• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..

Bende o kadar alıyorum.
O parayla ev kredisi araba kredisi birde iki katı çocuk büyütüyorum.
Kimseye eyvallahim yok.
Şükür kenara dahi atıyorum :)

Borç varsa erteleme aman deme şansınız yok .
Ek iş yapıcaksınız siz nikah şekeri vs yapın eşinizde garsonluk yapsın akşamları .

Biraz sıkın dişinizi daha hızlı bitirin borçları .

Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
Söyle söyleliyim o zaman bende. Tek eşim çalışıyor ben atanamayan öğretmenim. Tek maaş anca bu kadar giriyor eve ve biz gayet de herşeyi yiyoruz içiyoruz da ev bile aldık. Kendinize hesap cikarirsaniz daha rahat gecinirsiniz. Yani bide her dugunede kıyafet almayin. Arkadaşlarla dışarda gorusmeyin eve çağırın oturun bence daha rahat. Arada dışarı çıkmakta da zarar yok çok lüks yerlere gitmediginiz sürece. En önemlisi evde yiyecek birşey çöpe atmayın kesinlikle bereketi kaçırıyor. Ben bizzat yaşadım. Bide siz böyle yaparsanız zaten sukursuzlukten 1-0 yenik başlarsınız.

Umarim bir süre sonra hepimizin hayatı değişir iyi anlamda. Hep duyuyordum gençken çok sefalet çekip ilerde katları olanları ozenmiyordum gençlik gidince neye yarar diyordum, yararmis. Şimdiden oglumu düşünüyorum ona kalır en azından.

Fazla para, cok harcamak demektir bence.. eve 4 bin tl giriyorsa nasil olsa bu para bitmez gibisinden dusunur insan ve harcarda harcar.. iste bu yuzden asgari ucretle calisan insanlar budjelerini iyi bir sekilde ayarlayabiliyorlar..

Aylık 7 -8bin tl gelirimiz var
Biz de sefil gbi yasıyoruz
3 senelik evliyiz evlendiğimizden beri hersey taksiy hersey kredi kartı ile dönüyor
Biz ev aldık ayda 2.700 tl eve ödüyoruz
Giyim kuşamda da kaliteli seyler alırız
İyi otellere tatile gideriz
E arabamız var o da masraflı baya
Yetmıyor yetmiyor yani
Maddi anlamda ilk evlendiğimiz zamana göre sartlarımız cok iyilesti ama ne kadar gelirin olursa o kadar da giderin oluyor
Biz de ha deyip bi yere eğlenmeye vs gidemiyoruz
Şimdi bir dr bebek için tedavi yoluna girdik
Düşün dur:)
Eşim kazanıyoruz ihtiaclarımızı karsılıyoruz cok düşünme diyor ama ben kendim de muhadebeci oldugum için aklımda hep hesap kitap var
Lutfen sefil gibi yasiyoruz cumlesini siz bari kullanmayin ya ev almissiniz arabaniz varmis ee otellere tatile gidebiliyrmussunuz giyimde kalite hangi sefil gibi yasayan sizin sartlarinizda olur. Cok acimasiz geliyor bu cumleler bana. 7 8 bin liralik gelire gore tabiki gideriniz olacak ama yasam standartlariniz bi okadar yukarda olacak tabi. Sadece nacizane bi tavsiye.

Bennnn.Bosandim ve esimin borclarindan kurtuldum suan cok rahatim.

yorumunuzu okuyunca, allahım ben, beeeennnnn, bennnn
bende birgün bu cümleyi kurabilecekmiyim, eşim olacak öküzün borçlarından kurtulup nefes alabilecekmiyim :(
allahım en kısa zamanda banada bu cümleyi kurmayı nasib et aminnnnnnn..

