Hayata Çok Geç Kaldım

maya24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2025
22
8
1
27
İyi akşamlar herkese.Ben 28 yaşındayım ve hayata çok geç kaldığımi düşünüyorum çünkü hiç istediğim gibi yaşayamadım hayatı bu yaşımda bile ailem baskı yapıyor bir erkekle görüşsem kıyameti koparıyorlar.İnşaat mühendisliği okudum KPSS girdim atanamiyorum özelde iş aradım bulamıyorum kısmetim nneden kapalı bilmiyorum ama bu yaşıma kadar hayal ettiğim hiçbir şeyi yaşayamadım kendime çok üzülüyorum hiçbir şey gönlümce olmadı .Artık yaşım 30 a dayandı ne önemi var yaşamak boş geliyor .Buraya yazıp dertleşmek istedim hiç arkadaşım yok .

bölümüz de iyi. benim inşaat mühendisi arkadaslarım mezun oldukları yıl özelde iş buldu. hepsi de hala devam ediyor.

aileniz konusunda olayları düzeltecek olan sizsiniz. biraz kendinize güvenin. umutsuz da olmayın. 40-50 yasında insanlar üniversite okuyor. neye gec kalmışsınız daha

28 yaşında koca kadınsınız. Ailenize ne oluyor da kıyamet koparıyorlar biriyle görüşüyorsunuz diye, turşunuzu mu kuracaklar? Böyle pasif olursanız olmaz ki? Bir iş bulmakla başlayın. Tecrübesiz yıllar geçtikçe iş bulmanız daha da zorlaşır. Gerekirse farklı bir sektör deneyin.

Bence çok az insan hayatını hayalindeki gibi yaşıyor.Bunu sizi mutlu etmek için söylemiyorum, benim gözlemim bu şekilde. Eminim çoğumuzun farklı hayalleri ve idealleri vardı, ama hepimiz bir noktada hayal olarak bırakmak zorunda kaldık. Bunu kabullendiğimde olgunlaştığımı hissettim, aynı yaştayız.
İş konusunda biraz daha esnek olmayı düşünür müsünüz ? Farklı sektörlerden iş bulabilirsiniz belki. İş bulsanız hem ailenizin size bakışı değişir( belki yetişkin olduğunuzun farkına varırlar ) , hem de sosyal ortamınız olur. Bence sıkıntınız tamamen eve hapsolmuş olmanız. Kendinizi sürekli bunları düşünerek düşürmeyin, mutsuzluğun kimseye faydası yok.

Yirmiler anlatılanların aksine tam olarak böyle bir yaş bence. Bunalımlı, belirsiz ve hayatını inşa etmeye çalışırken düşüp kalkma, kimi zaman geç kalmış hissetme ve hesaplaşma, büyüme ve olgunlaşma yaşları. Sanılanın aksine çoğu insan bu yaşları böyle geçiriyor, kitaplarda filmlerdeki gibi değil. Hayatınızın böyle bir döneminde iş bulabilirseniz inanıyorum ki her şey daha bir rayına oturmaya başlayacaktır inşallah. İş ararken bir yandan ingilizceniz iyi bir seviyede değilse onu geliştirmeye çalışabilirsiniz şansı artırmak için, hem kafanız dağılmış olur biraz. Çalışmak için kütüphaneye gidebilirsiniz, belki bir arkadaş da edinebilirsiniz oralarda hem, genelde kütüphanede aklı başında her yaştan sınavlara hazırlanan insanlar oluyor zaten, bir motivasyon olur belki.

Bir de mümkünse yüksek lisansa başvurabilirsiniz bu süreçte. Hem yeni bir hedef koymuş olursunuz kendinize, toparlanmak için iyi olur. Hem de meslektaş çevreniz olur, iş bulma olasılığını da artırabilir diye düşünüyorum.

