• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata geç kalmış hissetmek

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.281
Puanlar
113
Merhaba herkese
Ben 33 yaşında bir mühendisim. Problemli de olsa hayatımı seviyordum iyi bir eşim var huzurlu bir evliliğim var. Onunla yaşadığımı ve nefes aldığımı hissediyorum.
Peki sorun ne diyeceksiniz
Ben evliliğim dışında hayatın geri kalanını kaçırmış hissediyorum. Sektör içime sinmese de iyi bir maaşım var. Fakat mesleki tatminim yok. 9 yıldır çalışıyorum 5. Şirketim. İstikrarsızım gibi de hissettiriyor. Şimdi dönüp baktığımda ait olamadığım bi yerdeyim gibi Böyle hayal etmemiştim
İngilizcem sınırlı geliştiremedim kendime çok kızıyorum mesela. Ve tabiki spor yapmamak ve fazla kilolarımın olması. Bunlar da kendime en çok kızdığım konular.
Aslında bütün bunlar eskiden de taktığım ama aksiyon almadığım şeylerdi fakat 1,5 ay önce bebeğimin kalbinin durması ile daha da şiddetlendi. O günden beri daha hassas ve sorgulayıcı oldum. Çok çok çok zor bir süreçti. Şimdi daha iyiyim fakat Hayatı kaçırmış gibi hissediyorum. Ayağa kalkamıyorum. Spora önümüzdeki günlerde başlayacağım. Biraz kilo verip mental olarakta toparlayarak tekrar bebek denemek istiyorum. Ama yaş faktörü de korkutuyor. Aslında çocuk planı yaparken hiç bu tarz olumsuzluklarla karşılaşacağımı düşünmemiştim. Şimdi ise tedirginim ya yine aynı durumu yaşarsam ve olmazsa diye.
Çok karmaşık anlattım sanırım ama içimi dökmem gerekiyordu. Beni sarsacak ayağa kaldıracak henüz çok geç değil diyecek sözlerinize ihtiyacım var sanırım.
Bunun adı depresyon mu bilmiyorum. Beni aşağı çeken duygular yaşıyorum. Hep depresif olmaya meyilliydim galiba ama bebeğimi kaybetmek beni çok sarstı. Ekstra daha fazla yüklenir oldum kendime

Merhaba herkese
Ben 33 yaşında bir mühendisim. Problemli de olsa hayatımı seviyordum iyi bir eşim var huzurlu bir evliliğim var. Onunla yaşadığımı ve nefes aldığımı hissediyorum.
Ben evliliğim dışında hayatın geri kalanını kaçırmış hissediyorum. Sektör içime sinmese de iyi bir maaşım var. Fakat mesleki tatminim yok. 9 yıldır çalışıyorum 5. Şirketim. İstikrarsızım gibi de hissettiriyor. Şimdi dönüp baktığımda ait olamadığım bi yerdeyim gibi Böyle hayal etmemiştim
İngilizcem sınırlı geliştiremedim kendime çok kızıyorum mesela. Ve tabiki spor yapmamak ve fazla kilolarımın olması. Bunlar da kendime en çok kızdığım konular.
Aslında bütün bunlar eskiden de taktığım ama aksiyon almadığım şeylerdi fakat 1,5 ay önce bebeğimin kalbinin durması ile daha da şiddetlendi. O günden beri daha hassas ve sorgulayıcı oldum. Çok çok çok zor bir süreçti. Şimdi daha iyiyim fakat Hayatı kaçırmış gibi hissediyorum. Ayağa kalkamıyorum. Spora önümüzdeki günlerde başlayacağım. Biraz kilo verip mental olarakta toparlayarak tekrar bebek denemek istiyorum. Ama yaş faktörü de korkutuyor. Aslında çocuk planı yaparken hiç bu tarz olumsuzluklarla karşılaşacağımı düşünmemiştim. Şimdi ise tedirginim ya yine aynı durumu yaşarsam ve olmazsa diye.
Çok karmaşık anlattım sanırım ama içimi dökmem gerekiyordu. Beni sarsacak ayağa kaldıracak henüz çok geç değil diyecek sözlerinize ihtiyacım var sanırım.
Bunun adı depresyon mu bilmiyorum. Beni aşağı çeken duygular yaşıyorum. Hep depresif olmaya meyilliydim galiba ama bebeğimi kaybetmek beni çok sarstı. Ekstra daha fazla yüklenir oldum kendime

