• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayat enerjimi nası geri getirebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ha aralığı da çok di mi senin 2 haftada bir gidiyordun galiba ondan, normal. Ya zaten birden atlatabileceğin bir süreç olması beklenemez, hop haydi kop kop olamazsın zaman da gerekiyor. Ama bence senin bir uğraş bulman lazım, yani kafan bunları düşünemeyecek kadar meşgul olmalı. Arkadaşların önerilerini dikkate alabilirsin, derneklerde gönüllü hekimlik yapabilirsin belki hem de "Bir tek yardıma ihtiyacı olan benim" düşüncesini kafandan atmana yardımcı olabilir.

valla işte ruhsatsız hekim diye başıma iş gelmesin diye o tarz bişi yapamıyorum.

evet bir uğraşım olmalı onu tus yapmaya çalıştım ama başaramadım :( çabalamaktan da bıktım herkesi de bıktırdım hatta kk yı bile bıktırdım muhtemelen artık utanıyorum buraya bu konuda bişeyler yazmaya :(

valla işte ruhsatsız hekim diye başıma iş gelmesin diye o tarz bişi yapamıyorum.

evet bir uğraşım olmalı onu tus yapmaya çalıştım ama başaramadım :KK43: çabalamaktan da bıktım herkesi de bıktırdım hatta kk yı bile bıktırdım muhtemelen artık utanıyorum buraya bu konuda bişeyler yazmaya :KK43:

Yok ya ne alakası var para falan vermeyecekler ki sana gönüllü adı üstünde. Ben pek çok dernekte çalıştım mesela öğrenciyken, kimse de niye çalışıyorsun falan demedi. Diplomanı almasan da eğitimin var sonuçta. Haftada 1-2 gün birkaç saatliğine gidebilirsin öyle. Mesela LGBTİ'ye bakış açın nasıl bilemiyorum ama o derneklerde gönüllü olarak cinsel sağlık eğitimi falan verebilirsin, ihtiyaç oluyor.

Yok ya ne alakası var para falan vermeyecekler ki sana gönüllü adı üstünde. Ben pek çok dernekte çalıştım mesela öğrenciyken, kimse de niye çalışıyorsun falan demedi. Diplomanı almasan da eğitimin var sonuçta.

bizde hiç öyle gönüllü dernek vs olmadığı için duymadım etraftan ondan bilemiyorum. temel konularda yardımcı olmak adına olabilir evet, ben hekimlik yapma açısından dedim.

şu an aklımda bir usmle var amerika tıp denklik sınavı. acaba ona mı odaklansam diyorum.

bir de elimde puzzle var fazladan almıştım geçmişte. ona sararım belki.

bizde hiç öyle gönüllü dernek vs olmadığı için duymadım etraftan ondan bilemiyorum. temel konularda yardımcı olmak adına olabilir evet, ben hekimlik yapma açısından dedim.

şu an aklımda bir usmle var amerika tıp denklik sınavı. acaba ona mı odaklansam diyorum.

bir de elimde puzzle var fazladan almıştım geçmişte. ona sararım belki.

Birinden birini seç bence yani hem ABD hem Türkiye için çalışmak zor olabilir tek bir hedefin olmasını öneririm. Dernekler olarak da ben LGBTİ derneklerinden birinde kısa süreliğine çalışmıştım, onlarda doktorlar gelip cinsel sağlık eğitimi veriyorlar, danışmanlık yapıyorlardı belki böyle bir şey yapabilirsin. Yeryüzü Doktorları'nı duymuştum yurtdışına falan gidiyorlar sanırım ama süreç, alımlar nasıl bir fikrim yok.

