• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata erken atlanlar!

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul
erken yaşta evlenenler, erken yaşta çalışmak zorunda kalanlar, erkenden anne olanlar, erkenden aile geçindirmek zorunda kalanlar, erken yaşta kimsesiz kalanlar söyleyin bakalım bu hayat sizi yordumu yoksa dahamı güçlü yaptı, varmı pişmanlığınız?
ben 14 yaşında iş hayatına atıldım, çok yıprandığımı hissediyorum ama bana faydası oldu erken yol aldım ama pili bitmek üzere olan robot gibiyim. -tatlicadiarzu-
erken evlendim 20 yaşında hiç pişman olmadm mutluyum ama millet aaane erken evlenmişsin derdin neydi diye sorunca sinirleniyorum :mymeka:

canım bende 13 yasında okulumu bırakıp aılemı annemı ve kardesımı gecındırmek ıcın calısmaya basladım.annemde calısıyordu bırlıkte kızkardesımı okuttuk.sımdı turkıyenın en ıyı unıversıtesınde tıp fakultesı 4,sınıfı okuyor.ben okuyamadım babasız buyudugum ıcın ama en buyuk mutluluklarımdan bırıdır kardesımın meslegını elıne alacak olması....21,5 yasında evlendım.çok sukur mutlu bır evlılıgım var.hayatımda bana bu kadar deger veren bırı daha hıc olmamıstı.yaşayamadıgım çocuklugumu aşkı,saygıyı sevgıyı deger bılmeyı ögrettı bana eşım.dahada ondan ogrenecegım çok sey var.suanda 25 yasıma bastım.kısmetse 40gun sonra allahın ıznıyle bebegımızı bıtanecık oglumuzu kucagımıza alacagız.kısacası cok mutluyum.rabbım nazarlardan korusun.belkı okuyamadım hala da ıcımde yaradır ama rabbım bır şekılde mutluluga erişmemi sagladı.darısı herkesın başına...

canım bende 13 yasında okulumu bırakıp aılemı annemı ve kardesımı gecındırmek ıcın calısmaya basladım.annemde calısıyordu bırlıkte kızkardesımı okuttuk.sımdı turkıyenın en ıyı unıversıtesınde tıp fakultesı 4,sınıfı okuyor.ben okuyamadım babasız buyudugum ıcın ama en buyuk mutluluklarımdan bırıdır kardesımın meslegını elıne alacak olması....21,5 yasında evlendım.çok sukur mutlu bır evlılıgım var.hayatımda bana bu kadar deger veren bırı daha hıc olmamıstı.yaşayamadıgım çocuklugumu aşkı,saygıyı sevgıyı deger bılmeyı ögrettı bana eşım.dahada ondan ogrenecegım çok sey var.suanda 25 yasıma bastım.kısmetse 40gun sonra allahın ıznıyle bebegımızı bıtanecık oglumuzu kucagımıza alacagız.kısacası cok mutluyum.rabbım nazarlardan korusun.belkı okuyamadım hala da ıcımde yaradır ama rabbım bır şekılde mutluluga erişmemi sagladı.darısı herkesın başına...

ahh canım benim ne büyük bir sevap işliyorsun bende kardeşimi okutuyorum inşallah kardeşin kıymetini bilir ilerde. allah çocuğunu sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah bir ömür mutlu olursun, nazar değmesin :nazar: a.s.

tesekkur ederım.suanda ona maddı destek veremesemde evlenene kadar hep yardımcı oldum.onlar ıcın calıstım.guzel dıleklerın ıcın tesekkur ederım..

15 yaşında bende iş hayatına atıldım. Ve halada calışıyorum.
zaman zaman keşke evde yatsam ense yapsam sevdasına düşsemde :lepi:
Çalışmak gibisi yok bence...
Şu konuda pişmanlıgım var. Çalışma tempomdan dolayı üniye kayıt işlemini son güne bırakıp. cok istedigim üniye gitmeme hayalimin ilk yılını yaşamış olmuştum.mafoldumbenmafoldumben
Diyorum. Hayatta herşey kısmet. Benide bu söz avutuyor.

Bende hayata erken atılanlardanım 16 17 yaslarda lısedeyken bos zamnlarda calsıtım kuaforluk yaptım ama ben olesıne calsıtım para ıcın degıl 18 de evlendım bu spru banada gelıor sınır oluorum ne acelen var kocamı kalmadı dıyorlar boyle dıncede kendımı sankı sey manyagıyımda evlenmıs goruorlar gıbı gelıordu artık aldırmıorum ole dıyenlere bakmıorum bıle gulup gecıyorum suan 21 yasındayım 4 yılık evlıyım ve mutluyum ama en acele etıgım sey kızm oldu 19 da anne oldum evlenır evlenmez yapmıcam deıdm cocuk ama baktım olmuyor bı meyvem olsun dedım ve kızımı dogurdum ama pısmanmısın dersenız asla pıŞman olmadım evlendım kzım var onula arkads gıbıyım 2 yasında ben 21 onunla evcılık bıle oynuyorum :)

erken evlendiğimi düşünüyorum 18 yasında evlendim 19 yasında anne oldum anne olmak çok güzel buna bi pişmanlığım asla yok ama erken evlendiğim için pişmanım...hayat daha yapacak çok şeyimiz vardı

