Hayatımda temizlik yapıyorum, çok zor oluyor ama olsun

clovepink

Silinmeyen Hatıralar....
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
281
11
318
Malatya
Kızlar çok sinir oluyorum bu insanların kullan at mantığına. bugün müthiş sinirlendim. bir zamanlar çoookk yakın görüştüğümüz bi arkadaşımla bağlarımızı tamamen kestim. anlatayım olayı haksızsam söyleyin.

Ben nişanlıyken tanıştık bu arkadaşla. eşimin en yakın arkadaşının karısı kendisi. psikolojik problemleri olduğunu aslında kimseyi pek kabullenmediğini söylediler. nedense beni ilk görüşte çok sevdi, bende yardım amaçlı yanında oldum hep. ayıplarını yüzüne vurmadım. annesiz büyümüştü en çok ona üzülüyordum. altın günü oluyordu ikramlarını hazırlamya gidiyordum bişeye canı sıkılıyordu konuşsun rahatlasın diye gidiyordum. hamilelik için tedavi gördü yine yanındaydım. eşlerimiz ortaktı önce ama biz evlendik hazır parayı görünce adam dükkanları ayıralım dedi. benim kocam sağolsun bütün paramızı eline saydı. ben mesafeli davranmaya başladım o olaydan sonra. sonra biz araba aldık, arabamızı bizden çok onlar kullandı. dükkana mal getirmeye şehir dışına bile bizim arabayla gitti adam. biz araba beklerken yemeklere gidildi arabamızla, ben annemi kontrole otobüsle götürürken onlar bizim arabayla gittiler aynı gün hemde. neyse kadın hamile kaldı her hafta kontrole bizim arabayla gidildi. sonra kocama saat almışlar bigün, bende saate verecekleri parayla 8 kere taksiye binerlerdi zahmet etmişler dedim. neyse... daha bi böyle bi sürü şey, çok sık ve zarar verici kavgalar ederlerdi, her kavgalarında gece yarıları gidip teselli etmeler, doğum gününü kutlamalar, evlilik yıldönümünde harika bi kutlama falaaann filan.

Bugün haftalık rutin toplantımız onda olacaktı hamileyim rahatsızım diye kabul etmedi. yengesi de ondan sonra sıra bende, bana gelin dedi. gittim bugün kimse yok. bi arkadaşımızın babası vefat etti gelmeyeceğinden haberimiz vardı. diğerini ben giderken aradım arabayla alalım diye hastayım gelemem dedi. eve gittim benden başka kimse yok. ev sahibine h.... çok hastaymış gelmeyecekmiş dedim. diğer bi arkadaş daha geldi o arada. sonra biz bu gelmeyenleri aradık. gelin kadın hazırlık yapmış diye. önceden anlaşıldı sonuçta kimse gelmiyoruz diye kadını aramamışta. ağlayacaktı resmen kadın. ilk birini aradık h... çok hasta değilsen gel dedik, kırmadı sağolsun araba yok ö.... gelirse benide alsınlar arabayla geleyim bari dedi. ö..... aradık h... sen gelirsen gelecekmiş dedik. bu ö.... kocası kocamın en yakın arkadaşı olan kadın işte. h... bana bağlıymış dedi sinirle. ev sahibi yengesi oluyor. sesi hoparlöre verdi bizde duyuyoruz. yok araba için öyle dedik dedi kadın. azarladı kadını, kadın ağladı telefonu bana uzattı bende sesim gitsin iye alırken hadi kız çık gel hazırlık yapmış kadın misafirin peşinden koşuyor ayıp dedim. sen misin diyen, kimsenin bana bağırmaya hakkı yok, ben kendi kararlarımı kendim verebilirim tamam mı dedi. ne halin varsa gör ö.... dedim. herkes ne hali varsa görsün dedi kapattım ben. 5 dk sonra kocası arkadaşlardan birini aradı ö... ağlıyor ne dediniz karıma diye. o arkadaşta hamile eli ayağı titredi, bişey demedik abi böyle böyle oldu dedi. bende kızlara dedim ki benim için ö..... bitmiştir. haftaya bende toplanıyoruz gelmesin evime. çocuğunu altını bile hazırdı artık onu gçrmeye bile gitmem dedim. kocama da anlattım daha evimde görmek istemiyorum dedim.

