Hayata devam

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.345
12.771
448
Hanımlar birinci derece yakininizin vefatından ne kadar zaman sonra normal hayata devam ettiniz.7 ay oldu babam vefat edeli.yaz boyuncada iki kez piknik dışında bir etkinlik yapmadık.sehrimizde kültür yolu festivalleri var katılmadım icimdende gelmedi zaten.
Eşim tatile gitmek istiyor.ikimizinde ihtiyacı var hemde çocuk deniz görsün,hemde zaten pek bir yaz yaşayamadı.calisiyoruz annemde pek parka bahçeye cikaramadi çocuğu çok.
Anneme ayıp olurmu yada insanlar laf edermi.gerci story falan zaten paylasmiyorum normalde de.sadece iş arkadaşlarım dedikodu yapar. Siz olsanız gidermiydiniz

Düğün de kalmaz ölüm de kalmaz derler. Mezara siz girmediğiniz sürece hayata devam etmek zorundasınız.

Başınız sağolsun ne kadar süre geçerse geçsin acınız hala taze. Sizinde bir hava almaya ihtiyacınız var iş arkadaşlarını milleti düşünmeyin gizleyin hikayenizi olsun bitsin. Annenizin de bir yerlere gidip açıklaması gerekir bence

Ölenle ölünmüyor maalesef. Annem babam hayatta ama dedemi kaybettiğimde bidaha hayata tutunamıcam bu acı hiç geçmicek sandım. 1.5 sene oldu ama yaşamaya devam ediyoruz etmek zorundayız. Ölüm bizim için.

Yani kafanı dağıtmak sana da çok iyi gelir

3 yıl oldu babamı kaybedeli. Hani böyle bir baba dünyada yok ve gelemez de bana göre. Öyle birini kaybettim yani. Size şunu söyliyim dün yatak odasında ağlama krizine girdim, sesini mi unutuyorum diye.
Size yalan söylicem, zaman ilaç milaç değil. Acınız azalmayacak ama alışacaksınız. O yüzden ha 7 ay 7 yıl ha 25 yıl hiç farketmiyor. Hayatımıza devam etmek zorundayız. Çünkü acı azalınca hayata devam edeceğinizi sanıyorsunuz yanılıyorsunuz. Çünkü acı hafiflemiyor :)
o yüzden derin bi nefes alın, duşa girin, eşinizle konuşun ve o tatil planını yapın lütfen, dinleyin beni. arkadaşların da dediği gibi de story falan gizleyin. Acınıza yoruma yapma lüksünü o densizlere vermeyin.
o tatile git arkadaşım

ekimde 5 yil olacak kardesimi kaybettim cok genc yasinda askere gidecekti ailecek bitik durumdaydik ben 1 yil da fiziksel olarak çökmustum 2.yilda anca kendime gelebildim herkesin yasadigi aci kendine gore farklidir sen unutmak istersin gezip tozmak kafani dagitmak istersin baskasi bunu yapamaz icinden gelmez mesala bu aslinda kisiye gore degisiyor dedigim gibi ben 2.yilda anca kendime gelebilmistim psikolojik olarak da cok etkilenmistim

Geçiş yapan ruh varlıkları bağlı şuurdan serbest şuura geçiyor.

O öyle bir hal ki emin olun hadi dünyaya geri dön deseler emin olun çoğu kesinlikle dönmez. Yuvaya dönen onlar, dünya okulu sahnesinde olan bizleriz.

Ayrıca üzüntü gibi tesirler varlığa ulaşıyor ve oraya adapte olmakta zorluk çekiyorlar. Gideni sevgi ile anmak, ona dua etmek hep kendisi için iyi olan şeylerdir.

Ayrıca elalem denilen kişiler asla umurumda olamaz. Herkes kendi evinin önünü süpürsün. Size doğru gelen nedir? Onu yapacaksınız hepsi bu.

Başınız sağolsun.
Belli ki ihtiyacınız var tatile.
Elalem ne der diyerek riyakarlık etmek zorunda değilsiniz, kimseye yas borcunuz yok, ölen sizin babanız, onlar çenesini çekmiyorsa da o onların avamlığı.

Allah hepimizin ölmüşlerine rahmet eylesin. Hayırlı, sıralı ölüm nasip etsin. Başınız sağ olsun.

Baba kaybı hiç kolay değil... Ben kimsenin ağzını açıp negatif konuşabilecek kadar rezil olabileceğini düşünemiyorum... Ana-baba ölümünün ne biçim bir acı olduğunu başına gelmiş olan zaten bilir.

Annenize neden ayıp olsun? Ölen kişi anneniz için eş ise, gözünün önünde baba acısı çeken kişi de evlât. Asla alınacağını düşünmüyorum. Ben olsam, evlâdım biraz kafa dağıtabilecek, torunum kış gelmeden deniz-güneş yüzü görecek diye memnun olurdum.

Ya Allah alkına senın baban vefat etmıs yanı canım gıtmıs o onu dedı bu bunu dedı . Dese be olur demese ne olur. Yasın var elbette ıcınde hep kalacak ama hayatta devam edıyor. Bırak onu bunu şunu ne ıstıyorsan onu yap

Merhaba. Öncelikle başınız sağolsun. Ani bir kayıpsa daha acı oluyor malesef. Ama tatile gitmekte dinlenmekte ne sakınca olabilir ki ? Bu hayat boyuncada böyle geçmez. Çocuğumu düşünerek 1 haftada olsa tatile giderdim. Annenizinde bunu yanlış karşılayacağını düşünmüyorum. Açıkçası çektiğini de ben bildiğim için 3. Şahısların ne dediğiyle ilgilenmezdim

Başınız sağ olsun Allahım sabırlar versin inşallah.

Tatile gidin tabii.

Nerede olursanız olun babanız zaten hep yüreğinizde.

bu pazar babamı kaybedeli 12 yıl olacak.

ağustosta kaybettim ekimde tatile gittim. hemde annem ve kardeşimle.
ama adı tatildi. eğlendin mi dersen hayır. ama birbirimizle vakit geçirmek babamı anmak hatıraları paylaşmak bize o kadar iyi geldi ki. bazen sadece denize bakmak göğe bakmak. bazen hiç konuşmamak. o gidilen yol bile.

ve birşey paylaşmak istersen paylaşırsın. post atmak istersen atarsın.

hayat senin hayatın. acı senin acın. baban senin baban.

seni kınayanlar zaten bu acıyı çekmeyenler olacaktır. onların dedikleride ne kadar kaile alınır sen düşün.

elbette yeri dolmuyor ama artık anarken gülerek anıyorsun.
su an söylediklerimiz boş gelebilir. ama gördüğün gibi yaşayanlar olarak konusuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…