• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayati bir karar...cevaplarınız önemli...

sanırım eşinin de kurulu bir işi yok ve kira ödüyosunuz..
hayatını bi anda taşıyabilme imkanına sahipsen seni bağlayan birşey yok demektir..
bu yüzden ben olumlu bakıyorum
doğu olmaz,iç anadolu olur...
Ben egede orta halli bir ilde okuyorum,kiram bile kira değil
yazsam gülersiniz :)
ucuz şehir,her yönden rahat edersiniz daha küçük bi şehre gelseniz...
Büyük şehirde yaşama ısraRını hiç anlamıyorum zaten,benim ailem de istanbulda yaşıyo,vazgeçmeyi de hiç düşünmüyolar...
neyse,konuya gelirsek
bence senin derdin çalışıp iş hayatına atılmaktan da önce gerçekleştiremediğin hayallerini gerçekleştirmek.
Bu konuda da seni destekliyorum sonuna kadar..
zaten 4 yıldır okuyan birisi olarak söylüyorum öyle çok vakit alan bişey de değil hani:)
kızına da vakit ayırabilirsin ailene de okurken.

beni ne kadar doğru yorumlamışsın.evet eşimin öyle iyi bir işi yok,ev kendimizin ama kiraya verip gideriz.benim en büyük isteğim öğretmen olabilek ve bu isteğim; liseyi 10 yıl önce bitirmeme,evlenip,anne olmama rağmen hiç azalmaksızın devam ediyor yani öğretmenlik okuyamasam bile başka şehirde,yaşadığım yerde üniversiteyi bitirmekten yanayım.ama aöf bitirmeyi artık istemiyorum...

Size onerim cok calisip rehberlik ya da okul oncesi ogretmenligi kazanmaya calismaniz. 4 yil sonra yine bu branslara ragbet olacagini dusunuyorum. 4 yil sonra kpss ile kendinizi cok bunaltmak yerine. Biraz disinizi sIkin ve bunlari kazanmaya bakin. Hayellerinize kavusmanizi dilerim.

Son düzenleme:
sanırım eşinin de kurulu bir işi yok ve kira ödüyosunuz..
hayatını bi anda taşıyabilme imkanına sahipsen seni bağlayan birşey yok demektir..
bu yüzden ben olumlu bakıyorum
doğu olmaz,iç anadolu olur...
Ben egede orta halli bir ilde okuyorum,kiram bile kira değil
yazsam gülersiniz :)
ucuz şehir,her yönden rahat edersiniz daha küçük bi şehre gelseniz...
Büyük şehirde yaşama ısraRını hiç anlamıyorum zaten,benim ailem de istanbulda yaşıyo,vazgeçmeyi de hiç düşünmüyolar...
neyse,konuya gelirsek
bence senin derdin çalışıp iş hayatına atılmaktan da önce gerçekleştiremediğin hayallerini gerçekleştirmek.
Bu konuda da seni destekliyorum sonuna kadar..
zaten 4 yıldır okuyan birisi olarak söylüyorum öyle çok vakit alan bişey de değil hani:)
kızına da vakit ayırabilirsin ailene de okurken.

AÖF yi bi kere geçin derim. hele birde edebiyatsa bölüm arkanıza bile bakmayın bırakın. Osmanlıca vs. için ayrıca ders almanız gerekecek. AÖF sizin hayallerinizi karşılamaz. Doğu ama hangi ili? çok çok doğuya gitmenizi istemem doğuda yaşayan biri olarak. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ her zaman tercihim ve tavsiyemdir eğer doğu istiyorsanız. ( Ben eskişehir- anadolu üni. mezunuyum ama inönü harika bi üniversite). Malatya- Elazığ bence bunlar ya da yakın çevresi olursa doğu tamam ama diğer türlü küçük bi bebeğiniz de varsa daha uzaklar büyük sıkıntı. sadece soğuk açısından değil yollar da büyük problem. hele ağrı- erzurum filan mazallah. bölüm için de bişey diyemem hakkınızda hayırlısı olsun.

doğu diye belirttiğim il en doğu ve o ili tercih etme sebebim de ;eşimin memleketi olması.kp ve kv orada yaşıyor son bir yıldır.kızım içinde endişeliyim çünkü kv bakamaz,onlar köyde.ben kreşe vericem,kızım o zaman 4 yaşında oluyor.bu kadar fedakarlık yapmasam yaşadığım ilde halkla ilişkiler,sosyoloji gb bölümleri bitirip üniversiteyi bitirmiş olsam yine de sevinirim ama çok mutlu olmam...

