- Konu Sahibi esmergizmo
İnternetten şu geri dönüşüm malzemelerle neler yapılır nasıl el işi yapılır bu tür şeyler kafa dağıtır. Roman okumak da çok kafa dağıtır oyalanabilirsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşte potansiyelin ve ne yapman gerektiğinin farkındasın. Hemen yap! Başarı böyle zamanlardan sonra geliyor. Sağlık sorunları bende de oldu, stres kaynaklı çoğu, ama onlara bile engel olma izni vermedim. Sen şuan hazırsın bence,hemen başlamalısın..
İnternetten şu geri dönüşüm malzemelerle neler yapılır nasıl el işi yapılır bu tür şeyler kafa dağıtır. Roman okumak da çok kafa dağıtır oyalanabilirsin.
Ben hayatımdan bıktım. Mutsuz aileden mutlu çocuk çıkmıyor.
Ah ah.. kardeşim sınavlara hazırlanırdı. Mülakatlarda elenirdi. Psikolojisi berbatken anne ve babamın baskılarıyla uğraşırdı. Önce ders çalış, sınavlara hazırlan biz desteğiz derlerdi, elenince nerden geldin başımıza, bir işe yaramıyorsun. İstekleri olunca iyiydik aksi halde ölelim daha iyiydi onlara göre. Neden doğdukmuştuk sadece onlara bela olmak için. Eve alınan domatesten kavga edilirdi. O kadar saçma sebeplerki nutkum tutulurdu. Neymiş domates biraz ezikmiş boşa para verilmişmiş. Anne ve babam evli kalma nedenleri olarak bizi gösterirlerdi. Keşke doğmamış olmamızı dilerdi annem. Ayak bağıymışız ona. P.. al git derdi babamız belli değilmil gibi. Hiç unutmam ortaokulda matematikten düşük aldım diye annem sen artık bu evin köpeğisin diye delirmişti. Madem okumuyormuşum evin hizmetçisi olmalıymışım. Daha neler neler oldu.. anlatsam sen nasıl okumuş meslek sahibi olmuşsun o evde der insanlar. Bu travmalar eskiden bende derin yaralar açtı. Anlatırken hep ağlardım ya da aklıma geldikçe. Şimdi silik birer anı hepsi. Aileme uzağım. Anne ve babası için ölen insanları hiç anlamıyorum mesela. Sonuca geleceğim fazla dramatikleştirmeden.. mesleğimi buldum, kardeşim sınavı kazandı ve atandı ama sıkıntıya gelemiyor. Baskılar onu boğuyor. İstifa edip benle beraber çalışacak. Hayatta asla çocuk istemedim . Sanırım ailemin bizleri kısıtlama olarak görmeleri yüzünden. Biz olmasak mutlu olurlardı diyerek büyüdüm çünkü. Birde çok korkardık onlardan. İlerde çocuğum olsa bağırsam vicdan azabından ölürüm, kendimi ve kardeşimi aileme karşı korumak için kişiliğim çok sertleşti. Hani boğazım kesilecek olsa yapmayın demem dik dururum. En önemlisi yaşadıklarım umut etmekten asla vazgeçmemem gerektiğini öğretti bana. Allah kullarını unutmaz, kul onu unuturmuş. Bu söz çok hoşuma gider. Allah'a şükür artık o çaresiz çocuk değilim. Sen de değilsin. Geçmişte ne olmuş olursa olsun geleceğine sahip çıkmalısın. Ah vah ile kimse senin elinden tutup ayağa kaldırmaz. Bu yaşadıklarımdan çok daha beterini yaşamış ama başarılı ve mutlu olmuş insanları tanıdım. Sen istedikten sonra kimse önünde duramaz, kimsenin sana engel olmasına izin verme.
Ekleme yapayım; beni tüm yaralarımla kabul eden bir adam var hayatımda. Senin de karşına çıkmayacağı ne malum?
