Hayat bu kadar basit mi?

Finrod Felagund

God protect you
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2018
2.411
5.471
108
Konunun yeri doğru mu bilmiyorum, eğer yanlışsa veya daha uygun bir yer varsa taşınabilir...

Sabah okuduğum bir haberi paylaşmak istedim. İçim gitti. Cidden hayat bu kadar basit mi? Sen kendini öldürerek ailenin hayatını mı kurtardığını sanıyorsun? Eşini ve çocuklarını öldürmeden mezara koymuşsun.

Tamam gurur yapmış olabilirsin, içine dokunmuş olabilir bu durum ama senin intihar etmen neyi düzeltecek? Birden her şey iyiye mi dönecek? Umarım çocukları bu kadar kolay pes etmez...

Kaynak: https://onedio.com/haber/gururuna-yediremedi-ogluna-okul-pantolonu-alamayan-baba-intihar-etti-840918

Son düzenleme:
Bu hepimizin ayibi. O cocugu okula almamak nedemek. Cocuklari egitime okula gönderiyoruz. Ilk önce onlar onurunu gururunu kiriyor cocuklarin. Allah sabir versin esine ve cocuklarina. Ileride o cocuk babasinin ölümüñü, böylemi hatirlayacak.?
Okulun ilk gününden yönetim bu durumu hoş karşılayabilirdi.

İlk gün ya? Ne olacak ki?

suya sabuna dokunmadan yorum yazmak zor.
konunuzu siyaset meydanına açmanız lazımdı. en son sözcü nünden kaynak gösterilmesi yasaktı. değiştimi bilmiyorum.
neyse konuyu oraya açsaydınız içimden geçenleri rahatlıkla yazabilirdim.

suya sabuna dokunmadan yorum yazmak zor.
konunuzu siyaset meydanına açmanız lazımdı. en son sözcü nünden kaynak gösterilmesi yasaktı. değiştimi bilmiyorum.
neyse konuyu oraya açsaydınız içimden geçenleri rahatlıkla yazabilirdim.
Hiçbir şeyden haberim yok. Konuyu düzenleyebilirim. Yetkililer de taşıyabilir konuyu.

Bir haber daha çıkmıştı o da beni çok üzmüştü.
Çocukları ısınsın diye saç kurutma makinesini verip yan odada kendini asan anne.
Dün bu haber çıkmadan önce birisi de kendini işim yok diye yakmış.
Hayır sesimizi duyurmak için böyle şeyler mi yapmalıyız?
Babaya yüklenmek gereksiz iyi mi oldu filan demek yani keşke intihar etmeseydi ama onu intihara sürükleyen şeyler onun ayıbı değil...

Sade pantolon olayi degil ev kredisi oduyorlarmis iyi hesap kitap yapmak gerek.eger evin borcunu oduycem diye cocuklarin gerekli ihtiyaclarinin alinmasinda zorlanilacaksa o zaman uygun kirada oturmak gerekir ev ev sanki mecburi.

Babaya yüklenmek gereksiz iyi mi oldu filan demek yani keşke intihar etmeseydi ama onu intihara sürükleyen şeyler onun ayıbı değil...
Aynı şey annesine de dokunmuyor mu? Annesi de gitsin atsın bir yerlerden o zaman kendini? Ne olursa olsun, anne ve babanın çocukları varken böyle şeyler yapması tamamen yanlıştır. Bunun hiçbir açıklaması olamaz.

Adam ne yaşamış da bu hale gelmiş, patlaması noktası neymiş bilmeden gazete haberinden hayatından vazgeçmiş bir adamı yargılamak çok saçma. Bir şeyleri kurtarmak için yaptığı ne malum? Belki ruh sağlığını kaybetti, belki kaçmak istedi, belki dayanma noktası buraya kadardı.
İçine girmediğimiz hayatlar için yazıp çizmek hadsizlik bana göre.
Oğlu belki elinde olmadan hayatının sonuna kadar suçluluk hissedecek ama hiçbir suçu yok. Anne desen bir türlü ama canına kıyacak dereceye gelmiş bir adam için sitem etmek doğru gelmiyor.
Habere çok çok üzüldüm tıpkı üşüyen çocuklarının eline fön makinesini verip canına kıyan anne gibi.