Ben, 27 yaşındayım, evliyim,2,5 yaşında bir kızım var.şu anda aöf edebiyat 1.sınıf okuyorum.ama aöf okumak yerine bir yıl üniversite sınavına hazırlanarak, örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler..

türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım 4 yıldır kpssye çalışıyor deli gibi ve hala atanamadı.bence daha kolay,iş imkanı fazla olan bölümleri düşün.bunun için dersanelere danışıp rehberlik hizmetlerinden faydalanabilirsin.ben 4 yıllık yani lisans mezunuyum,çok zor bir bölümü bitirdim şimdiki aklım olsa ona harcayacağım zmanı kpss çalışarak geçiirip lise düzeyinden memur olarak atanırdım..bence kpss kursuna git güzel çalış 90 üstü puan al ve atan üniversiteyi sonra maaşın yükselsin diye okursun aöf.den..

Ben, 27 yaşındayım, evliyim,2,5 yaşında bir kızım var.şu anda aöf edebiyat 1.sınıf okuyorum.ama aöf okumak yerine bir yıl üniversite sınavına hazırlanarak, örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler..

türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım 4 yıldır kpssye çalışıyor deli gibi ve hala atanamadı.bence daha kolay,iş imkanı fazla olan bölümleri düşün.bunun için dersanelere danışıp rehberlik hizmetlerinden faydalanabilirsin.ben 4 yıllık yani lisans mezunuyum,çok zor bir bölümü bitirdim şimdiki aklım olsa ona harcayacağım zmanı kpss çalışarak geçiirip lise düzeyinden memur olarak atanırdım..bence kpss kursuna git güzel çalış 90 üstü puan al ve atan üniversiteyi sonra maaşın yükselsin diye okursun aöf.den..

kpss sınavını lise düzeyinde kazanmak bana çok zor geliyor yani üniversiteyi kazanmak daha kolay.en iyisi aynı şehirde okumak gb. değil mi?..

Size onerim cok calisip rehberlik ya da okul oncesi ogretmenligi kazanmaya calismaniz. 4 yil sonra yine bu branslara ragbet olacagini dusunuyorum. 4 yil sonra kpss ile kendinizi cok bunaltmak yerine. Biraz disinizi sIkin ve bunlari kazanmaya bakin. Hayellerinize kavusmanizi dilerim.

sağolun.ben branş öıretmenliğini doğuda okusam mı?

sağolun.ben branş öıretmenliğini doğuda okusam mı?

Ben sizin yerinizde olsam once bir arkadasin da dedigi gibi kpss icin calisirdim. Sonucta 4 yillik bitirseniz de kpss zor olacak. Baktiniz olmuyor, doguda okuyabilirsiniz.

okuma isteğiniz çok güzel ama doğuda bir ilde ki yazdığınıza göre en dogu dediniz kızınız için kreşi nasıl bulmayı düşünüyosunuz en iyi kreşler bile doğuda kreş değil..
bende çalışan anneyim bebeklerimi kreşe vermek istedim inanın cazip değil batıdaki gibi kreş düşünmeyin buralarda...
eşinizin size destek olması ise ailesinin yanına gitmek istemesinden kaynaklanıyor sizi başka türlü doğuya ailesine yakın bir yerde yaşamaya başka nasıl ikna edecekti kii...
inş. doğuya gittiğinizde eşinizle ve ailesiyle problemler yaşamaz inş. istediğiniz bölümü kazanır ve fedakarlığınızın karşılığını alırsınız...
büyük şehirden gelipte doğu gibi birde küçük bir yerde hayat sürmek çok ama çok zor bunları yazıyorum çünki doğu bölgesini bilmediğinizi düşünüyorum...
bana kalırsa bulunduğunuz şehirde üniv. girmeye çalışın çocuk gelişimi gibi bir bölüm sizin için çok iyi...
Allah gönlünüze göre versin inş.

doğu diye belirttiğim il en doğu ve o ili tercih etme sebebim de ;eşimin memleketi olması.kp ve kv orada yaşıyor son bir yıldır.kızım içinde endişeliyim çünkü kv bakamaz,onlar köyde.ben kreşe vericem,kızım o zaman 4 yaşında oluyor.bu kadar fedakarlık yapmasam yaşadığım ilde halkla ilişkiler,sosyoloji gb bölümleri bitirip üniversiteyi bitirmiş olsam yine de sevinirim ama çok mutlu olmam...

