Neden destek degiller?Bolum ne?
Gittigin gibi is bulabilecek misin?Hem is hem okul idare edebilecek misin ?
Bu söylediklerin gideceğin şehir ve özellikle vasıflarınla alakalı. Demin de zaten istihareyi boşver falan yazacaktım, klasik öğrenci sorunları.
Eğer yabancı dil veya herhangi ekstra bir vasfın varsa gideceğin yerde ortalama / ortalama üstü para kazanabilirsin. Bu sayede gayet de güzelce hem çalışır hem okursun. Fakat ekstra bir vasfın yoksa, gittiğin yerde "part time çalışırım, standda hosteslik yaparım" falan diyorsan, o iş zor. Part time sektörü öğrenciler için işe yaramazdır, zaten bi miktar geliri olan öğrenciye aylık kontör parası, üç beş yol harçlığı falan çıkartmak içindir, hiçbir geliri olmayan öğrenciyi asla geçindirmez. Zaten iş verenler de bi stajyer veya öğrenci gelse de karın tokluğuna sömürsem diye gözlerini pörtletip beklerler.
Eğer bir bursun, veya çok sıkıştğında elli yüz destek çıkacak birisi yoksa hem çalışıp hem okumak neredeyse imkansız yani.
Zaten gecikmişsin, bi sene daha beklemek sorun olmaz diyorsan bence bu sene çalışıp para biriktir, okulunu dondurt, seneye başlarsın. Bir de artk sevgiline göre akademik plan program yapma.
Merhaba teşekkür ederim öncelikle
4 yillik bir is gecmisim iyi sayilabilecek bir yabanci dilim ve satinalma/satis konusunda iki iyi sirkette olusmus is tecrübem var..part time degil de tam zamanli bir ise ihtiyacım var bulabilirim belki ancak zor olacagi kesin..1 yil daha burada kalip seneye hazirlik da yapabilirim ancak daha fazla gecikmek de istemiyorum bir yandan..Sonuçta seneye de hem calisip hem okumak zorundayim..belki bir tik daha saglam adim atmis olurum..Ancak karar veremiyorum. .
Aa, durum farklıymş ki sende? İkinci öğretimmişsin, tam zamanlı iş bulabilirsin yani. Ayrca iş tecrüben de varmış, emin ol binlerce öğrenciden çok daha iyi konumdasın. Bu şartlarda tek sıkıntın her gün biraz fazla yorulmak olacak, ki bu da birşey değil. Öğretmenlik seçmişsin sanırım, ki öğretmenlik de öyle aman aman zor dersleri olan bir bölüm değil çoğu bölümle kıyaslayınca.
Dediğim gibi, tek sıkıntın biraz fazla yorulmak olacak, o da derslerini fazla etkilemez. Kararsızlık yaşayacak bi durum değil bu, git bu sene.
Hemen baslamalisin bence. Malum yaş ilerliyor
Zaman kaybetme git bence. Sosyal bir insansan hemen çevre edinip bir iki ay içinde iş bulabilirsin.
bence daha fazla bekleme. yaşını da göz önüne alarak yorum yapıyorum bende 24 yaşındayım.
bu sene başladım bende. inan zorlanıyorum. öğrenciliği zaten unutmuşum ayrı bir alışma evresi o
derslere odaklanabilmek alışabilmek kısmıda var zaten
daha fazla zaman kaybetme derim
kredi falanda alırsın
Bence durma git
Zor ama olmayacak şey değil Sadece biraz fazla yorulursun.
Ama hayalin için değer..
Madem hayalin olab ogretmenligi kazandin hic dusunme git
2.ogretim olman buyuk sans tam zamanli calisabilirsin de
Sana gereken sadece biraz cesaret ve kendine guven
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?