• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata karsi genel isteksizlik neden olur ve nasil duzelir sizce?

falwlessone1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2023
1.103
-42
38
Bir hayalim ve hedefim yok universiteye gitmek gibi ya da bir işe gidip çalışmak gibi ya da evlenmek gibi.
Sizce neden böyle?
İstesem günde 6 saat ders çalışırım ama isteyemiyorum.
Hicbir şeyi harekete gececek kadar fazla isteyemiyorum.
Doktora gideceğim 5 şubatta ama burdan da bir fikir almak istedim🙏🥺

Bir hayalim ve hedefim yok universiteye gitmek gibi ya da bir işe gidip çalışmak gibi ya da evlenmek gibi.
Sizce neden böyle?

Hayatın diğer anlamda nasıl gidiyor?
Ailenle aran nasıl? Travmaların varmı?

Sizce neden böyle?
Aynı sorun bende de var.işten eve geliyorum bomboş oturmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum.öyle günlerce oturabilirim.anca telefonda oyun oynuyorum.üstelik antidepresan da kullanıyorum.bir de kullanmasa ne olacak bilmem.boşluk hissi var ne yaparsam yapayım geçmiyor.hiçbir şey mutlu etmiyor.üzmüyor da.nasıl garip bir ruh hali anlayamıyorum.senden farkım okul, iş serüvenini atlatmak.allahtan o kadarına gücüm yetmiş.tavsiyem yok ama dertleşmek istedim.bu yaşta böyleyse ileride nasıl olur onu hiç bilmiyorum.

Bi aktiviteye katıl bence, yoga pilates vs. Bi sinemaya tiyatroya git. Arkadaşlarınla yeni mekanlara git. Yeni bir elbise al ne bileyim yani.
Canım ders çalışmak istemiyorr deme lüksün olduğunu sanmuyorum bu dönemde.
Ben olsam ders ve aktiviteler diye günlük ve haftalık plan yapıp kendimi motive ederdim.
Vitamin ksikliği vs. yorgunluk yapıyor olabilir, ona da ayrıca baktırırsın.

Ben de bugünlerde aynı durumdayım. Evde ders çalışmaktan o kadar sıkıldım ki. Şu KPSS sürecini atlatıp mesleğimi elime almak istiyorum. Kışın insanın canı daha çok sıkılıyor bence.

Bi aktiviteye katıl bence, yoga pilates vs. Bi sinemaya tiyatroya git. Arkadaşlarınla yeni mekanlara git. Yeni bir elbise al ne bileyim yani.
Canım ders çalışmak istemiyorr deme lüksün olduğunu sanmuyorum bu dönemde.
Ben olsam ders ve aktiviteler diye günlük ve haftalık plan yapıp kendimi motive ederdim.
Vitamin ksikliği vs. yorgunluk yapıyor olabilir, ona da ayrıca baktırırsın.
Benim bu isteksizlik sanırım bipolarimdan kaynaklı.
3 çeşit ilaç da yetmiyor

Benim bu isteksizlik sanırım bipolarimdan kaynaklı.
3 çeşit ilaç da yetmiyor
anladım mümkün tabii ki. ama bazen işe gelince benim de canım çalışmak istemiyor, hava griyse özellikle.
masamda mum var mesela, onu yakıyorum sevdiğim bir müzik açıyorum, bir de sıcak içecek alıyorum bir şekilde çalışılıyor.
bir de yapmadıkça inan daha da mutsuz oluyorsun.

anladım mümkün tabii ki. ama bazen işe gelince benim de canım çalışmak istemiyor, hava griyse özellikle.
masamda mum var mesela, onu yakıyorum sevdiğim bir müzik açıyorum, bir de sıcak içecek alıyorum bir şekilde çalışılıyor.
bir de yapmadıkça inan daha da mutsuz oluyorsun.
Anladim bende bipolara şartlanmış durumu var.

Sizce neden böyle?
Hayat şartları böyle hissettiren, ülkede her şey çok zor. Bu zorluk karşısında hasta mıyım acaba diye düşünüyoruz hepimiz ama değiliz. Alanımız kısıtlı , maddi imkanlar kısıtlı, toplum cinnet halindeyken bireysel mutluluk pek mümkün değil

Bende de aynı durum var. Ne mutluydum ne mutsuzdum, hiçbir şey yapmak istemiyordum çünkü anlamsız geliyordu. Açıkçası kendime bile az bakıyordum. Bugün kaşlarımı aldım sonunda 😄 10 dakikalık bir yoga yaptım biraz düzeldim gibi. Bence bunu atlamak için yapabilecekleriniz özbakımı boşvermemek, kendinize önem vermek, sizi ders çalışmaya itecek uygulamalardan yararlanıp bunu bir oyun haline döndürmek olabilir. Açıkçası harekete geçmek zor geliyor ama bir ucundan tutunca devamı geliyor.

