Bende de aynı durum var. Ne mutluydum ne mutsuzdum, hiçbir şey yapmak istemiyordum çünkü anlamsız geliyordu. Açıkçası kendime bile az bakıyordum. Bugün kaşlarımı aldım sonunda

10 dakikalık bir yoga yaptım biraz düzeldim gibi. Bence bunu atlamak için yapabilecekleriniz özbakımı boşvermemek, kendinize önem vermek, sizi ders çalışmaya itecek uygulamalardan yararlanıp bunu bir oyun haline döndürmek olabilir. Açıkçası harekete geçmek zor geliyor ama bir ucundan tutunca devamı geliyor.
Bir de kesinlikle sosyal medyayı azaltmak şart. Yeni uygulamalar çok hızlı. Sıfır eforla dopamin üretmekten hepimiz aptallaşmaya başladık. Eskiden insan sıkılırdı artık o da yok telefonu alıyorum. Hiç farkına varmadan 4 saat takılıyorum.canım da sıkılmıyor sonra telefonu bırakınca hem kafam yorulmuş oluyor hem de gerçek hayat telefonun gösterdiklerinden daha az cazip geliyor. Sonuçta mutsuz oluyoruz. Beni telefon çok etkiliyormuş onu fark ettim. Özellikle o tik tok uygulaması mallaştırdı beni hiçbir şeye odaklanamıyorum artık. Eskiden annem derdi hep o telefondan diye dalga geçerdim ama şimdi anlamaya başladım. Özellikle yeni uygulamalar çok korkutucu. Böyle bir bağımlılığınız varsa bırakmayı deneyin. Dopamin detoksu yapın