Ben de öğretmenim ve doğudayım.. üniversite okumanızı sonuna kadar destekliyorum :) süper.. Çocuk büyütmenize de hiç engel olmaz.
öğretmenlik güzel bir bölüm ama iyi tercih yapın okuyun atamadan ziyade özel okullar var. çalışırsınız veya yüksek yapıp üniversitede devam edersiniz..
Asıl önemli söylemek istediğim doğu kısmı.. Evet,siz okursunuz,kreşte iyi-kötü bulursunuz.. Ama çocuğunuz orada okula başlayacak 5yaş gibi.. doğuda ki en iyi okul büyük şehirdeki vasat okul kadardır. Zaten kış ağır,zor,okullar kapalı olur,hastlıklar artar.. çocuğunuzun doğru ve sağlam temellerle eğitime başlaması çok önemli..burada çocukların ana dili farklı o nedenle eğitim çok yavaş ilerliyor eğitim ciddi zorlaşıyor...

Ege,iç anadolu,trakya düşünseniz...

Ben, 27 yaşındayım, evliyim,2,5 yaşında bir kızım var.şu anda aöf edebiyat 1.sınıf okuyorum.ama aöf okumak yerine bir yıl üniversite sınavına hazırlanarak, örgünde 4 yıllık okumak istiyorum.size sorum şu;ben büyükşehirde herhangi bir, 4 yıllık mı okusam? Veya doğuda türkçe öğretmenliği gb bir bölüm mü okusam? Benim yaşadığım şehirde öğretmenlik puanları yüksek olduğu için doğuyu belirttim.eşim, bu konuda tam destek.sizce hangi kararı vermeliyim.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.şimdiden teşekkürler...

Aöf'yi istememenizin sebebi nedir?Öğretmenlik puanları almış başını gitmiş ve bizim bölümümüzde de dogu&buyuksehır arasında uçurum bir puan farkı yok.Zaten hali hazırda edebiyat okuyorsunuz ben olsam devam ederdim aöf ye ki bende aöf ingilizce 2008 mezunuyum..Örgünde okumak 4 sene kızınız varken çok zor olmayacak mı?Devam zorunlulugu ?Sunumlar ?Ödevler ?Projler ? vs vs...

önlisans önü açık bi bölüm okursanız daha kolay iş sahıbı olursunuz ve daha çabuk. 4 yıl hem biriteceksin dahasında bunun atanması var 2 yıl okuyup dgs ile tamamlamanız daha mantıklı.

moral bozmak ıstemem ama olumlu düşünen arkadaşların öğretmen olmanın okumanın ve atanamamanın verdığı sıkıntıları bılmedıklerını duşunuyorum. hiç boşuna eğitim fakultesı okuma oğretmen olma. çunku bu kutsal mesleğin oyle içine ettılerkı..... atanamayan bınlerce arkadaş onbınlerce emek..... çok zor çok..... olan boşa giden 4 senene olur. atanamazsın. bugun o oğretmeler hakkarıde bıle oğretmenlık yapmak ıçın çırpınıyorlar ama olmuyor. çokmu düşük sanıyorsun doğunun puanları atanmak ıçın. hiçte değil. batı 87 le kapatıyorsa mesela doğu branşa göre 83-84u buluyor.. helekı Turkce edebıyat o konuya hıç gırmıyorum
asla asla asla düşünme öğretmenlığı yazık etme yıllarına
son bır cumle kardeşim öğretmen ve öğrencilerine " sakın sakın eğitim fakültesine girmeyeceksiniz öğretmen olmayacaksınız bizim çektiklerimizi çekmeyeceksiniz" diye nasihat veriyor.. yazık işte eğitimcilerin hali ortada...ne hale getirdiler güzelim mesleği

