• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..

Ben evlenmeden önce güzel maddi geliri olan bir ailede yaşadım. kira bilmem borç bilmem ailemle güzelce geçindik, tabi öyle villalar arabalar değil borçsuz kendimize yeten bir hayat. Evlenirken eşimin ailesi hiç bir şeye yardım etmedi. Birikmiş yok bizde de tabi. 6 ay arayla söz nişan düğün oldu. Ben ailemin de çok maddi olarak karışmasını istemedim eşitlik istedim. ne karşı taraf ezilsin ne de bize güvensin.
Ama evlenene kadar aynı bende öyle bir hayat yaşadım. kötülemek değil ama tutumlu oldum beğendiğimi alamadım eskileri değerlendirdim yeri geldi. Cafe de 1 çayı içemediğim oldu. kredi çekildi 1 yıl ödeyelim diye yine sıktık. Altınıma ellemedim hiç ev almak istediğim için. hiç ağzımı açıp neden yapılmadı demedim eşim hariç kimseye üzüldüğümü diyemedim bile. Ama sabrımın sonu selametmiş şükür 7 ay önce kredimiz bitmişti ev aldık. çok beğendim rüyalarımda gördüm aldık. şimdi yine bunu ödeyerek yaşıyoruz ama Allah yardım ediyor. çocuğum olsa nasibiyle doğacaktır.

o yüzden sabır en güzel ilaç.

Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
Evet değişti artık zengin oldum demek isterdim :) ya fena olmazdı tabi. Ama tabi öylesini arıyor değildim.. Bol bol kültür aradım insanlık aradım sevgili eşimle evlendim. Aylık gelirimiz değişiyor.. ama minumum aldığı miktar sizinkinden daha düşük oluyor. An oldu hiç parasız günler geçirdik.. Umursamadım ama çünkü maaş zamanı illa ki gelecekti. Bir şekilde yetecekti yani.. Kimse açlıktan ölmemiş ya da maaş erken bitti ve yetmedi diye depresyona da girmemiş.. Yani ben girmedin. Tahminimce sizde mantıklı bir kadınsınız sadece biraz tahammülünüz kalmamış. Çabalamak sizi yormuş.. Biraz dolmuşsunuz. Her kadın dolar bu sebeplere. Eşimle borcumuz yok çok şükür, kendi evimiz. Eve birşey aldığımız da yok doğru dürüst. Alış veriş yaptığımda yok. Ama o para hep ucu ucuna yetiyor. Olabiliyor bazen.. Bunu düşünüp kendinizi bunaltmayın.

Benim tavsiyem yayın o 4.000 tlyi. Masraf masraf ayırıp aile bütçesi yapın. Evin bankası olun sizden para çeksinler. Evin kadını kumbara görevi görebilir bu konuda. Ben bunu yaptığım dönem kenara attığım paralar işimize yaramıştı. Her attığımıda söylemezdim birikirdi. Bilse harcanır çünkü. Kendinizi kasmayın her şey yoluna girer

Benim esimde 4bin aliyor
600 kira
200 kuru gda
300 tlf faturasi elektirik su
30 tl yaz icin dogal gaz
Ekmek 90 tl
Et sebze aburcubur 250
Kozmetik ilac 200 gitse
Ayda 2 defa disarda yemek 150 tl
Giyim de her ay olmasada ara sira 400 geriye kalan birikim arkadaslara ne kaldi al bendende o kadar :)) tabi bide benzin parasi falanda cabasi

Valla siz çocuk 4.000 ile geçinemiyorsanız asgari ücretle geçinenler ne yapsın sefil gibiyiz diyorsunuz pes diyorum. Üzerime düğün için giyecek birşeyim yok diyorsunuz şaka gibi. İkinizde çalışıyorsanız faturalar zaten ne gelecek? bence ayağını yorganına göre uzatmıyorsunuz fuzuli taksitler ve masraflar belinizi büküyor ve yetiremiyorsunuz. Bence yaşama koşullarınızı gözden geçirin. Dışarıda yemek yememeye çalışın, çok taksit yaptırmamaya çalışın. Benim eşim 8.000 maaş alıyor biz kenarımıza her ay 5.000 tl para koyuyoruz ki taksitlerimizde var.

Ben söyleyeyim namaz kılınan evde para arttırılıyor cnm şükür var bereket var ben namazı bıraktım birakali biz yetiremiyoruz açıkçası dürüst olmak gerekirse şükür olan evde bereket olur bir süre vardı o okunan eve fakirlik girmez derler

Annem babam bosanmadan once luks bir hayatimiz vardi. Bosandiklarindan sonra babam tek kurus vermedi. Sirf makarnayla beslendigimiz haftalar aylar oldu yillar boyle gecti. Ardindan esimle tanistim. Sanki o hayatima girince aileminde hayati duzeldi ufak ufak maddi zorluklar bitmeye basladi. Evlenmeye, ben evden ayrilmaya yakin tamamen duzeldi annem cok para kazanmaya basladi. Esiminde durumu onu tanidim taniyali cok iyidir hamdolsun. Sabir mi nedir bilemem ama biz hic yakinmadik boyle. Bence sitem etmemek en dogrusu

Millet evi olduğu halde 8 binden fazla paraya geçinemiyormuş. Vallahi çok şaşıyorum.

