Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kazandım:)yerleştim üniversiteye hepinize çok teşekür ederim desteginiz için..
kazandım:)yerleştim üniversiteye hepinize çok teşekür ederim desteginiz için..
hayırlı olsun canım...allah yolunu hep açık etsin...............![]()
Tebrikler.Hayat başlamadan bitti demişsin ama önünde yeni bi hayat var.İkinci ve daha güzel bi hayat:))
Senin adına çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Kendimi senin yerine koyduğumda içim nasıl cız etti anlatamam. Ama çok şükür hayatını kurtardın sayılır. Sen böyle zorluklar yaşamış ve bunların üstesinden başarıyla kalkmış bir insan olarak bu hayata tertemiz evlatlar yetiştireceksin. Ben bundan eminim Allah muhakkak onların yaptıklarını yanına bırakmayacak. Ve her daim sana yardımcı olacak. Kimsenin yaptığı kimseye kar kalmaz bunu unutma.Umarım çoooook mutlu olursun.![]()
Yazdığın her şeyi en başından okudum. (Öbür başlığındakileride) Ve seni kutlarım.
İyilikler, güzellikler hep yanında olsun. Sadece geleceğine odaklan. Bu hayata bir defa geleceğiz.
Elimizde olmayan, değiştiremeyeceğimiz şeyler yüzünden mahvetmeye deymez. Geçmiş, geçmişte kalsın. Hep bundan sonra ne yapmalıyım diye düşünmeliyiz..
En güzel şekilde yaşamaya bakalımmm
Olayı şu an kendi yaşadığınız koşullarda değilde köyde yaşayan biri olarak düşünürseniz zaten neden söyleyemediğini anlayabilirsiniz. Cinselliği çocuklar bilir ama nasıl bilir. Cinselliği hep gizlenen bir şey ve kötü birşey olarak bilir çocular. Ayıptır yasaktır. Tam olarak yaşananları bilmezler ama kadınla erkeğin ayıp ve yasak şeyler yaptığnı bilirler. Doğal olarak bu kızın başına gelen şeyinde o yaşında kötü olduğun biliyor ve kendinisi de kötü şeyi yaşadığı içn kendisini suçlu hissediyor. Köy çocukları şehirde büyüyenlere benzemez. Erken büyür onlar. Şehirde daha kendi yemeğini yiyemeyenler köyde çobanlık yapıyorlar ben biliyorum. Doğal olarak bahsettiği gibi olan anne babasından korktuğu içinde söyleyememiş. Ve duymamaları ve kendisine kötü birşey yapmamaları için saklama gereği duymuş. Nasıl ki çocuklar yaramazlık yapınca annelerinden saklarlar aynı mantık. Belki o da ahlaksız k.pek birine söylersen öldürürüm seni filan dedi. Çocuk aklı. Düşünememiş.
Benim bir arkadaşım anlattı. Kendi başına gelmiş. 7-8 yaşlarındayken amcasının oğlu ile bir gün evde yalnız kalmışlar. Bu adam kızı kucağına almış ve vücudunu okşamaya öpmeye başlamış. Zaten sonra bırakmış. Bu kız bunu hiç kimseye anlatmamış. O zaman şimdiki gibi çocuklar bilinçli de değil. Tvler yok. bişeyler bilmezler. Buna rağmen kötü birşeyler yaşadığını biliyor ve kimseye anlatamıyor. Aradan 30 yıl geçmiş hala birtek ben bilirim. Amca oğlu ilede görüşüyorlar. Mecburen.
Demem o ki inanıp inanmamak size kalmış ama yargılarken şimdiki aklınızla değilde kızın anlattığı koşullara göre yargılayın. Umarım doğru değildir konu. Ama ben inandım.