Hayat sınavı

geldii geldiii süper 2 gün yaşamışlarr çocuk sırf onun için 12 saatlik yoldan geldi döndüü kaydirigubbakcemile5

Burda yorum yapan arkadaşlara şaşırdım evlenmeden baskasıyla birlikte olan yığınla insan var ve sonradan hepsi baskasıyla evleniyor..
Bunların eşleri neden sorun cıkarmıyor...Sanki herkes kız olarak mı evleniyor...
Ama herkes burda öyleymiş gibi yorum yapmış
:1shok:

Burda yorum yapan arkadaşlara şaşırdım evlenmeden baskasıyla birlikte olan yığınla insan var ve sonradan hepsi baskasıyla evleniyor..
Bunların eşleri neden sorun cıkarmıyor...Sanki herkes kız olarak mı evleniyor...

o kadar çok kız var ki kız ama onun harici herşeyi yaşamış burda varmı bilemem amaa sanmıyorum pekk. ya çoğu o şekil evlenen insan kandırıyor çoğu söyleyemiyor nasıl dicek ya ben eski sevgilimle yaattımm akannehir neyse ki benim arkadaşıma artık mutluu olumunekankayizsmile

inan dediğine katılıyorum a.s.

o kadar çok kız var ki kız ama onun harici herşeyi yaşamış burda varmı bilemem amaa sanmıyorum pekk. ya çoğu o şekil evlenen insan kandırıyor çoğu söyleyemiyor nasıl dicek ya ben eski sevgilimle yaattımm akannehir neyse ki benim arkadaşıma artık mutluu olumunekankayizsmile

onu demıyoruz aslında herkes namus bekçisi olmuş,baya doğru lar varmişşşşşş:)))

enise35 çok güzel söylemiş. Bende onu diyecektim tam..sayfa sonuna kadar okumak durumunda kaldım mantıklı birşeyler görmek için. Buradaki mevzu pek derin. Bu evlilik öncesi cinsellik denen şey sadece erkeklerin tekelinde mi ki arkadaşlar? Kuran-ı Kerim'de bu olay her iki cinsiyet içinde aynen söylenmiş. Irzlar korunacak...o kadar. Kadında erkekte koruyacak bunu. Böylesi açık birşeyi dahi erkekler, bizim acizliğimiz ve ataerkil toplum inançları yüzünden yıllardır kullanıyor. Bu ve bunun gibi yüzlerce uydurma işlerde,biz kadınların katkıları da büyüktür. Arkadaşınızın evleneceği beyfendi bakirmiymiş ki, bu hanımefendiye hesap sorabilsin? Neden böyle bakmıyoruz olaya? Kaldıki zaten bunu çocukken zorla yaşatmışlar ona. Öyle sindirmişler ve inandırmışlar ki bizleri..sadece onların mantığıyla düşünüp yaşıyoruz. ışin aslı hiiiç te öyle değil. Şahsen ben hakkında 'acaba beni bu yaşadığım yüzünden yargılarmı, başıma kakarmı, ezmeye çalışırmı' diye düşündüğüm bir erkekle asla evlenmem. ınsanlar birbirlerini olduğu gibi kabul edemiyorsa evlenmemeli. Böyle olacağına ebediyen yalnız kalmayı yeğlerdim ben. Arkadaşın biri demiş ve bende tekrar etmek isterim bunu. Evet evlatlarımızı lütfen çoook iyi gözetelim arkadaşlar. Akılları ermeye başlayana kadar kız-erkek ayırmadan hep peşlerinde olalım. Lütfen şunu unutmayalım, bu gibi şeyler genelde aile içinde, akrabalar tarafından daha çok gerçekleştiriyor. Tecavüzü yaşayan çocuk anlatsa dahi akrabalık olduğu için kimse kondurmuyor yaşananı ve malum kol kırılıp yen içinde kalıyor. Hatta çocuğa inanmayıp, onu azarlayıp eziyet eden aileler de var. Lütfen bence çok mühim konular bunlar. 2000 lerin Türkiyesi'nde artık; biz kadınların yolunu açan ulu önderimize ve dinimizi tüm gerçekleriyle bize anlatan prof.hocalarımıza sahip çıkalım. Kısacası AKLIMIZI ıŞLETELıM artık lütfen. Çünkü dinimizin yegane emri bu!

