• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatimdan biktim :(

polii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
14
13
88
38
Iyi aksamlar herkese oncelikle sunu soyleyeyim anlatacaklarimdan sonra beni suclayacaksiniz biliyorum elestirin fakat cok kirici olmayin lutfen .
Kucuklukten beri kavga siddet dolu bir ailede buyudum.Babam hergun annemi doverdi hayal meyal hatirlarim babamin isten gelir gelmez annemi kemeriyle dovmesini..yumruk atmasini annemin gozunun morarmasini .. bosanmak istedi bizim icin vazgecti .. bazen dayanamadi bosanirsan soyle boyle yaparim diye tehdit edildi.. her gece agladim kavga gurultunun arasinda ders calistim.evden kacip kurtulmak istiyordum uzak bir yeri kazanip orda okumak.. kazandim da.her tatilde arkadaslarim evine gitmek icin can atarken ben gitmeye korkuyordum.Anneme kardesime aciyordum su an bile aklima geliyor agliyorum.. Annemi kardesimi cok dovdu cok araya girip ayairdim ama benimde psikolojim bozuldu hep ruyamda annemi dovusunu gordum aglayarak uyaniyordum .. kafami dagitmak istiyordum sevgi ariyordum .. Cok sevdim ilk kez asik oldum ve cok baglandim.Arkadaslarimin hepsi iliskimi olumsuz yorumladi maddi imkanlariniz yasaminiz uymaz dedi.Annemde ayni tepkiyi gosterdi ailemize yakistiramadi sevdigim adami.Defalarca konustum reddetti .Babama citlattik konuyu o da asiri tepki verdi evden disari cikmayacaksin bir daha dedi telefonlarimi kontrol etti.Hergun agladim kilo verdim uzuntuden ders calisamadim aklim hep onda.Birakamazdim vazgecemezdim onu baskasiyla gormeye duymaya dayanamam intihar ederdim psikolojim bozulmustu hergun agliyordum.
Ailemle son bir kez daha konustum ve cok net ve kesin bir sekilde reddedildikten sonra kacmaya karar verdim.Tek carem buydu.Kactim.Cok yanlis yaptim biliyorum.Ailemi cok uzdum.Buruk bir dugunum oldu.Evlendim hergun agladim.. Esimle sorunlar yasadim ilk bir yil.dayak da yedim asagilandim da..Su an cok sukur iyiyiz.Sinavi kazanamadim.Babam beni affetti eve geliyorum fakat hersey cok degismis.icimden diyorum ki illa evden mi kacmam gerekirdi duzelmeniz icin?Ailem eskisi gibi degil bana aciyor herkes.Bu durumda beni cok uzuyor . Atanamadim tek maasiz evde oturuyorum diye yengem laf carpiyor ezikliyor . Annem babamsa aciyor .. benim yasamak istedigim hayat bu degildi
hedefim akademisyen olmakti.Kocami cocugumu cok seviyorum fakat yasamak istedigim hayat bu degildi . Evleneceksemde sen sakrak evlenmeliydim.Kacarak degil.Ben bu
hikayede kim suclu bilmiyorum ben mi yoksa beni yanlisa surukleyen babam mi ?

Gecmisi dusunme..
.Suan bir sikintin yoksa gununun huzuruna bak.Evde oturmak da guzel inan.Calismak da ayri bir sikinti.

