• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayati bir karar...cevaplarınız önemli...

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Bence önemli konu siz doğuya giderseniz kızınızla kimin ilgileneceği? Tüm aile sizin okuyacağınız yere taşınacaksa mesele yok, ama kızınızla 4 sene ayrı olacaksanız bu oldukça zorlayıcı olabilir.

Bence önemli konu siz doğuya giderseniz kızınızla kimin ilgileneceği? Tüm aile sizin okuyacağınız yere taşınacaksa mesele yok, ama kızınızla 4 sene ayrı olacaksanız bu oldukça zorlayıcı olabilir.

eşimle kızımla doğuya gideriz.kızımı eve yakın bir kreşe veririm diye düşünüyorum.o zaman kızım 4 yaşında olur.

bence önemli olan siz ne yapmak istiyorsunuz yani liseden fln mezun oldugunuzda hayaliniz
edebiyat öğretmenimi olmak yoksa 4 yıllık ne olursa bi bölüm bitirmek mi
yani istediğin meslek tam olarak nedir?bence cevap ona göre değişir
uzaktan eğitim dde var bunu düşünebilirsiniz aöf değil,ama belli üni.lerde var sadece sınavlara gidiyorsunuz

bence önemli olan siz ne yapmak istiyorsunuz yani liseden fln mezun oldugunuzda hayaliniz
edebiyat öğretmenimi olmak yoksa 4 yıllık ne olursa bi bölüm bitirmek mi
yani istediğin meslek tam olarak nedir?bence cevap ona göre değişir
uzaktan eğitim dde var bunu düşünebilirsiniz aöf değil,ama belli üni.lerde var sadece sınavlara gidiyorsunuz

ben,öğretmenlik istiyorum aslında.ama bu başka şehirde okumayı düşünme sebebimde,öğretmenlik puanlarını daha düşük olması.eğer yaşadığım şehiri tercih edersem öğretmenlik okuyamam çünkü puanları çok yüksek...

Son düzenleme:
Öğretmen olup hele bir de türkçe öğretmeni olup ( sosyal de coğrafya da olsa farketmez ya) yıllarca atananamamak istiyorsan oku derim:)

eşimle kızımla doğuya gideriz.kızımı eve yakın bir kreşe veririm diye düşünüyorum.o zaman kızım 4 yaşında olur.

Sanırım iş imkanı açısından Türkçe öğretmenliği daha avantajlı olur. Kreş, bakıcı imkanlarını araştırmakta yarar var tabi. Bir de alışık olduğunuz çevreden, hayattan ne kadar farklı olacak şartlarınız onu da hesaba katmak da yarar var.

Bir üstteki arkadaşın yorumunu görmeden yazmıştım üst paragrafı, ama neticede herhangi bir bölümden mezun olmak da iş garantisi sağlamıyor insana.

Son düzenleme:
ben,öğretmenlik istiyorum aslında.ama bu başka şehirde okumayı düşünme sebebimde,öğretmenlik puanlarını daha düşük olması.eğer yaşadığım şehiri tercih edersem öğretmenlik okuyamam çünkü puanları çok yüksek...

cnm hangi şehirde oldugunu bilmiyorum ama mutlaka çevre illerde de bi sürü güzel üni.miz var
birde eşin he deyince her şehirde iş bulabilcekmi yada çocugun hmn bu duruma adapte olucakmı
şu anda yanında ailenden yardımcı olan kimse varmı anne kardeş kv.gibi?
öğretmenlik çok kutsal bir meslek ama malesef şu anda çogu arkadaşım atanamadılar
dersanede çalışıyorlar fakat maaşlarını düzenli alamıyorlar bunlarıda bilmek lazım

Sanırım iş imkanı açısından Türkçe öğretmenliği daha avantajlı olur. Kreş, bakıcı imkanlarını araştırmakta yarar var tabi. Bir de alışık olduğunuz çevreden, hayattan ne kadar farklı olacak şartlarınız onu da hesaba katmak da yarar var.

yaşam şartlarını düşünüyorum.evet kışın inanılmaz zor,soğuk.ama 4 yıl katlan diyorum kendime.

cnm hangi şehirde oldugunu bilmiyorum ama mutlaka çevre illerde de bi sürü güzel üni.miz var
birde eşin he deyince her şehirde iş bulabilcekmi yada çocugun hmn bu duruma adapte olucakmı
şu anda yanında ailenden yardımcı olan kimse varmı anne kardeş kv.gibi?
öğretmenlik çok kutsal bir meslek ama malesef şu anda çogu arkadaşım atanamadılar
dersanede çalışıyorlar fakat maaşlarını düzenli alamıyorlar bunlarıda bilmek lazım

evet ben bir yandan bitirdikten sonra evde oturmaktan korkuyorum,yani o kadar fedakarlık yapacağım sonunda hiçbirşey olmaması fena.ben de düzenimi bozmak yerine yaşadığım şehirde herhangi bir bölüm okusam daha kolay olur.bu arada ailem başka bir şehirde yani burada okusam da kızım kreşe gidecek ne yazık ki...

illa doğuya gitmeniz gerekmez bence, orta anadoluda puanı düşük bir sürü eğitim fakültesi var... ama bölüm tercihinizi çok araştırarak yapın, dört yıl sonunda bir de atanma derdi var... bol şanslar...

