• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

eşimin geliri 12 felan sanırım ben çalışmıyorum ağustosta evlendim düşün ki sırf daha sonra sıkıntı çekmemeyim diye balayına bile gitmedim. ev aldık evlenmeden eşim altınlarını verirmisin dedi hooop bir gün altınlar kolumda kaldı hoop kuyumcuya yok çalışanların maaşı yok onların sigortası yok yaptığı şeyin cezaı yanlş yapıldıysa kdvsı stopajı büronun elekrik suyu, kiradayız şuanda onun kirası elektriği suyu doğalgazı, aldığımız eve temelden girdik aylık 5,6 veriyoruz eşim takım elbise giyinmesi gerekiyor devamlı müşterilerde ve bu ay kayınvalidemlere gidecektik yol parası fazla tututtğu için gidemiyoruzzz... he birde aylık benzin masrafımız garanti bin lira bende her akşam eşime artık evi aldığımza pişman oldum demeye başladım ama iyiki almışız bir yandan Allah kısmet etmiş geçen sene bu zamanlarda almıştık çekle altınla felan 95 ini verebildik şükür kaldı 130 milyar artık oda bi krediye uygun olsun rahatlıcaz heralde diyorum ama umutlu değilim anlayacağın giderin neyse hep gelirin az kaçıyor... ben evlendiğimden beri pardesü alıcam kendime kıyıp da alamıyorum.:KK43:

Valla biz de esimle iki maas fena degildik
Haftasonu biryere gitsek gezsek yetiyordu hicbirsey almasak. Ama oyle luks tatil araba vs yok tabi. Ama bebek olunca tek maasla cok zor oldu. Oglumda sansa kolikti. Disariyi sevmeyen bir bebekti. Evde yazin okadar bunaldimki anlatamam. Cevredeki es dost akraba bozuntularinida daha iyi anladim. Maddi durum coktu resmen cepte kurus yok bir Allahin kuluda hadi gelin birlikte cikalim demedi. Oglumun sikintisinida biliyorlardi. Simdi cok sukur duzeldik arabamizida aldik simdi biz geziyoruz :)

konu sahibi yine konuyu açıp gitmiş
6 sayfadır kendi kendimize konusuyoruz
huuu huuu konu sahibi S sonkafautucu , lütfen vaktiniz darsa , müsait olduğunuz zamanda açsaydınız konuyu

arkadaşalar 2 3 sayfadan sonra konu sahibinin katılmadığı konuları protesto etmeye davet ediyorum sizi :63:
yorum yazmayıp arka sayfalara ittirelim gitsin konuyu
:sus:Arkadaşım rica ediyorum,bir protesto konusuyla sitenin bir kısmı boşaldı...Konu güzel gidiyor,ev sahibi bir ara dışarı çıksa bile muhabbet sürer ya,herkes yazsın düşüncesini,ya da yazmasın..Ama aynı şey bir daha yaşanırsa arka sokaklarda in cin futbol müsabakası düzenleyecek,lütfen...

Peki ne is yapiyorsunuz? 4000 az degil ama bu kadar dertliyseniz neden farkli seyler denemediniz veya denemiyorsunuz? Biz esimle ise basladik asgari ucretle. Bu sekilde evlendik. Simdi esim 4000 tl aliyor. Ben bebegim oldugu icin isten cikacaktim 1 2 sene calismayayim dedim. Isyerim off gunleri dondurmek icin kal dedi. Haftada sadece 10 saat calisiyorum 1000 tl aliyorum.
Maaslarimizi niye yazdim? Cunku kalifiye meslek sahibi okumus insanlar olarak veya bir yetenekle girmedik bu islere. Benim diplomam turkiyede gecerli degil aslinda diyetisyenim. Kalktim zincir bir markada ise basladim alelade bir calisan olarak. Toplam 14 ayda 3 kere terfi aldim. Zeki veya cok becerikli oldugum icin degil. Esim de aynen... sadece ben okudum bu isi yapamam diye kibirle yaklasmadan tuvalet de temizledigim icin.
Konunuzu isgal ettim kusura bakmayin. Ama etrafimda o kadar cok issizim calisiyorum ama maas az gibi yakinan var ki... belki birine ilham olur diye yazdim. Zamaninda bizi kucumseyen ben o oste calisamam diyen kuzen ve arkadaslarimiz hala issiz mesela. Kucuk gorunen seyler belki de buyuk firsatlar olabilir diye...

cANIM şuan yarım senedir eşim işsiz en son gittiği iş görüşmesinde işe giriş belli çıkış saati belli değildi ona bile almadılar .Gerçekten asgari ücretli işlere bile başvuruyoruz olmuyor. Biz nerde hata yapıyoruz bilemiyorum ki :( bunalımdayım bugün sabır sabır sabır