Birinden birini seç bence yani hem ABD hem Türkiye için çalışmak zor olabilir tek bir hedefin olmasını öneririm. Dernekler olarak da ben LGBTİ derneklerinden birinde kısa süreliğine çalışmıştım, onlarda doktorlar gelip cinsel sağlık eğitimi veriyorlar, danışmanlık yapıyorlardı belki böyle bir şey yapabilirsin. Yeryüzü Doktorları'nı duymuştum yurtdışına falan gidiyorlar sanırım ama süreç, alımlar nasıl bir fikrim yok.

aslında tus ve usmle konuları aynı tek fark biri yabancı dil, yani o açıdan şansım var zaten hocalar hep tus çalışırken usmle de halledin derdi geçen bi arkadaşım hazırlanıyormuş ben de aradan çıkarayım dedim öyle.

afrikadaki gönüllü doktorları önerdi bir arkadaşım bir de avrupadaki gönüllü dr luk duydum belki balkan ülkeleri vsdir bakacağım evet. cesaret edebileceğimi sanmıyorum ama en azından araştırmak bile insana iyi geliyor.

aslında tus ve usmle konuları aynı tek fark biri yabancı dil, yani o açıdan şansım var zaten hocalar hep tus çalışırken usmle de halledin derdi geçen bi arkadaşım hazırlanıyormuş ben de aradan çıkarayım dedim öyle.

afrikadaki gönüllü doktorları önerdi bir arkadaşım bir de avrupadaki gönüllü dr luk duydum belki balkan ülkeleri vsdir bakacağım evet. cesaret edebileceğimi sanmıyorum ama en azından araştırmak bile insana iyi geliyor.

Ha aynı içerikliyse sorun yok ben ALES ile GRE/GMAT gibi düşünmüştüm. Yüksek lisansa başlarken ikisinin de puanı kullanılabiliyor ama sınav içerikleri birbirinden farklı. Gerçi tıp öğrencileri için ne kadar farklı olabilir ki doğru ehehe, cehalet. Yani o dediklerin daha ciddi ama burada kadınlara, LGBTİ'lere efendime söyleyeyim Alzheimer'lılara serebral palsililere falan yardımcı olan derneklerde çalışmak daha kolay hem de kendini daha iyi hissettirebilir.

Ha aynı içerikliyse sorun yok ben ALES ile GRE/GMAT gibi düşünmüştüm. Yüksek lisansa başlarken ikisinin de puanı kullanılabiliyor ama sınav içerikleri birbirinden farklı. Gerçi tıp öğrencileri için ne kadar farklı olabilir ki doğru ehehe, cehalet. Yani o dediklerin daha ciddi ama burada kadınlara, LGBTİ'lere efendime söyleyeyim Alzheimer'lılara serebral palsililere falan yardımcı olan derneklerde çalışmak daha kolay hem de kendini daha iyi hissettirebilir.

hissettirebilir ama ben biraz duygusal biriyim çok empati yapıyorum oturup ağlayadabilirim üzücü hayatlara o yüzden bu dönemde bende ters tepebilir o iş :(

aynı içerikli ya, dünyanın neresine gitsen tıp aynı tıp. güzel olan nokta o evet.

hissettirebilir ama ben biraz duygusal biriyim çok empati yapıyorum oturup ağlayadabilirim üzücü hayatlara o yüzden bu dönemde bende ters tepebilir o iş :KK43:

aynı içerikli ya, dünyanın neresine gitsen tıp aynı tıp. güzel olan nokta o evet.

Alışamadın mı hala ya? Tıpçılar o kadar ölüm gördükten sonra eski duygusallıklarını baya yitiriyorlar sanki.

Merhaba, yaslarimiz yakin ayni donemlerden gecmisiz.. Ben kendimi yorarak buldum çözümü.. Is hayatim zaten var ama kendimi hala kötü hissediyordum..

Okula basladim.. Kursa yazildim.. Bir suru sey denedim ama en etkili okul oldu bende dersler, yeni arkadaslar...

Spora da gittim kisa bir süre ama olmadi mesela.. Ya da kendi kendime yapilabilecek bir sürü sey denedim.. Cabuk sıkıldım olmadi.. Çünkü tek yapilan hobilerde aktivitelerde yine yalnizsin..

Düşüncelerin önüne gecemezsin.. Beni en cok yoran düşünceler acikcasi.. Kendi kendime kaldığım zaman çoğalıyorlar..
Ama okul, ders, yeni arkadaslar, sinavlar, notlar, surekli birileriyle iletisimde olmak bana iyi geldi..

Is ve okul arasinda zaten dışarıda da oluyorsun ister istemez..

Inan gunlerin nasil gecer farketmezsin.. Ama sana iyi gelecek seyi bulmalisin.. Sana belki okul iyi gelmez spor yapmak gelir. Once kendine iyi gelen seyi bul konu sahibi arkadasim.. Hayatinda mutluluklar..