38 yasındayım her sabah umutla baslıyorum
28 yasında neyin kasveti bu?
Benim suan cocugu bırakıp ise girme imkanım yok gibi,10 aydır calısmıyorum.
Hergün ise basladıgımfa yapacaklarımın hayallerini kuruyorım
28 yasında ne gec kalması silkelen kendine gel ablacım

Merhaba benim hayatım 28 yaşından sonra tam anlamıyla yoluna girdik, çok şükür, hiç kötü düşünmeyin iyi kötü demeyin bir işe girin para kazandıkça motivasyonunuz da artar çevre edinip eşinizi de bulursunuz her şey yoluna girer, çok şükür böyle oldu diyorum çünkü her anın ve her şeyin kıymetini biliyorum. 30 yaşında evlendim ve eşim de bir tane Allah’ın herkes için yazdığı başka kimi 20 de mutlu olur kimi 30 da Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin mücadeleye devam kız kardeşim

Birçok yere başvurdum hergunde basvuruyorum asla bulamıyorum bulsam bile verdikleri maaş başka şehirde geçinmeye yetmiyor

Hiçbir hayalim gerçek olmadi çok büyük travmalar yaşadım

Amin teşekkür ederim ama 20 li yaşlarımı hiç böyle hayal etmemiştim göz yaşları ile bitiriyorum

Evet dediğiniz gibi ama hayalini gerçekleştirip çok güzel hayat surenleri de goruyorum ve çok üzülüyorum kendi adıma bambaşka hayallerim vardı şimdi ne haldeyim günde 5 psikiyatri ilavi iciyorum tam 8 senedir ve bunun dışında çok sağlık sorunumda oldu

Yüksek lisans bende düşünüyorum çünkü başka çarem kalmadı

28 yaş çok güzel bir yaş. Mesleğinizi yapamıyorsanız bile başka işlere bakın, yeniden üniversite okuyun, evden para kazanmaya çalışın ya da. Geç kaldığınız hiçbir şey yok inanın.

Söyle soyleyim hayalini gerceklestirip çok güzel yaşayanları da görüyorum benim hiçbir hayalim gerçek olmadi kendi adıma çok üzülüyorum bambaşka hayallerim vardı 20 yaşlarım için ama gerçek gözyaşları ile 20 lerimin sonundayim

Malesef koca kadınım bu ne ki çok şiddet gördüm ailemden hiç sevmiyorum onları

Oncelikle şunu soylemeliyim hiç bir şeye geç kalmamissiniz.oncelikle iş aramakla başlayın.Evlilige gelince hiç bir zaman geç olduğunu düşünmüyorum.kimisi 20 de evlenir kimisi 40 ta evlilerinde yüzde 80i mutsuz merak etmeyin.28 yaş güzel bir yaş bence yeni başlangıçlar icinde uygun.is bulursanız biraz daha ozgurlesirsiniz devamı gelir.tek KPSS yle sınırlı kalmayin

Başka ilde iş arasanız. Herşeyin başı saglık sonra da iş bu devirde. Evlilik sevgili vs ileri sıralarda. Aileniz de garip 28 yaşında kadınsınız. Başka ile gitseniz rahat edersiniz.

Birçok yere başvurdum hergunde basvuruyorum asla bulamıyorum bulsam bile verdikleri maaş başka şehirde geçinmeye yetmiyor
Bir arkadaşınız varsa tek yaşayan kira paylaşımı teklif edebilirsiniz. Özel üniversite yurtları var, ücret maaşla ödenecek seviyede ise o seçenek de değerlendirilebilir. Bulunduğunuz ilde cidden iş yoksa değerlendirin derim ben.

Hayatta tabiki plan yapıp hayal kuracağız ama durumu takıntı haline getirip sürekli düşünmek ya da olmasını istediğimiz şeylerin üzerine sürekli düşmek de ters tepebiliyor.
Akışına bırakın bakalım biraz. Olmuyorsa da vardır sizin için bi sebebi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…