Hayat bana tat vermiyor.

Bade1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
108
0
46
Antalya
Merhaba değerli arkadaşlarım... Bugün içimi dökmeye çok ihtiyacım var... Hayatımdan hiç memnun ve mutlu değilim... Bi önceki açtığım konudan belki beni hatırlayanınız vardır... O konuyu açtığımdan bu yana ben hala mutlu değilim... Üstünden tam 3 ay geçmiş... Hatırlamayanlar için kısa bi özet geçeyim;

ben 24 yaşındayım ve benim çocukluğumdan bu yana en büyük hayalim hostes olmaktı. Fakat nişanlımla küçük yaşta tanıştım ve o hayatıma girdikten sonra bu mesleği yapmama izin vermedi... Kendisi çok kıskanç... Kendi bana kıskançlık baskısı yapa yapa beni de kendine benzetti artık bende onu çok kıskanıyorum..

Fakat işin kötü tarafı kendisi turizmci olduğu için ordan oraya gezip duruyor... O hayatını düzene soktu fakat ben 24 yaşında olmama rağmen yerimde sayıp duruyorum onun baskıları yüzünden... Hayatıma bi yol çizemiyorum... Hiçbi sosyal hayatım yok dışarı çıksam burnumdan getiriyor çıktığıma pişman oluyorum.... Uzun lafın kısası mutlu bi beraberlik yaşamıyorum... Nişanlımı çok seviyorum fakat uğraşacak hiçbi işim olmadığı için sürekli ona sarıyorum... Artık benimle hiç ilgilenmiyor.... Yeter artık çok üstüme geliyosun beni biraz rahat bırak bade diyor

Bundan tam 3 ay önce size sormuştum hayatımdan hiç memnun değilim bi yanda mutsuz ilişkim öte yandan çocukluktan beri istediğim meslek.. Ne yapmalıyım diye sormuştum size.. Sizlerden farklı farklı bir sürü yorum geldi allah hepinizden razı olsun...

Fakat ben o gün bu gündür hala hiçbi ilerleme kaydedemedim.. Hala aynıyım hayatımda değişen hiçbişey yok...

Eskiden kayınvalidemlere gidip oturmayı çok severdim çok şükür aramız çok iyi bu güne kadar hep anne kız gibi olduk.. Eskiden olsa her gün gider otururdum nişanlım ailesiyle yaşıyor o işe giderdi ben sabahtan akşama kadar ailesiyle otururdum ama artık o da bana keyif vermiyor... Evden dışarı çıkasım yok psikolojim inanılmaz bozuldu. Nişanlım benimle vakit geçirmek istemiyor beni çok sıkıyorsun çok üstüme geliyorsun diyor..

Bi tatil yapmaya o kadar ihtiyacım var ki.. Nişanlımın abisinin 3 yıldır kız arkadaşı var eltim sayılır artık.. daha aralarında söz nişan filan yok... Eltim biraz soğuk biridir çok zor güler sürekli bi ciddiyet vardır üstünde... İşin kötü tarafı benim nişanlım beni nasıl kıskançlıklarıyla boğuyosa eltim de aynı şekilde kayınbiraderimi çok boğuyor... Ama ne kadar boğarsa boğsun nişanlımın abisi yani kayınbiraderim eltime o kadar düşkün ki.. Nişanlım hiç abisine çekmemiş.. Zaman zaman onların ilişkini çok kıskanıyorum... mesela Onlar temmuzun sonunda tatile gidecekler ve ben duyduğumda çok kıskandım... Ya ben eskiden böyle biri değildim kimsenin mutluluğuyla mutsuz olacak biri değildim... Şundan bi 1 sene önce olsa onlar adına çok sevinirdim tatile gittikleri için ama artık dayanamıyorum...