Iyi aksamlar herkese oncelikle sunu soyleyeyim anlatacaklarimdan sonra beni suclayacaksiniz biliyorum elestirin fakat cok kirici olmayin lutfen .
Kucuklukten beri kavga siddet dolu bir ailede buyudum.Babam hergun annemi doverdi hayal meyal hatirlarim babamin isten gelir gelmez annemi kemeriyle dovmesini..yumruk atmasini annemin gozunun morarmasini .. bosanmak istedi bizim icin vazgecti .. bazen dayanamadi bosanirsan soyle boyle yaparim diye tehdit edildi.. her gece agladim kavga gurultunun arasinda ders calistim.evden kacip kurtulmak istiyordum uzak bir yeri kazanip orda okumak.. kazandim da.her tatilde arkadaslarim evine gitmek icin can atarken ben gitmeye korkuyordum.Anneme kardesime aciyordum su an bile aklima geliyor agliyorum.. Annemi kardesimi cok dovdu cok araya girip ayairdim ama benimde psikolojim bozuldu hep ruyamda annemi dovusunu gordum aglayarak uyaniyordum .. kafami dagitmak istiyordum sevgi ariyordum .. Cok sevdim ilk kez asik oldum ve cok baglandim.Arkadaslarimin hepsi iliskimi olumsuz yorumladi maddi imkanlariniz yasaminiz uymaz dedi.Annemde ayni tepkiyi gosterdi ailemize yakistiramadi sevdigim adami.Defalarca konustum reddetti .Babama citlattik konuyu o da asiri tepki verdi evden disari cikmayacaksin bir daha dedi telefonlarimi kontrol etti.Hergun agladim kilo verdim uzuntuden ders calisamadim aklim hep onda.Birakamazdim vazgecemezdim onu baskasiyla gormeye duymaya dayanamam intihar ederdim psikolojim bozulmustu hergun agliyordum.
Ailemle son bir kez daha konustum ve cok net ve kesin bir sekilde reddedildikten sonra kacmaya karar verdim.Tek carem buydu.Kactim.Cok yanlis yaptim biliyorum.Ailemi cok uzdum.Buruk bir dugunum oldu.Evlendim hergun agladim.. Esimle sorunlar yasadim ilk bir yil.dayak da yedim asagilandim da..Su an cok sukur iyiyiz.Sinavi kazanamadim.Babam beni affetti eve geliyorum fakat hersey cok degismis.icimden diyorum ki illa evden mi kacmam gerekirdi duzelmeniz icin?Ailem eskisi gibi degil bana aciyor herkes.Bu durumda beni cok uzuyor . Atanamadim tek maasiz evde oturuyorum diye yengem laf carpiyor ezikliyor . Annem babamsa aciyor .. benim yasamak istedigim hayat bu degildi
hedefim akademisyen olmakti.Kocami cocugumu cok seviyorum fakat yasamak istedigim hayat bu degildi . Evleneceksemde sen sakrak evlenmeliydim.Kacarak degil.Ben bu
hikayede kim suclu bilmiyorum ben mi yoksa beni yanlisa surukleyen babam mi ?
Seni verdiğin karara sürükleyen sebepler olsa da son kararı sen verdin
Bazen suçluyu aramak, bulmak bir şeyi değiştirmiyor. Geriye dönüp tekrar tekrar bunları yaşamaktansa, düşünmektense şu an yapabileceklerine odaklan.
Okulunu bitirdiysen önce is bak. Mezun olduğun bölümde is bulmak zorsa diretme, ne iş olsa yap. Elin biraz rahatlarsa sende istediklerini sıraya koyar yavaş yavaş gerceklestirirsin
Hayatın henüz bitmiş değil.
Bu kadar karamsar olma.
Şiddet konusu benim için hep sıkıntı , ama düzelttik diyorsun. Umarim zamanla diğer dertlerine de cozum bulursun.

Yasadiklarin cok derin.. Burada yazdigin iki satirla kim suclu kim sucsuz diye degerlendirme yapamayiz. Hem yapsak da ne faydasi varki. Onemli olan bu saatten sonra senin ne yapacagin. Ayrica okumanin sonu yok. Istersen daglari bile delersin. Hedeflerinin hayallerinin pesinden git. Tek tavsiyem bu olur sana.

Seni yanlışa sürükleyenler Suçlu!
Kaçan çoğu insanın böyle bi ailesi olduğu için kurtulmak istediği için kaçıyorlar.
Ha yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorlar tabi
Dayakta yedim, hakarette işittim demişsin.
Bunları illa kaçanlar yaşamıyor. Yaşanmasa keşke.
Aile ne kadar önemli onlar yüzünden evlilikler bile mutsuzlukla devam ediyor birçok kadın arkasında bi ailesi olmadığı için katlanıyor.
Ama yinede kaçmak bence ilerisi için hata
Çünkü evlendiğin insan daha çok hor görebiliyor, sahipsiz zannedebiliyor.

Bence sen haric herkes suçlu. Senin psikolojini buralara getiren ailen, değerini bilmeyip birde üstüne katık olup dayak atan kocan.. Hala sevdiğin ve aranızın düzeldiğini eskisi gibi olmadığınızı söylediğin için birşey diyemiyorum da şuan, annenin yaptıgını yapma çocuklarına diyecektim :( ama eskiyi düşünme unut kaçtığını falan olan olmuş düğününde olsa kaçsanda sonucu değiştirmezdi pek bence
Birde kocan mı mani olan eğitimini kariyerini ilerletmene? Eğer o değil kendinsen, kendini yen ve başar bunu

Bu hesaplaşmalar seni sadece üzer.Olan olmuş artık,önüne bakmaya çalış.Herkes hayalindeki hayatı yaşayamıyor maalesef.Sorunlu bir ailede büyüdüğün için biraz da evden kurtulmak için yanlış bir karar vermişsin.Bunu yapan ne ilk ne son kız sen değilsin.Bazen hata hatayı doğurur.Bundan sonra kendi hayatını düzenlemeye çalış.

