Hayat başlamadan bitti

bunu sana yapan o pislik varya pisliginin icinde boğularak ölür innşallah sende bana kalırsa kimseye bi şey anlatma kücücük cocugunun halinden anlamayan şimdi seni anlarmı kendi kendinin doktoru olmuşsun zaten oku meslek sahibi ol kimseye bu halini anlatma unutamassın belki ama en azından caba göster

hepsini okuyamadim ama sunu soylemek istedim. yok onu nasil akil ettin bunu nasil akil ettin, nasil dayandin, ailene soylemeyi akil edemedin mi diye bik bik bik otenlerden fenalik geldi. ne duygusuz ne bencil insanlarmis allahim inanamiyorum. insan allah korusun kendi basina, yakinin basina gelmeden anlayamaz. neyi ispatlamaya calisiyolar. yok daha once defalarca boyle sahte konu acilmis. acilsin tamam sana ne. inanmiyosan yazma gitsin, bu kadar basit. yok illa fesatlik yapilcak.

ben bes yasindayken biri bana acip seyini gostermisti. allah korusun etrafta manyak cok allahtan sadece gordum. ve bi gun agzimdan kacirincaya kadar susmustum. direk olarak olayi soylememistim ama babamin anlamasina neden olcak bisey soylemistim babam da beni konusturana kadar ugrasmisti. yani sonuc su ki; hepimiz mahremin noldugu bilerek yetistiriliyoruz. bu 3 yasinda da boyle, 5yasinda da, 8 yasinda da. ozellikle kizlar kukularin cok onemli oldugu bilgisiyle buyuyolar. yok sen babanin ne dusuncegini bilecek yasta degildin de ne diye soylemedin demenin alemi yok. cunku olayin noldugunu bilmese bile normal olmayan bisey yasandiginin farkinda, o ozenle korunan mahrem sinirlarinin asildiginin farkinda. o yasta bir kizin duzgun oturmamasi bile ayip, utanilacak bir sey. bir de ustune arkadas kendi ailesinin tutumundan bahsetmis. ailesinin ilgisiz oldugundan zaten dayak yediginden bahsetmis. herkes sehirlerde, modern ailelerin modern yetistirme yontemleriyle buyumuyo. benim ailem modern bir aile olmasina ragmen ben bu olayi anlatmamistim, kaldi ki bu arkadas anlatabilsin..

birazcik sagduyulu olalim, sayfalar once biri demisti gercek olma ihtimalini goz onunde bulundurarak yazalim. inatla sorgulayan bir arkadas da demis konu aciliyosa inanmiyosam hakaret etmeden yazarim. evet yazarsin, yazdin da. ama ne gecti eline. gizli kalmis cok onemli biseyi gun isigina mi cikardin. neyse cok uzattim. konu sahibine allah sabir versin. iyi ki akli basinda birisin okumak istiyosun. bu isteginden vazgecme. insanlar bazi eksiklerini baska konulardaki basarilariyla kapatir guclu olurlar. sen de kendini guvensiz, gucsuz hissetme okuma kararinin arkasinda dur o seni guclendirecek.

Konu açan arkadaş icin gerçekten cok üzüldüm hemen hemen çogunu okudum yorumlarla birlikte çok geçmiş olsun ama demekle geçmiyor malesef kötülük yapan elbette bir gün Allah'ımdan bulur..

Ben ınanıyorum ben liseye giderken yolda adamın biri tutup seyini açmıştı peşimde koştu yakalamaya calıstı ama caddeye çıkarak kaçmıştım ama ben onu aileme anlatamadım aynı arkadasın ailesi gibiydi koşarak hemde aglayarak okula gittigimi bilirim ama susmadım okul müdürüne anlatıp polisler aradı tüm arkadaslarım annene söyle derken diyemedım zaten benı de okutmak istemediler söyleyince okuldan almak isterlerdi yapamadım eve gelıp öyle olayda bıle nasıl agladım Allah sana yardım etsın ben o zaman 15 yasındaydım sen ıse 8 bunu yapan tüm kötü insanlar cezasını çeksın ıstıyorum. Sen güclü bir kızsın umarım bunları atlatırsın anlatmamın sebebı yanlız hıssetme kendını.​