Hayattan çok bunaldım.... Hiçbişey bana keyif vermiyor... Nişanlım bana karşı soğuk davranıyor... Hiçbişey yolunda gitmiyor... Bazen diyorum ben bunları hakedecek ne yaptım? O kadar üstüne titredim ailesine bugüne kadar 1 kez olsun asık suratla gitmedim, saygıda kusur etmedim... Ya ben bunları mı hakettim? Neden bana ilgisiz davranıyor ya da neden hayalimdeki mesleği yapmama izin vermiyor? Ben ömrümün sonuna kadar bu şekilde yaşamak istemiyorum....

Çok mutsuzum arkadaslar çok... Benim sonum ne olacak bilmiyorum... Çocukluk hayalimdeki mesleği yapamıyorum... Nişanlımla mutlu değilim.. Hayattan eskisi gibi keyif alamıyorum... Eskisi gibi gülemiyorum.. Bütün enerjimi kaybettim.... Hayatım öyle bi ikilemde ki...

Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama içimde duyguların birikimi bu.... Gerçekten rahatladım yazarak iyi ki varsınız iyi ki böyle bi site var...

Son düzenleme:
güzelim bu kıskanç adamla beraber olduğun müddetçe mutlu olamıyacaksın, ruhuna mutsuzluk getirmiş kendinide artık kandırma, evlendiktan sonra hayatın dahada zorlaşacak bence sen bu aşkı sorgula onunla bu yola devam mı?
yoksa elveda mı? insan aşksız yaşar ama özgür olmadan asla , sen köle değilsin , özgür ruhlu insansın, istediklerini yapamadıktan sonra neyleyim ben bu hasta ruhlu aşkı ?

Başka bir meslek düşünsen? Tamam çocukluktan beri hayalindeki meslek ama hangimiz hayalimizdeki meslekte çalışabiliyoruzki? bence başka bir meslek bulup biran önce işe başlasan evden çıkmış olursun nişanlının sevmediği bir iş olacağı için aranızda bozulmamış olur sende yeni bir ortama girmiş olursun için açılır biraz ferahlarsın sürekli evde olup birşeyler üretmemek çalışmamak seni bu hale getirmiştir bence bir iş bulup başla hemen hayalindeki mesleğe takılıp kalma hayalindeki meslekte çalışan şanslılar türkiyenin en fazla %3lük kısmıdır bence böyle yapmalısın canım inan için açılır çalışmaya başlayıp yeni ortama girince

89 dogumlusun
ben 87 9 aydır evlıyım hala henuz aılesıne karsı hıc saygıda kusur etmedım bır dedıklerını ıkı etmedım demıssın

ne düşündüm yazından ötürü , cabuk yaşayıp tükenmişssiniz diye , birde sanırım senin artık beklentilerin ve hayat görüşün farklı , başka bir pencereden bakıyorsun halbuki senelerdir zaten böyle yaşamaşsın

nişanlının seni bogdugunu soyluyorsun , eltininde kayınbiraderi ona ragmen kayınbiraderim cok düşkün ona diyorsun bu benzetme farkındaysan olmamış yanlış orantılı

kendin icin ne yapiyorsun?
hayalindaki meslegi neden yapmiyorsun deger mi?
evlendikten sonra buraya cok dökersin icini
89 luymussun
ne acelen var?
hosteslik yaptim ben
benimde en buyuk hayalimdi
sükür icimde kalmadi
sen önce hayalini gerceklestir
bunu tasiyamayan adamlada evlenme

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için.. İyi ki varsınız varlığınız bana güç veriyor...... Bu ara çok düşünüyorum; Evlilik çok ciddi bişey hadi diyelim işten güçten vazgeçtim ve evlendim, acaba mutlu olacak mıyım? O sürekli iş gezilerinde olacak ben evde onu bekleyip durucam.. İşte bu düşünceler korkutuyor beni... Normal bi işi olsa sabah 9 akşam 5 çalışan biri olsa hiçbi sorun olmayacak ama turizmci olduğu için günü gecesi belli olmuyor... Evlendikten sonra pişman olmaktan çok korkuyorum...