Ben evlendim, eşim ve kardeşim desteğim. Eşimin de ailesi sorunlu. Eşim benden çok çok daha güçlü aile sorunlarını hiç umursamıyor, hatta bana kızıyor boşver diye. Zayıf bir karaktr olsa evlenmezdim zaten. Zayıf insanlar karşısındakinin açık yarasını bilmeyi marifet zannediyorlar. Aslında sen benden şanslısın teksin düşünmek zorunda olduğun biri yok. Ben hep kardeşimi korudum daha çok yoruldum.o kadar benzer şeyler ki bu anlattığınız üzüldüm.
elimde bir kredi kartları var, durumumuz iyi, ev almaya kalkmışlardı tekrar para biriktiriyorlardı bankada. bir gün hiç unutmam kendime soğukta giyeyim ders çalışırken diye şu bebeklerin giydiği tulumlara benzer bi tulum aldım evde giymelik sıcacık tutan hem de bitirdiğim bir kitaba ödül olarak almıştım kendime, bir de market alışverişi yaptım meyve vs aldıydım, toplam 250 lira aylık harcama yaptım o ay.
o kadar burnumdan getirdiler ki... marketi zengin ediyormuşum, o neymiş üstümde öyle bebek şeyi giymişim. o kadar içerlemiştim ki... ya durumumuz kötü olsa neyse... bu dediğim olay 9 ay önceydi ve bankada 200 bin lira paraları vardı o zaman. o ev alındı geçen ay. ama ben hala kazanamadım.
ben maaşa kavuşsam kaybettiğim parayı hesapladım geçende 5 senede bana bi ev parası kaybettirtmişler beni darlaya darlaya evde.
siz ne güzel kardeşinize sahip çıkmışsınız. benim ablam gelmiş geçmiş en kötü abla, ona hakkımı helal etmiyorum.
az önce balkondaydı yanına uğradım bana dediği şu "bi hastalık varmış anne karnında iki bebek birleşip tek insan oluyormuş" dedim "o çok nadirdir milyarda bir falan normal insan gibi olması nerdeyse imkansız." sonra ekledi "ben olabilir miyim öyle?" ya bunu soran insan da fen bilgisi öğretmeni. hani ilkokul mezunu falan da değil. dedim "saçmalama ya o insanlar dışardan normal görünse bile bir sürü sorunu vardır hem de çok nadirdir senin böyle olmadık hastalığı bile kendinde bulmaya kalkman normal değil ama" dedim. verdiği cevap "ay ne var sorduysam ne kadar egolusun, ego fışkırıyorsun ego manyağısın blabla"
yani benim böyle bi insanla iletişim kurmam bile mümkün olmuyor. o kadar kendini geliştirmiyor ki her dediğimden alınıyor. hiç kitap okumaz, hiç kendini eleştirmez, kendini geliştirmeye kalkmaz, klasik yurdum insanı. o yüzden çok yalnız hissediyorum bu ailede.
benim de hayatımda beni kabul eden adam var sanıp her şeyimi anlatıyordum, ta ki adam beni de ezik görmeye başlayana kadar. hep duyardım aile sorunlarınızı anlatmayın diye, dinlemedim, siz de anlatmayın bence.
Ben evlendim, eşim ve kardeşim desteğim. Eşimin de ailesi sorunlu. Eşim benden çok çok daha güçlü aile sorunlarını hiç umursamıyor, hatta bana kızıyor boşver diye. Zayıf bir karaktr olsa evlenmezdim zaten. Zayıf insanlar karşısındakinin açık yarasını bilmeyi marifet zannediyorlar. Aslında sen benden şanslısın teksin düşünmek zorunda olduğun biri yok. Ben hep kardeşimi korudum daha çok yoruldum.
Hatan çok aslında, zamanında görmen gerekenleri ayrılınca görmüşsün. Boşa zaman kaybı olmuş, giden zaman olsun gerçi daha gençsin. Senin yaşında bir çok insan TUS'a hazırlanıyor. Tek senmişsin gibi düşünme. Aileni ve exi boşver, sana yararları yok zararları olmasın. Kurtulmak için sınavı kazanman gerekiyorsa deli gibi ders çalış.
evet biliyorum. aslında çok şükür küçükken bile inandım başardım çok kısıtlı imkanlarım vardı o zaman çok fakirdik sınava girip burs bile almıştım elime geçen 3 kuruş parayı kendime motivasyon amaçlı kullanarak harcıyordum. şimdiyse durumumuz çok iyi çok şükür ama kafa gitmiş bende kafayı kullanmak lazım.
teşekkür ederim bana inandığın için... sen de tusla uğraşmıştın sanırım bilen insan daha iyi anlıyor halimi.