Hayatıma ne şekilde yön vermem gerek?

sevimlipasta

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2014
13
4
18
İstanbul
Sevgili ablalarım,gecenin bu saatinde beni günlerdir düşündüren bi konu için sizlerden öneri almak en akıllıcası olur diye yazıyorum.Liseden geçen sene mezun oldum.Üniversitede istediğim bölüme yerleşemediğim için bu sene tekrardan girdim sınava.Şimdi şöyle bi durum var,istediğim bölüm(odyoloji) sayısaldan alıyor.Bilmeyenler için anlatayım üniversite sınavı iki basamak halinde gerçekleştiriliyor ygs ve lys.İstediğim bölüme özel bir üniversitede ilk basamak olan ygsden girebilirim.Devlet üniversitesi için ikinci basamak olan lysye girmem gerekecek ve ben lys konularında kendime pek güvenmiyorum.Sizce bir iş bulup çalışıp para biriktirip özele mi gideyim yoksa devlet üniversitesine girmek için mi çalışayım mı?Bu arada dershane,özel ders imkanım yok ancak ben kesinlikle üniversite okuyup bir an evvel mesleğimi elime almak istiyorum yani lysyi başaramazsam daha da kötü olacak benim için.

Ay evet ev arkadasım okumustı unuttum valla :) hayırlısı olsun be gülüm ama özel için kaç yıl çalışman lazım ıyı hesap et eksısı artısını

Devlet üniversitesine devam et sadece dersine çalış ailen maddi destek sağlıyorsa kafanı başka yere verme bence :)

Özel üniversite senelik 11.340 lira istiyor.Ben şimdi çalışmaya başlasam 6 ay çalışırım en azından bu paranın büyük bir kısmını kendim öderim diye düşünüyorum ama yanlış bi adım atmaya da korkuyorum açıkçası.

Devlet üniversitesine devam et sadece dersine çalış ailen maddi destek sağlıyorsa kafanı başka yere verme bence :)
İşte sorun da orda başlıyor biraz.Anne baba ayrı babamda pek destekçim değil pek görüşmüyoruz.Tek başıma evde çalışarak lys konularını halledememekten korkuyorum.Anneme daha fazla yük olmak istemiyorum

İşte sorun da orda başlıyor biraz.Anne baba ayrı babamda pek destekçim değil pek görüşmüyoruz.Tek başıma evde çalışarak lys konularını halledememekten korkuyorum.Anneme daha fazla yük olmak istemiyorum
Allah yardımcın olsun..burs fln verilmiyor mu_? Part time iş yapabilirsin yoksa zor tabi

4 yıllık bir bölümse surekli çalışmak zorunda kalirsin okul aksar. Uzar daha sıkıntılı olur.dershane dahi zor geliyorsa özel unv.de çok fazla zorlanirsim.lys için çalış.olmazsa başka bi bölüm yazarsin

Amin hepimize.Yani üniversiteyi kazandıktan sonra başvurabilirim ancak.Çalışıp para biriktirip özele gidersem garanti olacak.Ama lysye girip devlet üniversitesi için çabalarsam biraz işi riske atmış olacağım.O yönden kafam karışık.

Sevgili ablalarım,gecenin bu saatinde beni günlerdir düşündüren bi konu için sizlerden öneri almak en akıllıcası olur diye yazıyorum.Liseden geçen sene mezun oldum.Üniversitede istediğim bölüme yerleşemediğim için bu sene tekrardan girdim sınava.Şimdi şöyle bi durum var,istediğim bölüm(odyoloji) sayısaldan alıyor.Bilmeyenler için anlatayım üniversite sınavı iki basamak halinde gerçekleştiriliyor ygs ve lys.İstediğim bölüme özel bir üniversitede ilk basamak olan ygsden girebilirim.Devlet üniversitesi için ikinci basamak olan lysye girmem gerekecek ve ben lys konularında kendime pek güvenmiyorum.Sizce bir iş bulup çalışıp para biriktirip özele mi gideyim yoksa devlet üniversitesine girmek için mi çalışayım mı?Bu arada dershane,özel ders imkanım yok ancak ben kesinlikle üniversite okuyup bir an evvel mesleğimi elime almak istiyorum yani lysyi başaramazsam daha da kötü olacak benim için.