Ben varım çok çok değişti hayatım evlendiğimiz de hiç unutmam ayçiçek yağ alacak para bulamamıştım hiç unutmam sabır ettik ve şu an eşim aylık elli bin civarın da kazanıyor Allah ondan razı olsun babaevinde ben de çok rahat büyüdüm ama eşimin ailesi hiç bişey yapmadı herşeyi üstümüze yıktı şimdi bakıyorum da iyi ki ole yapmış minnet duymuyorum onlara onlar hala aynı ev aynı araba da kalırken şu an ben çok güzel bi hayat yaşıyorum sabır et dua et
Maşallah :nazar::nazar::nazar:

Herkes dürüst olsun..
Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim sukrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
Çok enteresan cümlelerin var Hem diyorsun ki bu dünyada tok gözlü insan yoktur parayı sevmeyen insan yoktur hem de son paragrafını yazman Bence çelişkili.

Bugunumuze şukur, Allah bugunleri aratmasin.

Yazacak seyler vardi ama show pesinde falan hos seyler degil. Kimsenin kanaat duygusunu orada uzaktan olcemezsin. Hayatta kanaatkar ve caliskan ayni zamanda sukreden insanlar da var. Senin "yoktur" yazman, onlarin varligini degistirmez. Keske derdinden bahsetseydin, baskalarinin kanaatkar olup olmadigini sorgulayana kadar...

Ben varım

Çok düşük ücretle ise başladım ay sonuna kadar 100 tl var ay sonuna şu kadar var günlük en fazla 10 tl harcayabilirim ama buna da şükür dedim aileme yardım ettim heralde onların dualariyla maaşıma çok çok iyi zam geldi

Sonra evlendim şimdi 0 araba aldık hesabimizda para var ki hayatımda birakin 0 arabayi hiç araba sahibi olacağımi düşünmezdim ya da hesabımda böyle paralar olacağını

Bence bi gelir gider hesabı yapın excel yazın kuru s kuruş maaş yatar yatmaz kenara atın inşallah zamanla daha güzel. Olur

Bnce 4 binlira iy bir para bizde 1.900 ile geciniyrz bizim duyunumuzu kimse yapmadi esim sadece yaptigi icin simdi esiklerimizi tamamliyrz bizimde borc borc bitmiyr esimde bazen gına geliyr calisma hevesi kalmiyr ödüyoruz öduyrz bitmiyr diye baya bir surede bitmick belli ama cok sukur bnde bekarken her istefini ypan biriydm simdi hic borc bitmiyr ama insanin huzuru olsn bazan huzur parayla olur bazanse parasz herseyi bu kadar paraya baglmayn

Canim ben eve para getirmiorum esimin ayligi 2400 biz raht raht geciyoruz bide kiraciyiz ama her hafta piknik su bu biseyler yapioruZ cok sukur ve ben hala bu paradan artirmaya calisiyorum... yane artirdigimda oluo bence once oturup bi hesap kitap yap once elekteik su telefon alisveris falan hepsini hesapla falan yada 1ay yaptigin butun harcamalari topla hesapla yane sizin borcunuz falan vaelesa bilemem orayi

Eğer borcunuz varsa onlardan kurtulun önce. Kredi borcu olan, kredi kartı olanlar 10 bin de alsa 20 bin de alsa geçinemiyor. Çevremde hep böyle gördüm. Bence kredi kartınızı kapatın. Geliriniz hayat şartlarına göre iyi. Başkasına muhtaç olacak durumunuz yok gibi. Oturup hesap yapın.
Ben bekarken en dibi de gördüm en tepeyi de ki evimize çuvalla para girerdi. ( Ticaretle uğraşırdı ailem) Şimdi evliyim dibi hiç görmedim eşim de ticaretle uğraşıyor inşallah da görmem ama görürsem de daha önce yaşadığım için ona göre önlemimi alırım.
Ve gelecek kötü günler için de birikim yapıyorum.
Size tavsiyem kesinlikle gelir gider hesabı yapın. A dur kredi kartı limiti var şunu da alayım bunu da alayım diye düşünmeyin.