Biraz sert gelebilir ama ben dogruyu yumusatmadan soyleyecegim galiba, bana durumun iyice zivanadan cikmadan once gerceklerin yuzune vurmasina ihtiyacin var gibi geldi.

Hayat sana bir sey yapmiyor, hayat seni uzmuyor. Sen gercekleri kabullenip buna gore karar vermedigin icin aslinda hayatini yonlendirmeyen sensin. Madem mutsuz oldugunun farkindasin, neden bunu degistirecek bir sey yapmiyorsun? Neden , kimden, hangi durumdan mutsuz oldugunu biliyorsan yapacagin sey belli: bu durumu yoketmek veya bu durumdan uzaklasmak. Burdaki insanlar sana zaten fikirlerini soylediler, daha kimden ne fikir/yardim bekliyorsun ???

Burda sana yardim edebilecek tek kisi sensin. Burda ben 2 secenek goruyorum, ya aciz bir sekilde olan biteni izlemeye devam edeceksin, ya da gidisata dur diyeceksin.

Hayattan ne istiyorsun, sonsuza kadar issiz gucsuz , bir adamin emrinde cariye olarak yasamayi mi, yoksa birey olmayi mi? Okuduklarimdan cikardigim kadariyla senin de kafan bu adaminkine kaymaya baslamis, boyle daha nereye kadar gidebilirsin ki?

Bu sartlar altinda evlenince ne bekliyorsun? Sen yapacak baska bir isin olmadan bu adamin yolunu bekliceksin, eee sonra? Kendin icin istedigin hayat bu mu yani? Once bence bir is edin, sonra evlen ve hayatini kur. Bana kalsa hayallerinin pesine git ve bu yolda seni destekleyecek, sana saygi duyacak biriyle ol derim ama kulaklarinin kapattigin icin dinlemezsin.

Kendin icin en dogru olani yapmani ve bir an once silkinmeni dilerim.

Son düzenleme:
MissCherryBlossom;

Söylediklerinizde çok ama çok haklısınız. İnanın kulağımı kapamıyorum, aksine sizin yorumlarınızı duymak bana çok iyi geliyor. Benim tek istediğim sizlerin bu konu hakkında ne düşündüğü... Buraya yazıyorum çünkü burda her yaşta insan var... Benimle yaşıt olanlar, benden 10 yaş büyükler, 20 yaş büyükler, 30 yaş büyükler.... Çok şeyi yaşayıp görmüş, tecrübe edinmiş bir sürü insan var... O yüzden de 1 sen fazla yorum, 1 sen fazla düşünce oluyor... Ben de bunları tek tek okuyup değerlendiriyorum... Sizlere çok teşekkür ederim her birinizin yorumu pırlantadan değerli. Bu yorumları yazan ellerinize sağlık çok teşekkür ederim...

Kuzum benim, madem mutsuzsun niye hayatini degistirmiyorsun

Daha hayatin basinda genc bir insansin, bu adama mecbur olman icin herhangi bir sebep de yok. Hayat onune kimleri cikarir daha

Adam seni de kendine benzetip manyatmis resmen Hicbir sey degilse bu psikolojiden kurtulmaya bak derim once.

sen gerçekten çok bunalmışsın ve mutluluğu haketmediğini düşünüyorsun.
bilinç altına bunu işlemişsin ve kendini bu durumdan çıkarmak için çaba harcamıyorsun.
nişanlını değiştiremiyorsan,hayatından çıkar bak ozaman herşey nasıl yoluna giricek.
haa bu kadar kolaymı diyeceksin? evet kolay.
aynısını yaptım ve çok mutluyum.

