hayat.....

AsSsk

Olduğu kadar olmadığı kader....
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
3.282
3.131
hayat bir kere tokat gibi vurdu insanlığımı yüzüme
gittim peşlerinden biraz taşımalarına yardım ettim
ama daha da gidemedim peşlerin lanet olsun işime geri dönmek zorundaydım
korka korka teşekkür ettiler gitmedim tedirgin olmasınlar diye
rabbim bir daha burdan geçmelerini sağlasın oturdukları yeri öğrenip yardım edebiliyim
dünyaa bu kadar insanlığını kaybetmişken
onlar evlerine ısınmak için koca paleti onlara göre kocaman olan paleti
zar zor sürüye sürüye evlerine götürdüler
kendimi gördüm onlarda bende küçük bi odun parçasını annem yakar diye eve getirdiğim günleri
o pazar kasalarını topladığımı hatırladım
insanlığımdan utandım yine gelsinler geçsinler burdan
görüyüm o kadar güzel çocuklardı ki
bi karış toprak için birbirlerini katleten insanlardan koru rabbim bizi ....

Hö? Bi cacik anlamadim ben ya. Ya gelisme kismini en basa, sonuc kismini ortaya, giris kismini da en sona yazmissiniz gibi sanki. :/

hayat bir kere tokat gibi vurdu insanlığımı yüzüme
gittim peşlerinden biraz taşımalarına yardım ettim
ama daha da gidemedim peşlerin lanet olsun işime geri dönmek zorundaydım
korka korka teşekkür ettiler gitmedim tedirgin olmasınlar diye
rabbim bir daha burdan geçmelerini sağlasın oturdukları yeri öğrenip yardım edebiliyim
dünyaa bu kadar insanlığını kaybetmişken
onlar evlerine ısınmak için koca paleti onlara göre kocaman olan paleti
zar zor sürüye sürüye evlerine götürdüler
kendimi gördüm onlarda bende küçük bi odun parçasını annem yakar diye eve getirdiğim günleri
o pazar kasalarını topladığımı hatırladım
insanlığımdan utandım yine gelsinler geçsinler burdan
görüyüm o kadar güzel çocuklardı ki
bi karış toprak için birbirlerini katleten insanlardan koru rabbim bizi ....

böyle durumlarda en çok şu sahtekarları anıyorum!:KK62:
hani muhtaç olmadığı halde muhtaç ayağına yatan, milleti sömüren, insanlarda güven bırakmayan, kurunun yanında yaşın da yanmasına sebep olan sahtekarları
onlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlara da yardım etmekten korkar, çekinir oldu insanlar
o sahtekarlar olmasaydı, öyle farklı olurdu ki...

böyle durumlarda en çok şu sahtekarları anıyorum!:KK62:
hani muhtaç olmadığı halde muhtaç ayağına yatan, milleti sömüren, insanlarda güven bırakmayan, kurunun yanında yaşın da yanmasına sebep olan sahtekarları
onlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlara da yardım etmekten korkar, çekinir oldu insanlar
o sahtekarlar olmasaydı, öyle farklı olurdu ki...
aynen ama çok koydu
yardım ettim ama korktular benden
allah evlerini bulmama yardım etsin yakın oturuyorlar
bende onlar gibi hayat yaşadım
onlara destek olmak lazım okulada gitmiyorlar gibi
çokk güzel çocuklardı o kadar güzellerdi ki
anlatamam

cekirdekcik cekirdekcik , nasıl anlamadın
yani öğretmensin
...........ne yazsam bilemedim
yanlış anlama, kötü birşey ima etmek istemiyorum, şaşırdım sadece
Karisik yazilmis. Hangi cocuk, neden peslerine gidilmis vs vs diye. Ders calisip da ara vermek amaciyla bir anda o yaziyi okuyunca kafam karisti. Hani noktalama isaretleri vs. falan da yok bir cirpida okuyunca dogal olarak anlasilmadi.

aynen ama çok koydu
anlatamam
Hassasiyetiniz cok guzel. Soylemeyemedim ama, duyarli birisiniz. Bu tip zorluklarla mucadele etmek durumunda kalan bircok cocuk vardir kesin. Allah, yardimcilar i olsun demekten once hep bize bir seyler dusuyor. Aslinda bizden once devlete dusuyor ama...