Aynı şey annesine de dokunmuyor mu? Annesi de gitsin atsın bir yerlerden o zaman kendini? Ne olursa olsun, anne ve babanın çocukları varken böyle şeyler yapması tamamen yanlıştır. Bunun hiçbir açıklaması olamaz.
İyi de siz o durumda mısınız?
İnsanlar ne yaşıyor biliyor musunuz?
Adam ölmüş gitmiş kalkıp size kendini savunamaz herhalde gururuma dokundu gittim öldürdüm kendimi diye.
Allah allah ya sanki ülkede bu durumdan dolayı kendini asan, öldüren tek kişi o da ona yükleniyoruz.
Yanlış sularda yüzüyorsunuz konu sahibi eleştireceğiniz insan o mu başkaları mı iyi düşünün bence.

Bu konuda herkesten hassasiyet rica ediyorum. Medya yapamıyor ama lütfen ne olumlayıcı ne eleştiren bir dil kullanalım. Bunu "onur, fedakarlık" gibi nitelemek diğer intihar meyillisi kişilerin intiharını kolaylaştırabilir; yermek geride kalan sevdiklerini çok üzebilir, zaten sevdiklerini kaybetmişlerken bunu onlara yapmaya hakkımız yok. O yüzden biraz daha hassasiyet rica ediyorum hepinizden.

IMG_20180922_020748.webp

Allah allah ya sanki ülkede bu durumdan dolayı kendini asan, öldüren tek kişi o da ona yükleniyoruz.
Konuştuğumuz konu bu, genel konuşmuyoruz.
İyi de siz o durumda mısınız?
İnsanlar ne yaşıyor biliyor musunuz?
Buradaki kimse bilmiyor. Ben de okuduklarıma göre yorum yapıyorum. Bu benim yanlışım değil.
Adam ölmüş gitmiş kalkıp size kendini savunamaz herhalde gururuma dokundu gittim öldürdüm kendimi diye.
Virgül kullanmayı deneyebilirsin. Anlayamıyorum. Teşekkürler.

Adama neden yükleniyorsunuz ki? Yok iyi mi oldu yok gurur yapmış olabilirsin ama bilmem ne.

İntihar edecek kadar kötü bir psikolojideyse yargılama hakkı yok kimsenin.

Ben inanılmaz üzüldüm o adamı bu hale getiren düzene. Siyasi yorum yasak olduğu için yazmayacağım devamını. Ama sinir oluyorum sizin gibi insanların derdini ve yaşamdan vazgeçecek kadar çektiği acıyı böyle acımasızca eleştirenlere.

Yerinde değildiniz.

Bilmiyorsunuz ne yaşadı. Ne kadar kolay gururuna dokunmuş olabilir ama... Demek. O ama yüzünden adam kendi canına kıymış. Siz de burada duyar yapın kendinizce.

İnsanlar bi gün uyanıp aa pantolon alamadım hemen intihar etmeliyim demiyorlar kimbilir ne var arka planında. Ne yaşadılar da bu ona agır geldi diye düşünmek yerine intihar etti de noldu hayatları kurtuldu mu demek tuzu kuruluk oluyor sanırım. Eminim cocugunu sizden daha fazla düşünüyodur adamcağız. Allah günahlarını affetsin.

Size de tavsiyem sınanmadığınız acılarla ilgili büyük konuşmamanız.

Haberi ben de okudum ve cok üzüldüm ama insanlarin iç dünyasını bilemeyiz kim bilir neler cekti hayatta belkide cok zorluklarla gecen bir hayatı vardi maddi ve manevi,benim de var yakinlarim arasinda intihar edip olen keşke yapmasalardi diyoruz ama ic dunyalarini neler yasadiklarini bilemeyiz ki.

Back
X