Dunyanin heryerinde hergun binlerce cocuk tecavuze ve tacize ugramakda ...
Ulkemizde bu suclarin oranlari bir hayli yuksek olmakla birlikte, aile ici ensest iliskiden tutunda hic tanimadiklari kisilerin kiz yada erkek hic farketmiyor ,bu tarz olaylara maruz kalmakda ..
Tabi bunlarin cogunu cocuklar kendi iclerinde yasiyor, yada aile olayi ortbas ediyor..
Cok az bir kismi medyaya yada polise bildiriliyor..
Simdi burada asil mesele su..
Bende bir anneyim basta kendim olmak uzere ,burada asil is annelere dusuyor ..
O masum savunmasiz yavrulari kendi yakinlarimizdan, hatta kardeslerinden bile korumamiz lazim..
Buradan tum annelere seslenmek istedim..
Burada yasadigi olayi bizimle paylasan kardesim cok iyi bir ornek ve onun gibi benimgi ve digerleri gibi binlerce cocuk buna maruz kaliyor..
Lutfen duyarli olalim, yargilamadan ,sorgulamadan ,basta kendi cocuklarimizi dinleyelim ve simdide yorum yaparken iki kere dusunelim ve oyle yorum yapalim..
Empati kurun arkadaslar ,bu olay ya sizin basiniza gelseydi demiyorum, allah kimseye yasatmasin ama halada gelebilir, buyumus olmak ,yetiskin olmak bunu engellemiyor malesef..
Fakat bastada belirttigim gibi bu durum encok kendini savunamayan masum cocuklara oluyor...
RABBIM HICKIMSENIN EVLADINA YASATMASIN ..
ALLAH BUTUN COCUKLARI BOYLE ZALIMLERDEN KORUSUN...

Canim yanliz degilsin bunu sakin unutma olurmu..
tekrar soyluyorum yardimci olabilecegim birsey olursa ve konusmak istersen herzaman bana yaz..

Son düzenleme:
yorumların çoğunu okudum. çok üzüldüm. kızcağız derdini anlatmış. çoğunuz eleştiri üstüne eleştiri. 8 yaşındaki bir çocuk nasıl hakkını arayablirki. böyle bir olay karşısında çoğu yetişkin kadınların bile sessiz kalıp içine kapandığını düşünürsek bu yaştaki bir çocuğun sessiz kalması normal değilmi. eleştiri yapan arkadaşlar herkezin ailesi sizin aileleriniz gibi anlayışlı olamaz, bu yüzdende çocuklar bir çok sorununu aileleriyle paylaşamıyor. ayrıca tecavüz yazarken bile iğrendiğim tiksindiğim bir kelime bunu yaşamak ne acı olsa gerek. Allah kimsenin başına vermesin. üzülme demek boş bir laf ama hayat çok güzel ömür boyu bunu düşünüp hayatı zehir etme. geleceğini kurmaya bak. üniversite okuyup okumadığını bilmiyorum ama umarım güzel bir meslek sahibi olursun. güzel temiz insanlarla karşılaşırsın. sakın hiç bir erkeğe bu durumuda anlatma. hiç bir şekilde yaşanmamış gibi davran. unutamazsın tabiki ama ömür boyu bu acıylada yaşayamazsın. güzel bir gelecek hayal et umudunu kaybette hiçbir zaman. ALLAH yardımcın olsun.

Sadece bir kaç mesajı okuyabildim. diğer sayfalarda kim ne demiş konu sahibi ne demiş bilmiyorum. diğer yorumları okumaya cesaret edemedim.

8 yaşındaki bir cocuk iğrenç bir olaya maruz kalıyor. bu yaşta tacize tecavüze uğrayan cocuk çoğu zaman kendini suçluyor. ben böyle yapmasaydım ben sunu söylemeseydim diye. ve hayatının her anında olmasa bile dönem dönem olanları yaşıyordur bu çocuk.
büyümekle beraber aslında üstünü kapattığını düşündüğü olayları daha acı bir şekilde yaşıyor. . çünkü elinden birşey gelmemiştir. çünkü kimseye olanları anlatamamıştır. yaşanılan derin pişmanlıktan sonra artık kendinin aslında suçlu olmadığını sadece mağdur olduğunu görecektir.

yıllar önce olan olayın şimdi anlatılması ona çok zor. Çünkü kimse inanmayacaktır. 8 yaşındaki bir cocuk nihayetinde uyduruyor olabilir diye düşünecekler kaygısıyla anlatılmayacaktır.
Hayatının her anında o yaratığı bir şekilde taşıyacak. Yaşadığı her olumsuz olayda ya her gülüşünde mutlaka bişr an aklından gececek. Lanet edecek kaderine. o olay olmasaydı daha farklı olabileceğini düşünecektir.

