Hayatıma devam edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadere iman eden kederden emin olur diye bir söz var. Tedbirsizlikte kader kapsamındadır. Kadere teslim olmazsanız sürekli bu girdapta gider gelirsiniz olan yine size olur.
Tehdite çıkmayan bir sokak var mı
Buna razı ol yoksa daha kötüsü gelecek demeyen

Yaptığımız seçimlerin sonuçlarıdır kader. Rızamız dışında olana ise İslamda imtihan denir. Bende canını kaybedenlerdenim. Depremin olacağını bilmiyoruz bu imtihandı. Fazla kat çıkılan, kolon kesilen eksik, malzemele kullanılan binalarda bazı insanların yaptıkları diğerlerinin kaderi oldu.

Hayatı sorgulama dönemine girmişsiniz. Herkes hayatının belli dönemlerinde yaşar bunu. Ve kesinlikle yaşanmalı. Hayatı yeniden yapılandırdığımız dönemdir. Vefat edenlerin kaderi miydi bu derseniz sadece İslama göre konuşabilirim evet öyleydi. Hatta inanır mısınız sevdiğimin vefat edeceğiyle ilgili bir sürü işaret almışım yavaş yavaş fark ediyorum. Kadermiş. Onlar gittikleri yerde iyiler inşaallah. Biz iyi değiliz. Onlar için ne elem kaldı ne keder. Onları düşünmeyin. Hayat bizim için devam ediyor etmek zorunda.

Terapi alıyorum ama pek işe yaradığını söyleyemem. Daha çok düşünüyorum. Herşeyi kafamın içinde tekrar tekrar yaşıyorum. Git gide eriyor buzun elin içinde erimesi gibi kayboluyor hissediyorum. Sevgilimi çok seviyorum ailesinide.
Kendinizi dinleyin sorularınızın cevaplarını düşünün araştırın. Zamanla geçecekler. Yaşamaya devam etmek için hayal kurmak plan yapmak gerekiyor bana göre. Ben böyle devam edebiliyorum. Keyif alıyor muyum kesinlikle hayır. Allah affetsin her günden nefret ediyorum. İyiye odaklanmaya çalışıp dönem dönem siz gibi kendimi çok kötü hissettiğimde de bir güzel ağlıyorum. Kendiniz gibi birinin yazısını okursanız diye uzun yazıyorum. Rahatsız ettiysem de kusura bakmayın

Kadere iman eden kederden emin olur diye bir söz var. Tedbirsizlikte kader kapsamındadır. Kadere teslim olmazsanız sürekli bu girdapta gider gelirsiniz olan yine size olur.
Sizin mesajı okumadan önce konuya göz atarken tam olarak yazdığınız şeyi düşünüyordum ki sizin yazdığınıza denk geldim,aynen öyle onların yaptığı hata ucuza kaçmaları tedbirsizlik insan hayatını hiç sayarak bina dikmeleri de kader kapsamında ne yazık ki.ama insan yine de olmaz ya olmamalı demekten kendini alamıyor

Depremin ilk günlerinde bir grafik görmüştüm. Böyle büyük felaketlerde insanların yaşadığı psikolojik aşamaları gösteren bir şeydi. Her aşamayı tam hatırlamıyorum ama bizim başta yaşanır diye düşündüğümüz her şey sonda yaşanıyordu. Sanki sizin yaşadıklarınız baştan yaşanmalıydı da siz şimdi iyi olmalıydınız gibi geliyor ama hayır. Asıl yük tam bu zamanlarda biniyor insanlara. Yani yaşadığınızın tamamen normal olduğunu bilin. “Canımızı kurtardık, biricik kızım kurtuldu niye şükredip devam edemiyorum? Niye hala düzelmedim” gibi saçma düşüncelerle kendinizi sıkmayın lütfen. Bu kadar büyük acıları bir anda algılamak mümkün değil. Zamanla yük ağırlaşıyor o yüzden. Arada sert iniş çıkışlar olabilir bunların hepsi çok normal sakın kendinizi suçlamayın.

Psikolojik destek için araştırma yapın mutlaka. Bazen gittiğimiz ilk psikologla olmaz ikinciyle olmaz ama üçüncü hayatımızı değiştirir.

Zamanla her şey düzelecek daha iyiye gidecek.

Kimse tanımadıklarıyla toplu mezarlara gömülmeyi kader diye yutturamaz zaten. Şimdi bir şey yapamıyoruz, tepkinizi 14 mayısta ilgili yerlere gösterin yeterli.
6 şubat itibariyle sahada görevliydiniz herhalde!
Kimse toplu mezarlarda değil. İnsanlar eğer bir şekilde çıkarılabildiyse(yangın, parçalanma, topraktaki derin yarınlarda kaybolma vs gibi durumlar hariç..)dna eşleştirilmeleri yapıldı, tek tek kabre yerleştirildiler.
Kurduğunuz cümlenin ne büyük psikolojik yıkıma uğrattığını bile bilmiyorsunuz belli ki. Eğer sahada görev alsaydınız acılarını anlardınız.

Yaşananlar kocaman bir ihmal.
Siyaset yasak bu platformda
Ancak insanların kentsel dönüşüm projelerinden vazgeçme sebepleri dağ ekibinin halkı organize etmesi. Bu da bir siyaset cümlesi değil. Teröre karşı bir duruş cümlesidir.
Bu arada herhangi bir partiye ne üyeliğim, ne de sempatim vardır.
İnsanların acılarının üzerinden yersiz siyaset yapmak o kadar acınası bir durum ki. Her birimizin el ele olup birlik içinde yeniden bölgeyi kalkındırmaya, ihtiyaçları gidermeye, psikolojik destek olmaya uğraşmamız gerekirken...