Aynı şey bnmde başımdan geçti ama tıpatıp değil bunu utanarak söylüyorum şu an:( küçük yaşda bnde komşumuzn kocası tarafndan tacize uğradım ayrıntıya girmek istemiyorum unutmak istiyorum bu oalyı küçük olduğm için hatrlamıyorum tam anneme söyleyememiştim 2/3 sene bni döver die sonra salak gibi komşumuzun kızına söylemiştim o da anneme söylemiş sonra kıyamet kotu adamın kapısına dayandı annem falan neyse sonra bi gün böle haber okumuştuk gazetede taciz falan sonra bnm moralim bozuldu duygulandım söle dedi sölemedim ama içimde kalmıştı saklayamıyordum herşeyi birbirimize söylerdk sonra bi kaç gün geçti söyledm çok kızdı adamı bana göstericeksn dedi öldürcem onu ddi bnde böle bişi iyicene duyulursa utançtan ölürüm herkes bana acıyarak bakar olmaz dedm bn snn yanındaym kmse birşey yapamaz sana bundan sonra bişi olursa bakarsa dahi bana söylüyosun falan dedi bnde arkadaşın gibi gülücükler şaçmaya başladım rahatlamıştım çünkü tam olayı bilmediğimi hatrlamadığımı en azından kızlığımın bozulup bozulmadığını bilmediğimi söyledm o da bn saana güveniyorum bi kan parçası önemli değil biriyle bişi yaşamadım diyorsan yaşamamışsındr dedi konu bi daha hiç açılmadı:)

onu demıyoruz aslında herkes namus bekçisi olmuş,baya doğru lar varmişşşşşş:)))

evett canım kimin ne olduğunu bilemiyoruzz herkes doğruları ne yazıkki dile getiremiyor farklı yargılıyor kendi yaşadıklarını gözardı ederek ama ben doğruyu savunmaktan yanayım saklanmamalı düşünceler açıkca dile getirilmeli..CADIARZU

enise35 çok güzel söylemiş. Bende onu diyecektim tam..sayfa sonuna kadar okumak durumunda kaldım mantıklı birşeyler görmek için. Buradaki mevzu pek derin. Bu evlilik öncesi cinsellik denen şey sadece erkeklerin tekelinde mi ki arkadaşlar? Kuran-ı Kerim'de bu olay her iki cinsiyet içinde aynen söylenmiş. Irzlar korunacak...o kadar. Kadında erkekte koruyacak bunu. Böylesi açık birşeyi dahi erkekler, bizim acizliğimiz ve ataerkil toplum inançları yüzünden yıllardır kullanıyor. Bu ve bunun gibi yüzlerce uydurma işlerde,biz kadınların katkıları da büyüktür. Arkadaşınızın evleneceği beyfendi bakirmiymiş ki, bu hanımefendiye hesap sorabilsin? Neden böyle bakmıyoruz olaya? Kaldıki zaten bunu çocukken zorla yaşatmışlar ona. Öyle sindirmişler ve inandırmışlar ki bizleri..sadece onların mantığıyla düşünüp yaşıyoruz. İşin aslı hiiiç te öyle değil. Şahsen ben hakkında 'acaba beni bu yaşadığım yüzünden yargılarmı, başıma kakarmı, ezmeye çalışırmı' diye düşündüğüm bir erkekle asla evlenmem. İnsanlar birbirlerini olduğu gibi kabul edemiyorsa evlenmemeli. Böyle olacağına ebediyen yalnız kalmayı yeğlerdim ben. Arkadaşın biri demiş ve bende tekrar etmek isterim bunu. Evet evlatlarımızı lütfen çoook iyi gözetelim arkadaşlar. Akılları ermeye başlayana kadar kız-erkek ayırmadan hep peşlerinde olalım. Lütfen şunu unutmayalım, bu gibi şeyler genelde aile içinde, akrabalar tarafından daha çok gerçekleştiriyor. Tecavüzü yaşayan çocuk anlatsa dahi akrabalık olduğu için kimse kondurmuyor yaşananı ve malum kol kırılıp yen içinde kalıyor. Hatta çocuğa inanmayıp, onu azarlayıp eziyet eden aileler de var. Lütfen bence çok mühim konular bunlar. 2000 lerin Türkiyesi'nde artık; biz kadınların yolunu açan ulu önderimize ve dinimizi tüm gerçekleriyle bize anlatan prof.hocalarımıza sahip çıkalım. Kısacası AKLIMIZI İŞLETELİM artık lütfen. Çünkü dinimizin yegane emri bu!

