Hayat sınavı

şöle bi durum var bu kız gidip çocğa dese,çocuğun anlayışla karşılayacağini sanmıyorum ,ailesine sölerse ayrılma sebebi bu diye,aileside kızın ailesine söylerr,bu sefer oratalık daha beter olur çıkılmaz hal alır...çocuk kabul edebilmesi için deli divane bi şekilde sevmesi ve her şekilde onu kabul etmesi gerekir.. eğer kız bu elektirği almişsa söleeee derim ama almamaişsa söleme derimm..teknolijigelişti artık bu işler için..Allah yardımcın olsun zor iş :(

Bence kesinlikle söylemesin.. :1no2:

Arkadaslar bi düsünün, evet nisanlisina belki yalan söylicek ama napsin kizcagiz?
Simdi gercekleri söylese, büyük ihtimal terkedicek, haa diyorsunuzki, eger sadece kizlik zari icin terkedecekse öyle biriyle nisanlanmasin zaten. Peki ya bu tür bir olayi kac erkek kabullenir?? Bence hicbiride kabullenmez, kabullense bile onu bi sekilde ilerde yine koz olarak kullanip yüzüne vurur, bundan adim gibi eminim. benneyaptımki

Hem nisanlisina bunu aciklasa, terkedicek, terketmekle kalmicak belki ailelerin kulagina bile gidicek, e ondan sonra nolucak ??? Ne olacagini zaten konu sahibi arkadas yazmis, büyük bir felaket, babasi kuzenini vurur vs vs vs..

Bir cocuk kücükyasta bile olsa nasil anliyamaz tecavüze ugradigini diyorsunuz.. Bazi arkadaslar inanmamis..
Kücücük bir cocuk tecavüzün ne oldugunu nerden bilsin? Oyun saniyor, hosuna gitmeyen bi durum oluyor belki ama ne oldugunu tam bilemiyorki, karsida koyamiyor, kimseye anlatamiyorda cünkü ne anlatacagini bilmiyor, o an ne yasadigini bilmiyorki.. :1no2:

Nacizane fikrim iste..

sizi kutluyorum ne demek istediğimi çok nett anlamışsınız inanmayan arkadaşlar kendileri bilir burası derdim var bölümü burda bu olaylar yazılacakk tabi ki hepsine inanılmayacaksa burada ne işleri var laf işte..fikir verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederm..

ARKADAŞLAR OLAYI ANLATIYORUM SıZE: ARKADAŞIMLA SEVGıLıSı TEL.DE KONUŞUYOR ÇOCUK SEVGı SÖZCÜKLERı SARFEDERKEN ARKADAŞIM BıRANDA AĞLAMAYA BAŞLIYOR ÇOCUK DERDıN VAR DıO SEDA YOK DESEDE YEMı ETTıRMEYE ÇALIŞLIYOR SONRA AKŞAM KONUŞMAYA SÖZLEŞıP KAPATIYORLAR..AKŞAM SEDA ıSTANBULA GEL ANLATCAM DıYOR ÇOCUK ISRAR EDıNCE ARKADAŞIM DAYANAMIYOR VE HERŞEYı HIÇKIRA HIÇKIRA ANLATIYOR VE ERKEKLERıN BU KONUDAKı BAĞNAZLIĞINA ıSYAN EDıYOR YAPMAĞI BıŞEYDEN YARGILANMAKTAN ıSYAN EDıYOR VE KAYBETME PAHASINA ANLATTIĞINI DıLE GETıRıYOR..ÇOCUK SUSKUN SADECE ŞOKTAYIM DıYEBıLıYOR..SONRA KIZI SAKıNLEŞTıRMEYE ÇALIŞIYOR KAFASININ KARIŞIK OLDUĞUNU AMA ARKADAŞIMA GÜVENDıĞıNı DıLE GETıRıYOR VE Bı DERDıNıN OLDUĞUNU HıSSETTıĞıNı HEP ANLADIĞINI SÖYLÜYOR..ÇOCUK SAATTE BıR ARIYOR ARKADAŞIMI MORAL DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR KIZ ÇOCUĞUN FıKıRLERıNı ANLATIYOR HANı AıLESı VE KENDıSıNıN KABUL EDEMEYECEĞıNı O KELıMELERE YIKILDIĞINI DıLE GETıRıYOR..VE SABAH Kı KONUŞMALARINDA ÇOCUK BUNU KABUL ETTıM NEDENSE ıÇıM ÇOK RAHAT SENDEN KUŞKUM YOK SENDE ALLAH KORKUSU VAR OLGUN Bı ıNSANSIN BU SIRRINI HAYAT BOYU AKLINA GETıRMıCEKSıN YANINDAYIM DıYOR ZATEN HAYAT YIPRATMIŞ ARTIK MUTLU ETMEK ıÇıN ELıMDEN GELENı YAPICAM DıYOR BUNU YÜZÜNE VURMAM ASLA SENıN SUÇUN OLMAYAN Bı ŞEYDEN SENı ıNFAZ EDEMEM DıYOR AıLESıNı DE HıÇ SORUN YAPMIYOR. BAŞKA Bı KIZIN BUNA CESARET ETMıCEĞıNı BıLıYOR...TEŞEKKÜR EDıYOR VE SEVGıSıNıN DAHA FAZLA ARTTIĞINI DıLıYOR......EVET ARKADAŞLAR ALLAH BıZLERı SINIYOR SONUÇTA MÜKAFATIMIZ VAR VE ARKADAŞIM BU SINAVI MUTLU BıR NETıCE ıLE SONLANDIRIYOR ARTIK O KUŞ GıBı GÜLÜCÜKLERı EKSıK OLMUYOR..TEŞEKKÜRLERR GERÇEKTEN HEPıNıZE ıYı Kı VARSINIZ/COLOR]