Hyatm valla sadece eşim çalışıyo bnm ve 3500 civarı kazanıyo. Bizimdr borçlar faturalar kira fln var. Bebek için özel bi hastanede tedavi görüyorum belimi büküyo ücretler. Ama Allah cok şükür düğünde de giyecek kıyafetm oluyo.kkendime göre harcamalarım da. Demem o ki acaba fazla pahalı şeylrt mi alıysnuz. Çünkü yetiyo yani

cANIM şuan yarım senedir eşim işsiz en son gittiği iş görüşmesinde işe giriş belli çıkış saati belli değildi ona bile almadılar .Gerçekten asgari ücretli işlere bile başvuruyoruz olmuyor. Biz nerde hata yapıyoruz bilemiyorum ki :KK43: bunalımdayım bugün sabır sabır sabır

Gorusme yapanlar insan kaynaklari uzmanlari. Adi ustunde uzman. Sizin "asgari ucretli islere bile" derken şu "bile" kelimesi aslinda o islere ne gözle baktiginizi ele veriyor.
Mecburen basvurdugunuzu, gocunarak calisacaginizi baska bir is bulunca hemen gideceginizi dusunuyorlar.

Evet sabır, şükür çok önemli ben bunu asla inkar edemem... Ama ben hayatımda bazı şeyleri tırnaklarımla kazıyarak elde ettim.
Çok ezildik eşimle, çok parasız kaldık, hep ucu ucuna yetiştirdik parayı. 4 sene boyunca hayalimdeki mesleğe kavuşmak için uğraştım, eşim de hep destek oldu. Özellikle işe girme ders çalış kurtar kendini diyerek.. Ve sonunda devlet kurumuna atandım,Allahın izniyle bu ay ilk maaşım yatacak:spor: Henüz parasal anlamda bişey yok elimde, o maaş yatmadan inanasım gelmiyor :KK53: Ama çok güzel planlarım var..
Sana tek tavsiyem borç ne borcu bilmiyorum ama bitir borçlarını, borçla yaşamak hiç kolay değil. Gelen para gider zaten. Onun dışında tabi ki tasarruf. Ben 4 sene kirada, sadece eşimin maaşıyla geçindim. Bakıyorum da hiç bişeyden de mahrum kalmadım çok şükür. Sadece eş dost akraba düğünlerine giderken elim hep boş giderdim, en üzüldüğüm şey buydu...
İnşallah sana da bi çıkış yolu bulunur, en çaresiz kaldığında oluyor tüm mucizeler.

Esim onceden kendi meslegini yapmiyordu maasi yukselebilecegi en iyi seviyeye gelmisti. Ben de calisiyordum yine guzel guzel geciniyorduk tabii kisarak.
Sonra esim benim de destegimle risk aldi. Kendi mesleginde asgari ucretle ise basladi. Arti haftasonu ek is. Inan maas dustugu hatta ben isten ciktigim halde gecim hala ayni sayilirdi. Disarda yemeyi vs azalttik sadece.
Sonra yavas yavas tecrubelendikce maasi artmaya devam etti. Simdi ben calismiyorum sukur esimin maasi yetiyor. Isin iyi yani maas hep artacak artik tecrube arttikca.
Sozun ozu, risk almak gerek biraz. Daha iyi bir is icin, egitim icin veya bir is acmak icin.

ticaret yapıyordur kendi işidir, o kadar şaşırılacak bi rakam değil, ayda ne paralar kazanan insanlar var. bizim gibi maaşa talimler için çok para tabii ama ticaretle uğraşan insanlar çin gayet normal.
50 rakam değil yalnız:KK49:

Eltim kayınvalidemle oturuyor. Çalışıyor. Kayınvalidemin iki emekli maaşı eltimin maaşı kaynımın maaşı dört maaş giriyor eve. Tek çocuk var. Ev kira değil.
Geçen eşimle konuşuyor telde.
Para yok bitti diye mıklıyormuş eltim. Eşimde biz ölelim o zaman dedi çok şaşırıyor. Kv üstünde hep mutfak fatura bide.
Bi gariplik var hakikatten
4 maaş diyorsunuz ama emekli maaşi ne kadar ki.Hem kv nin maasini da hesaba katip faturalar da ondan diyorsunuz hesap bir sonuçta

benım olumlu yonde gelısme oldu. ilk işe gıırdıgımde 600 kusur gibi komık rakamlara calıstım cunku ogrencıydım okulum vardı. sonra parttıme baska işe gırdım bıraz daha yuksek rakam aldım. ve suanda da atama beklıyorum.

atama olunca bır unıversitede akademisyen olarak calısmaya baslıcam ve guzel bır maas alıcagım. bu da hep sabretmemden kaynaklanıyor dıye dusunuyorum. hıc bır zaman dusuk maas alsam bıle o iş kotu gozle bakmadım. cok sukur bana yetıyor ddıye baktım. allah da benı yukseklere cıkarttı cok sukur bın sukur. demek istedıgım 4bın az para degıl sukur etmek lazım allah buyuk daha fazlasını verir size eger hep sukredersek.
Doğru hic küçümsemiyorsunuz komik maaşlara çalıstım diyerek.

