Hayatım ellerimden kaydı

Anneler çocuk hata yapmadan engellemek istiyorlar, ama hepimiz insanız. Başkalarının tecrübelerinden ders alamayız, yaşayıp görmemiz gerekir. Bu durumda halalar, teyzeler, ablalar müdahil oluyor olaya. Benim yoktu öyle bir şansım hep eksikliğini yaşadım. Arkadaşlarla dertleşmek güzel ama insan daha tecrübeli birine ihtiyaç duyuyor bazen. Birinin dur demesini, çözeriz hallederiz demesini bekliyor. Ben de etrafımdaki genç kızlara o tecrübe olmaya çalışıyorum. Ne güzel siz şanslıymışsınız.

Arkadaşlar da pek bir işe yaramıyor bu durumlarda. Mesela konu sahibi arkadaşına anlatsa üzücü şeyler söyleyebilir, ayıplayabilir, kınayabilir belli olmaz. Konusahibinin yaşadığı şey hayatını karartacak bir şey asla değil. Ama kendi yaşıtı arkadaşı da bunu böyle görebilir.

buraya yazıp bizlere danışması iyi olmuş.

2 yıllık ilişkim bitti o kadar canım acıyor ki anlatamam size. Şu iki yılda sanki her şeyim oluvermiş. Ama artık tahammülüm kalmadı. Sürekli hakaret etmelerinden sürekli aşağılamalarıdan ve en önemlisi kısıtlamalarından usandım. Onunla birlikte olduğum için kendimi daha da bağlı hissediyordum. Şimdi ayrıldık ve kendimi bi yandan çok rahat bi yandan çok buruk hissediyorum. Hiç evlenemeyeceğim asla çocuğum olmayacak. Bu halimle kim kabul eder diyorum etse bile mutlaka yüzüme vurur gibi hissediyorum.Birlikte olmamızın yanlış olduğunu kesinlikle ben de farkındayım lütfen bu konuda üstüme gelmeyin. Nasıl atlatacağım ben bu durumu yardımcı olun lütfen

iPhone 'den Kadınlar Kulubu aracılığı ile gönderildi

hatan büyük ama böyle kendı kendnı harcama önçe tövbe et rabbim affetsn benim kuzenimde oncdn bryle bırlıkte olmus snra kocasyla kacarak evlendı sanslıymş kı kocası kabul etti arkadasmda bu hataya dustu intrnte yapay kızlık zarı gbı bsy war fyatda uygun evlendn gun takıymsn kan gelmyoms hatta paran varsa diktirebilirrsn sevgnin alcnı alms ondan böyle yapyo ona muhtac dglsn

2 yıllık ilişkim bitti o kadar canım acıyor ki anlatamam size. Şu iki yılda sanki her şeyim oluvermiş. Ama artık tahammülüm kalmadı. Sürekli hakaret etmelerinden sürekli aşağılamalarıdan ve en önemlisi kısıtlamalarından usandım. Onunla birlikte olduğum için kendimi daha da bağlı hissediyordum. Şimdi ayrıldık ve kendimi bi yandan çok rahat bi yandan çok buruk hissediyorum. Hiç evlenemeyeceğim asla çocuğum olmayacak. Bu halimle kim kabul eder diyorum etse bile mutlaka yüzüme vurur gibi hissediyorum.Birlikte olmamızın yanlış olduğunu kesinlikle ben de farkındayım lütfen bu konuda üstüme gelmeyin. Nasıl atlatacağım ben bu durumu yardımcı olun lütfen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Halinizde ne varmış anlamadım. Sevdiğiyle birlikte olan her kadın kötü mü? Erkek sevdiğiyle beraber olunca erkek de neden kadın namussuz oluyor. Siz bi kadın olarak böyle cümle kurarsanız erkekler napsın. Sizi geçmişinizi kurcalamayacak bir erkek elbet olacak, kurcalayan yoz beyinden fayda gelmez zaten. Bi bayan olarak çok üzüldüm yazdıklarınıza.

Ya birak Allah ini seversen. Cogu uzun sureli iliskisi olup bakire olan kizlar iliskilerinde her seyi yapip bir tek o zara dokunmuyorlar. Onlardan cok daha onurlu ve durustsun benim gozumde. Zamane erkekleri de saf degil, kiz bakire bile gelse daha once neler yaptiklarini tahmin edebiliyorlar..