K.v muhtac olmak dediginiz icin yazmak istedim.. bizim kv ihtiyacimiz yok ama o herzaman biseyler alir gonderir kendi evine ne aliyorsa bizede alir.. bende bunun altinda eziliyorum sonra bisey olunca ilk benim kosmam gerekiyor yardima.. boyle hissediyorum cunku altta kalmis gibi geliyor.. valla yeri geliyor bisey aliyor anne dolapta var diyorum ne zaman aldiniz olsun al fazladan durur diyor.. artik bende cekiniyorum eve bisey almaya evde hisey var demeye.. sonra en ufak seyde ben kosuo gidiyorum..

Ben lisede okurken bir akrabamız yeni evlenmişti ziyaretine gitmiştik. Kocası bizim akraba olan. Pek işe yaramaz bir adam, sonra boşandılar zaten. Gelin, sadece benden bir kaç yaş büyük biri olunca, misafirlikte biz ikimiz evin çocukları olarak bir araya gelip sohbet etmiştik. Sanırım diğerleri ona "büyükler" gibi geliyordu.
O bana anlatmıştı. Kocası beşyüz lira alıyormuş. (o zamanın parası tam net hatırlamıyorum, ama asgari ücretin yarısı falan diye düşünmüştüm, onu hatırlıyorum) Bütün yemeklerini kız annesigile gidip öyle yiyormuş, eve bir şey almıyormuş da o paranın yarısını biriktiriyorlarmış falan. Ama nasıl mutlu, nasıl bir hevesle anlatıyor. Böyle kendisine evcilik dünyası kurmuş çocuk hevesi resmen. Şok olmuştum o zaman.
Her türlü parayla bir şekilde geçiniliyor demek ki ama hayat standardı ona göre oluyor. 4binle geçinilmez mi geçinilir, ama demek ki sizin hayat standardınız o paraya göre kalibre edilmemiş.
Bir de siz çalışıyor musunuz bilmiyorum. İki eşin de çalışması da çok şey değiştiriyor. Bizim de işyerinde mesela bir arkadaşın eşi çalışmıyor. Ben de düşüncesiz bir şekilde şu sempozyum var gelsene falan demiştim. Onun iyiliği için dedim aslında. Halbuki, sempozyum para, orada otelde kalmak para ve yol parası da var. Tek maaşla olmuyor o işler dedi. Cidden aynı işi yapıyoruz ama o hepimizin yarısı kadar bir paraya geçindirmeye çalışıyor evini. E bu durumda onun hayat standardı bizimkinin yarısı olacak.
Kendi hikayelerimizi istemişsiniz. Benim maddi durumumun iyileşmesi sadece üniversitede oldu. Özel üniversitede, çok pahalı bir ortamda burslu okuyordum. Babam çok az para gönderiyordu, bursum yetmiyordu. İstiyordum vermiyordu da. Parası bir bana kıymetliydi zaten onun. Hatta kredi kartı vermişti ve her harcamamı kontrol edip soruyordu, hiç bir zaman belirlediği sınırı geçmesem de. Hatta bana şu gün fazla para harcamışsın, kahve yemek falan sevgilinle mi buluşun ondan mı falan diye soruyordu. Öyle güzel tespitleri de vardı. İşte aynen sizin dediğiniz gibi para veriyor ya tabi müdahale edecek yirmi yaşında da olsam. Ben de özel ders vermeye başladım okul arkadaşlarıma, ödev de yapıyordum. Birden nasıl oldu anlamadım öyle fazla para kazanmaya başladım ki. Düşün ders iki saat sürüyordu, saati elli lira kişi başı ve 10 kişi falan katılıyor. Kredi kartımı iade ettim babama ilk, gittim kendime kart çıkardım onun ek kartı olmayan :D Tabi ama kazandığım gibi de harcadım. Sırf para harcamak için dışarı çıkardım. Çok güzel günlerdi :) Mezun olunca bitti tabi.
Şimdi maaşım sizin gelir kadar, eşimin de öyle, idare ediyoruz ama. Eşim kendisine para harcamaz zaten. Ben harcıyorum bir tek. Borç altında olmayı sevmediğim için ev almıyoruz. Arabamız var, çok iyi değil ama daha iyisinde gözüm yok. Benim için rahatlık önemli, evler arabalar değil.

Back
X