Evlenmeden önce cok rahat bir hayatim vardi ... istedimi yapiyor istedimi aliyor istedimi giyiyordum Ailemin kendi is yerleri var ..annemle dükkanda calisiyordum buna pek calismak denmez tabi günde 3-4 saat calisiyordum sadece .. !! En kücükleri oldum icin cok simartildim her istedim yapiliyordu annem olsun babam olsun abilerim olsun ailede herkez istedimi yapiyordu :/ 20 yasinda evlendim bundan 7 ay önce .. balayinda esime haber geldi calisti is yerinin kapandini söylediler ve esim issiz kalmisti..Iste ondan sonra hic görmedim zorluklari gördüm...Ama yinede hic bir sekilde isyan etmedim yinede sükür ettim kendime hayret ettim nasil olurda bu kadar sabirli ola biliyorum diye .. anneme her gittimde cüzdanima gizli gizli para koyardi en cok bu benim zoruma giderdi alisverisimi yaparlardi evlendikten sonra bile bana hep destek oldular maddi ve manevi ... !!ama en güzeli ney biliyormusunuz hic bir sekilde isyan etmedim .. Zorluk cektim tabiki cünki hic alismadim daha önce yasamadim bir hayata atildim .. o zamanlari bana allahin bir tokati gibi geliyordu :-) yaa kizim sen sana verilenlerin degerini bilmedin simdi gör bakalim nasilmis diye :-) Esime hep destek oldum birbimize destek olduk ... bana herkez cevremdekiler sen acaba evlenince nasil olursun diye merak ediyorlardi kesin gecimsizin paranin degerini bilmeyen birisi olursun acirim damata acirim diyorlari Lakabim NALIYDI :-) simdiyse herkez benimle gurur duyuyor :-) Ailem bile hayret ediyor :-) en önemlisi ben kendimle cok büyük gurur duyuyorum esime öylesine destek oldum icin ve bu kadar sabirli oldum icin... !!Ama tek söyledim birsey olmustu oda neden beni bu kadar simartiniz diye .. gercekten öyle bir hayattan cikip baska bir hayata atilmak insana cok zor geliyor ...Ben tek ailemi suclamiyorum bu konuda kendimde de istek olsaydi biraz daha farkli yapardim herseyi.. ama kendi cocuguma illerde öyle yapmicam hakketmedi halde onu ödülendirmiyecem ... !

bende 19 yaşım biter bitmez evlendim.21 yaşında anne oldum.iyikide öyle olmuş çok mutluyum memnunum hayatımdan

15imde ilk defa asik oldum 3sene esim yuzunden aci cektim ama sonra bana geri donunce bu sefer evlenmeliyiz dierek acilen 18imde evlendim1 ay sonra hamile kaldim hersey erken oldu cok hizli yasadik 19umda 6,5 aylik bebegim kerem dunyaya geldi evlendigim icin pismanim ama bebegim icin iyiki diorum...hayallerim vardi 4 yillik moda tekstil tasarimini kazanmistim ve 1sene okudm evlenmek ugruna guzelim okulumu birktim simdi okumak icin mucadelem var hayalimi yapmam gerek bi sekilde ...

13 yaşında ailemden ayrıldım..20 yaşında iş hayatına atıldım..çocukken kendi çamaşırımı bile kendim elde yıkıyordum...çok çekmiştim gerçekten..şimdi çok mutluuym..ailemide istediğimde göremiyorum mutlu bir evliliğimde var

13 yaşında ailemden ayrıldım..20 yaşında iş hayatına atıldım..çocukken kendi çamaşırımı bile kendim elde yıkıyordum...çok çekmiştim gerçekten..şimdi çok mutluuym..ailemide istediğimde görebiliyorum mutlu bir evliliğimde var

13 yaşında ailemden ayrıldım..20 yaşında iş hayatına atıldım..çocukken kendi çamaşırımı bile kendim elde yıkıyordum...çok çekmiştim gerçekten..şimdi çok mutluuym..ailemide istediğimde görebiliyorum mutlu bir evliliğimde var

15imde ilk defa asik oldum 3sene esim yuzunden aci cektim ama sonra bana geri donunce bu sefer evlenmeliyiz dierek acilen 18imde evlendim1 ay sonra hamile kaldim hersey erken oldu cok hizli yasadik 19umda 6,5 aylik bebegim kerem dunyaya geldi evlendigim icin pismanim ama bebegim icin iyiki diorum...hayallerim vardi 4 yillik moda tekstil tasarimini kazanmistim ve 1sene okudm evlenmek ugruna guzelim okulumu birktim simdi okumak icin mucadelem var hayalimi yapmam gerek bi sekilde ...

allah yardımcınız olsun hayalleriniz gerçek olmuştr inşallah

Back
X