• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata odaklanamamak

Valla benim eşim hep destekçim, onun yanında bir şey deseler asla lafını çekmiyor bana da hep diyor ki
ben yanında değilken sana kötü konuşurlarsa cevabını ver hep susmak zorunda değilsin diyor, büyükler diye
her şeyi kontrol edemezler diyor. Gerçekten sağolsun bana yaklaşımı hep iyi amaaaa gel gelelim ki eşimin ailesinin kp, kv ve görümce dediği şeyler beni o kadar etkiliyor ki bende terapi alıyorum sırf bu yüzden her dediklerini çok taktığım için hayatımı daha rahat ve mutlu idame ettiremiyorum seni çok iyi anlıyorum. Eşten ziyade bu insanın kendi yapısıyla da ilgili. Ben çok hassas biriyim(kendimi övmek için söylemiyorum bunu yapım böyle benim) ve karşımdaki kırılmasın diye hep düşünür konuşurum karşıdan aynı muameleyi görmeyince insan çok yıkılıyor hatayı hep kendinde arıyor bende hala aşamadım 2 yıl oldu iki yıldır tek düşündüğüm şey eşimin ailesi işe başladım biraz daha azaldı ama bazı günler krize giriyorum söyledikleri yaptıkları aklıma geldikçe. İnşallah aşarız bir gün bunu. Sana çare olamıyorum ama aynı şeyleri yaşayan biri var yani burda bunu bilmeni istedim sadece...

Birde insan kendisine ne kadar güvenirse güvensin ki ben okuduğum bölümü en iyi üniversitede okuyup şu an çalışılabilecek kariyer planının en yüksek yerinde çalışıyorum bunlara sahip olmama rağmen yine de birileri sürekli eleştirince sürekli küçümseyince sürekli üstüne basmaya çalışınca tipine kadar dil uzatınca insan kendinden de herşeyden de şüphe etmeye başlıyor.

Valla benim eşim hep destekçim, onun yanında bir şey deseler asla lafını çekmiyor bana da hep diyor ki
ben yanında değilken sana kötü konuşurlarsa cevabını ver hep susmak zorunda değilsin diyor, büyükler diye
her şeyi kontrol edemezler diyor. Gerçekten sağolsun bana yaklaşımı hep iyi amaaaa gel gelelim ki eşimin ailesinin kp, kv ve görümce dediği şeyler beni o kadar etkiliyor ki bende terapi alıyorum sırf bu yüzden her dediklerini çok taktığım için hayatımı daha rahat ve mutlu idame ettiremiyorum seni çok iyi anlıyorum. Eşten ziyade bu insanın kendi yapısıyla da ilgili. Ben çok hassas biriyim(kendimi övmek için söylemiyorum bunu yapım böyle benim) ve karşımdaki kırılmasın diye hep düşünür konuşurum karşıdan aynı muameleyi görmeyince insan çok yıkılıyor hatayı hep kendinde arıyor bende hala aşamadım 2 yıl oldu iki yıldır tek düşündüğüm şey eşimin ailesi işe başladım biraz daha azaldı ama bazı günler krize giriyorum söyledikleri yaptıkları aklıma geldikçe. İnşallah aşarız bir gün bunu. Sana çare olamıyorum ama aynı şeyleri yaşayan biri var yani burda bunu bilmeni istedim sadece...
Beni anladığın için teşekkür ederim yapı meselesi galiba

Birde insan kendisine ne kadar güvenirse güvensin ki ben okuduğum bölümü en iyi üniversitede okuyup şu an çalışılabilecek kariyer planının en yüksek yerinde çalışıyorum bunlara sahip olmama rağmen yine de birileri sürekli eleştirince sürekli küçümseyince sürekli üstüne basmaya çalışınca tipine kadar dil uzatınca insan kendinden de herşeyden de şüphe etmeye başlıyor.
Bende çalıştım zamanla azaldı ama eskiden yaşadıklaıemdan dolayı silemiyorum aklıma gelince kriz yaşıyorum..

Bir arkadaş video tavsiye etti serhat yabancının bize zarar veren ama görüşmek zorunda olduklarımız ilişkiyi nasıl sürdürürüz.