Alışamadın mı hala ya? Tıpçılar o kadar ölüm gördükten sonra eski duygusallıklarını baya yitiriyorlar sanki.

hastalıkla ilgili duygusal değilim, ya da ölümle ilgili. yani hastane içinde sıkıntı yok. ama hayatlarla ilgili duygusalım baya. psikiyatri falan bana göre değil o yüzden.

Merhaba, yaslarimiz yakin ayni donemlerden gecmisiz.. Ben kendimi yorarak buldum çözümü.. Is hayatim zaten var ama kendimi hala kötü hissediyordum..

Okula basladim.. Kursa yazildim.. Bir suru sey denedim ama en etkili okul oldu bende dersler, yeni arkadaslar...

Spora da gittim kisa bir süre ama olmadi mesela.. Ya da kendi kendime yapilabilecek bir sürü sey denedim.. Cabuk sıkıldım olmadi.. Çünkü tek yapilan hobilerde aktivitelerde yine yalnizsin..

Düşüncelerin önüne gecemezsin.. Beni en cok yoran düşünceler acikcasi.. Kendi kendime kaldığım zaman çoğalıyorlar..
Ama okul, ders, yeni arkadaslar, sinavlar, notlar, surekli birileriyle iletisimde olmak bana iyi geldi..

Is ve okul arasinda zaten dışarıda da oluyorsun ister istemez..

Inan gunlerin nasil gecer farketmezsin.. Ama sana iyi gelecek seyi bulmalisin.. Sana belki okul iyi gelmez spor yapmak gelir. Once kendine iyi gelen seyi bul konu sahibi arkadasim.. Hayatinda mutluluklar..

aslında çok hedeflerim vardı... ama yalan oldular hep. sınavıma odaklanmamı engellemesin diye hep erteledim diğer hedeflerimi. mesela işletme yükseği yapmak istiyordum vs gibi.

okula gider gibi kütüphaneye gitmek tek çözümüm galiba şu an. başka yolu yok gibi.

spor bi dönem iyi geldi ama artık yetmiyor bana spor. boşlukta spor beni dolduramıyor ama ona da ihtiyacım var tabi.

teşekkür ederim tavsiyeler için ve iyi dilekleriniz için...

aslında çok hedeflerim vardı... ama yalan oldular hep. sınavıma odaklanmamı engellemesin diye hep erteledim diğer hedeflerimi. mesela işletme yükseği yapmak istiyordum vs gibi.

okula gider gibi kütüphaneye gitmek tek çözümüm galiba şu an. başka yolu yok gibi.

spor bi dönem iyi geldi ama artık yetmiyor bana spor. boşlukta spor beni dolduramıyor ama ona da ihtiyacım var tabi.

teşekkür ederim tavsiyeler için ve iyi dilekleriniz için...

Sanki okula gider gibi kütüphaneye gitmek yetmez gibi.. Ya da şöyle soyliyim bana yetmezdi.. Yapamazdim istikrarli bir sekilde.. Insallah siz yaparsiniz..

Arkadaslar o kadar guzel seyler yazmışlar ki ben de kendime bir sürü ders aldim...

Kendi adima tesekkur ederim..

Hayat hep bir mucadele.. Mucadeleden vazgecmeyin.. Size iyi gelen seyi bulun ve yapin.. Ne güzel bi mesleginiz var.. Gönüllü isler yapmaya cok uygun.. Degerlendirin derim.. Nacizane tavsiyem..

Sanki okula gider gibi kütüphaneye gitmek yetmez gibi.. Ya da şöyle soyliyim bana yetmezdi.. Yapamazdim istikrarli bir sekilde.. Insallah siz yaparsiniz..

Arkadaslar o kadar guzel seyler yazmışlar ki ben de kendime bir sürü ders aldim...

Kendi adima tesekkur ederim..