Bu hayatın insanlara verdiği sağlam derslerden biri :))
Kimseye hak ettiğinden fazla değer vermiyeceksin.
Tepene çıkartmıyacaksın.
Fedakarlıkla kullanılmak arasındaki çizgiyi geçmeyeceksin.
Ben bu dersleri iyi aldım zamanında.
Şimdi ufak hatalarla da olsa zarar görmeden sıyrılıyorum bu tip insanlardan.
Sizde sıyrılın zaten gerekenden fazlasını vermişsiniz.
Bu bir patlama olmuş ama olsun zararın neresinden dönülürse kardır.

Son düzenleme:
Çok laçka ilişkiler bunlar.

Fazla samimiyet tez ayrılır getirir derler,
sizinki de bu hesap olmuş...

Bence hiç bir zaman bu kadar samimi ilişkilere girmeyin.
Çünkü daha sonra iki taraftan biri mutlaka diğerini kullanmaya başlıyor...

Son düzenleme:
Bu hayatın insanlara verdiği sağlam derslerden biri :))
Kimseye hak ettiğinden fazla değer vermiyeceksin.
Tepene çıkartmıyacaksın.
Fedakarlıkla kullanılmak arasındaki çizgiyi geçmeyeceksin.
Ben bu dersleri iyi aldım zamanında.
Şimdi ufak hatalarla da olsa zarar görmeden sıyrılıyorum bu tip insanlardan.
Sizde sıyrılın zaten gerekenden fazlasını vermişsiniz.
Bu bir patlama olmuş ama olsun zararın neresinden dönülürse kardır.

Kesinlikle patlama oldu. ciddi anlamda sıkıntılı biriydi konuşmaya çekinirdi, açıldı şimdi. neler yapabileceğini gördü ve bana seni kaybetmek istemiyorum derdi hep. o kadar şaşırdım ki yaptığına, biraz safça diye yönlendirirdim ben. çok ucuz şeyleri çok pahalıya satarlardı buna. almadan önce sormasını söylerdim, gerekirse ben müdahale ederdim duruma. şimdi tek korkum yarın öbür gün çıkar gelir kocasıyla özür dilemeye. benim kocam da onun hasta olduğunu biliyorsun yazık kırma der. çok sinirlenirim o zaman. çünkü bu gün bardağı taşıran son damlaydı benim birikmişliğim bizi bildiğin sömürüyor olmalarıydı. kocama olayın bu yönünü anlatınca ben onu kıramam, isteğini geri çeviremem diyor. dükkanları ayırdı borç almaya devam etti. dükkan ayrıldı o dükkanda açlıktan ölüyordu oğlum diye laf çıkardı babası. milllet dedikodu yaptı aylarca kötü ayrıldılar diye.

Çok laçka ilişkiler bunlar.

Fazla samimiyet tez ayrılır getirir derler,
sizinki de bu hesap olmuş...

Bence hiç bir zaman bu kadar samimi ilişkilere girmeyin.
Çünkü daha sonra iki taraftan biri mutlaka diğerini kullanmaya başlıyor...

İşte benim ilk başta uyanamadığım konu bu oldu. fazlasıyla saftı insanları kullanmanın ne demek olduğunu bile bilmiyordu belki. yani ben öyle düşünüyordum. şimdi parçalar birleşince maşallah diyorum gözü açılınca işin rengi de değişmiş.
samimiyetten çok acıma duygusuydu belki de bilemiyorum, samimiyet başka bişey çünkü bu tek taraflıydı. ben veren taraf oldum maalesef.

İşte benim ilk başta uyanamadığım konu bu oldu. fazlasıyla saftı insanları kullanmanın ne demek olduğunu bile bilmiyordu belki. yani ben öyle düşünüyordum. şimdi parçalar birleşince maşallah diyorum gözü açılınca işin rengi de değişmiş.
samimiyetten çok acıma duygusuydu belki de bilemiyorum, samimiyet başka bişey çünkü bu tek taraflıydı. ben veren taraf oldum maalesef.

Aslında gözü hiç bir zaman kapanmamıştı,
her daim saf ayagına yatıyordu diyelim :)

ö... çok dengesizmiş hakkatende keşke başta çok samimi olmasaymışsınız

Bu kadar hadsiz davranacağını bilsem olmazdım ki zaten. dengesizliği kanıtlanmış bi insan aslında ama ben bunu yakıştırmak istemedim. insanlarda hep bi (hala da söylemeye dilim varmıyor ama) deli yaklaşımı vardı ona karşı. psikolojik tedavi gördüğü için o anlamaz o bilmez şeklindeydi tavırlar. ben bundan hoşlanmadığım için elinden tutayım istedim. kayınvalidesi bile bilerek yapıyor hasta filan değil bu diyordu gelini için.

