Hayatımda hiç bu kadar pişman olmamıştım hayatımın hatası (taşınmak)

Seni cok iyi anliyorum.

Kesinlikle evle insanlar arasinda bir bag olusuyor.

İlk gordugun an ya isiniyorsun yada isinmiyorsun sanki arkadas gibi

Bizimde ilk evimize isinamamis benimsememistim

İki yil oturduk esim uzulmeme ve baskilarima dayanamadi tasindik

Umarim iyi bir cozum bulursun

ben bide her gittiğim evde atmosferi inceleyen sıcaklığı hisseden hisedemediğim evle ilgili soğukluk hisseden biriyimdir
her evin bi kültürü vardır havası kokusu vardır bu ev ofis gibi geliyo arkadaşlarında dediği gibi tablo alıcam duvarlar dolar biraz ,bide halıları çokğaltırsam biraz daha iyi olur :50:

bana göre büyük ev daha rahat ve ferahtır.temizliği de daha kolaydır.eşyaların altını temizlemekte kolaydır.eminim alışacaksınız.ayrıca kızınıza da sevdirmek için çabalayın.onun isteklerine uygun eşyalar alın odasına.kızınız severse siz de daha kolay adapte olursunuz.ayrıca insanın eşyası neredeyse orayı sever insan diye düşünüyorum.ben çok fazla taşındım üstelik şehirler arası.istanbulda yaşadım,10000 nüfuslu küçük bir ilçede de yaşadım.hiç bir zaman uyum sorunu yaşamadım.küçücük ilçeye bile kısa sürede uyum sağlamıştım:34:

bende kooocaman bir ev istiyorum ferah ferah ne güzel olur:) küçük evde temizlik bile zor.yada evde sürekli bir yerlere çarpıosun.bence semtte önemli ama ev daha öneli.evde daha çok zaman geçiriliyor.canınız gezmek istediğinde binin arabaya,otobüse istediğiniz yere gidin.bunun için canınızı sıkmayın.büyükşehirdesiniz nasıl olsa.

bilmem öylemi diyosunuz inşallah dileğiniz olur...

şimdi üç kişisiniz kızınız henüz çok küçük ve bebeğiniz daha doğmamış bile. demek istediğim çocuklar ortaya çıkmaya başladıklarında inanın büyük evin daha avantajlı olduğunu anlayacaksınız. çocuklarınızın her birinin birer odası olacak. bu imkanı onlara sağlayabilmek güzel birşey. bir de şimdi yapı marketlerde o kadar güzel şeyler satılıyor ki, uygun fiyata tablolar duvar stickerları, küçücük rengarenk binbir ayrıntılar. evli olsam bi evim olsa çıkamam heralde oralardan. küçük dokunuşlarla kendinize özel yapabilirsiniz evinizi. kiracı olduğunuzz için köklü değişikliklere ağır mobilyalara gerek yok. rengarenk yastıklar mesela, mesela puflar bu sene çok moda.bunun gibi şeylerle evinizi sıcak hale getirebilirsiniz. uzaklık konusu evet biraz düşündürecek bir konu. amaaan ailecek sağlığınız yerinde olsun yeterli :34:

Canım haklısın merkezi biryerden taşınmışsın şuan zorluk çekmen normal. Seni bence sıkan sadece ev değil taşındıgın muhitide yabancılıyosun haliyle. Zamanla alışırsın mutlaka ama madem kiradan kiraya gittiniz keşke hiç taşınmasaydınız canım. Hani ev alıp taşınmış olsaydınız sende benimserdin. Ev ne kadar büyükse işide büyük oluyor bence kutu gibi evi temizlemekde daha pratik oluyor insanın işi çabuk bitiyor. Küçük evi kışın ısıtmakda daha kolay büyük evi ısıtmakda bir dert.

şimdi üç kişisiniz kızınız henüz çok küçük ve bebeğiniz daha doğmamış bile. demek istediğim çocuklar ortaya çıkmaya başladıklarında inanın büyük evin daha avantajlı olduğunu anlayacaksınız. çocuklarınızın her birinin birer odası olacak. bu imkanı onlara sağlayabilmek güzel birşey. bir de şimdi yapı marketlerde o kadar güzel şeyler satılıyor ki, uygun fiyata tablolar duvar stickerları, küçücük rengarenk binbir ayrıntılar. evli olsam bi evim olsa çıkamam heralde oralardan. küçük dokunuşlarla kendinize özel yapabilirsiniz evinizi. kiracı olduğunuzz için köklü değişikliklere ağır mobilyalara gerek yok. rengarenk yastıklar mesela, mesela puflar bu sene çok moda.bunun gibi şeylerle evinizi sıcak hale getirebilirsiniz. uzaklık konusu evet biraz düşündürecek bir konu. amaaan ailecek sağlığınız yerinde olsun yeterli :34:

ne güzel demişsin ailecek sağlığınız yerinde olsun diye bu tarz şeylerle kendime gelebiliyorum çok şükürki başımı sokacak bi evim var ama insanın evini sevmeside çok farklı bi durum cvp için çok teşekkürederim.

