Hayat

Kendi cocugunu sevmeyen eve bile gelmesini istemeyen insanlar var cocuguna kotuluk yapanlar var.

Siz de zor zamaninizda yakinlarinizdan destek bekliyorsunuz ki olmamasi uzuyor.

Ama iyi bir esiniz ve evliliginiz varsa bu da cok kiymetli bir sey gunumuzde iyi iliski surduren cok az insan var.
Bir de benim anladigim genel olarak istisnalar olabilir ailesinde yasayanlar kendi evliliginde yasamiyor iyi bir aile kuruyorlar.
Ailesini kucukken kaybedenler var siz de kafanizda oyle dusunun ve beklentiniz olmasin.
Belki neler yasadilar bu hale geldiler.
Hayat insani farkli hallere sokabiliyor.

Kocanla mutluysan bos ver gerisini dicem.. herkes her sekilde mutlu dogmuyor. Ailen iyi olup kocanlada kotu olabilirdi. Herkesin var bi derdi.

Kendimi bildim bileli annem ve babamdan sevgi görmedim. Bunu tüp bebek dönemimde herkes yanimdayken ailemin yanimda olmayişindan daha çok dert eder oldum kendime. Yillardir kavga gurultü kavgalar. Ne annemin ne babamin bir kez olsun guzel bir lafini da duymadim. Destekte olmadilar. Dogurmakla olmuyor biliyorum ama bi insan cocugunu nasil sevmez ? Aklim almiyor. Seven anne babalara o kadar imreniyorum ki..

Hep cocuklarinin arkasindalar ama benimkiler degil. Annem lafta hep arkamdadir ama babam hic olmadi diyebilirim.

Kucükken babama beni sevmiyorsunuz neden demistim. O da bebeklik fotograflarimi gosterip bak iste seviyoruz demisti 😏

Bende gidip gelmiyorum onlara. Deger gördugüm yerlere gidiyorum bu seferde çok kiskaniyorlar beni imali laf sokuyorlar. Ama siz sevmediniz beni bunca sene. Nasil sevmezler niye sevmezler ben nasil davranayim bilen yardimci olacak birileri varmi. ?
Bazıları içinden sever bu hep eskilerin hatası onlarda böyle görmüşler aniların babaların yanında sizi kucağınıza alıp sevememişlerdi sırf ayıp olmasın diye

Bence yersiz alınganlık yapıyorsun. Bende düşünürdüm bazen sen gibi ama duygusal yapıda olduğumuzdan. Hangi anne baba bağrına basa basa severki? Yapmacık degilmi zaten? Ama anne baba her zaman evladini sever bunu bil. Ölüm diye de bisey var baktin onlar sana ilgi göstermiyor sen onları ilgiye bog ki yarın bi gün pişman olma sen evlatlik görevini yap boşver gerisini

Ne geçmişte yaşananları değiştirebiliriz,
ne de anne-babamızın mizacını ve davranışiarını.
Bunlara takılıp,sürekli düşünmek ve sorgulamak sadece size,kendinizi kötü hissettirir.
Biliyorum çok zor ama ailenizin değişmeyeceğini,
sizin ihtiyaç ve beklentilerinize karşılık vermeyeceğini kabullenmeden bu sorunu çözemezsiniz.
Diyorsunuz ya babam,yapabileceği halde küçücük bir isteğimi bile yerine getirmedi.
İstemeyin,küçücük,yapılabilecek bir şey bile olsa istemeyin ki sonra üzülmeyin.
Acaba bunu yapar mı?
Acaba bu defa sevgi gösterir mi?
Diye denemeler yapmayın.
Çünkü her denemeniz sizi hüsrana süreçte de duygusal yıkıma götürür.
Size tavsiyem,ilişki ve iletişiminizi minimuma çekin.
Kendi çekirdek ailenize ve evinizin huzuruna odaklanın.
Bir de bu içsel sıkıntılarınızı tam olarak çözmeden,bebek sahibi olmak için acele etmeyin.
Mümkünse psikolojik destek ve yardım alın.
Muhtemelen bir bebeğiniz olsa,
her şeyin daha güzel olacağını,
çocuk sahibi olmanın,
size iyi geleceğini düşünüyorsunuz.
Sizi anlıyorum,bununla birlikte,
kendimizi düşündüğünüzden
daha fazla,
dünyaya getireceğimiz masum bir canı düşünmek durumundayız hepimiz.

Size 3 kitap tavsiye edeceğim.
Aileden yaralı olan herkesin okumasında
fayda görüyorum.
Bakış açınızı değiştirmenizde faydası
olacağını düşünüyorum.
Sizi,uzaktan da olsa,sevgiyle,
sımsıkı kucaklıyorum.
Daha güzel yarınlar sizin olsun.