moral bozmak ıstemem ama olumlu düşünen arkadaşların öğretmen olmanın okumanın ve atanamamanın verdığı sıkıntıları bılmedıklerını duşunuyorum. hiç boşuna eğitim fakultesı okuma oğretmen olma. çunku bu kutsal mesleğin oyle içine ettılerkı..... atanamayan bınlerce arkadaş onbınlerce emek..... çok zor çok..... olan boşa giden 4 senene olur. atanamazsın. bugun o oğretmeler hakkarıde bıle oğretmenlık yapmak ıçın çırpınıyorlar ama olmuyor. çokmu düşük sanıyorsun doğunun puanları atanmak ıçın. hiçte değil. batı 87 le kapatıyorsa mesela doğu branşa göre 83-84u buluyor.. helekı Turkce edebıyat o konuya hıç gırmıyorum
asla asla asla düşünme öğretmenlığı yazık etme yıllarına
son bır cumle kardeşim öğretmen ve öğrencilerine " sakın sakın eğitim fakültesine girmeyeceksiniz öğretmen olmayacaksınız bizim çektiklerimizi çekmeyeceksiniz" diye nasihat veriyor.. yazık işte eğitimcilerin hali ortada...ne hale getirdiler güzelim mesleği

Kesinlikle katılıyorum.
Öğretmen olmak değilde atanmak şu anda yeni mezun birinin başına gelebilecek en büyük kabus.
Çok şükür 8 ay bekledim sadece ama okadar arkadasım var kı senelerce bekleyen atanmayı hatta atanamayıp vazgeçen en büyük hayali öğretmenlikten.
Yani bende o sebepten 4 sene örgün okumanın evli ve cocukluyken birde evi taşıyıp baska yere gitmenın zorlugundan bahsettım belki de işin atanma kısmına gırmek ıstemedım heves kacırmamak için.

Konu sahibinin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.herkes öğretmenlik, atama, iş konularına takılmış ama konu sahibinin derdi hayalini gerçekleştirmek,üniversite okumak 4yıl kampüse gitmek.. Bence bunu gerçekleştirsin,mükemmel olur.

sadece bunu yaparken çocuğunuzun daha iyi okulda okuma şansını yok etmeyin derim.

Doğuda öğretmenlik okuyun tabi ki
Çünkü hayaliniz isteğiniz bu... evet bikaç yıl atanamayabilirsiniz ama eninde sonunda sevdiğiniz işi yapacaksınız.
Özel sektörde iş bulmak çok mu kolay sanki...
Ayrıca insanın sevmediği işi yapması ömür boyu sürecek bir tutsaklıktır.
Hayatınızı zehir etmek istemiyorsanız zor da olsa seveceğiniz işi yapın
başarılar.

bence okumak istediğiniz bölümlerde hiç iş yok, başka şeyler düşünün boşa vakit kaybetmeyin oraları okuyup.

Bu kadar fedakarlık edip düzeninizi bozduktan sonra ya atanamazsanız?

edebiyat bölümü okursanız artık formasyon alamıyor ve öğretmen olamıyorsunuz
hem edebiyatın alımı az ve puanı çok yüksek mutlaka 80i geçmek gerek
türkçe öğretmenliği bu sene çok atadı ama gelecek senelerde ne olur bilinmez
yani ya türk dili ve edebiyatı öğretmenliği ya da türkçe öğretmenliği okumanızı tavsiye ederim
ablam edebiyat öğretmeni olarak yıllardır kpssye hazırlanıyor ve atanamıyor sözelci olduğu için matematiği iyi değil yani eninde sonunda matematikle karşılacaksınız hazırlıklı olun.

ben,öğretmenlik istiyorum aslında.ama bu başka şehirde okumayı düşünme sebebimde,öğretmenlik puanlarını daha düşük olması.eğer yaşadığım şehiri tercih edersem öğretmenlik okuyamam çünkü puanları çok yüksek...

çok takdir ettim sizi..
idealleriniz uğruna yaşadığınız şehri bırakıp,küçük çocuğunuzla doğuya gitmeyi bile göze alıyorsunuz..
İnşallah herşey istediğiniz gibi olur,Allah yardımcınız olsun

çok takdir ettim sizi..
idealleriniz uğruna yaşadığınız şehri bırakıp,küçük çocuğunuzla doğuya gitmeyi bile göze alıyorsunuz..
İnşallah herşey istediğiniz gibi olur,Allah yardımcınız olsun

kendimi en iyi ifade ettiğim meslek, öğretmenlik.çok başarılı ve mutlu olacağımı biliyorum Allah'ın izniyle.ama kızım için problem olmasını istemem doğu ili,eğitim konusunda.size de Allah yardımcı olsun, sağolun..

Back
X