Hayatı hala seven kisiler bana bir yardim eder misiniz?

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
21 yasinda bir kizim ama hayattan cok sikildim ve simdiden yoruldum.
Hergun mucadele etmekten yoruldum. Okuluma gidiyorum birseylere gayret ediyorum ama hep sikintilarin ortaya cikmasi sonra gitmesi ve tekrar sikintilarin cikmasi benim yorulmami sagliyor.
Hersey ayni..
Degismek istiyorum diyorum ama demekle kaliyor.

arkadaşlarımla aram bozuk
cildimde bir problem var ve zor gidiyor.
Okulumda hep stress..
vs vs.. Bakimsizim..

Gelelim soruma; siz o kadar seye ragmen neden halen bu hayatti seviyorsunuz. Ben hic keyif almiyorum.. Her yerde bir savas bir birbirlerine kiskanma..

Herkes birbirleriyle savaşan ve birbirini kıskanan insanlardan şikayetçi özelikle kadınlar...

Herkes böyle düşünüyorsa kim bu kötü insanlar?

Neyse.

Siz kişisel problemleriniz yüzünden salmışsınız kendinizi.

Ruhunuzu ve bedeninizi arındırmaya kararlı olun ve herkesin zaman zaman berbat hissedebileceğini unutmayın.

Zaten bu his uzuyorsa ya da geçmiyorsa profesyonellerden yardım almak lazım.

Çünkü nefes alabiliyorum. Yaşıyorum hala...

Bence cildindeki problemi hallet öncelikle. Sonra devamı gelir.

2.evliliğim,engelli bir oğlum var,eşim işsiz
Sana göre benim intihar etmem lazım sanırım
:)
Hayata bu şekilde bakarsan herşey kötü gözükür
21 yaşındayım,gencim,üniversite öğrencisiyim,üniversiteye kadar okudum dersen ve eminim güzel bir çok şeye sahipsindir o zaman mutlu olursun
Sen kendini mutlu edeceksin kimsededen beklemeyeceksin
2.kez evlenebildim,eşimi seviyorum,tekrar aşkı yakaladım,oğlumu çok seviyorum,bir çok şeyi başardı ,çok güçlü bir çocuk onunla gurur duyuyorum,işsizlik çözülür iş bulunur bir de dünya gğzeli kızım var,yaşıyorum,hayattayım,evimdeyim,bir yerim ağrımıyor vs vs dersem ki ben böyle diyorum o zaman mutlu olurum
Unutma mutlu olman senin bakış açına bağlı
Hadi toparlan

Bu dediklerinizin hepsi hal olabilicek şeyler :) lütfen bu kadar üzülmeyin hepimizin sorunu var sorunu olmayan insan yok ama bir sorun varsa arkasında illa bir caresi vardır herzaman ben buna inanırım, herşey birgün düzelicek ve siz bigün böyle dusunduğunuz için bence pişman olacaksınız yapmayın. Bence öncelikle bir cildiyeye gidin tedaviye başlayın krem vs belkide, cildiniz 1 ay sonra duzelmeye başlıyınca eminimki öz güveninizde yükselicektir, bakımlı olmakta kokay sizin elinizde hersey bi kuaföre gidersin basit bi model kestırırsın hem bakımlı hem farklılık olur belki rengini değiştirirsin birsürü secenek var

Hayatın bundan sonra da güçlüklerle dolu olacak. Dünya böyledir; bir gün lehine, bir gün aleyhine. Sıkıntı ve dertler hiç bitmez. Ama hayat da bundan ibaret değildir. Kimine iyi eş, kimine iyi iş, kimine iyi evlat, aile, çevre, nüfuz, para... verir. Hayatın ne kadar zorsa bir o kadar kolaylık da vardır. Ne kadar ağlarsan o kadar gülersin. Dengededir yaşam. Güçlü ve sabırlı olmayı öğretir. Seneler önce korktuğun şeylere cesaretle bakarsın. Dün ağladığın şeylere bugün gülersin. Yaşamayı öğreniyorsun kısacası.

daha cok gencsiniz ve hayat sürprizlerle dolu.inanin benim hayatim da cok zorluydu.hem de sizin anlattiklariniz problemlerimin sadece kücük bir kismiydi.hic ummadigim bir anda hayatimin akisi degisti.31 yasindaydim bu oldugunda.ne zaman umutsuzluga kapilsam mutlaka karsima sükretmem gerektigine dair bir isaret cikar.hayatta geriye alinamayacak cok degerli bir sey var o da zaman.O yüzden gencliginizin kiymetini bilin.Saglikli ve özgür olduktan sonra her sorun halledilebilir.

Ne dertlerim var bir bilsen
bir bilsen hayatım nasıl b.ktan
eminim ki yalnız değilim sırf bu forumda bile bir çok insanin boyundan büyük derdi vardır benim gibi..
sende yalnız değilsin.
Bir of ceksem karşıki dağlar yıkılır
Ama yine de öyle böyle yaşıyoruz işte.
Çünkü hayat akıyor
çünkü insanlar yaşıyor. . .