Benzer durumları bilerek yazıyorum bunları. o yüzden yok niye kimseye anlatmamış yok niye birşey yapmamış demek inanın çok saçma. benim ellerim titrerken birilerinin kendini karşı tarafın yerine koymadan sunu yapsaydın bunu deneseydin demesi ko0nu sahibinin ne kadar yüreğini yaralıyorsa benimde öyle yaralıyor.

Konu sahibi geçmişi değiştiremezsin. Ama bu zamandan sonra sadece hayatında iyi anılar olması için çabala. Yeni güzel anılar binerse eski anıların üstüne yıllar sonra sende umutla bakabilirsin herşeye. Gelecekte olmak istediğin yeri sen tayin edeceksin. ya bu konuyu hergün düşünüp ağlayacak hayatına lanet edeceksin yada yeni taptaze anılar ekleyerek eskileri tozlu raflara kaldıracaksın.

Bundan sonraki hayatında fark yaratman dileğimle...

hepiniz çok güzel yorumlar yapmışsınız sagolun bende hep öle düşünüyorum ya öle bi olay yaşamasaydın nolurdu nasıl olurdu diye herşey belkide çok güzel olurdu bu kadr çaresiz hisstmezdim istedgimde aglar gülerdim gülmek gelmiyo içimden yaşamakta gelmiyo bıktım insanlardan boş boş konuşanlardan baskı yapanlardan bilip bilmeden evlen diyenlerden hereksten bıktım bazen bagırmak çagırmak yeter susun karışmayın demek geliyo içimden yine susuyorum bagırsam itatsiz ailesini begenmeyen okudugu için kendini bişey sanmış oluyorum bu nereye kadr böle gider onuda bilmiyorum hayat hiç benden yana olmadı inşallah bundan sonra olur..:(

Canım benim:59: Senin yaşadığın o korkunç olay o yaşta bir çocuğun taşıyabileceği bir yük değilken, sen herşeye rağmen dayanabildin ve bu bile senin güçlü bir yapın olduğunun göstergesi. Önce okuyup güzel bir meslek sahibi olmaya çalış kimseye muhtaç olma, aynı zamanda da imkanın varsa ve yardım alabiliyorsan yardım al derim ben, hiç değilse omuzlarındaki bu yük biraz hafiflesin. Öyle adi insanlar var ki işte insanlıktan zerre kadar nasibini almamış.. Yerin dibine girsin sana bu kötülüğü yapan ve onun gibi pislik niceleri diyeceğim de toprak da kabul etmez ki öylelerini.. Tertemizsin sen sakın pes etme! O zalim yaratıklarla mücadele et, et ki başka kızlar da senin çektiklerini çekmeden büyüyebilsinler, güzelim çiçekler solmasın yeşerebilsinler.. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
burdaki bi çok abla sayesinde çok güzel şeyler ögrendim ve anladımki bu hayat benim hayatım bu güne kadr agladım üzüldümde noldu artık hayatımı geri almanın vakti çoktan geldi ayaklarımın üstünde dimdik duracagım bu hayat iyisiyle kötüsüyle yenilgisiyle zaferiyle benim ben isteyerek hiç bişey yapmadım anlım ak sadece karşıya bakacagım bunu belki başaramayacagım ama destek alacagım ve sonunda bende mutlu olacagım..

burdaki bi çok abla sayesinde çok güzel şeyler ögrendim ve anladımki bu hayat benim hayatım bu güne kadr agladım üzüldümde noldu artık hayatımı geri almanın vakti çoktan geldi ayaklarımın üstünde dimdik duracagım bu hayat iyisiyle kötüsüyle yenilgisiyle zaferiyle benim ben isteyerek hiç bişey yapmadım anlım ak sadece karşıya bakacagım bunu belki başaramayacagım ama destek alacagım ve sonunda bende mutlu olacagım..

