss'ye giremezdim.O bölümün kpss'de yeri yok.
Dgs'de ise Kpss'ye gireceğim bölümler vardı.Bü yüzden çok çalıştım ne kadar çalıştığımı sorumlu olduğum kişiler biliyor da..
Siz umarım sınav stresinin nasıl birşey olduğunu asla bilmezsiniz.
O an en basit bir bölme işlemini bile yapamamanın acizliğiyle tanışmazsınız.
Ben suçlu değilim.Çocukça bir hatam oldu ama bedeli bu kadar ağır olmamalıydı.

hiç üzülme hiç bir şey için geç değil aynı hastanede gece hademelik yapan gündüz tıp okuyanları duymadın mı 90 yaşında üniversite gidenleri duymadın mı yaşın geç değil en ideal yaş çünkü bilinçlisin isteklisin keşke senin yaşında üniversiteye gitseydim bugün kızıma bakacak biri olsa tekrar tekrar sınava girer tekrara tekrar istediğim bölümleri okurdum okumanın hayata başlamanın yaşı mı olur istemek başarmanın yarısı eminim bugün olmazsa seneye başaracaksın kimseye bakma gelecek senin geleceğin

Akıl geç(!) başa gelince böyle pürüzler çıkıyor işte.İnşallah şu düğümü çözerim artık.Zira kalbimde yatan bölümle ilgili sıkıntılarım var.

Canım ya çok üzüldüm konunu yeni gördüm sınav sonrası konuşamamıştık çok mu kötüydü :26:

Canım ya çok üzüldüm konunu yeni gördüm sınav sonrası konuşamamıştık çok mu kötüydü :26:

Sınavda o üç saat boyunca tepemizde bir horoz öttü.
Horoz bie ara sustu yan taraftan ilahiler duymaya başladık.
6250 sayısını 6050 diye gördüm o sayıyı bölmeye çalışıyorum sonucu bulamıyorum..
Olursa belki memleketimdeki üniversite tutar.Ama İstanbul'da devam etmek istemiştim.
Memleketimdeki okulu da açıkta kalmamak için yazmayı planlıyordum.Şimdi ona bile ''belki'' diyorum.

Sınavda o üç saat boyunca tepemizde bir horoz öttü.
Horoz bie ara sustu yan taraftan ilahiler duymaya başladık.
6250 sayısını 6050 diye gördüm o sayıyı bölmeye çalışıyorum sonucu bulamıyorum..
Olursa belki memleketimdeki üniversite tutar.Ama İstanbul'da devam etmek istemiştim.
Memleketimdeki okulu da açıkta kalmamak için yazmayı planlıyordum.Şimdi ona bile ''belki'' diyorum.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Belki beklediğinden daha iyidir hiç mi umut yok:26:
Sınav zordu demişler sana zor olan herkese zordur açıklanmadan kesin bişey söyleme bence.

Okumak için yaş sorun değil bence .Dışardan ortaokul lise bitirip üniversiteye gidenler var.Gene deneyebilirsin.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Belki beklediğinden daha iyidir hiç mi umut yok:26:
Sınav zordu demişler sana zor olan herkese zordur açıklanmadan kesin bişey söyleme bence.

Onun bile açıklamasını yapmadılar.
Bir ay sonra diye ümit ediyorum. :)
Sınav zor ama puanların çok düşeceğini tahmin etmiyorum.
2010-2011 sınavları arasında çok az fark var.

Okumak için yaş sorun değil bence .Dışardan ortaokul lise bitirip üniversiteye gidenler var.Gene deneyebilirsin.

Şu husus beni çok düşündürüyor.

Sınavsız geçiş yaptım çünkü ikinci kez sınava girersem puan kesilir mi kesilmez mi ?

Back
X