Yapan kurtulmuş ama söyleyen kurtulamamış diye bir laf vardır, ben çok severim. Sizin arkadaşlarınızın durumunu o kadar iyi anlatıyor ki... Adam yapıyor yapacağını, siz görüyorsunuz ama arkadaşlarınız söyleyince kötü olmuş. Ben olsam olmayacak birini bu kadar dert eden arkadaşımla bir yerden sonra mesafe koyardım. Sonuç olarak kararı siz vermişsiniz ama suç onlara kalmış. Burda üyeler bazı kadınlara neler yazıyor kocaları hakkında, yinede konu sahipleri kocalarını savunuyorlar. Adamın savunulacak tarafı olmadığını içten içe sizde biliyordunuz ki gerçekte bu.
Bu sitede çok okuyorum, kadınlar çok fazla anlam yüklüyor ilişki süresine. İnsanlar otuz yıllık evlilikten sonra boşanırken eşlerinin gerçek yüzünü görüyor. Tanıştığınız dönemde 25-26 yaşında olmalısınız, o da o kadardır. Bence kendine göre sevmiştir ama bu ilişkinin sonucunu değiştirmemiş. Sevginin de çeşitleri de vardır. Bende biri bana ekstra maaş verecek olsa, benim ve ailemin her istediğini eksiksiz yapsa çok severim. Onun için maddi kaynak ve ailesi ağır basmış. Siz maaşı adamın eline vermekten bahsediyorsunuz, bir çevrenize bakın. Çoğu ev hanımı, hatta çalışan kadın kocasının maaşını düşünmeden harcıyor, ek kartları var veya kocalarının maaş kartı elinde. Bizim toplumumuzda kadının parasını kocası öyle rahat rahat harcamaz, isteyemez. Böyle bir toplumda kocasına maaş kartını veren olacaktınız, her ay para dilenecektiniz. Babanızı söylüyorsunuz ama babanızdan ne farkı var ki bu adamın? Aynı şeyleri çocuğunuzun yaşamayacağını nereden bilebilirdiniz ki? Bugün bu teklifle gelen adam, yarın ev alıp annemlerin üstüne yapalım dese onu geri çevirebilir miydiniz?
Size sunulan koşullar sonraki kadına sunulmamış çünkü o cazip gelmiş. Burdan bile eski erkek arkadaşınızın size iyi ve güzel şeyleri yakıştıramadığını, kötü niyetli olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca sizden ayrılır ayrılmaz soluğu başkasında almış, böyle ilişkisi biter bitmez başka kollara koşan kadın veya erkek midesizdir. Çok büyük olasılıkla daha önce de böyle bir fikri vardı.
Hastalığınızı tetiklemek istemiyorum ama şunu söyleyeyim, özne değişince erkeklerin tavırları da değişir. Erkekler dişini geçirebildiğine geçirir ve diş geçirdiklerine o kadar da değer vermezler. Bu şekilde sürekli kendinizi suçlayarak bir şey elde edemezsiniz. Kadınlara genelde kafalarına göre bir değer biçerler ve o değer ilişki süresince artmaz, çoğu kez azalır. Bu yüzden çoğu erkek evdeki karısına değil sokaktaki herhangi bir kadına daha çok değer verir. Hala fırsatınız var, kendinize sizi seven birini bulmaya çabalayın.