Hep merhametten maraz doğar derler ya bana çok acımasızca gelirdi.
Ama bazen öyle oluyor işte.
Artık ilişkiniz eskisi gibi olmayacağı ortada.
Sizden artık birşey alamayacağını anlayınca kendi uzaklaşır zaten.
Bu tiplerin ilişkileri daima karşı tarafın vericiliğine dayanır.
Gelse bile küs kalmaktansa kontrollü uzak tutun , asla eskisi gibi olamayacağını anlasın.
Kim ne derse desin bilen sizide bilir onlarıda.
iyiniyetli olun ama sizi kullanmalarına müsade etmeyin sizi de , eşinizde.

Son düzenleme:
Aslında gözü hiç bir zaman kapanmamıştı,
her daim saf ayagına yatıyordu diyelim :)

Doğruyu söylemek gerekirse bugün bende öyle olduğunu anladım. çünkü bu olaydan sonra diğer arkadaşlar da sorunlarını dile getirdiler. birinden daha bizim gibi borç alıyorlarmış sürekli. ve arkadaş o aklı kurtarmaz gibi görünüyor amaaaaa ne gözü açık o. neler döner onun kafasında dedi. herkes bi olay olmasını bekliyormuş demek ki. herkesin midesini bulandırdı dediler.

hani derler ya Allah iyilerle karşılaştrısın aynen öle
ben okadar çok ardaşlığımda nankörlük gördüm ki
şimdi kimseye dooost demiyorum
insan kendi kendine yetebiliosa gerek yok gerisine
boşverin hanımefendi maalesef bazı insanlar böle menfattlerinden öteye gidemiyorlar
işleridüşünce sizden iyisi yok onun dışında siz zaten onun için yoksunuz
kendileri büyüceğine egoları büyüyor insanların :68:

Zor ama insan kendini hafiflemiş hissediyor:))benimde vardı hayatımda bir kaç kişi kırılmasın diye sustuğum, yardım ettiğim ama onlar en ufak şeyde bana susmazlardı hayatımdan çıkarırken bile zorlandım ama sonrasında çok rahatladığımı hissettim:)

Hep merhametten maraz doğar derler ya bana çok acımasızca gelirdi.
Ama bazen öyle oluyor işte.
Artık ilişkiniz eskisi gibi olmayacağı ortada.
Sizden artık birşey alamayacağını anlayınca kendi uzaklaşır zaten.
Bu tiplerin ilişkileri daima karşı tarafın vericiliğine dayanır.
Gelse bile küs kalmaktansa kontrollü uzak tutun , asla eskisi gibi olamayacağını anlasın.
Kim ne derse desin bilen sizide bilir onlarıda.
iyiniyetli olun ama sizi kullanmalarına müsade etmeyin sizi de , eşinizde.

Kendimden çok eminim şu saatten sonra ama kocam için aynı şeyi söyleyemem. bizden sürekli araba isteyemeyeceini anlayınca gitti kendisine araba aldı. öyle işini görecek basit bişey aldı. bu araba konusuna çok takığım ben, babasının arabası var bizim araba daha kolayına geliyor. hep alıyordu. kolluk taktırmala cd lerini bırakmalar arabada. kendi malı gibi kullanıyordu resmen adam. bikaç gün önce haberim oldu benim olaydan. kocası anlaşmış bile benim kocamla şimdiden. bir ay sonra kadının doğumu var. bizim araba eski yolda kalırız sen arabayı verirsin onla gideriz. tabi benim kocam da diyor ki, tamam 10 gün kala filan değiştiririz geceye denk gelirse sıkıntı olmasın diyor. çok uzaktayız sıkıntı olacak. şimdiden götür ver canım ne 10 günü dedim. kahrımdan ölürüm ben yakında.

hani derler ya Allah iyilerle karşılaştrısın aynen öle
ben okadar çok ardaşlığımda nankörlük gördüm ki
şimdi kimseye dooost demiyorum
insan kendi kendine yetebiliosa gerek yok gerisine
boşverin hanımefendi maalesef bazı insanlar böle menfattlerinden öteye gidemiyorlar
işleridüşünce sizden iyisi yok onun dışında siz zaten onun için yoksunuz
kendileri büyüceğine egoları büyüyor insanların :68:

Egoları batsın onların. Yaptığım o kadar şeye mi yanayım, ev paramın üstüne kondular ona mı yanayım hangisine yanayım şaşırdım. çok kötü hissediyorum şimdi onun aklı kurtarmıyordu zaten sen alttan alsaydın diyen filan olursa maazallah diyorum.