Öncelikle kaybın için üzüldüm.

Ben de 29 yaşındayım, 30 olacağım. Hayatımın son iki yılı gerçek anlamda alt üst oldu. Bu hayattaki tek önemli şey kişinin sağlıklı, huzurlu, mutlu olması.

Elbette temel ihtiyaçlara sahip olmalı, bunlara sahip olabilmek için maddi güce sahip olabilmek gerekir. Ama sağlık, huzur, mutluluk gerçekten çok büyük nimetler.

Siz hayatınızı kurmuşsunuz, kendinize, işinize kurduğunuz aileye emek vermişsiniz. Bu çok büyük bir emek.

Bugün İngilizceniz iyi seviyede olsaydı, bu sefer neden çok iyi değil diye kafa takacaktınız. Belki uzun yıllar bir şirkette çalışıyor olsaydınız, neden daha fazla iş değiştirip, birden fazla şirketin/firmanın çalışma düzenini görmedim diyecektiniz.

İnsan dönem dönem hayatının ortasına görünmeyen güçlü bir yumruk yemiş gibi hissediyor. Yorulmuş, tükenmiş hissediyor. Bu da çok normal hepimiz insanız, her zaman iyi en iyi olamayız, iyi hissedemeyiz. Üzgün olduğumuzda, yorgun olduğumuzda kendimize alan açmamız gerekiyor.

kaybınız için size geçmiş olsun. tetikleyici olmuştur bu hislerde mutlaka.
aslında bir yas süreci oluyor. zaman iyileştiriyor.

çok güzel yaşlardasınız öncelikle onu söyleyeyim. genceciksiniz.
hayat kaçmıyor aslında biz sürekli kovalıyoruz.
durup bir nefes almak şart.

ilk iş yürüyüşe başlayın. kendinizi bunun için zorlayın.
rahat bir ayakkabı, rahat kıyafetler... yürüyün.
ama telefonda konuşarak vitrin bakarak değil.
ya da avmde değil açıkhavada.
hafif tempolu mümkünse bir park bir su kenarı..

Hepimiz zaman zaman böyle hissediyoruz geri dönük baktığımda 20li yaşlarım nasıl geçmiş inanın ben de bilmiyorum daha iyisini yapabilirmişim gibi geliyor ama bu akılla geçmişte değildim. Mesleki tatminim benim de yok ben de mühendis olsaydım sanki bu olurdu gibi hissediyorum. Başkalarının hayatlarının mükemmel olduğu düşüncesi sadece bir yanılsama.
Sağlıklısınız, hayatınızı idame ettirecek bir geliriniz var ve sevgi üzerine kurulmuş bir yuvanız var. Asıl şans burada belki de. Destekleyici bir eş varsa 40 - 50 yaşında da olsa insan bir şeyler için cesaret bulabilir.
Üstünü kapattığınız konuların bir travmayla tetiklendiğini düşünüyorum. Yaşadığınız kolay değil ama dile getirilmese de pek çok kadın yaşıyor bunu bu da normal. Ve belki yıllardır ertelediğiniz konuların gün yüzüne çıkmasını sağladığı için sizi geliştirebilir bu olay. Şerdeki hayrı görmeyi seçin.
Sizinle aynı yaştayım ve çocuk için de hazır hissetmiyorum o nedenle geç kalmış da hissetmiyorum. Bu işlerin belli bir vakti yok 42-42 yaşında doğal yollarla peş peşe sağlıklı bebekler dünyaya getiren mutlu anneler tanıdım işim gereği. Ve ilk gebelik yaşı çok yükseldi genel olarak. Siz önce kendinizi iyileştirmeye bakın, eksik gördüğünüz konuların üzerinde çalışın. Bebek de doğru zamanda gelir