Biz söyleyince bir şey değişmiyor işte.
Siz yine aynı şeyleri yaşayacaksınız.
İstediğiniz kadar yakın tekin kafanızda sürekli bunları düşünmekten kurtulamayacaksiniz bir adım atmazsanız.
Ya aslında ben böyle biri değildim başka bir şehire gelin olup geldikten sonra kendimden emin idealleri olan bir kızdım.
Bir evlendim kendine güvenmeyen içine kapanık biri oldum bu aileyi tanısıkran sonra bir de yaşadığım şehir de yalnız olunca. Ailem de yolda 1 kere gelir ziyarete. Çevrede oluşturmadım tek başıma ne oldu neden böyle oldu bilmiyorum sanki bir rüya nın içindeyim yeni uyanıyorum. Takıntılı bir insan haline dönüştüm ben böyle değildim....

kendinden yaptıklarından yaşadığın hayattan emin olsan güvensen bu sorunları yaşamazsın ve diğer insanların dediklerini umursamazsın. sen aslında hayatına odaklanamıyor değilsin bence kendi hayatına güvenmiyorsun kendi hayatından emin değilsin. belki de kendini kandırarak istemediğin bi hayatı yaşıyosun. diğer insanların dediklerini bi kenara koyup kendi hislerine düşüncelerine biraz yoğunlaş. istersen de bi kenara yaz yazarak daha derli toplu düşünüyo insan
Yaşadığım hayattan emindim ben kendime odaklı yaşıyordum. Bir geldim evlendim bir kaç sene yine kendime odaklı yaşıyordum. Sonra bu aileyle bir tanıştım bütün odak noktam kaydı. Çalıştım işe girdim falan yok yine aynı hem yalnızım hem kimsem yok. Eş kişisi zaten varlığı yokluğu belli değil.... Rüya içine girdim ve kayboldum yeni uyanıyorum sanki....

Merhaba arkadaşlar daha önce konu açmıştım size ben yavaş yavaş şunu da fark ettim. Ben bana laf sokuldu mu eleştiri veya kıyas oldu mu aman boşver derse desin deyip kendi hayatıma odaklanamıyorum. Evlendim geldim neden evlendim neden o şehire geldim. Araya birileri girdi mi ne yaptığımın nerde olduğumun neden evlendiğimi bile sorgular oldum. Galiba kafası karışık biriyim. Biri bişi dedi mi etkileniyorum. Kendime eşime hayatıma odaklanamıyorum daha önce konu başlığı açmıştım. Lafa nasıl cevap verilir evlilik aile farklılıkları gibi bir sürü şey.
Bekarken rahattım.... Hala aşırı zorlanıyorum bu yüzden içime kapandım. Psikolog gittim destek aldım. Ama yani hayatım bir sorun bir laf söz bir eleştiri oldu mu odak noktam şaşıyor takılıp kalıyorum. Laf da soksam sessiz de kalsam bağırıp çağırsam da fark etmez. Hayatım da sorunlu insan hiç istemiyorum bunu kaldıracak psikolojim sağlam değil bunu fark ettim. Acaba psikaytr la mı danışsam bir de ilaçsız konuşuyordum ama olmuyor...
Soylediklerin bana cok tanidik geldi ama ne yaparsan yap insanlar kendimiz gibi degil herkesin kişiliği karakteri var sen bu bunu dedi su sunu dedi diye hayatini dusuncelerinle mahvetme cunku biri bize bisey dedigi zaman dedigi insan olmuyoruz evlilikte bazen herseyi duymayacaksin polemige girme illa laf sokmak veya cevap vermek zorunda degilsin en buyuk intikam sessizliktir de demiyorum karsindaki kotuyse sen de kotu olmak zorunda degilsin rahatsiz oldugun ne varsa o an karsindakine soyle ama kizmadan mimiksiz kirildiysan uzulduysen beni bu dedigin uzdu kırdı de ve uzaklaş sınır çiz kendine deger ver saf olmak cok iyi bisey degil kendine zaman ayir kendini sev o boslugu bir baskasinin kapatmasini bekleme tırnağı olan başını kaşır