Canım haklısın merkezi biryerden taşınmışsın şuan zorluk çekmen normal. Seni bence sıkan sadece ev değil taşındıgın muhitide yabancılıyosun haliyle. Zamanla alışırsın mutlaka ama madem kiradan kiraya gittiniz keşke hiç taşınmasaydınız canım. Hani ev alıp taşınmış olsaydınız sende benimserdin. Ev ne kadar büyükse işide büyük oluyor bence kutu gibi evi temizlemekde daha pratik oluyor insanın işi çabuk bitiyor. Küçük evi kışın ısıtmakda daha kolay büyük evi ısıtmakda bir dert.

1.000 liraya yakın kira veriyoduk 130 lirada zam gelince çıkmak zorunda kaldık bide merkezi sistem ne yakarlar zorunlu ödemek zorundasın masrafı çok olunca mecburduk yoksa kirdan kiraya çıkmak istemezdim

eski evimde çekilen videolara falan bakıyodum ilk haftalar deliriyorum galiba :37:
hepinize çok çok teşekkürederim çok sağolun böyle bir durum yaşayan olursa paylaşım alanı olarak kullanabilir bu topiği bende umarım alıştım artık diye bi dip not atabilirim günün birinde öpüldünüzzzzz :38:

Bende küçük ev sevenlerdenim, kendimde küçücüğüm ki :1:

Yeniden taşınmanız mümkün değil mi ? Şimdi zor olur da yaza doğru taşınabilirsiniz..

Evin büyük olması problem değil de çevre daha büyük sorun gibi.. Sizin alışkanlıklarınızın dışında tamamen..

bende Ankaradan Batmana geldim burda evler kocaman bi temizliğe girişiyorum 8-10 saatte bitmiyo, eşim görevde oluyo her zaman yardımcı olamıyo bana, gezecek pek bi yer yok, yürüyüş yapmak istiyorum adam akıllı park yok offfffffff

Bende küçük ev sevenlerdenim, kendimde küçücüğüm ki :1:

Yeniden taşınmanız mümkün değil mi ? Şimdi zor olur da yaza doğru taşınabilirsiniz..

Evin büyük olması problem değil de çevre daha büyük sorun gibi.. Sizin alışkanlıklarınızın dışında tamamen..

evet hem ev hem semt sıkıntılı bakalım sonbahara 1 sene sonra ev almayı düşünüyoruz ama kısmet artık ..
100 m den büyük bi ev almam yahu

bende Ankaradan Batmana geldim burda evler kocaman bi temizliğe girişiyorum 8-10 saatte bitmiyo, eşim görevde oluyo her zaman yardımcı olamıyo bana, gezecek pek bi yer yok, yürüyüş yapmak istiyorum adam akıllı park yok offfffffff

ben temizliği 2 haftada 1 yarap oldum önceden 2,3 güne süpür sil toz al vs.. yapardım

ben bide her gittiğim evde atmosferi inceleyen sıcaklığı hisseden hisedemediğim evle ilgili soğukluk hisseden biriyimdir
her evin bi kültürü vardır havası kokusu vardır bu ev ofis gibi geliyo arkadaşlarında dediği gibi tablo alıcam duvarlar dolar biraz ,bide halıları çokğaltırsam biraz daha iyi olur :50:

seni çok iyi anlıyorum aynı duyguları ben de yaşadım 1,5 ay oldu taşınalı üstelik başka şehire evim güzel aslında hatta bir önceki evime göre daha yeni ve küçük (tamsenin istediğin durum) benim önceki evim 25 yıllık bir binaydı ama öyle sıcak şirin bir yerdi ki çevresi de öyle masal gibiydi kar yağınca hele camın önünde oturup haftasonları eşimle kış çayı içerdik çok özlüyorum:(...