Hayat hep bir mucadele.. Mucadeleden vazgecmeyin.. Size iyi gelen seyi bulun ve yapin.. Ne güzel bi mesleginiz var.. Gönüllü isler yapmaya cok uygun.. Degerlendirin derim.. Nacizane tavsiyem..

bana da yetmiyor çünkü motivasyon eksikliği yaşıyorum. kendimi kandırmalık yemek yiyorum dışarıda alışveriş yapıyorum ama aileme de maddi olarak çok yüklenmek istemiyorum napıcağımı şaşırdım biraz.

evet ortak bir sorun genel olarak bunlar, ben de başka kullanıcılarının benzer konuları olunca okuyup feyz alıyorum iyi geliyor.

teşekkür ederim desteğiniz için çok anlamlı sağolun çok.

bana da yetmiyor çünkü motivasyon eksikliği yaşıyorum. kendimi kandırmalık yemek yiyorum dışarıda alışveriş yapıyorum ama aileme de maddi olarak çok yüklenmek istemiyorum napıcağımı şaşırdım biraz.

evet ortak bir sorun genel olarak bunlar, ben de başka kullanıcılarının benzer konuları olunca okuyup feyz alıyorum iyi geliyor.

teşekkür ederim desteğiniz için çok anlamlı sağolun çok.

Rica ederim.. Hepimiz iyi olalim. Buna gercekten ihtiyacimiz var.. Ozellikle kadinlar olarak iyi olmaliyiz ve yere saglam basmaliyiz.. Turkiyenin neresinde olursa olsun uzerimizde olan toplum baskısı yadsinamaz.. Ailemizde olmasa bile disarida mecburen selam verdigimiz insanlar bile yorum yapma hakki buluyor kendinde.. Maalesef..

Aileniz icin eminim yük olmuyorsunuzdur hic boyle düşünmeyin.. Evlatlar anne bana icin yuk olmazlar.. Ama sizin daha iyi olmanizi daha mutlu olmanizi isterler..

kızlar bilen bilir sıkıntılarım var. uzun süredir istediğim yeri kazanamadığım bir sınavım var. 9 yıllık ilişkim de yeni bitti. psikiyatra da gidiyorum bu arada.

sıkıntım şu ki içimde hiçbir hayat isteği kalmadı. evin içinde sadece nefes alıyorum. evet tamam depresyondayım ama nasıl çıkacağım? kendinizi böyle durumlardan nası kurtardınız? hiçbir şeye enerjim yok gibi. sadece internette dolanıp kafamı oyalayabiliyorum çok kötü bir kısır döngüye girdim.

benzer bir şeyler yaşayanların çıkış hikayelerini örnek almaya ihtiyacım var belki de. bilmiyorum.

not: konularımla boğduysam sizi görmezden gelin lütfen kötü bir şey demeyin çünkü kaldıramıcak kadar hassas bir dönemdeyim. teşekkürler.
O yaşam enerjisi bende de çoktan tükendi sağlık sorunları ailevi sorunlar :ukala::ukala:
Kısır döngü çok kötü ve zor bir şey o çemberden çıkmak tam anlamıyla güçlü bir irade ve hayata olumlu bakmaktan geçiyor
Ama takipteyim belki değişik bir kapı açılır buradan

Benim psikiyatrim kesinlike yuruyus oneriyor.bilimsel olarak kanitlanmis.ben de spora baslafim bu yuzden.Benim yillarfir suren kronik depresyonum var.bir turlu bssaramiyordum.bu sene spora basladim.sosyal cevre cok onemli.
Bu arada namaz ve kuran bunlar vazgecmedigim seyler.cok sukur fercekten cok iyiyim ama ara ara kotu oluyorum sonra kisa surede toplaniyorum.
bol bol pozitif dusunce kitaplari,telkinler dinliyorum.
iyilik yapmak cok guzel.hep pozitif dusunmeye cslisin bol bol ya sekur cekin.

Rica ederim.. Hepimiz iyi olalim. Buna gercekten ihtiyacimiz var.. Ozellikle kadinlar olarak iyi olmaliyiz ve yere saglam basmaliyiz.. Turkiyenin neresinde olursa olsun uzerimizde olan toplum baskısı yadsinamaz.. Ailemizde olmasa bile disarida mecburen selam verdigimiz insanlar bile yorum yapma hakki buluyor kendinde.. Maalesef..