Merhameti kaybetmemek iyi birşey ama o poşetli deden sonra yaşlılara karşı şüphem oluştu ki bundan 4 yıl önce ölen yaşlıda bankasında 80 bin tl ve arsa bırakmış oysaki fitre ona veriliyordu

aynen ama çok koydu
anlatamam

biliyorum insanın içi acıyor resmen
şimdi nasıl durumun? daha iyisin değil mi maddi olarak?

biz de geçenlerde eşimle çocukları bir alışveriş merkezine götürdük
orada belli bir harcamaya, oradaki iyi bir restauranttan çocuk menüsü hediye ediyorlardı, fakat paket almak yok, oturup yiyeceksin
vaktimiz yoktu, elimizde kupon kaldı
dedim ki bari AVM çalışanlarından birine vereyim, nasıl olsa hep oradalar, belki çocukları gelir birgün, hani boşa gitmesin, 1 ay da süresi var.
kimse almadı kuponu biliyor musun, tesisatçı gördük almadı, güvenlik görevlileri almadı, elektrik biriminden birini gördük almadı, kimse almadı
ama tuhaf olan almamaları değil, öcüymüşüm gibi baktılar bana, ben kuponu uzatıyorum, zannedersin örümcek uzatıyorum
şöyle göz ucuyla bakmadılar bile, geri geri çekildiler
kupon elimde kaldı
insanlarda güven duygusu hiç kalmadı artık...

Karisik yazilmis. Hangi cocuk, neden peslerine gidilmis vs vs diye. Ders calisip da ara vermek amaciyla bir anda o yaziyi okuyunca kafam karisti. Hani noktalama isaretleri vs. falan da yok bir cirpida okuyunca dogal olarak anlasilmadi.

tamam canım, anladım

biliyorum insanın içi acıyor resmen
şimdi nasıl durumun? daha iyisin değil mi maddi olarak?

biz de geçenlerde eşimle çocukları bir alışveriş merkezine götürdük
orada belli bir harcamaya, oradaki iyi bir restauranttan çocuk menüsü hediye ediyorlardı, fakat paket almak yok, oturup yiyeceksin
vaktimiz yoktu, elimizde kupon kaldı
dedim ki bari AVM çalışanlarından birine vereyim, nasıl olsa hep oradalar, belki çocukları gelir birgün, hani boşa gitmesin, 1 ay da süresi var.
kimse almadı kuponu biliyor musun, tesisatçı gördük almadı, güvenlik görevlileri almadı, elektrik biriminden birini gördük almadı, kimse almadı
ama tuhaf olan almamaları değil, öcüymüşüm gibi baktılar bana, ben kuponu uzatıyorum, zannedersin örümcek uzatıyorum
şöyle göz ucuyla bakmadılar bile, geri geri çekildiler
kupon elimde kaldı
insanlarda güven duygusu hiç kalmadı artık...
İyim canim sağol allah benden yana nasiplerini varsa denk getirir insaallah ben hep ordayim geçerler elbet maddi olarak iiyim şükür herşeyim var onlarda kendimi gördüm biran üzüldüm öyle

Merhameti kaybetmemek iyi birşey ama o poşetli deden sonra yaşlılara karşı şüphem oluştu ki bundan 4 yıl önce ölen yaşlıda bankasında 80 bin tl ve arsa bırakmış oysaki fitre ona veriliyordu
kötü örnekler okadar çok ki ama ben
bu sefer takip edip gidicem evlerine bakıcam
ondan sonra yardım etmek daha kolay

çok sağolun kızlar
dualarınızı görsün rabbim bu gün bütün gün camdan bakıcam dışarı

X