onun cezasını yaradanımız veriyor arkadaşımın bedduası tuttu karısı 2.kez çocuk düşürdü.iş bulamıyor yalnız daha çok çekcek.Ne yazıkki reel de susmak durumunda kalıyor doğru olan bu olmasada ailesinin ölümüne sebep olmamak için susuyo ve onla aynı ortamlara girmiyor

Çok Sevindim diyemeyeceğim henüz, lafla olmaz bu işler, erkek arkının ilerde de davranışları bu yönde olursa, yüzüne vurmazsa, sürekli bu konuyu didiklemeye çalışmazsa işte o zaman çok sevinirim. Umarım böyle devam eder.

inşallah ya ama söz vermiş senin suçun olmayan bişeyi yüzüne vurup 2 dk da kaybetceksem seni başta kabul etmem diye hayırlısı artık...

Üzgünüm erkek olarak genellemeyeyim ama arkadaşınız okadar çok güven bağlamasın...
Yakından tanıdığım bi arkadaşım buna benzer bi olay yaşadı erkek arkadaşına anlattı oda aynen böyle yaklaştı duruma evlendiler...
Ama sanki bu şekilde aldım sen bana mecbursun gibisinden aşağılayıcı tavırla davrandı...
Sonucta boşandılar boşanırkende namus davası bu dedi hakime...
Olan kıza oldu yine güvendiği dağlara kar yağdı...Oyüzden kendini fazla bağlamasın
Tabi hayat süprizlerle dolu daha farklıda olabilir..Umarım ki öyled
e olur ...

Son düzenleme:
bilmıyorum ama söylememeliydi diyorum ben yine ısrarla nedense,evlendiken sonra bu kuzen kim demyecek mi,bununla yüzyüze glmeyecek mi,ya bilmıyorum bi yanım iyi oldu diyor bi yanım kötü dıyor,dediğim gibi artık teknolaji var bu işler için,ilerdeki benimde korkum başına kalkmaması,kuzenle heleki yüzyüze gelmemesi daha güzel olur umarım...kıyamam arkadaşının o göz yaşlarına bilmıyorum ama ben çok etkilendimmmm....dua etsin bolcaaana eminim güzel günler onun olacak...

inşallah ya ama söz vermiş senin suçun olmayan bişeyi yüzüne vurup 2 dk da kaybetceksem seni başta kabul etmem diye hayırlısı artık...

Önceden asla derken kızın gözyaşları ile duygusallaşmışsa öyle söyleyebilir.
Zamanla görüşü değişmezse çok iyi. Arkadaşınızın bir suçu yok. Mutlu olmayı hak ediyor ama ilerde de dediğinden caymaz inşallah.
hayırlısı olsun.

inşallah olmaz canım ya onlar saygısız hiç konuştuklarını bile görmedim hiç çocuk terbiyeli bi insan inşallah öyle devam eder ..

