Serotonin bitmiş hormon olarak sizin elimizde olan bir şey değil bir doktora görünmek iyi gelebilirMerhaba arkadaşlar, sorunum yaşamdan bir keyif almamak, öylesine yaşamaya çalışmak, boş vermek.. Sabah kalk yemek hazırla yemek ye, çay kahve iç, internette takıl, moralini düzeltmeye çalış.. Kendime yemek hazırlamaktan, sonra afedersiniz wc ye gitmekten bile bıktım.. Çamaşır yıka çamaşır as, bulaşık yıka.. Yaşamaktan da bıktım, umudum da yok, beni hayata bağlayacak çok az şey var onlar da geleceğe dair planlarım. Bir doktora gitsem doktor ne yapacak ne diyecek? Mutlu olacağıma dair umudum yok.. Neler yapabilirim hayata biraz daha tutunabilmek için?
Geçmiş konularına baktım da dönemsel değilmişAç musun Açıkta mısın ?
Ne sorunun var bu kadar ?
Seni tanıyorum hep aynı depresyon.
Sorun ne ?
Bariz bi sorun dese çözüm önereceğiz de.Geçmiş konularına baktım da dönemsel değilmişkonuları hep mutsuzluk üzerine.
Konu sahibine; sen evlenmek istiyosuuun anladım bene bul bitane.
Bence terapi bile onun içinde ki boşluğu doldurmaz. Çünkü yalnızlıktan sıkılıyo.Bariz bi sorun dese çözüm önereceğiz de.
Bsn psikiyatrise gidip antidepresan Alınca da sadece Duyguların uyuştuğunu düşünüyorum.
Geçmiyor bence terapi gerekli.
Geçmiş konularına baktım da dönemsel değilmişkonuları hep mutsuzluk üzerine.
Konu sahibine; sen evlenmek istiyosuuun anladım bene bul bitane.
Bence hayata bağlanmanın altın kuralı sürekli kendine, kendi psikolojine odaklanmamak, ilgini dağıtıp, merakını, heyecanını tetikleyecek uğraşılar bulmak, peşlerinden sürüklenmek. Çünkü bir süre sonra ruhuna işliyor o enerji, gerçek anlamda "yaşamaya" başlıyorsun. Aynı döngü içinde, sıkıcı bir rutinde günlerini geçirmekse yaşamak değil, duraklama dönemi, bekleme modu, Kaptan Amerika'nın buz kütlesine hapsolmuş hali filan olabilir. O zaman insan bunalıma giriyor tabi. Mutlu olacağınıza dair nasıl inancınız yok? Beklentileriniz çok mu yüksek? Mutlu olmak basit aslında. Psikolog ne yapacak demişsiniz de, bakış açınızı değiştirecek, farkındalığınızı arttıracak. Mutluluğun Kaf Dağı'nın arkasında olmadığını, başka insanlara bağlı olmadığını keşfedeceksiniz belki de. Böyle hiçbir şey bana çare olamaz psikolojisine girmek, savaşmadan yenilgiyi kabul etmek oluyor. Yapmayın öyle.
İş yapma o zaman. Güzel bir kitap oku, kendine kek yap, şarkı aç dans et, 15 dakika spor yap, deli gibi terle, etamin işle; bak bu tam bir terapi. Çocuklar olmadan önce internetten sürekli komik canavarlar, film yıldızları, ejderha motifleri bulup işliyordum, sen de kendine göre bir şeyler bul. Ya da al eline kalem, kağıt bir şeyler çiz ya da yaz. Anlamlı olmasına bile gerek yok, kafana göre takıl. Hiçbir şey yapamıyorsan al şemsiyeni çık evden, yürüyüş yap. Gerçi nerede oturuyorsun bilmiyorum, bizim burada deli gibi yağmur yağıyor da, şemsiyeye ihtiyacın olmayabilir. Yeter ki şu moda kendini hapsetme. Şuan yetiştirmem gereken bir iş, içeride uyuyan bir yavru olmasa, yürüyüşe çıkardım ne güzel. Sen şu depresyondan bir çıkar mısın, çünkü ben gireceğim iki dakika.Mesela şu an evde yapılacak tonlarca iş var, sürekli erteliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?