şimdiki evim sıfır güzel ama bir alışamadım hele ilk zamanlar ağlardım zaten yabancı bir yer çevre bir de ev... ben de sevimli objeler kullandım mesela tablo demişsin ben o tablonun üstüne bir de ışıklandırma yaptım öyle hoş oldu ki ev gözüme daha güzel görünür oldu bir de çiçek evi güzelleştirirmiş bak kasımpatı çiçeğini çok severim şimdi ondan alacağım daha fırsatım olmadı bu haftasonu eşimle gideceğim eski tarz bir saksıya dikip camın önüne koy fiskos tarzı birşeyin üzerine de olabilir, o köşede oturacak bir kanepe vs varsa üstüne şal at kitaplar koy mesela ne bileyim hemen taşınamayacağımıza göre uğraşacağız limonları limonata yapmaya çalışacağız bir nevi

Beylikdüzü nün neresindesiniz bilemiyorum ama Beykent civarı cıvıl cıvıl.
O taraflarda bir sürü alışveriş merkezi var. Sitedesiniz sanırım, parkı yok mu? kızınızı alıp parka gidin. Zamanla çevre de edinirsiniz...

80 m2 liğin kirası neydi ,buranın kirası ne?

Evlilik için istanbul'a taşınma olasılığım var da..

Biraz daha zaman geiçirin,taşınmışsınız nasılsa,bir zaman sonra alışırsınız,küçük eve taşınınca yadırgarsınız belki..Eğer alışamazsanız eski mahalleye dönün imkan varsa,yoksa daha küçük ,oraya benzer biryere taşının..Allah daha büyük dertler vermesin..Mesele alışmaktır sadece ..nasılsa değiştirebilirsiniz..

Son düzenleme:
Bir insan evini sevemezsede zamanla alışıyor.
Kendimde böyle bir durum yaşadığım için biliyorum.
Bence bundan böyle başkalarının lafıyla böyle buyuk kararlar vermeyin.
Ben olsam bundan daha fazla pişmanlık duyardım.

Bende senin gibi pisman olmaktan cok korkuyorum....bende yurt disina gelin geldim ilk evim cok kotuydu sonra ev alip tasindik...her tarafini zevkimize gore dosedik cok tamiratla ugrastik...oglumun okulu cok yakin hergun ben goturup getirmek zorundayim bebegimin kresi hemen okulun yakinda evimin karsisinda 70 yakin alis veris merkezi a dan z ye butun ihtiyaclarimi bulabiliyorum dil kursum hemen evimin arkasinda gel gorki esim 300 km uzakta calisiyor orda sirket acti ve oraya tasinmamizi istiyor bir yerde esimin yanina gitmek istiyorum diger yandan mahalleme cokalistim annemlet akrabalarim cevrem hepsi burda oraya gidersem yanlizliktan bogulmaktan korkuyorum....ordaki ev kira ama bahceli 3+1 olacak cocuklarim her aksam babalariyla birlikte sikildikca evin bahcesinde oynicaklar...ama alisma surecim ne olacak o korkutuyor beni...yurt disinda adam gibi ev bulmak cok zor bir ev bulduk cok guzeldi tam istedigim gibi ama okul cok uzakti 1,5 km esim arabayla gidip gelirsin desede ben istemedim okul benim icin herseyden onemli kucuk oglumda seneye baslicak anaokuluna 3 yil gidecek...alis veris yeri benim icin cokta onemli degil en azindan tasinacagim yere belcika yakin artik beni sikildikca oraya gotursun fiyatlarda uygunmus bol bol alis veris yaparim neyse saka bir yana bazen kara kara dusunuyorul umarim pismanolmam hersey kismet bence artik alismaya calisvkendini emanet gibi hissetme araban varsa heryere ulasim kolay olur yoksada al kendine...bana hersey yakuin oldugu icin fazla ihtiyacim olmuyor bir anneme yada randevum olursa bu gidisle tasinacagim yerde cok lazim olacak cunku orda bu imkanlarim olacagini sanmiyorum....

bu tarz bi durum yaşayan varmı alışılıyo mu zamanla merak ediyorum çok canım sıkılıyo bu duruma umarım yazarsınız kızlar :43:

ben de yanı şeyi yaşamıştım.evlenirken oturdugum eve adeta aşık olmuştum.sonra daha küçük bir ev satın aldık.1-2 ay kafayı yiyecek gibi hissettim.daraldım bunladım ve 1 yıl sonra stıp 150 m2 lik büyük bir ev satın aldık.bu ev de çok istediğim gibi değildi ama geniş ferahtı.bir de merkezi bir yerde değerli bir evdi.en azından yatırım olarak mantıklıydı.şimdi alıştım.eger ev değiştirmezsek 3-4 yıl sonra içini baştan tadilat ettirmek istiyorum.

canım kiracısın anladığım kadarıyla.ev bakarken keşke iyice içine sinen bir ev arasaymışsın.

Back
X