Süpersiniz. Ben de antidepresana başladım zor süreçlerden geçiyorum 2 aylık evliliğim bitmek üzere...
Neler mi yapıyorum;
Profesyonelden yardım sizi dinleyen yol gösteren büyük resmi hatırlatan birisi şart.
Spor yapıyorum içimde fırtınalar kopsa da iyi yanı daha fitim. Daha az yiyorum. Yemeğin ruh hali ile çoook ilgisi var. Ayurveda ile ilgileniyorum amatörce okumak benimkisi. Yediğimiz her şeyin bizim ruh halimize etkisi var. Basit şekerler karbonhidratlar aşağı çekiyor. Yağlar en iyisi. Ceviz, kuruyemiş, avokado somon, zeytin vs hem tüketmek hem omega tavsiyesi...
Alkol sigara normal halde bile insanı depresif yapan maddeler. Depresyondayken tamamen uzak durulmalı.
Maneviyat çok önemli. Aslında kendimizle mutlu olmak yerine mutluluğu dış etkenlerde aradığımız için dönüp dolaşıp çakılıyoruz. Kişisel gelişim kitapları, dua etmek, meditasyon vs herkes kendi yolunu bilir. Ben dua etmekten çok huzur buluyorum...
Bakımıma çook fena sardım. Kendimle oyalanmak rahatlatıyor. Manikür pedikür oje sür oje sil makyaj malzemelerini takılarını düzenle tüylerini yol kısaca her türlü kızsal aktivite... geçen ağlama krizinde elime ameliyat eldiveni giymiş yolunurken buldum kendimi kime ne depresyondayım ben ellemeyin

Bir de beni yazmak rahatlatır. Mutlu olduğum şeyleri yazarım, pozitif quote/alıntılar yazarım, madde madde kendime hedefler koyarım. Hayatımı deli gibi programlama çabası yani. Bi şekilde kafa oyalamaya.
Bu arada insan beyni %20 bilinçüstü ikea %80 bilinçaltı. İnanmasan bile gülümsemek, dik durmak, canlı bir ses tonu modu değiştiriyor. 21 gün boyunca yataktan çıkar çıkmaz sürünsen bile iyiyim ben şahaneyim dersen beyin de inanıyormuş. Zamanında sayfa işaretleme post-itlerinden 21 tane kapı eşiğime yapıştırıp her gün birini çekerek alışkanlık edinmişliğim test edildi ve onaylandı.
Ne diyeyim tez elden bitsin bu depresyonlar. Bir de ben kışın canlananlardanım millet güneş görünce cıvıldar ben kar kış severim iyi hissettirir. Bi değişik