Evet çok değişti hayatım .evlenmeden önce herşeye sahiptim . Evlendim öğrenci adamla, birkaç sene garibanlik çektik :) ama çok çalışkandır eşim ,benim işe yaramaz diye çöpe attığımı değerlendirir satardı mesela . Şuan çooookkkk daha büyük şeyler satıyor .ilk yıllar baba evindeki zenginlikten sonra aç yattığım günler geldi aklıma . Hamileydim üstelik ! Kimse açlıktan ölmüyormuş yaşayarak öğrendim .. eşime hep güvendim ,arkasında durdum .sonuçta iyi günde kötü günde diye girmiştik bu yola .bin şükür o günleri hafızamı zorlayarak hatirlayabiliyorum. 4000 de az bir para değil .neyi nereye harcadiginizin hesabını tutun ,gereksizleri çıkarın .yeme içme ve giyimden asla kismayin. Psikolojik çöküş yaşamayın birde .ve alacaklarinizi toplu almak yerine parça parça alın ki elinizde para kalsin ve idaresini öğrenin .atıyorum : iki pantolon yerine bir pantolon yada bir pantolon bir kazak yerine sadece bor pantolon yada sadece bir kazak alın .acil değilse diger ihtiyaçları birkaç hafta sonrasına erteleyin. Bir anda elinizden yüklü miktarlar çıkmasın. Giden çok olunca panik de oluyor, bu sefer doğru harcama yapılamıyor. Kisilmamasi gereken yerlerden kısılıyor.

Ben evlenmeden önce güzel maddi geliri olan bir ailede yaşadım. kira bilmem borç bilmem ailemle güzelce geçindik, tabi öyle villalar arabalar değil borçsuz kendimize yeten bir hayat. Evlenirken eşimin ailesi hiç bir şeye yardım etmedi. Birikmiş yok bizde de tabi. 6 ay arayla söz nişan düğün oldu. Ben ailemin de çok maddi olarak karışmasını istemedim eşitlik istedim. ne karşı taraf ezilsin ne de bize güvensin.
Ama evlenene kadar aynı bende öyle bir hayat yaşadım. kötülemek değil ama tutumlu oldum beğendiğimi alamadım eskileri değerlendirdim yeri geldi. Cafe de 1 çayı içemediğim oldu. kredi çekildi 1 yıl ödeyelim diye yine sıktık. Altınıma ellemedim hiç ev almak istediğim için. hiç ağzımı açıp neden yapılmadı demedim eşim hariç kimseye üzüldüğümü diyemedim bile. Ama sabrımın sonu selametmiş şükür 7 ay önce kredimiz bitmişti ev aldık. çok beğendim rüyalarımda gördüm aldık. şimdi yine bunu ödeyerek yaşıyoruz ama Allah yardım ediyor. çocuğum olsa nasibiyle doğacaktır.

o yüzden sabır en güzel ilaç.

aynı sıkıntı bizde de var. nişanlımın anne babası yok. anneannesi teyzesi dayıları hiç ellerini sürmüyor. kendimiz yapıyoruz herşeyimizi ama çok zor :/

Hayat pahalı, 4000 lira gelir makul gibi görünse de kira, faturalar, mutfak harcaması derken zaten elde avuçta birşey kalmaz, yaşadığınız şehrin hayat şartları da mühimdir, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerdeki kira, faturalar ve mutfak masrafıyla, daha küçük şehirlerdeki harcamalar aynı olmaz.
İstanbul'da eline yüzüne bakılır ilçe olarakta daha bilindik yerlerde 1000-1500 liradan aşağı kiralık ev bulamazsınız, İstanbul'da sivribiberin kilosu bile 16 lirayken varın gerisini siz düşünün, ayrıca herkesin hayat standardı farklıdır.
Bugün saydığım büyükşehirlerde bir ailenin geçimi için minimum 4000 lira gerekiyor, daha düşük maaşlar ne yapsın diyorsunuz, haklısınız onların durumu daha da zor.

Konu sahibesi, kaç senelik evlisiniz bilmiyorum ama yetmeme konusunda size hak veriyorum, evet evlilikte huzur, mutluluk önce gelir ama hayatı çevirebilmek, idame ettirmek, maddi kaynaklı tartışmalara maruz kalmamak içinde gelir önemlidir, bugünler geçer elbette, birgün daha feraha erersiniz, bir süre sıkıntı çekip rahatlayanlar var, size düşen biraz sabır.

aynı sıkıntı bizde de var. nişanlımın anne babası yok. anneannesi teyzesi dayıları hiç ellerini sürmüyor. kendimiz yapıyoruz herşeyimizi ama çok zor :/

çok zor olursa olsun iki insan bir olduktan sonra 2 tabak 1 kuru ekmek misali oluyor.
İnşallah herşey sizin için de sıkıntılı olsa da güzel biter. evinin huzuru eksilmez

Back
X