Bir de kesinlikle sosyal medyayı azaltmak şart. Yeni uygulamalar çok hızlı. Sıfır eforla dopamin üretmekten hepimiz aptallaşmaya başladık. Eskiden insan sıkılırdı artık o da yok telefonu alıyorum. Hiç farkına varmadan 4 saat takılıyorum.canım da sıkılmıyor sonra telefonu bırakınca hem kafam yorulmuş oluyor hem de gerçek hayat telefonun gösterdiklerinden daha az cazip geliyor. Sonuçta mutsuz oluyoruz. Beni telefon çok etkiliyormuş onu fark ettim. Özellikle o tik tok uygulaması mallaştırdı beni hiçbir şeye odaklanamıyorum artık. Eskiden annem derdi hep o telefondan diye dalga geçerdim ama şimdi anlamaya başladım. Özellikle yeni uygulamalar çok korkutucu. Böyle bir bağımlılığınız varsa bırakmayı deneyin. Dopamin detoksu yapın

Bende de aynı durum var. Ne mutluydum ne mutsuzdum, hiçbir şey yapmak istemiyordum çünkü anlamsız geliyordu. Açıkçası kendime bile az bakıyordum. Bugün kaşlarımı aldım sonunda 😄 10 dakikalık bir yoga yaptım biraz düzeldim gibi. Bence bunu atlamak için yapabilecekleriniz özbakımı boşvermemek, kendinize önem vermek, sizi ders çalışmaya itecek uygulamalardan yararlanıp bunu bir oyun haline döndürmek olabilir. Açıkçası harekete geçmek zor geliyor ama bir ucundan tutunca devamı geliyor.

Bir de kesinlikle sosyal medyayı azaltmak şart. Yeni uygulamalar çok hızlı. Sıfır eforla dopamin üretmekten hepimiz aptallaşmaya başladık. Eskiden insan sıkılırdı artık o da yok telefonu alıyorum. Hiç farkına varmadan 4 saat takılıyorum.canım da sıkılmıyor sonra telefonu bırakınca hem kafam yorulmuş oluyor hem de gerçek hayat telefonun gösterdiklerinden daha az cazip geliyor. Sonuçta mutsuz oluyoruz. Beni telefon çok etkiliyormuş onu fark ettim. Özellikle o tik tok uygulaması mallaştırdı beni hiçbir şeye odaklanamıyorum artık. Eskiden annem derdi hep o telefondan diye dalga geçerdim ama şimdi anlamaya başladım. Özellikle yeni uygulamalar çok korkutucu. Böyle bir bağımlılığınız varsa bırakmayı deneyin. Dopamin detoksu yapın
Çok haklısınız günde 14 saat uyaniksam en az 8-9 saati telefonda geçiyor belki de.

Çok haklısınız günde 14 saat uyaniksam en az 8-9 saati telefonda geçiyor belki de.
Aynısı inşallah hepimiz kurtuluruz bu bağımlılıktan. Eski hayatla iç içe olduğum, yazın yatağımda bütün gün yatıp sıkıldığım zamanları bile özlüyorum.

Zaten artık bu durumun insan etiğine uygun olmadığı yavaş yavaş ortaya çıktı. Bir sürü sağlık kuruluşu uygulamalara dava açıyor. Yarım saati geçince uyarı vermesi hakkında ve ilgimizi çekcek algoritmaların azaltılması yönünde. Onlar bile fark etti. Kobay faresi gibi hep reklam izleyip dikkatimizi çekmeye çalışıyorlar.

İmkanınız varsa geçin tuşlu telefona. Ben bile bazen özeniyorum geçeyim diyorum ama işim dolayısıyla bırakamam. Uygulamaları sildim yine de kendimi dönem dönem indirmiş buluyorum. Hep bir kısır döngü. Sil yükle gidiyoruz şu anlık. Ama çözüm kensinlikle sosyal medya iyidir kafası değil. Mutluluk denen şeyi fazlasıyla verip günün geri kalanında mutsuzluk vadediyor çünkü.

Sosyal medya bence az bakılabilen bir oluşum olmaktan da çıktı. Çünkü ilgimizi yakalamak için uygulamalar adeta birbiriyle yarışıyor. Yani ben kendimi kontrol edebiliyorum diyeni gerçekten tebrik ederim. Öyle bir dünya kalmadı artık. Suç boyutuna evrildi hatta bundan düzenleme gelecek. İnsanları bağlıyorlar kendilerine. Ben kontrol edemiyorum kendimi tuzağa düşüp hayatımı telefonda geçirdiğimi fark ettim. O yüzden komple siliyorum. Kontrollü bakma işi bana göre değil.

Aslında istek dediğimiz şey bazen harekete geçince geliyor tabiki bazen adım atmak bile zor gelebilir... Ama bu işin anahtarı bu... Ne yazıkki motivasyon beklersek içimizden hiçbir zaman gelmeyebilir... Mesela bende kaç gündür yürüyüş yapmam gerektiğini biliyorum ama hiç isteğim yoktu çıkınca da kendimi yormadım eve dönerken neden kendini bundan mahrum ettin Lilruba dedim... Ama o adımı atmasaydım yürüyüş için istek gelmesini bekliyo olacaktım....

Back
X