ah keşke bunu anlatabilsek erkekler yapınca aileler neredeyse bravo aferin oğlum diyolar ne yazıkki durumu bu hale öyle onaylayan insanlar getirdiler ve bunun cenemesini kadınlar çekmek durumunda bırakıldı anlatsan dışlanıyorsun inandıramıyorsun anlatmasın kendini bitiriyorsunn.oysaki ALLAH katında her 2 cinsiyet aynı bu düşünülmüyor.benimde demek istediğim bu akraba çocuklarına erkek erkeğe oynasalar dahi lütfen dikkat edilmesi ne olursa olsun hiç birşey belli olmuyor ve ensest ilişkiler öne çıkmaya başladı ne yazıkki :umursamaz:

hihoyyyt
Aynı şey bnmde başımdan geçti ama tıpatıp değil bunu utanarak söylüyorum şu an:( küçük yaşda bnde komşumuzn kocası tarafndan tacize uğradım ayrıntıya girmek istemiyorum unutmak istiyorum bu oalyı küçük olduğm için hatrlamıyorum tam anneme söyleyememiştim 2/3 sene bni döver die sonra salak gibi komşumuzun kızına söylemiştim o da anneme söylemiş sonra kıyamet kotu adamın kapısına dayandı annem falan neyse sonra bi gün böle haber okumuştuk gazetede taciz falan sonra bnm moralim bozuldu duygulandım söle dedi sölemedim ama içimde kalmıştı saklayamıyordum herşeyi birbirimize söylerdk sonra bi kaç gün geçti söyledm çok kızdı adamı bana göstericeksn dedi öldürcem onu ddi bnde böle bişi iyicene duyulursa utançtan ölürüm herkes bana acıyarak bakar olmaz dedm bn snn yanındaym kmse birşey yapamaz sana bundan sonra bişi olursa bakarsa dahi bana söylüyosun falan dedi bnde arkadaşın gibi gülücükler şaçmaya başladım rahatlamıştım çünkü tam olayı bilmediğimi hatrlamadığımı en azından kızlığımın bozulup bozulmadığını bilmediğimi söyledm o da bn saana güveniyorum bi kan parçası önemli değil biriyle bişi yaşamadım diyorsan yaşamamışsındr dedi konu bi daha hiç açılmadı:)

üzüldüm canım ama sınav işte herkes farklı deneniyorrr önemli olann yanında destekçin olmalı yoksa bu yükk taşınmıyor ne mutlu sana sevindim valla hihoyyyt

aynen canım mesela bazen konuşuluyo illa bana tecavüz etse biri öldürürüm kendimi dedm kızdı senn suçun mu dedi öle bişi olursa snde öle bişi yaparsan hakkımı helal etmem falan dedi hatta

aynen canım mesela bazen konuşuluyo illa bana tecavüz etse biri öldürürüm kendimi dedm kızdı senn suçun mu dedi öle bişi olursa snde öle bişi yaparsan hakkımı helal etmem falan dedi hatta

ne güzel inşallah hep böyle devam eder de mutlu olursunuz dediğin şey benim arkadaşımın başına geldi öldürmedi ve hayat mükafatını verdi ona ikinizde inşallah mutlu olursunuzz olumunekankayizsmile kaydirigubbakcemile4

Back
X