Atamanız yapilsin da sonra şükredin bence.Hem 600 rakam değil bunu öğrenip sonra akademisyenlik hayâli kurun

Hayat pahali arkadaslar.bir aylik market alosverisi uc kisiyiz aylik en az 600.
Para bi bakiyosun cebinde bir bakiyosun su gibi harcanmis.neye harcanmis goze gorusnur bir seyde yoj.
Su zamnda asgari ucretle ev gecindirenlere helal olsun

:sus:Arkadaşım rica ediyorum,bir protesto konusuyla sitenin bir kısmı boşaldı...Konu güzel gidiyor,ev sahibi bir ara dışarı çıksa bile muhabbet sürer ya,herkes yazsın düşüncesini,ya da yazmasın..Ama aynı şey bir daha yaşanırsa arka sokaklarda in cin futbol müsabakası düzenleyecek,lütfen...
Ne protestosu anlamadım ben???

4 yıldır çalışmıyordum, aşağı yukarı sizinki kadardı gelirimiz, mümkünü yok yetmiyordu, ama önceden birikmişimiz vardı onu harcadık, hatta bi de arabamı sattım, ancak geçindik.
şu anda sadece haftada bikaç gün çalıştığım halde eski maaşımın 2-3 katını kazanıyorum, henüz çok yeni olduğu için etkisinin çok farkında değilim. ama yine birikim yapacağım, insanın elinde her zaman nakit olması gerekiyormuş, eğer öncesinde yapmamış olsam bu 4 yılda borç batağına girerdik muhtemelen.

50 rakam değil yalnız:KK49:

Doğru hic küçümsemiyorsunuz komik maaşlara çalıstım diyerek.

Atamanız yapilsin da sonra şükredin bence.Hem 600 rakam değil bunu öğrenip sonra akademisyenlik hayâli kurun

rakam
ad
  1. 1.
    MATEMATİK TERİMİ
    sayıları yazmak, göstermek için kullanılan imlerden her biri, bu imlerin ortak adı.
    "15 iki rakamlı bir sayıdır"
  2. 2.
    bu imlerle yazılmış sayı.
    "Bize verilen rakamlara göre enflasyon düşüyor"
3. Nicelik, miktar
"Kayıplar yüksek bir rakama çıktı."

Herkes kendi hikayesini anlatmış da konu sahibi sanki pek oralı olmamış.

Haliyle daha fazla yazamayacağım :)

Yoktan yere alın terimi çöpe atıyorum.
Kenara neredeyse hiç para atamıyorum.
Buna rağmen ben bile sefil gibi yaşadığımı düşünmüyorum.
Çok şükür canımın çektiğini yiyebiliyorum, açıkta değilim, çıplak da değilim.
Lüks bir yaşamım yok ama beni mutlu edecek şey hiç bir zaman lüks olmadı.
Allah sağlık versin, huzur versin, gerisi zamanla gelir.

Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
sizin kazandıgınız ile cok olmasada gecinilir. dügünlerde hep değişik giyinme. gereksiz alışveriş yapmayın. az bir idare ile dışarda da ark. iki kahve bir pasta yersin.

Aylık 7 -8bin tl gelirimiz var
Biz de sefil gbi yasıyoruz
3 senelik evliyiz evlendiğimizden beri hersey taksiy hersey kredi kartı ile dönüyor
Biz ev aldık ayda 2.700 tl eve ödüyoruz
Giyim kuşamda da kaliteli seyler alırız
İyi otellere tatile gideriz
E arabamız var o da masraflı baya
Yetmıyor yetmiyor yani
Maddi anlamda ilk evlendiğimiz zamana göre sartlarımız cok iyilesti ama ne kadar gelirin olursa o kadar da giderin oluyor
Biz de ha deyip bi yere eğlenmeye vs gidemiyoruz
Şimdi bir dr bebek için tedavi yoluna girdik
Düşün dur:)
Eşim kazanıyoruz ihtiaclarımızı karsılıyoruz cok düşünme diyor ama ben kendim de muhadebeci oldugum için aklımda hep hesap kitap var
Kendimi okudum resmen :KK48:

Back
X