Son düzenleme:
birde insan yaptıklarına değil yapamadıklarına üzülür aşkta bir yere kadar ,hayal ettiklerin de varmış,
evlendikten sonra yapamadıkların için üzülme kendi seçimin, çocun olacak sonra zorlu bir süre.ç var önünde ,eşin senin için ne uygun görüyorsa onu yaşayacaksın

Çooookkk teşekkür ederim cevaplarınız için... Umarım bundan sonra açtığım konunun başlığı "hayallerimi gerçekleştirdim, çok mutluyum" olur :)) Hepinizi öpüyorum elleriniz dert görmesin tekrardan sağolun güzel yorumlarınız için :)

bence bu adam senin mutluluk enerjini almış götürmüş çok gençsin şuan senin içinin kıpır kıpır olması gerekirken kendini mutsuzluğa mahkum ediyosun bir erkek için hayallerinden vazgeçmeye değmez inanki...
evlilikte öyle dışarıdan görüldüğü gibi de değildir, bu şekilde evlenirseniz de şayet sonucu görmemek aptallık olur...

kendin için birşeyler yap başkası için değil....

bu yas zaten ınsanın hayatında bı gecıs nktası sanırım napıcam ne olacağım kımle evlenıcem...baksana o hayatını kurmus ve nısanlıyken bıle benı boguosun dıo senceevlenınce sana tapacakmı..adam dedıgın gıbı ıs seyahatlerınde sende kaynana kayınpeder pesını toplucaksın hayatın bu olacak sonra baslıcaksın keskelere rüyalarda hayallere...genclıgıne yazık etme...bır ask ıcın bı ağlarsın ıkı ağlarsın ucuncude susarsın emın ol...zaten senı seven ınsan senı her koşulda kabuleder sonuçta namussuzluk yapmıosun ya

Nisanliyken bukadar karisiyorsa evlenince düşünemiyorum aşk biterse ağır gelir sanki ama ben olsam sevdiğimden vazgecmezdim heralde peki neden hostes olmanızı istemiyorki bu hep icinizde kalmicak mi?

Anneniz babaniz bu kadar kisitlasa coktan isyan bayragini cekersiniz. Ama elalemin adaminin karsidinda kul kole olur, hayatinizi nasil yasayacaginiz icin onun emirlerini beklersiniz. Asla anlamayacagim bu neyin sevgisi neyin iliskisidir de insani kole oldurtur.

Evlenirseniz omrun boyunca bu sekilde yasayacaksin, hatta artik nikahli karisisin, onunsun diye baskilar artacak. Kararini bunlari dusunerek ver. Kimse icin de kendi hayatindan odun verme. Yok yakinken kac kurtul bence, sonra aklini basina alip daha saglam adimlar at hayatinda. kendin icin, kendin istedigin icin yasa, kimseyi tepene oturtma. benim diyecegim bunlar.

Bir erkek beraber olduğu kadını mutsuz ediyorsa onunla devam etmenin artık bir mantığı yoktur. Bir insan mutsuz olmak için yada sürekli mutsuz olarak yaşayamaz. Eninde sonunda bir yerden patlar. Hayat çok kısa. Yaşamak lazım...

arkadaşım kusura bakma ama sen işsiz kalmışsın suçuda nişanlına atmışsın yanı işsizlik senin işine geliyor

gerçekten hostes olmak isteseydın olurdun ya da başka birşey ama sen kırk yıllık ev kızları gibi kayınvalidenın dızının dibinde oturmuşsun

uysal koyun olmuşsun nişanlın bu kadar kıskanç o zaman ona göre birini bulsun sen madem bunları kabul edemeyeceksın sen kendine göre birini bul

kendine kariyer bile yapmamışsın nişanlın için hatayı birazda kendinde ara.

Sen yorumlari dikkate al bence ,,benimde cocukluk hayalim hobim danssss.... erkek arkadasimla bende senin gibi cok erken yadta tanistim aramizda biraz yas farki var ,oda benim hayallerime saygi gostermedi bende boyun eymedim tabiki aramizda tatsizliklar cok oldu ama beni vazgeciremecegini anladi ve suan saygi duyuyor hem profosyonel egitim goruyorum hemde amator dans dersi veriyorum hayalin neyse sakin pes etme....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…