Merhaba herkese
Merhabalar, mesleki açıdan potansiyeliniz doğrultusunda cok daha iyi bir yerde olmak istemenizi kesinlikle anlıyorum.. bu dünyada başarı insanı en mutlu eden unsurlardan biri. Ama zaten başarılı bir insansınız çok ta gençsiniz ve daha hayatınız çok değişebilir.

Kiloya gelince de bu maalesef hepimizin başında az çok bu sorun var.. sadece görsel açıdan değil bence biz kadınlar ozellikle bunu biraz da oz saygı ve bir yerde başarı olarak ta değerlendiriyoruz ve psikolojik olarak daha bir baskı uyguluyoruz sanırım kendimize fark etmeden.. ama inanın bana her şeyin başı sağlık.. Rabbim sağlık versin çocuğunuza size esinize cümlenize gerisi hallolur.. lütfen canınızı sıkmayın stres de sağlık sorunlarında çok büyük bir etken.. ben kendim yıllardır zor bir hayat geçirdiğim için (Allah beterinden korusun) sonunda iltihaplı romatizma hastası olduğumu öğrendim ve gerçekten stresin insana ne kadar cok zarar verdiğini görmüş oldum. Her şeyi yoluna girer. Icinizi ferah tutun.

Diyetisyene gidebilirsiniz.. lk başlarda belki zor olabilir ama kilo vermeye başladığınızda zaten motivasyonunuz artacaktır. 🍀😊

Merhaba herkese
Son yıllarda 40'lı yaşlarda doğum yapan kadin oranı, daha genç yaşlarda doğum yapan kadin oranını geçmiş.kaldı ki sizin 40'a da çok var.

Öncelikle kaybın için üzüldüm.

Ben de 29 yaşındayım, 30 olacağım. Hayatımın son iki yılı gerçek anlamda alt üst oldu. Bu hayattaki tek önemli şey kişinin sağlıklı, huzurlu, mutlu olması.

Elbette temel ihtiyaçlara sahip olmalı, bunlara sahip olabilmek için maddi güce sahip olabilmek gerekir. Ama sağlık, huzur, mutluluk gerçekten çok büyük nimetler.

Siz hayatınızı kurmuşsunuz, kendinize, işinize kurduğunuz aileye emek vermişsiniz. Bu çok büyük bir emek.

Bugün İngilizceniz iyi seviyede olsaydı, bu sefer neden çok iyi değil diye kafa takacaktınız. Belki uzun yıllar bir şirkette çalışıyor olsaydınız, neden daha fazla iş değiştirip, birden fazla şirketin/firmanın çalışma düzenini görmedim diyecektiniz.

İnsan dönem dönem hayatının ortasına görünmeyen güçlü bir yumruk yemiş gibi hissediyor. Yorulmuş, tükenmiş hissediyor. Bu da çok normal hepimiz insanız, her zaman iyi en iyi olamayız, iyi hissedemeyiz. Üzgün olduğumuzda, yorgun olduğumuzda kendimize alan açmamız gerekiyor.
Aynı yaştayız benim de son 2 yılım hiç iyi geçmedi toparlanmaya eski mentalime dönmeye çalışıyorum umarım bende hepimiz de başarırız 🥺

Yas sürecindesin çünkü böyle hissetmek normal tüm hormonlar alt üst oldu birden de gitti. 30 yaşında koca koca insanlar daha hiçbir şey yapmamış senin 9 senelik bi tecrüben var az mı?

Back
X