Iste sana yakisanda budur canim harikasin..:13:
Haydi artik ilerleme zamani simdi onun acik ve aydinlik bunu gormeni bekliyordu ,artik gordun, simdi hickimsenin ve hicbirseyin buna engel olmasina izin verme ..
Bu kadar acidan sonra cok az insan seninkadar guclu olabilir bunu unutma ..
Canim kardesim sana yakisani yap ,yik butun engelleri ve bundan sonrasinda hep mutlu ol her karanligin mutlaka aydinligi vardir senin icin karanlik bundan sonra sadece gecmiste kaldi ,artik hep aydinlik olacak yeterki iste ve sen bunu istiyorsun bundan sonra onune cikan tum olumsuzluklari coskun akan bir caglayan misali yik gec, kimse sonduremez o isigi artik bunu bilsinler..

Sen dimdik durmayadevamet ve seningibi boyle olaylar yasamis insanlara ornek ol cesaret ver, herkezbilsinki eger istenilirse hicbirsey yikamaz insani ,umitler bitmez hala aydinlik var onlerinde..
Bundan sonra sen isik ol boyle isigi sonmus insanlara ,sen yollarini goster , senden cesaret bulup hayatin bitmedigini aksine daha guclu daha kuvvetli adimlarla yurunebilecegini..
Belki burada birsuru insanvar seningibi aci yasamis , bunu dilegetiremeyen ve bu yazilari okuyan, simdi onlar senden cesaret alacaklar unutma bunu..
Aslan kardesim haydi goster kendini..
Yolun ve bahtin hep acik olsun ..
Hayat sana bundan sonra hep mutluluk versin..:70:

bu dunyada o kadar kotuluk varki
herkes nasibini aliyor
ne yazikki masumlar bile
ama yasanilasi bir dunya herseye ragmen
gecmisindeki o karanliga odaklanirsan
hersey karanlik olur
sen isigi yakala ve umutla gelecege dogru ilerle
o karanlik anlarin hayatinin geri kalanina hakimiyet kurmasina izin verme
mutlu olmani can-i gonulden diliyorum
ne yazsam az
ama gez ogren oku sev sevil
bunlar senin en dogal haklarin

8 yaşında.... kendine gelmeyi,üstünü başını yıkamayı akıl ediyosunda ailene söylemeyi akıl edemiyomusun? umarım yanılıyorumdur kusura bakma ama konun bana pekte inandırıcı gelmedi...

Arkadaşlar lütfen! Bu konuda suçalayıcı değil yapıcı olalım. Köyde yaşamayan insanlar ordaki zihniyeti anlayamaz. Bunun akıl etmekle alakası olmaz, bunun korkuyla dayakla eziklikle kendini ifade edememekle sevgisizlik ve güvensizlikle alakası var. Ben burda acısını paylaşan arkadaşıma kalben inanıyorum. Bilirim oraları benimde çocukluğum oralarda geçti. Küçük olabilirsiniz ama büyüklerden bile büyük düşünürsünüz. Anneniz sıkıntılardan işgüç den sizin nerde yattığınızı ne yeyip ne içtiğinizi karnı tokmu aç mı kim dövdü kim küfretti bilmez bilsede onun acısı benimkinden daha büyükdür.. Benim ailem de aynı aile modeli. Bende onun gibiydim. Köylerde olurdu başlarına ne geldiğini geldikden sonra ne yaşadıklarını korku hikayesi gibi dinlerdik. Lütfen arkadaşımıza yardımcı olalım.

teşekür ederim belki geç oldu bunu anlamam ama anladım hayat bi çok kötülüklerle dolu insanlar bi çok şey yaşıyolar ve beterin beteri var hayat devam ediyor biz istesekte istemesekte hayatımı geri alacaagım bunun için dimdik ayaktayım okuyorum zaten meslegimi elime alacagım ve kimseden korkum olmayacak kolay yada zor bunu başaracagım bana destek oldunuz bunu anlamamda birazda olsa kendime güvenmemde sizlerin çok büyük payı var herkesten ALLAH razı olsun iyijki varsınız..

ilk kez hayatta mutlu oldum sınav puanım bekledigiminde üstünde geldi güzel bi bölüme yerleşecegim sanırım tavsiye ve destekleriniz için ayrı ayrı teşekür ediyorum hepinize hakkınızı helal edin.........