Aileniz icin eminim yük olmuyorsunuzdur hic boyle düşünmeyin.. Evlatlar anne bana icin yuk olmazlar.. Ama sizin daha iyi olmanizi daha mutlu olmanizi isterler..

kesinlikle. biz kadınlar sağlam olmazsak erkekler zaten dümeni düz tutamıyor. malesef toplum baskısı çok kötü evet. ailemizde bile var hatta bana baskının en büyüğünü ablam yapıyor ironik olarak.

ailemin geçmişte bu tür tepkileri oldu bana, içimde yara kaldı ne yazık ki. ablamın özellikle bir çok lafı oldu açtığım ışığa bile ne hakkın var diyordu bi ara. alışverişe çıkmıştık annemlerin kartıyla kendi bin tl harcamıştı ben 150 lira. bana sen çalışmıyorsun ne hakkın var elbise almaya demişti. bu gibi şeyler içimde oturdu hep. kullansam da eskisi gibi içimden gelmiyor ki durumumuz iyi. neyse.

O yaşam enerjisi bende de çoktan tükendi sağlık sorunları ailevi sorunlar :ukala::ukala:
Kısır döngü çok kötü ve zor bir şey o çemberden çıkmak tam anlamıyla güçlü bir irade ve hayata olumlu bakmaktan geçiyor
Ama takipteyim belki değişik bir kapı açılır buradan

ben bu kısır döngüden birkaç kez çıktım. hep bi yolumu bulmuşken yeni sorunlar yaşadım malesef artık çözüm yollarım hep tükendi. mesela evde çalışamıyordum gürültüden huzursuzluktan sevgilim evini kapatmamıştı oraya yerleşmiştim nerdeyse 2 ay sonra ayrıldı benden. :( böyle kötü şeyler yaşadıkça çözümlerim azalıyor, bir yol bulmaya çalışıyorum :(

Benim psikiyatrim kesinlike yuruyus oneriyor.bilimsel olarak kanitlanmis.ben de spora baslafim bu yuzden.Benim yillarfir suren kronik depresyonum var.bir turlu bssaramiyordum.bu sene spora basladim.sosyal cevre cok onemli.
Bu arada namaz ve kuran bunlar vazgecmedigim seyler.cok sukur fercekten cok iyiyim ama ara ara kotu oluyorum sonra kisa surede toplaniyorum.
bol bol pozitif dusunce kitaplari,telkinler dinliyorum.
iyilik yapmak cok guzel.hep pozitif dusunmeye cslisin bol bol ya sekur cekin.

evet yürüyüş çok iyi geliyor kesinlikle orası doğru ama havalar artık sıcak gece vakti yürümek lazım o da bi anlamı olmuyor.

pozitif düşünemiyorum ben artık, sadece internette yabancı siteleri araştırıyorum motive edici yolları söyleyenleri vs. o biraz faydalı oluyor pozitif sözler vs.

Ah be güzelim sen o sınavı kazanip evden ayrilmadigin surece bu boyle devam eder :( eylüle kadar tempolu çalış hic pes etme Asistanlığı surekli kafnda canlandir ve iste gerisi gelir zaten.

Ah be güzelim sen o sınavı kazanip evden ayrilmadigin surece bu boyle devam eder :KK43: eylüle kadar tempolu çalış hic pes etme Asistanlığı surekli kafnda canlandir ve iste gerisi gelir zaten.

demi? :(

bence de. tek çözüm bu. geri kalan herşey kendimi kandırmaca gibi geliyor, spor dizi film müzik arkadaşlar gezmece aşk bile.

başka hiçbir şey beni mutlu edemeyecek :(

aslında bu sürecimin bir de geri planı var sınavla uğraştığım dönem boyunca biraz mod olarak durgundum zaten şimdi iyice dibi gördüm. çok uzun süredir 4-5 sene oldu yani kendim gibi değilim bu durumdan çok sıkıldığım için artık çabuk olmak istiyorum. ben de pskiyatrıma sordum daha hızlı gitsek diye o da daha hızlısı zarar verir diye, ama ben artık herşey düzelsin istiyorum.

bi sihirli değnek değse ve eski neşeli mutlu enerjik ben geri gelse keşke.

Herkes ister ama öyle birşey yok illaki o acı cıkacak sonra iyileşecek sin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X