Eklentiler

• IMG_0600.webp
    IMG_0600.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_0618.webp
    IMG_0618.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_1508.webp
    IMG_1508.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 101
Benim annemde pek guzel laflar edemez ama cok sevdigini cok iyi bilirim.. keske agzi biraz guzel laf yapsa.. ama yok.. karakter meselesi...
O yuzden sevdigini beli edemiyordur. Her anne baba cocugunu canindan cok sever..
:KK39:

Bence yersiz alınganlık yapıyorsun. Bende düşünürdüm bazen sen gibi ama duygusal yapıda olduğumuzdan. Hangi anne baba bağrına basa basa severki? Yapmacık degilmi zaten? Ama anne baba her zaman evladini sever bunu bil. Ölüm diye de bisey var baktin onlar sana ilgi göstermiyor sen onları ilgiye bog ki yarın bi gün pişman olma sen evlatlik görevini yap boşver gerisini
Ben konunun yersiz alınganlık olmadığını,
tam tersine çok daha derin ve sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.
Konu sahibi küçükken tacize uğradığını ve ailesinin arkasında durmadığını söylüyor.
Sevgi görmeden büyümek,taciz gibi son derece ciddi bir durumda aileden destek görememek,
insanda ciddi travmalar oluşturur.
Hele çocukluk travmaları,
bir ömür sürecek ve kolay silinmeyecek
izler bırakır üzerimizde.
Anne-babanın özellikle de annenin yavrusunu bağrına basıp,sarılıp öpmesi yapmacıklık değil tam tersine son derece doğal ve beklenen bir davranıştır.
Her anne-baba,her zaman evladını sevmez.
Sevmeyen,sevemeyen veya sevgisini gösteremeyen bazen de zarar veren ebeveynlere dair çok gerçek vaka okudum,gördüm,bazılarının çocuklarını iyileştirmek için çalıştım.
Tüm bunları size muhalefet etmek için yazmıyorum.
Anne olmayı düşünüyorsanız veya anne iseniz veya sizin durumunuzda olan başka arkadaşlarımız varsa,
sağlıklı ve doğru ebeveynlik nedir?
Bunun üzerine biraz düşünmek için yazıyorum.
Sevgiyle kalın.

Çocuğunu bağrına basa basa sevmenin nesi yapmacık?

Cocugunu bagrina basa basa sevmek yapmaciklik mi??
Cok ilginc bir yorum yapmissiniz.
Evet her anne baba cocugunu bagrina basa basa, evet abartmadan ama doya doya bol sevgiyle buyutmelidir.
Sevgi,sefkat ister cocuk anne babadan.
Cocuklugunda bunun eksikligiyle buyuyen cocuk da ileride yetiskinliginde de sorunlar yasayabiliyor.
Evlat nimettir ve zaman cok cabuk geciyor o minik kuzular oyle bi hizla buyuyor ki..olanca sevgiyi vermek en dogrusu.

Konu sahibi, uzuldum canim belli ki icindeki yaranin etkileri devam ediyor. Ama gecmiste takilip kalmak kendini daha da uzmek yerine (ki bazen ben de yapiyorum bunu malesef) muu olmaya calismamiz anı yasamamiz lazim. Tup bebek surecindesin daha da duygusal olabilirsin. Aslinda psikolojik yardimdan sonra bebek sahibi olmayi dusun demis bir arkadas, onu da dusunebilirsin.
Insallah saglikla kavusursun bebegine..

Kendimi bildim bileli annem ve babamdan sevgi görmedim. Bunu tüp bebek dönemimde herkes yanimdayken ailemin yanimda olmayişindan daha çok dert eder oldum kendime. Yillardir kavga gurultü kavgalar. Ne annemin ne babamin bir kez olsun guzel bir lafini da duymadim. Destekte olmadilar. Dogurmakla olmuyor biliyorum ama bi insan cocugunu nasil sevmez ? Aklim almiyor. Seven anne babalara o kadar imreniyorum ki..

Hep cocuklarinin arkasindalar ama benimkiler degil. Annem lafta hep arkamdadir ama babam hic olmadi diyebilirim.

Kucükken babama beni sevmiyorsunuz neden demistim. O da bebeklik fotograflarimi gosterip bak iste seviyoruz demisti 😏

Bende gidip gelmiyorum onlara. Deger gördugüm yerlere gidiyorum bu seferde çok kiskaniyorlar beni imali laf sokuyorlar. Ama siz sevmediniz beni bunca sene. Nasil sevmezler niye sevmezler ben nasil davranayim bilen yardimci olacak birileri varmi. ?
sevgileri vardır ama bunu nasıl göstereceklerini bilmiyor olabilirler...

Yanliş anlaşılmsım tabiki sevilecek ilgi gösterilecek. Ama başkasının yaninda bunlar ne derece gösterilebilir niye abartılır ki? Konu sahibi demiş ki çevremdekilerin ailelerinin ne kadar çok sevdiğini gördükçe üzülüyorum demiş. Anne baba evladini hep sever (dedim de bunu zaten) ama kimisi yasatamaz kimisi çok fazla belli edemez kimisi de abartır evhamlanir, paniklenir vs bunu kastediyorum benim annemde cooook sever ama başkasının yaninda yanından ayirmamazlik devamlı sevgi gösterisi devamli opucuk sac oksamasi vs yapmaz yani bunlari devamli yapani da çok nadir görüyorum?

Yanliş anlaşılmsım tabiki sevilecek ilgi gösterilecek. Ama başkasının yaninda bunlar ne derece gösterilebilir niye abartılır ki? Konu sahibi demiş ki çevremdekilerin ailelerinin ne kadar çok sevdiğini gördükçe üzülüyorum demiş. Anne baba evladini hep sever (dedim de bunu zaten) ama kimisi yasatamaz kimisi çok fazla belli edemez kimisi de abartır evhamlanir, paniklenir vs bunu kastediyorum benim annemde cooook sever ama başkasının yaninda yanından ayirmamazlik devamlı sevgi gösterisi devamli opucuk sac oksamasi vs yapmaz yani bunlari devamli yapani da çok nadir görüyorum?

Oyle sevmekten ziyade duygulardan bahsediyorum bazen seni seviyorum demessin ama astimin var diye sigarayi biraktim dersin.
Bunu anlatmak istedim

Back
X