Hayata geç kalmak (!)

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Henüz yaşım 22 olmasına rağmen her şeye, herkese geç kaldığımı düşünüyorum. İlkokul 1. Sınıftan bu yana okul hayatımın bir sürü inişlerle dolu olması, surekli ayrıl barış yaşadığım eski sevgililer.. O kadar pismanim ki.. Canım bir şeye sıkıldı üniversiteyi bıraktım, moralim bozuldu 3 yıllık sevgilimi bıraktım ve daha niceleri.. Liseye başladığımda bilgisayar işinde olmak istedim ticaret lisesine başladım ilk seneyi bitirdim yok dedim avukat olcam düz liseye geçiş yaptım lise bitti televizyoncu olcam dedim iletişim fak. başladım yok dedim ben tıbbi sekreterlik istiyorum onu bırakıp sekreterliğe geçtim falan. hep hayatım dengesizliklerle dolu.

Hayatımda herşeyi yoluna koymaya karar verdim oturup çalıştım ve güzel bir üniversite kazandım. 7 aylık bir iliskim var (aklimdaki bu düşüncelerden ötürü iliskimde mutlu olduğum söylenemez) , ailemle aram çok iyi, arkadaşlarım ve sağlam dostlarım var. Ama işte bunların devamını getiremiyorum bir turlu. KPSS çalışmam gerek Ekim'de sınav var malum.. Ama tam çalışmaya başlayacağım zaman senin sevgilin var neden ders calisiyorsun evlenirsin kurtulursun diyorum içimden.. (Böyle saçma düşünce olur mu). Sonra da bu yaşta memur olsan nolur diyorum kendi kendime her şey için geç diyorum.

Allah ömür verirse biliyorum ki onumde çok uzun zaman var bir bayan olarak ayaklarimin üzerinde durmam lazım, bunun için çalışmam lazım güzel bir kariyer yapmam lazım ama işte kendimi ikna edemiyorum yaslandigimi hissediyorum ve bir an önce evlenmek çocuk sahibi olmak istiyorum..

Off, keşke küçüklüğmden bu yana hep ders çalışsaydım sevgili arayışında olmasaydim güzel bir lise ve daha güzel bir üniversite hayatım olsaydı. Çok pismanim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığınız hataların veya düşüncelerinizin yanlışlığının farkında olmanız güzel.

Şöyle düşünün; şu anda çalışıp bugününüzü değerlendirmezseniz birkaç yıl sonra da şu anı "keşke şöyle yapsaydım" diyerek anacaksınız. "Keşke" ile hatırlamamak için geleceğinize kariyerinize odaklanın.

GErcekten pismansan otur güzelce sinavina calis. 22 tazecik, gencecik bir yas. Hayatinda biri olabilir evet ama suan önceligin evlilik degilde sinav, is ve kariyer hayatin olmali. Ben akli basinda, kariyerle ilgili güzel hedefleri olan kizlara bayiliyorum. Ama malesef cevremde pek göremiyorum bunlari. Kimi zaten evlenip, evinin hanimi olma derdinde daha kendileri olgunlasmadan Üzücü gercekten

40'ından sonra üniversiteye gidip kariyer yapanlar var. Daha 22 yaşındasın sen, farkında mısın? Evlilik kurtuluş filan değil, önce okulunu bitir mesleğini eline al sonra evlen acele etme...

Evet daha 22'yim farkindayim. Okulum seneye bitecek, iş buldum çalıştım diyene kadar 25 olacağım işte olay burda başlıyor bu 25 bana çok geç geliyor halbuki ne kadar genç bir yaş. Annem 40 yasında açıktan liseye başladı ondaki azmin yarısı bende yok..

O kadar haklisiniz ki..düşünmekten artık psikolijim bozuldu kafayı yemek üzereyim.