Soylediklerin bana cok tanidik geldi ama ne yaparsan yap insanlar kendimiz gibi degil herkesin kişiliği karakteri var sen bu bunu dedi su sunu dedi diye hayatini dusuncelerinle mahvetme cunku biri bize bisey dedigi zaman dedigi insan olmuyoruz evlilikte bazen herseyi duymayacaksin polemige girme illa laf sokmak veya cevap vermek zorunda degilsin en buyuk intikam sessizliktir de demiyorum karsindaki kotuyse sen de kotu olmak zorunda degilsin rahatsiz oldugun ne varsa o an karsindakine soyle ama kizmadan mimiksiz kirildiysan uzulduysen beni bu dedigin uzdu kırdı de ve uzaklaş sınır çiz kendine deger ver saf olmak cok iyi bisey degil kendine zaman ayir kendini sev o boslugu bir baskasinin kapatmasini bekleme tırnağı olan başını kaşır
Ya ben çok yalvardım Allaha evleneceğim kişi de ailesi de akıllı mantıklı yol gösteren birileri olsun diye. Gelin olduğum şehirde ben yaşadım. Üniversite okudum. Ev arkadaşım sorunlu bir tip ti temizlik için o için bu için beni mahvetti. Okul hayatıma zaten çok zor odaklandım. Allahım bir daha buraya getirme diye çok yalvardım. Ama yıllar geçti yine buraya geldim yine aynı şey bıktım artık.... Şimdi yine zor odaklanıyorum. Ne dir benim bu sınavım yılar geçti bitmedi.....
Saf olmak galiba benim en büyük özelliğim. Ama ahtım olsun 3 kere uyardım ben rahatsız olduğum şeyi gün gelecek o insanlar benim önce eşime söyledim. Sonra kendim konuştum. Sonra gittim bağırıp çağırdım. Madem özür dilemeyecek ya bu dünyada yada öbür dünyada ayaklarıma kapanıp yalvaracak nasıl olsa. Ben de buysam eninde sonunda hem benden hem de eşimden özür dileyip yalvaracak inşallah bu dünyada özür dilemek zorunda kalmaz. İnşallah ahirete kalır.....Benim adım... İse ben eşimin annesini ayağıma kapanıp yalvartmazsam bende...değilim...

Ama cok yanlis konusuyosunuz sorunlarinizla bas edemiyosaniz bu alanda uzmanlar var gidebilirsiniz bu kin bu hırs nedir ne olursa olsun bu soylediginiz cok saygisizca oluyor iyi dusun iyi seyler olsun

Ya ben çok yalvardım Allaha evleneceğim kişi de ailesi de akıllı mantıklı yol gösteren birileri olsun diye. Gelin olduğum şehirde ben yaşadım. Üniversite okudum. Ev arkadaşım sorunlu bir tip ti temizlik için o için bu için beni mahvetti. Okul hayatıma zaten çok zor odaklandım. Allahım bir daha buraya getirme diye çok yalvardım. Ama yıllar geçti yine buraya geldim yine aynı şey bıktım artık.... Şimdi yine zor odaklanıyorum. Ne dir benim bu sınavım yılar geçti bitmedi.....
Saf olmak galiba benim en büyük özelliğim. Ama ahtım olsun 3 kere uyardım ben rahatsız olduğum şeyi gün gelecek o insanlar benim önce eşime söyledim. Sonra kendim konuştum. Sonra gittim bağırıp çağırdım. Madem özür dilemeyecek ya bu dünyada yada öbür dünyada ayaklarıma kapanıp yalvaracak nasıl olsa. Ben de buysam eninde sonunda hem benden hem de eşimden özür dileyip yalvaracak inşallah bu dünyada özür dilemek zorunda kalmaz. İnşallah ahirete kalır.....Benim adım... İse ben eşimin annesini ayağıma kapanıp yalvartmazsam bende...değilim...
Ya Allah aşkına bu kaynanalari da gozunuzde bu kadar büyütmeyin o olmasaydi esinizde olmazdi biraz saygı ne yasadiysaniz yasadiniz ama saygı cok önemli

Ya Allah aşkına bu kaynanalari da gozunuzde bu kadar büyütmeyin o olmasaydi esinizde olmazdi biraz saygı ne yasadiysaniz yasadiniz ama saygı cok önemli
Benim eşimle aramızın bozulmasına kim sebep olduysa gün gelip ödeyecek. Anne diye üstün falan değil o na o sıfatı Allah verdi o yüzden ona saygı duymuyorum. Hakkımı da helal etmicem... Ahirette hesaplaşırız o yüzden o bu dünyada günün gün etmeye devam etsin....

Ama cok yanlis konusuyosunuz sorunlarinizla bas edemiyosaniz bu alanda uzmanlar var gidebilirsiniz bu kin bu hırs nedir ne olursa olsun bu soylediginiz cok saygisizca oluyor iyi dusun iyi seyler

Aslında anladım ben neden böyle sorun yaşandığını eşim den kaynaklanıyor net sınır çizmediği için...