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Yahu saçmalamayın, hatan büyük ne demek?! Diktirmeye nasıl teşvik edebilirsiniz?!
Arkadaşım, sen kötü bir şey yapmadın. Kendi isteğinle birlikte oldun, yürümedi bitti, bu kadar!
Kendinizi bu kadar ezdirmeyin, gereksiz bir zar yüzünden değersiz görmeyin.
Yaptığının arkasında dur ve bundan sonra hayatına girecek kişiyi kandırmayın. Sizi gerçekten seven insan bunlara takılmaz zaten.

Sanırım birlikte olduktan sonra sahip çıkan, bırakmayan erkek azınlıkta artık..
Elbette yaptığını destekleyemem ama sırf yaptın diyede karaktersiz bir adamlada hayatını mahvetmemiş oldun
En azından gerçek yüzünü sonrada görüp, hayatın rezil olabilirdi.

ben böyle insanlari anlamiyorum
yapiyorsan arkasinda dur yada hic yapma
ayrica nasil bir mantik bu
bu halim dediginiz hal nedir yani
yapmayin Allah askina

Peki eşinize bu durumu nasıl anlattınız nasıl bi tepki verdi

Ona sakin bir dille anlattim.genclik hatasi vs.hic soru sormadi.13 sene gecti.bir kere bile konusu acilmadi.benim sevgimden ve sadakatimden emin cunku.net bir insanim.miz miz miyminti degilim.
Esim biraz extra bir tip.evi ve ailesi icin deli olan cinsten.her firsatta eve kacar isten.

Ya konu sahibinin yorumlari oyle ki sanki cok kotu konumdaymisiz gibi sasirdim yani hic bebegim olmaz lafi filan benim bile canimi sIkti o nasil bunaliyordur kim bilir

Niye evlenemeyesiniz? İlerde birlikte olacağınız insandan beklentiniz bakir olması değilse sizinde bakire olmamanızda hiç bir sakınca yok. Zaten bunu sorun haline getirecek bunun için size eziyet edecek bi adamla da evlenceğinize bekar kalın daha iyi.. lütfen kendinizi bunun için hırpalamayın lütfen.. Sizi aşağılayan hakaret eden bir adamdan( ne kadar adamsa artık) ayrılmanız yerinde olmuş. Sırf birlikte oldunuz diye aynı hataya düşüp o şahısla barışmazsınız umarım.

Yorumunuzu ayakta alkışlıyorum :46::46::46:

Bazı değerleri es geçemeyiz toplum olarak dinende yaşadığı şey zina siz kalmışsınız burdan yeğenlerime dedim yapın sevdiğinizle benide haberdar edersiniz diye nasihat vermeniz akıllara zarar iffetini namusunu koruyamayan nefsine yenik düşe biliyorsa bu kadar çabuk mazallah derim 😒

Al işte ya. Arkadaşım sen zamanında bu adama inanmışsın güvenmişsin hayaller kurmuşsun sonra da onunla birlikte olmuşsun. Sen onca hayale inanca yıkılmadın da tüh birlikte de oldum diye mi üzülüyosun. Sen böyle düşündüğünü bu kadar gösterince adam da belli ki kullandı senin bu halini. Bunu artık eziklik olarak görmeyin. Dinen yasak bir durum dvet bu yüzden zaten hep üzülmüşsün. Şuan çılgınlar gibi başka bir adama koşmadığına göre bundan sonra gerektiği gibi davranırsın vardır bi hayr.

Bazı değerleri es geçemeyiz toplum olarak dinende yaşadığı şey zina siz kalmışsınız burdan yeğenlerime dedim yapın sevdiğinizle benide haberdar edersiniz diye nasihat vermeniz akıllara zarar iffetini namusunu koruyamayan nefsine yenik düşe biliyorsa bu kadar çabuk mazallah derim 😒

Namus sadece iki bacak arasında değildir hanımefendi..:20:
Hem arkadaş da tam olarak sizin dediğiniz gibi evlilik öncesi birlikteliği destekleyen bir şey söylememiş; sadece sevdiğinizle bir şey yaşarsanız annenizden babanızdan korkmayın, bunalıma girip hayatı kendinize zindan etmeyin, gelin bana anlatın demiş. Dediğiniz gibi bir ''çanak tutma'' olayı yok.
Size göre bu işler tu kaka zaten!!
Nasıl bir zihniyettir bu anlamıyorum, kadınlar ''mal'' değildir, erkekler gibi onların da cinsel hayatları olabilir evlenmeden önce, hepimiz insanız, dürtülerimiz var.
Hemen ''namussuz'' diye sıfatlandırmanız sizce de ağır olmamış mı?