Biseyler icin asil pismanligi ilerde yasarsin kafayi degistirmezsen
Bende 19 yasimda bi cesit bunlari yasamistim herseye sahiptim ama yetmiyordu gezmek rahat aile yapisi maddi rahatlik hersey vardi ama hep daha fazlasini istedim sonra baktim olmuyo herseyden hevesimi aldim artik evleniyim seviyim seviliyim vs diye b*ka battim sonra da zatej allah belami verdi asil pismanligi yasamaman icin suan tam zamani hic birseye gec kalmadin gec kalmayi en iyi bilenlerdenim tecrube konusuyo gercekten gec kalmak bambaska bisey kendini topla sonra benim gibi dert sahibi oldugunla kalirsin

Bence insan kendini tanıdığında ne istediğini bilir ve yapmaya çalışır çabalar çabalarken de sizin gibi düşünmez.
Belki de siz henüz kendinizi tam olarak tanımıyorsunuz siz bu hayattan ne bekliyorsunuz başkalarının size öğrettikleri ve dayattıklarını bırakın bir kenara siz bu hayattan ne istiyorsunuz onu bulun yaparken mutlaka değişim yaşarsınız bu düşünceleriniz yok olur gider. Şu an odağınız dağınık tabi ki bu tarz düşünceler normal. bir evleneyim bir okuyayim arasında gidip geliyorsunuz.

ya burda bir arkadaş vardı. hayatımdaki her şeyi yarım bırakıyorum diye psikiyatra gitmişti. ve bir tanı konulmuştu ilaç tedavisi görüyordu..
bence siz de gidin zira. ortada pek bir sorun yokken her giriştiğiniz şeyi yarım bırakıyorsunuz. yaş şimdi genç pek sorun olmaz ama ileride ciddi bunalımlar yaşayabilirsiniz Allah korusun..

anneni tebrik ederim gerçekten 24 yaşındayım açıktan okumayı bende düşündüm nedense boşaçaba gibi geliyo bana ama bu sadece benim düşüncem ama sen farlısın üniyi kazanıp bırakmışsın

Yorulmussunuz siz heyecan kalmamis ondan yasli hissediyirsunuz toparlanin bir psikologa gidib olmad netten videolariniizleyin ama en gyzeli gitmek yardim istemek birde tasavvuf okuyub Mevlana Sems hz.okuyun hayatin gercek manasini anlarsiniz

Daha yaşın 22 neyin geç kalmışlığını yaşıyorsun anlayamadım
bir an önce kendini soktuğun psikolojiden kurtulmaya bak mesela şükretmeyi dene !!!

Ağustosta 25 yaşına gireceğim ve inşallah nasip olursa hukuk öğrencisi olacağım. Ve yine nasip olursa 29 yaşında avukat olacağım. Geç kalmışlık hissiyle okumayayım mı yani? Ya da geç kalmışlık hissiyle o yaşlarda evlilik düşünmeyeyim mi? Gerçekten tuhafsınız. Toparlanın ve bu tür düşünceleri aklınıza getirmeyin. Gerekirse uzman yardımı alın ama öncelikle kendinizin uzmanı olmayı öğrenin.

Bak Canım ben mesela liseyi okumadım okumak sürekli içimde ukte kaldı 23 yaşında dışardan bitirmeye çalışıyorum inan bitmesi için (Bilenler bilir) kırk takla atıyoruz demem o ki elindekilere şükret kıymetini bil düşün ki gelecekte çocuklarına örnek olacaksın

benimde aklıma geldi coco nun konusu o konu

Bu yasimda evinin hanımı olmayı bende düşünüyorum ve bunun su an için saçma olduğunun farkindayim. Bende ozeniyorum kariyer hedefi olan kızlara.. Keşke öyle bir insan olsaydım.

Kiz delirme ne evliligi oku ne guzel iste hicbir sey icin gec degil. Yasin daha 22. Ben 24 yasima giricem mezun oluyorum bu sene ve ygsye basvurdum ikinci universite icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…