Zor ama insan kendini hafiflemiş hissediyor:))benimde vardı hayatımda bir kaç kişi kırılmasın diye sustuğum, yardım ettiğim ama onlar en ufak şeyde bana susmazlardı hayatımdan çıkarırken bile zorlandım ama sonrasında çok rahatladığımı hissettim:)

Şuan hafiflemekten çok kızgınlık var. içimde kalanlarla yüzleşiyorum, şurada yaptın hatayı yol verecektin aslında diye kendime kızıyorum şimdi. sonra hafifler miyim bilemiyorum... sonuçta bir ömür aynı yerde yaşayan 2 insan olacağız, MAALESEF kocası kocamın en yakın arkadaşı olmaya devam edecek.

Emin ol eşin vermeye devam ettiği sürece yakın arkadaşı olacaktır.
Bir iki vermesinde göreyim onların arkadaşlıklarını.
Aynı benim eşim ; 12 senede ancak anlamaya başladı hemde benim yoğun eğitim programıma rağmen:)):31:

Emin ol eşin vermeye devam ettiği sürece yakın arkadaşı olacaktır.
Bir iki vermesinde göreyim onların arkadaşlıklarını.
Aynı benim eşim ; 12 senede ancak anlamaya başladı hemde benim yoğun eğitim programıma rağmen:)):31:

Canım keşke vermese keşkeeeee anlasa ama yok mümkün değil. yemeğe gideriz elini cebine attırmaz onun, hesap 100 liraysa benim kocam kalkar öder. 5-10 lira bişey içmişsek o öder çünkü onun durumu iyi değil !!! o 5-10 lirayı da kendini kötü hissetmesin diye ödettirir. ben kocam al dediği halde istediğim herhangi bişey çok pahalıysa almam onun karısı 20-25 liralık uyduruk bi penye elbiseye 110 lira verip almış geçenlerde. alsın umrumda değil ama kocası kocamdan gelip borç almasın. benden alsın parayı geri gitsin savursun orda burda. kocama izah etmeye çalışsam, ben arkadaşlarınla ilişkilerine müdahale etmiyorum ve yada beni salak yerine koyuyorlarmış gibi konuşuyorsun der. öyle oluyor diyemiyorum dersem kötü olur.

Canım amiyane olacak belki ama hem etinden hem sütünden hesabı.
Çok benzer insanlarla kesişti yolumuz , bizde suStimal edildik bu şekilde
ama çocuk olunca erkekler daha bir sorumluluk sahibi olmaya başlıyorlar.
Hepsi değil belki ama sen eşini bilirsin zaten.
Benim eşim daha sıkı asıldı hayata , evladına gelecek sunabilmek için.
Maşşallah evine , çocuğuna bağlı bir adam.
Kusuru bu olsun ama anlayacak zamanla bak sen nasıl anladın.
Herkesin bir kotası var.
Onunda zamanı gelecek ama erkekler daha geç idrak ediyor.

Son düzenleme:
Canım amiyane olacak belki ama hem etinden hem sütünden hesabı.
Çok benzer insanlarla kesişti yolumuz , bizde suStimal edildik bu şekilde
ama çocuk olunca erkekler daha bir sorumluluk sahibi olmaya başlıyorlar.
Hepsi değil belki ama sen eşini bilirsin zaten.
Benim eşim daha sıkı asıldı hayata , evladına gelecek sunabilmek için.
Maşşallah evine , çocuğuna bağlı bir adam.
Kusuru bu olsun ama anlayacak zamanla bak sen nasıl anladın.
Herkesin bir kotası var.
Onunda zamanı gelecek ama erkekler daha geç idrak ediyor.

Kocam sağolsun bitanedir, ne istesem iki etmez. Dediğin gibi nerdeyse tek kusuru budur. her ikimizinde yeğeni var 2-4 yaşlarında onlara bile bakarken içi titrer. çok hassas o konuda. çocuğumuz olduktan sonra değişeceğine çok eminim bende ama şimdi yıpranıyorum kendimi arkadaşıyla kıyaslayasım bile geliyor sinirden.

Back
X