Hayat bir yaristir

MdCurie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2021
837
2.351
28
Yaş ilerledikçe daha az konusuyor ve gözlem yapar oldum, bu konuda denek olarak eşimi kullandım. Arkadaşları ve akrabalar arasındaki diyaloglar için de en çok dikkatimi çeken nokta aralarında gizli yarış.

Siyasi görüşleri, arabaları, kazançları, bireysel de elde ettikleri ne varsa bir birleri ile kiyasliyorlar. Buna bazen eşlerinin yaptıkları yemekler bile giriyor. Ancak bu yarışı rakip gördükleri erkeklerle yapıyorlar, bir konuda kendilerine rakip olmayan bir erkekle asla yarismiyorlar. Misal komşumuz ile eşim konusurken hep üst banttan konuşan ketun, kısa cümleler kullanıyor, dışarıdan izleyen birisi olarak onu küçük gören bir tavirda. Kuzenimin eşi, arkadaşları ile uzun ve abartı cümleler kuruyor, onları karşı bir üstünlük mücadelesine giriyor ama bu tek taraflı değil karşısındaki kişilerde boyle, birisi x marka araba alsın diğeri aynı arabayı almıyor, ondan daha iyisini almaya çalışıyor. Eşim 2 sene sonra kuzenimin eşi ile görüşecek, beni yeni arabasını kuzenime soylememem için tembihliyor, çünkü kendisi söyleyecek. Bir arkadaşı bize gelmişti benden eşime bir dahakine eşime yaptığım hindi buttan yapmamı istedi, o nereden biliyor diye düşünmeden edemedim çünkü eşlerini de bu yarışta koz kullanıyorlar.

Neden böyle bir iş yapıyor eşiniz?
Sormadınız mı?
Benim eşim yapsa ben çok gülerdim bu yarışmaya.

Kompleksli yapılar ida böyle şeyler görülebiliyor. Kendilerini karakterlerini geliştirmek yerine edindikleri mallar, eşlerinin yetenekleri/güzellikleri, hatta çocuklarının başarılarını dahi bu anlamda koz olarak kullanabiliyorlar. Öte taraftan sosyal çevreye bununla hava atarken kendilerini geliştirmek yerine atıyorum eşinin daha güzel görünmesi, çocuğunun dereceye girmesi vb için baskı uyguluyor ve kendisi prim yapıyorlar.
Bunu eşiniz bu şekildedir diye demiyorum genel bir gözlem olarak aktarıyorum.

Neden böyle bir iş yapıyor eşiniz?
Sormadınız mı?
Benim eşim yapsa ben çok gülerdim bu yarışmaya.
Şuan sadece benim gözlerim ve komik bence de ancak bu insanların hepsi kompleksli tipler o yüzden soru sorulsa samimi cevap vereceklerini düşünmüyorum

Şuan sadece benim gözlerim ve komik bence de ancak bu insanların hepsi kompleksli tipler o yüzden soru sorulsa samimi cevap vereceklerini düşünmüyorum
Yok onlardan değil eşinizden bahsediyorum.
Böyle komik davranışları eşiniz de mi samimi cevaplamaz?

Kompleksli yapılar ida böyle şeyler görülebiliyor. Kendilerini karakterlerini geliştirmek yerine edindikleri mallar, eşlerinin yetenekleri/güzellikleri, hatta çocuklarının başarılarını dahi bu anlamda koz olarak kullanabiliyorlar. Öte taraftan sosyal çevreye bununla hava atarken kendilerini geliştirmek yerine atıyorum eşinin daha güzel görünmesi, çocuğunun dereceye girmesi vb için baskı uyguluyor ve kendisi prim yapıyorlar.
Bunu eşiniz bu şekildedir diye demiyorum genel bir gözlem olarak aktarıyorum.
Kompleksli ve gerçekten büyük egoları olan kişiler, kendi etki alanları içindeki (eş, çocuk başarıları da dahil olmak üzere) her konuda prim yapmasını bilen ve başarabilen tiplerdir genelde. Buna eşim ve diğer kişilerde dahil olmak üzere.

Kendilerini geliştirme konusunda sizinle aynı şeyi dusunmuyorum. Burada bahse geçen kişilerden kimisi en buyuk 100 şirketten birisinde gmy, başkası 500 içinde yönetim kurulu üyesi, başkası uluslar arası şirkette ceo Her türlü başarı ve iyi olan değil en iyinin peşinde olan aç karakterli insanlar. Kendilerini gibi olan tipleri bulup onlarla yarışmaktan haz alıyorlar. Bunu egolarını tatmin etmek olarak ta tanimlayabilirim.

Gözlemliyorsanız görürsünüz ki bunu nerdeyse çoğu kişi yapıyor. Mesela burda sanal ortamda bile derdini anlatan insana satır aralarında kendi gücünü, evliliğini, kocasını, özgüvenini, kilosunu, boyunu, posunu vs anlatan insanlar var alttan alta. Bunu yaparken direkt yapmıyorlar tabii şaka yollu bir şey söylermiş gibi konuyla alakası çok olmasa bile kısa bir örnek, anektod anlatırmış gibi... insanlar böyle artık.

Back
X