bilmıyorum ama söylememeliydi diyorum ben yine ısrarla nedense,evlendiken sonra bu kuzen kim demyecek mi,bununla yüzyüze glmeyecek mi,ya bilmıyorum bi yanım iyi oldu diyor bi yanım kötü dıyor,dediğim gibi artık teknolaji var bu işler için,ilerdeki benimde korkum başına kalkmaması,kuzenle heleki yüzyüze gelmemesi daha güzel olur umarım...kıyamam arkadaşının o göz yaşlarına bilmıyorum ama ben çok etkilendimmmm....dua etsin bolcaaana eminim güzel günler onun olacak...

amin cannımm inşallah olmazz ama anlatmasaydı ilerde intihara kadar gider diye düşündü dayanamadı çocuk daha çok üstüne düşüyor şuann.bunu yapanın kim olduğunu bilmiyor sadece bi akraba ve uzun zamandır görmediğini de iletmiş benim arkdş..

Önceden asla derken kızın gözyaşları ile duygusallaşmışsa öyle söyleyebilir.
Zamanla görüşü değişmezse çok iyi. Arkadaşınızın bir suçu yok. Mutlu olmayı hak ediyor ama ilerde de dediğinden caymaz inşallah.
hayırlısı olsun.

aminnn inşallahh kızlarr lütfen sizlerde dua edinn artık mutlu olcak gibi ve inşallah bozulmaz hayırlısıı artık gülmesini istiyorummm

Konuyu yeni okuyorum çok zor bir durum...
Tecavüz vakası sanki kadının suçu gibi ona yıkılıyor. :1no2:
Halbuki ne suçu var değil mi?
Erkeklerin kendini düşünüp bencillik yapmasından başka birşey değil bu olay.
O adam bu kızdan ayrılsa gitse bakire biriyle evlense daha mı mutlu olacak?
Aman ne güzel ilk defa kadınla ben birlikte oluyorum yaşasın deyip zılgıt mı çalacak?
Ahlak demek, sevmek demek gerçekten o 2 damla kana mı bağlı?
Yazıklar olsun buna anlam yükleyip kırılan kalplere onurlara...
Erkeğin ise zamanla aklına bunların gelmesi gene bir derece ama bunu o insanın yüzüne vurması terbiyesizlik.
2 damla kan için yapılan mücadeleye bak ve biz 21. yy ı yaşıyoruz değil mi?
Sizce biz gerçekten 21. yy da mıyız?
...
Arkadaşın için gerçekten çok üzüldüm inşallah çok mutlu olur.
Erkek arkadaşının onu gerçekten sahiplenmesini ve bırakmamasını gönülden diliyorum her şey gönlünce olur inşallah.
Allah küçük çocuklardan faydalanmaya çalışan sapıkların belasını tez günde versin.
Yaşayacak yerleri yok bunların dünyada, olmamalı....
...

su bazi erkeklerin igrenc dusuncelerinden nefret ediyorum onlar her halti yer namus davasi olmaz kadin yapar yada istemeden olur namus olur adi..artik tiksiniyorum..kadinlarimiza cinsel anlamda bu kadar baski kurulmasina.o ailesine ihanet etmis olurmus lafa bak..
valla gercekten sevdikleri kadinlara oyle degiller..bizim kadinlara gelince ikii bacak arasinda akillari..
neyse cozuldugune sevindimmm..insallah bundan sonrasi guzel olsun..

maleseff böle geri zihniyetsiz bi toplumda yaşıyoruzzz erkek herşeyi her haltı yiyecek ama kadınn dendi mi elini erkek eli değmeyecek,hahay,bazen yazılarda okuyoruz ya gidip dikim işlemleri falan yapıyorlarrr helal olsun dıyorum kızlara erkeklere bölesi mustahaktırrr bence....arkadaşıının da inşallah hep böle devam eder,ben erkeklere güvenmıyorumm güvenmem de,onların timsayh gözyaşlarını bileee,o yüzden kurnaz olmayı tercih ederdim...

yapamadı kızlar o da sizin gibi düşündü hatta önceden kafasına takmazdı bu olayı amaann diktiririm derdii evlilik yaklaştı karşısındaki hakkaten iyi niyetli dürüst bi insan diktiririm demekle olmadı yüreği karşı çıktı ALLAHın onu bu yönde denediğini düşündü bakalım yalan üzerine yuva kuracakmı diye el vermedi çünkü kul hakkına giriyor bu yalan eşinin hakkına girmiş olacaktı dayanamadı kaybetsede anlattı ama herşey ummadığı kadar güzel olmaya başladı gerçektenn inşallahhh mutlu olurlarr kolay bişey değil yaşadığı artık hakkediyo

Back
X