çok üzüldüm ne denir bilemiyorumda umarım bundan sonra çok mutlu ve huzurlu olursun allah yolunu açık etsin :58:

Canım öncelikle gerçekten çok üzüldüm.Senin hatan tecavüze uğramak değil,tecavüze uğradığını saklamaktır.Bu yükün altında neden kendini eziyosun,yazık değilmi sana ?Hayatının en güzel dönemlerini bi namussuzun yüzünden ağlayarak geçirmen gerekmiyo.Öncelikle ailenle paylaş ,şikayetçi ol cezasını çeksin hayvan herif.Sonrada mutlaka ve mutlaka psikolojik destek al güzelim.Söyleyemem ,yapamam,edemem diye düşünme evet söylemek zor ama kendin için yapmalısın ,birileriyle paylaştığında neden daha önce yapmadığın için pişman yiyceksin.Sana yapılan bu acımasızlığı o pisliğin bir başka kıza yapmadığı yapmıycağı ne malum !Buna engel ol güzelim.O pislik dışarda olduğu sürece senin gibi başkalarınında canını yakıcaktır.ALLAH ım yar ve yardımcın olsun.

Canım öncelikle gerçekten çok üzüldüm.Senin hatan tecavüze uğramak değil,tecavüze uğradığını saklamaktır.Bu yükün altında neden kendini eziyosun,yazık değilmi sana ?Hayatının en güzel dönemlerini bi namussuzun yüzünden ağlayarak geçirmen gerekmiyo.Öncelikle ailenle paylaş ,şikayetçi ol cezasını çeksin hayvan herif.Sonrada mutlaka ve mutlaka psikolojik destek al güzelim.Söyleyemem ,yapamam,edemem diye düşünme evet söylemek zor ama kendin için yapmalısın ,birileriyle paylaştığında neden daha önce yapmadığın için pişman yiyceksin.Sana yapılan bu acımasızlığı o pisliğin bir başka kıza yapmadığı yapmıycağı ne malum !Buna engel ol güzelim.O pislik dışarda olduğu sürece senin gibi başkalarınında canını yakıcaktır.ALLAH ım yar ve yardımcın olsun.

gerçekten çok isterim o pisligin cezasını almasını başkalarınında aynı durumu yaşamamasını ama aileme söyleyemiyorum inanmayı bir kenara koyayım kimse duymasın isterler bu şikayetçi falan olmazlar ki belki zamanında söylemeliydim ama artık gerçekten çok geç..

benimde başımdan buna benzer olay geçti. Tecavüz değilde tacizi yaşadım ben. 12-13 yaşındadım o zamanlar. yan komşum birgün sana pantolon getirdim al diye beni eve çağırdı. O kadar iyi anlaşırız ki, hiç aklımdan kötü birşey geçmedi. Gittim. Evde kimse yokmuş, girince tedirgin oldum ama hemen alır geçerim dedim. odaya gitti, bana seslendi, bak burda bikaç tane var gel seç dedi. bende saf, gittim! Seçtim birini ben gideyim dedim dur otur falan dedi, sohbet etmeye çalıştı ama ben öyle tedirgin oldum öyle korktum ki, nasıl kaçarım fln die odada göz gezdirmeye başladım, en kötü camdan atlarım fln diye düşünmeye başladım. Sonra gel otur fln dedi yatağı gösterdi, hayır gidicem dedim annem evde merak eder yemek yiyiyorduk diye yalan söyledim ki annem fln evde yok yalnızdım. Bana sarıldı kucağına oturttu yatağa yuvarlandı sırt üstü, bende kucağındayım, üstüne düştüm, napiosun ya gidicem ben diye bağırdım, annem evde deyince tedirgin oldu hadi git bakalım dedi bıraktı beni, birdaha da onların evine gitmedim, çok korktum. aileme bunu anlatamadım. Ki ailem kesinlikle bana inanırdı, arkamda dururlar benimle ilgilenirlerdi. 8yaşında falanda değildim. İstanbulda yaşıyorum, cahil hiç değilim. Ama ben bile anlatamadım. Bunlar kolay şeyler değil. Allahıma şükür başıma daha kötüsü gelmedi. Ben seni anlayabiliyorum canım. Çok zor birşey. Bunu ilk defa buraya yazdım, ne bir arkadaşıma nede başke birine anlatabildim. Korku çok büyük etken bu durumlarda... Allah yardımcın olsun. Artık unut gitsin önüne bak...

Back
X