Nefes alabilmek mutluluk sebebi. Yürümek. Bir yerinin ağrımaması nimet. Konuşmak. Bu satırları buraya yazabilmen mutluluk sebebi. Demek okur yazarsın, elin ayağın tutuyor, internetin var, elektriğin var vs...... Sanırım senin ergenliğin biraz uzun sürecek. Allah dert vermesin. Şimdi derin bir nefes al ve ya Rabbi şükür de.

Sahip oldugun guzel seyleri liste yap ve onlara sukret.mutlu oldugun anlari hatirla keyiflen.kendine bir amac belirle.daima yeni seyler ogrenmeye calis.yeni yerler gez,gor.insanlara yardimda bulunmaya calis .en buyuk mutluluk sukurden gelir.sukrunude hic eksik etme.

Hayat zor. Insanlar kötü. Ama başka bir dünya var. Insanin içindeki dünya dışardaki dünyadan çok daha büyük. Hayallerin yok mu? Hedeflerin? Ulaşmak istediğin bir şey ? Insani ayakta tutan hayalleridir. Gerçekler çok acı. Bu yüzden iç dünyana odaklan. Eğer bir sazlikta ot olacaksan, o sazlikta en iyi ot sen olmalısın. Yani okuyorsan en iyi bir şekilde oku. Herhangi bir derste en başarılı sen ol. Arkadaşlarına çok sır verme. Gez Eğlen. Arkadaşlarınla mutlu paylaşımlar yap. Müziğin sesini aç. Enerjini yükselt.

hayat her zaman zor olacak. benim önerim bir yardım kuruluşunda ya da gönüllü olarak çalışman. ben de bir ara bunalıma girmiştim rğitim gönüllülerinde ablalık yaptım. çocuklara özellikle maddı durumu yetersiz çocuklara özel ders verdim haftada 1 ya da 2 gün daha sonra arkadaşlarla onlara masalları tiyatro şeklinde canlandırdık vs. yani onların hayatında bir farkındalık yarattık ve işe yaradığımı gördüm böylelikle atlattım ben. bana iyi geldi. mahallende yaşlı varsa arada git evinde ufak tefek iş yap, keke falan yapıp sohbete git, hastane bahçesinde çaresiz bekleyen insanlar var onlara kek kurabiye çay ikram et, görme engellilere kitap oku bunun gibi
yani senin sahip olduğun ama başkasında olmayan bir şeyleri kullan ve o insanlara faydan oldukça mutlu olursun.

21 yaşta ergenlik hala devam ediyor tek nedeni bu bence.

Burada bir arkadaş var, yaşıtız 29'unda öğretmen, ailesinin yanında, yüksek lisans yapıyor.
Bekar ve hayatında biri yok, çok seçici biridir, kimseyi kolay kolay beğenmez bundan ötürü olduğunu
kabul ediyor zaten. Sürekli yarını görmek istediğimden emin değilim.
Ölsem güzel de olur gibi cümleler kuruyor.

3 gün sonra da ya düşününce benim güzel de bir hayatım var canıma kıysam kimse neden kıydım anlam veremez diyor.

Bir şeylerinde farkında yani.

29'um, ailemden, tüm sevdiklerimden uzakta, topal bir evliliğin ortasındayım.
Sorunlarımı annemle bile paylaşamam çünkü, kardeşlerimin türlü türlü sıkıntıları
ortasında anneciğimin tek tesellisi benim hep söyler.

Bana iyi hissettiren bir mesleğim, bir de sağlığım yanımda çok şükür diyerek
bu zor yaşama tutunmaya çalışıyorum.

Ne yapabilirim?

Şımarıklık yapacak kadar dertsiz hiç kalmadım biliyor musun?
Hep ciddi dertlerim oldu benim..

Senin derdin yok,
Tek derdin de bu.
Buraya üye olan kadınların %99,9'u canından bezmiş durumda ama hayat devam ediyor.

bende hayatı sevme formülü yok..

ilk önceliğim psikolojimi sağlam tutumak(takıntı ,stes,,öfke,şahıslar,,,,,,,,,vs olumsuzluk dair)

birde beynim ve kalbimden beni huzurlu hissettirecek şeyleri yapmak (bunlarda kişiye göre değişir)

olaylara karşı rahat davranıp kafayı takmamayı ögrenmelisin. her mutlu insanın karşısına bircok aksilik cıkıyordur. tüm buınlar ile baş edep umursamadıgı için hayattan sogumaz. çünkü dunya böyle. ve sorunlarda bizler için. sorunsuz sıkıntısız olsa idi bunda da gariplik olur. ying ve yang gibi düşün. bu bir denge.
tek katıldıgım insanlıgın artık kötülük seviyesinin arttıgı. bu iyi degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…