Özele gidip geçiş yapabilirsin sonradan devlete, yarı burslu olarak girersen daha az miktar ödersin ama çalışıp para biriktirme ile biraz zor olur gibi geliyor bana. Bir güzel çalış sınavına, yapamam deme yapıcam de. Odyoloji güzel bölüm ama atamalarına da bak, az ataması olan bölümü seçme derim ben. Güzel sağlık bölümlerine bak, belki bakarsın daha düşük istiyordur puanı. Yeni açılmıştı sanırım odyoloji bölümü kuzenim tercih yaparken söylemişti bana da, şunu unutma ki tercih yapıılması için yeni açılan bölümlerin çoğunda hep hemşireler(hastanelerde) çalışmakta. Zamanla onlar emekli olacak ve bölümü adam akıllı okuyanlar o zaman gelecekler. Güzelce araştır herşeyi, aklını karıştırmak istemiyorum ama daha başka bölümlere bir göz at.

Çalış derhaneye gidecek paranı ayarla sonra devleti kazan başarırsını.
Özelde tekrar yaparsan bi sürü para ödeme gerekebilir
Bence özel kul risk.çok çalış kazan sonra bi şekilde burs kredi alırsın

Kendini bir bölümle, bir üniversiteyle sınırlama. İmkanın olsaydı, özel dersler falan idealist davranabilirdin. Bence kendine alternatif birkaç hedef daha belirle. Birde özel üniversitenin sadece okul parasıyla bitmiyor işi, yemeği fln herşeyi daha masraflı. Devlet üniversitesinde okursan okurken burs alma imkanın olur. Rahat ve mutlu bir öğrencilik yaşamak hele hayatının baharında güzel bir fırsat olur. Gelecek için çalışmak lazım tabi ama bugünlerini de erteleme.

Özele öyle bikaç ay çalışmakla yetiştiremezsin benim sana söyleyeceğim lys çalışman sadece.Radyolojiyi sana öneririm alternatif olarak hem imkanları çok iyi hem de hemen işe girebilirsin özelde ve ya devlette.

6 ay çalışıp özel üni parası nasıl kazanacaksınız

O imkanınız varsa çalışın Üni yi dışardan okuyun diyeceğim zira özel üni parasını bu hesapla çıkarmak için ayda 4 bin alman lazım en az bölüm iki yıllık ise ki

bu sadece okul parası git gel ye iç de eklenince 6 ayda olacak iş değil o

Çalış geceni gündüzüne kat lys kazan devlet kazan

Bir de aynı bölüm olduğuna emin misin biri ygs biri lys ile alan

Özel üniversite senelik 11.340 lira istiyor.Ben şimdi çalışmaya başlasam 6 ay çalışırım en azından bu paranın büyük bir kısmını kendim öderim diye düşünüyorum ama yanlış bi adım atmaya da korkuyorum açıkçası.
Ben vakıf üniversitesindeyim. Çok masrafım olmuyor. Odyolojinin tam burslusu için üstün başarıya gerek yok sıkma canını halledersin.

Neden bu kadar cok istiyorsun bu bolumu ? Is bulmak falan o kadar kolay mi ? Okulu birakip ise falan girersen birdaha devam edemezsin kaldiki hangi sehirdesin ve ozel bir universitenin parasini kazanmak biriktirmek icin kac yil oara biriktirmen gerekiyor hic hesaplandin mi ? Istedigin ozel okullarin yillik ucretlerine bir bak bakalim ortalam maasli bir devlet memuru maasinin tamamamini yemeden icmeden biriktirse herhalde 1 yillik harc parasi cikar.
Ha belki bursu yada yari burslu kazanirsan o ayri ama bunlar ihtimaller
Bence sen cok calis devlet universitesini kazanmayi zorla oda olmazsa kendi ileride is bulabilecegin baska bir bolum bul , cocuk gelisimi falan daha dusuk puanli atamasi da var sanirim suanda..
Kendine alternatif yarat, okula ara falanda verme zaman kaybedersin hedefinden sasarsin..

Senelik 20 bin verecek iş bulursan zaten okuma. Ozel Üniversitelerde butunlemeler kaldirildi yaz okullari var tek ders nerden baksan 2000 tutuyor mesela. Devlet okulundaki gibi 2 3tl ye yemek yok, anca cay alirsin. Devlet üniversitesi daha iyi

Back
X