Siyasi ve dini konular yasak olduğu için detaylı yazmayacağım.
Bura Türkiye , Ortadoğu ülkesi ve adaletsiz. Bu kadar net.
Kendi hayatımda ne yapabilirim diye düşünün. Kimseyi umursama. O kader diyenler niyeyse kendileri korumasız gezmiyor? Kendi hayatına yogunlas. İkinci şansım de daha çok sarıl.

Hanımlar lütfen siyasi ve dini yorumlar yazmayınız yasaktır.

Başka bir konuda ikinci kattan atladım boşanma aşamasında eşim hastanede bizi buldu anneme bırakıp gitti demişsiniz anlamadım karıştı galiba

Evet. Sarsıntı şokuyla balkondan atladığını, boşanma aşamasında olduğu eşinin hastanede bulduğunu, evlerinin daha sonra ikinci gün yıkıldığını yazmıştı eski konularda. Sizin yorumu okuyunca yanlış mı hatırlıyorum diye tekrar baktım, öyle.

Burada ise enkazda kaldığını, ikinci gün boşanma aşamasındaki eşinin çabasıyla çıktığını yazmış.

Anlamadım bende.
........

Neyse, her durumda depremi yaşamak zor bir olay. Bizler ne kadar empati yapmaya çalışsak, yapamayız.
İlk günler herkes çok etkileniyordu.. Mal mülk yalan diyorlardı. Bir ay sonra yine her şey unutuldu. Herkes yine dünya telaşına düştü.Hatta mal mülk daha değerli oldu Türkiye'nin dört bir yanında 🙄
Tüm depremzedelere tekrar geçmiş olsun diliyorum 🌸 Onlar hâla bunun acısını yaşıyorlar.
Allah beterinden korusun.

Depremde canımızı zor kurtardık , binamız çöktü maalesef ölen komşularım oldu.. ve bşr çok arkadaşım, onların çocukları va vs .. amacım içinizi karartmak değil . Çoğunlukla iyiydim ama üç gündür çöküş yaşıyorum psikolojik olarak. Neden bu başımıza geldi . Şu anda bi tanıdıgın evindeyim üç ay sonra ancak düzenim olabilecek.. Ölen arkadaşlarım için kader diyorlar , kaderleri o binalarda oturmak mıydı . Sabahlara kadar kafamda sorular var . Ya çıkartmasalardı bizi. Boşanma aşamasında olduğum eşim çıkartmasa ne yapardık bilmiyorum. Gücümüz nefesimiz yetmedi. Şimdi sabahlara kadar uyanık durumdayım sanki ölenlerin seslerini duyuyorum küçük bir kızım var üç gündür dışardan yemek yiyor içim parçalanıyor kolumu kaldıracak hali bulamıyorum . Üstüne titrediğim çocuğa bike annelik yapamaz hale geldim . Düştüm bir kuyuya çıkamıyorum . Tüm bunlar boşuna mı yaşandı . Bu dünya hep kötülerin dünyası mı neden onlara hiçbişey olmuyor neden hep masumlar acı çekiyor .. ölen insanların , sorumsuz bina denetimi yüzünden öldüğünü düşünüp söyleyince sanki suç işlemişim gibi davranıyorlar kader diyorlar .. her neyse içimi dökmek istedim..
O kadar haklısın ki...
Ne desen ne isyan etsen haklısın..
Yaşadığına sevinemedi insanlar, hepsi haklı...
Kader değil cinayetti bu ona emin ol yanlış düşünen sen değilsin.

Depremde canımızı zor kurtardık , binamız çöktü maalesef ölen komşularım oldu.. ve bşr çok arkadaşım, onların çocukları va vs .. amacım içinizi karartmak değil . Çoğunlukla iyiydim ama üç gündür çöküş yaşıyorum psikolojik olarak. Neden bu başımıza geldi . Şu anda bi tanıdıgın evindeyim üç ay sonra ancak düzenim olabilecek.. Ölen arkadaşlarım için kader diyorlar , kaderleri o binalarda oturmak mıydı . Sabahlara kadar kafamda sorular var . Ya çıkartmasalardı bizi. Boşanma aşamasında olduğum eşim çıkartmasa ne yapardık bilmiyorum. Gücümüz nefesimiz yetmedi. Şimdi sabahlara kadar uyanık durumdayım sanki ölenlerin seslerini duyuyorum küçük bir kızım var üç gündür dışardan yemek yiyor içim parçalanıyor kolumu kaldıracak hali bulamıyorum . Üstüne titrediğim çocuğa bike annelik yapamaz hale geldim . Düştüm bir kuyuya çıkamıyorum . Tüm bunlar boşuna mı yaşandı . Bu dünya hep kötülerin dünyası mı neden onlara hiçbişey olmuyor neden hep masumlar acı çekiyor .. ölen insanların , sorumsuz bina denetimi yüzünden öldüğünü düşünüp söyleyince sanki suç işlemişim gibi davranıyorlar kader diyorlar .. her neyse içimi dökmek istedim..

Bu büyük bir travma ve bunu yaşayan herkesin gerçekten en azından konuşup içindekileri söylemek için uzmana ihtiyacı var.
Gelmiş geçmiş olsun.

Ailem de aynı durumda , çok zor çok, rabbim kolay etsin inşallah 😕

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X