Aslında anladım ben neden böyle sorun yaşandığını eşim den kaynaklanıyor net sınır çizmediği için...
Evet zamanla anlayacak hatta zamanla eşine dahi kin tutacak umarim olmaz ama genelde oyle oluyor bende sorunlar yasadim ama sonra anladim hepsinin esimden kaynakli oldugunu kendisi cift terapistine geldi ama sonra birakti ben kendim normal pskologa gittim valla esimde olsun qnnemde olsun babamda olsun yanimda olmayani zorla yanimda tutamam ama sunu fark ettim insan kendine ne kadar cok deger veriyosa o kadar cok deger goruyor alma verme durumunu iyi ayarlamak lazim

Evet zamanla anlayacak hatta zamanla eşine dahi kin tutacak umarim olmaz ama genelde oyle oluyor bende sorunlar yasadim ama sonra anladim hepsinin esimden kaynakli oldugunu kendisi cift terapistine geldi ama sonra birakti ben kendim normal pskologa gittim valla esimde olsun qnnemde olsun babamda olsun yanimda olmayani zorla yanimda tutamam ama sunu fark ettim insan kendine ne kadar cok deger veriyosa o kadar cok deger goruyor alma verme durumunu iyi ayarlamak lazim
Bizde biraz farklı eşim ailesinin lafına gram değer vermiyor laf sokuyorlar hem bana hem eşime ağzını açmıyor neden böyle yapıyorsun dedim. Ben onların lafına gram değer vermiyorum diyor. O ağzını açmayınca diğerleri kendini laf söyledim lafımı geçirttim zannediyor. Bu seferde o ağzını açmayınca bana satsşıyorlar. Halbuki ailesinin anlamadığı bir şey var eşim çok zeki kendi net bir duşu var ve asla onların fikrine katılmıyor onlar da bizim sözümü dinlesin diye 1 lafı 10 kere söylüyorlar. Halbuki adam yine kendi bildiğini okuyor. Ailesi o kadar aptal ki kendi Fikrinizi bir kere söyleyin sonra karışmayın. İster dinlesin ister dinlemesin. Ne diye çen çen bu kadar başına dikte ediyorsunuz. Adam ailesine zerre kadar eleştireleirini bile ciddiye almıyor ve kendini savunmak için ağzını yormuyor. Bunlarda saf sessiz zannediyorlar eşim ne saf ne de birilerinin aklıyla hareket eder o o kadar zeki ki bunu görmüyorlar. Bana sataşıuorlar bu yüzden halbuki muhattap karı ben değilim..... Beni de eşini parmağında oynatan dediğini yaptırtsn zeki bir kız gördükleri için kıskançlıktan bana sataşıyorlar. Bana boşa sondaj yapıyorlar asıl onların fikrine zerre kadar değer vermeyip adam çenesini yormaya tenezzül etmeyen o... Muhatap bile olmuyor ailesini... Ben daha muhatap olup ağız dalaşına giriyorum sinirle bende akıllandım bende muhatap olmayacağım bundan sonra.... Yani eşim sessiz olması cevap vermemeleri falan.. Hepsi aşırı zeki olduğundan kimse bunu görmüyor ailesi hala onu tanıyamamış gerçekten aptallar...

Özetle dışardan görünen ile gerçek çok farklı... Bende ilk zamanlar kendini savunmayınca öz güvensiz ezik zannederdim. Ne eziği adam bildiğin öz güveni yüksek ve net duruşu var ailesini 10tane fikrinin 9 u saçma diyor... Kendini onlarla çene yarışına girmiyor dinlemiyor bile eline tel alıp oyun oynuyor.... Ama eleştiri alınca ben öyle değilim sessiz kalınca ben sinir oluyorum illa bir laf edicem duramıyorum çenem durmaz ne yapayım...

canım benim bence sen asıl kendi hayatından memnun değilsin. insanların laflarına bilinçsiz de olsa içten içe hak veriyosun gibi geliyor. o yüzden bu sorunları yaşadığını düşünüyorum. bence önce kendine ve hayatına değer vermeli, hayatında memnun olmadığın şeyleri değiştirmelisin.

Eşim çok sinir bozucu bir karakter sinsi... Asıl fikri benimle aynı ama kimsenin içinde fikrini dile getirmiyor. Neden korkuyor mu ailesinden hayır adam fikri sabit duruşu net onlara katılmıyor. Onlara size katılmıyorum demiyor bile çünkü gamsız umursamıyor zerre kadar... Ailesi ile ben tartıştığımızda ağzını açıp hiç bir şey söylemedi... O kadar umursamaz ki siz birinize girin bana ne diyor açıkçası... Ailesi de aptal bunu göremiyor arkadaş adam sizi zerre kadar önem vermiyor. Sizin muhatabınız oğlunuz ben değilim benimle ne diye muhatap olup yüz göz olup bana laf sokuyorsunuz.. Hatam varsa kibar dille söyleyin bitti sonra hayat sizin deyin karışmayın... Bunların ailesi de tuhaf kendisinde ama ne eşimle ne de ailesi ile muhatap olmayı düşünmüyorum... Bundan sonra gamsız nasıl olunur görsünler bakalım...

Back
X