Sevdiğiniz kişiyle birlikte olmakta sakınca yoktur. Sonuçta o kişiyi sevmişsiniz ve birlikte olmuşsunuz. Bundan daha doğal bir şey yok. Utanılacakbir şey de yok, aksine bu güzel anlar için mutlu olun.
Eğer pişmansanız da tövbe edin. Olup bitmiş artık, geçmişi değiştiremezsiniz. İleride kocanıza dürüst olduğunuz sürece bir sorun çıkmayacaktır.

Eğer bekaretinizi kaybettiğiniz için kocanız sizi istemezse size layık bir insan değildir. Namus bacak arasında değildir. Siz kalbinizi temiz tuttuğunuz, yalan söylemediğiniz sürece içiniz rahat olsun. Sizi geçmişinizle yargılayacak bir adamla da evlenmeyin. Geçmişiniz sadece sizi ilgilendirir, başkasını değil.

Son düzenleme:
Canım neden bu kadar üzüyosun kendini.. Bunu kendine yapma lütfen. Tamam dışardan görüldüğü gibi kolay değil, kendi içinde acı çekiyorsun ama inan bu durumda olan ne ilk, ne son kişisin sen.

Zamanla acılarının hepsi geçicek. Sen bu durumu kabulleniceksin. Ve inan karşına temiz kalpli, sadece sana değer veren. O bahsettiğin mevzuya takılmadan seninle bir ömür paylaşmayı gönülden isteyecek bi insan çıkacak.Sadece kendine biraz zaman tanı.. Her şeyin ilacı zaman gerçekten bu böyle. Karşına çıkacak insan yaralarını öyle bir saracak ki bu günleri, şu an dert ettiğin her şeyi unutacaksın..

Arkadaşların da dediği gibi bir abdest al tövbe et. Yaşanmış bitmiş şeyler. Pişman da olmuşsun, ders de almışsın.

O hepimizden daha bağışlayıcıdır. Seni senden daha iyi bilendir. Seni apişmanlığın sebebiyle bağışlayıp, güzel yazılar yazsın bundan sonraki yaşantın için İnşallah..

Sen yeter ki inan, umutlu ol. Her şey güzel olacak..

Yeter ki gönül istesin canım bu kadar karamsar olma ya... Tövbeni edersin hayatını düzene sokarsın... Bir sen değilsin ki... Kendine hayatı zindan etme gerek yok... Tamam diğerleri gibi kolay değil tabi zor ama imkansız mı hayırrr

Kısmetin bekaretle ilgisi yok ki..Ben de daha hiç doğru düzgün erkek arkadaşı olmamış bir kızım
kısmetim o kadar kapalı ki evlenip çocuk sahibi olacağıma inanmakta güçlük çekiyorum..

Bence bakire değilim beni istemezler filan deme hiç..Bunlar tamamen kader kısmet işi o kadar basit gerekçelere bağlı değil hayat.Ha yüzüne vuracak vurmayacak adamı da anlar ona göre seçersin eşini
hakkında hayırlısı olsun..

Benim erkek arkadaşım zarmış oymuş buymuş bakmaz bunlara. Ailesi düzgün bir ailedir. Ama sevgilim hep derki ben geçmişimde yaşadıysam hayatımdaki insanda yaşamış olabilir. Ben onu yargılayıp "namussuz" diyemem der hep. Önce içi güzel olacak, içi namuslu olacak der.
Sen kendini ezdirmeyeceksin. Buradaki arkadaşların dediği gibi birşey yaptıysan arkasında duracaksın. Olmuş yaşanmış bunu değiştiremezsin. Yok zar diktirmek falan boşver bunları böyle bi işede kalkışma. İlerde tanıyacağın adam karakterli biri olursa eğer inan böyle seylerin önemi kalmayacak. İlla ki aklında içinde birşeyler olacak ama sen dik duracaksın. Burada herkes yazmış birşeyler canım. Bu yorumlara önem ver :34:

Back
X