açıkçası bu konuya gerçekten sizin karar vermeniz gerekiyor.. Özellikle eşinizle birlikte. Tek sizin değil 3 kişinin hayatı yön değiştireecek. İyice düşünüp karar verin. Doğuya gittiğinizde güvenerek kızınızı bırakabilecek bir yer bulabilecekmisiniz bu da çok önemli.

moral bozmak istemem ama açıkta 300 bine yakın atanamamış öğretmen varken eğitim yavaş yavaş özelleşmeye başlarken 4 yıl sonrası için öğretmenlik mantıklı değil...

not:öğretmenım

Ben de moralinizi bozmak istemem ama gerçekçi olmak lazım.
Küçük bebeğiniz var, yaşınız da o kadar genç sayılmaz. En iyi ihtimalle 31-32 de mezun olursunuz. Sonrası atanamamakla geçer .
Boşuna harç parası ve o küçücük bebeği oraya sürüklemek .
Bence siz aöf okuyun. Zaten anlayamadığım şu, okumak ne ki?
İş yok ki ortalıkta.
Bir tıp, mühendislik ve ya çok iyi iş alanı olan bir meslek okumadığınız sürece okumak anlamsız. Ben buna inanıyorum.

Küçük bebeğiniz var, yaşınız da o kadar genç sayılmaz. En iyi ihtimalle 31-32 de mezun olursunuz. Sonrası atanamamakla geçer .
İş yok ki ortalıkta.
Bir tıp, mühendislik ve ya çok iyi iş alanı olan bir meslek okumadığınız sürece okumak anlamsız. Ben buna inanıyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Okuyacaksınız kitap okuyup kendinizi geliştirin :52:
Yada sırf üniversite mezunuyum demek için okuyun.
Ben okuduktan sonra anladım bunu etrafımda o kadar çok var ki okuyupta mesleğini yapamayan üstüne alakasız işlerde çalışan insanlar.
Aöf en mantıklısı bence.

İş yok ki ortalıkta.

yok, moral bozmak olmadığını biliyorum ama ben çok kararsızım.yaşadığım şehirde okumak daha mantıklı gb. Çünkü aöf, boş yere okumaktan farksız ve umutsuz bir çaba benim gözümde artık.ne dersiniz? Ne yapsam?

Son düzenleme:
yok, moral bozmak olmadığını biliyorum ama ben çok kararsızım.yaşadığım şehirde okumak daha mantıklı gb. Çünkü aöf, boş yere okumaktan farksız ve umutsuz bir çaba benim gözümde artık.ne dersiniz? Ne yapsam?

Açıköğretim ve ya örgün. Ne mezunu olursan ol bu hayatta, torpilin varsa her yerde iş var. Buna inanmaya başladım artık. Ama örgün eğitimde öyle dandik bölümler var ki, aöf okumak daha mantıklı.
Bir de sakın yanlış anlamayın, şu zamanda örgün kazanmakta zor. Ara vermişken derslere. Sistem karışık. Dersler zor.
Ay iç karartıyormuşum gibi geldi. Ama şu da var. Denemeden bilemezsiniz ? Bence ne geliyorsa içinizden onu yapın.
Elinizden gelen ne ise onu yapın :)

sanırım eşinin de kurulu bir işi yok ve kira ödüyosunuz..
hayatını bi anda taşıyabilme imkanına sahipsen seni bağlayan birşey yok demektir..
bu yüzden ben olumlu bakıyorum
doğu olmaz,iç anadolu olur...
Ben egede orta halli bir ilde okuyorum,kiram bile kira değil
yazsam gülersiniz :)
ucuz şehir,her yönden rahat edersiniz daha küçük bi şehre gelseniz...
Büyük şehirde yaşama ısraRını hiç anlamıyorum zaten,benim ailem de istanbulda yaşıyo,vazgeçmeyi de hiç düşünmüyolar...
neyse,konuya gelirsek
bence senin derdin çalışıp iş hayatına atılmaktan da önce gerçekleştiremediğin hayallerini gerçekleştirmek.
Bu konuda da seni destekliyorum sonuna kadar..
zaten 4 yıldır okuyan birisi olarak söylüyorum öyle çok vakit alan bişey de değil hani:)
kızına da vakit ayırabilirsin ailene de okurken.

Son düzenleme:
Ben, 27 yaşındayım, evliyim,2,5 yaşında bir kızım var.şu anda aöf edebiyat 1.sınıf okuyorum.ama aöf okumak yerine bir yıl üniversite sınavına hazırlanarak, örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler...

Tabi ki 4 senelik okumak senin açından avantajlı olacaktır.

Son düzenleme:
AÖF yi bi kere geçin derim. hele birde edebiyatsa bölüm arkanıza bile bakmayın bırakın. Osmanlıca vs. için ayrıca ders almanız gerekecek. AÖF sizin hayallerinizi karşılamaz. Doğu ama hangi ili? çok çok doğuya gitmenizi istemem doğuda yaşayan biri olarak. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ her zaman tercihim ve tavsiyemdir eğer doğu istiyorsanız. ( Ben eskişehir- anadolu üni. mezunuyum ama inönü harika bi üniversite). Malatya- Elazığ bence bunlar ya da yakın çevresi olursa doğu tamam ama diğer türlü küçük bi bebeğiniz de varsa daha uzaklar büyük sıkıntı. sadece soğuk açısından değil yollar da büyük problem. hele ağrı- erzurum filan mazallah. bölüm için de bişey diyemem hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Back
X