Sınavı kazandım demişsin,ne sınavı ? Neden çalışmıyorsun ? Ayrca yenge kim,birlikte mi yaşıyorsunuz,neden seni ezikliyor ?

Sinavlara tekrar hazirlaniyorum herseyi unutmaya calisiyorum evet suclunun kim oldugu sonucu degistirmez fakat kafamda hep kendimi suclu goruyorum sizlerinde dusuncesini merak ettim ama en buyuk suclu benim oyle gorunuyor ..

Bu hesaplaşmalar seni sadece üzer.Olan olmuş artık,önüne bakmaya çalış.Herkes hayalindeki hayatı yaşayamıyor maalesef.Sorunlu bir ailede büyüdüğün için biraz da evden kurtulmak için yanlış bir karar vermişsin.Bunu yapan ne ilk ne son kız sen değilsin.Bazen hata hatayı doğurur.Bundan sonra kendi hayatını düzenlemeye çalış.

Sınavı kazandım demişsin,ne sınavı ? Neden çalışmıyorsun ? Ayrca yenge kim,birlikte mi yaşıyorsunuz,neden seni ezikliyor ?
Kpss sinavi bu olaylardan dolayi kazanamadim tekrar hazirlaniyorum fakat yasadiklarim pesimi birakmiyor sanki unutmaya calisiyorum . Yengem dayimin esi

Bence sen haric herkes suçlu. Senin psikolojini buralara getiren ailen, değerini bilmeyip birde üstüne katık olup dayak atan kocan.. Hala sevdiğin ve aranızın düzeldiğini eskisi gibi olmadığınızı söylediğin için birşey diyemiyorum da şuan, annenin yaptıgını yapma çocuklarına diyecektim :KK43: ama eskiyi düşünme unut kaçtığını falan olan olmuş düğününde olsa kaçsanda sonucu değiştirmezdi pek bence
Birde kocan mı mani olan eğitimini kariyerini ilerletmene? Eğer o değil kendinsen, kendini yen ve başar bunu
Esim egitimine engel degil fakat kacma durumundan ve esimle olan sorunlarimdan calisamamistim ..

Yine bir işe gir, kariyer yap. Ailen çok hatalı. Gençken insan çok yanlış yapabiliyor.

Kpss sinavi bu olaylardan dolayi kazanamadim tekrar hazirlaniyorum fakat yasadiklarim pesimi birakmiyor sanki unutmaya calisiyorum . Yengem dayimin esi

Ona ne oluyormuş canım ? Sen büyürken sana destek olmuş,yol göstermiş mi ?
Ayrıca hayır ben senin suçlu olduğunu düşünmüyorum.Çıkış yolunu böyle bulduğunu sanmışsın,kendince kaçış yolunu seçmişsin.Keşkelerle hayat geçmiyor,ileride "iyi ki" diyebileceğin adımlar at.Mesela kariyer gibi,evladını güzel yetiştirmek gibi...

Ona ne oluyormuş canım ? Sen büyürken sana destek olmuş,yol göstermiş mi ?
Ayrıca hayır ben senin suçlu olduğunu düşünmüyorum.Çıkış yolunu böyle bulduğunu sanmışsın,kendince kaçış yolunu seçmişsin.Keşkelerle hayat geçmiyor,ileride "iyi ki" diyebileceğin adımlar at.Mesela kariyer gibi,evladını güzel yetiştirmek gibi...
Insallah tek istegim gelecegimi mutlu yasamak . Calismayi dusunuyorum

Keşke demek şeytandanmış.. Geçmişi değiştiremiyoruz ama gelecek bizim elimizde.
Akademisyen olmak istiyorsan akademisyen ol. Ne istediğini bilmekte güzel bir şey bu uğurda çalışabilir gayret gösterebilirsin.

Keşke demek şeytandanmış.. Geçmişi değiştiremiyoruz ama gelecek bizim elimizde.
Akademisyen olmak istiyorsan akademisyen ol. Ne istediğini bilmekte güzel bir şey bu uğurda çalışabilir gayret gösterebilirsin.
Gecmisi silip atamiyorun kafamdan ama calisirsam daha guclu olabilecegimi dusunuyorum umarim hayatima yon verebilirim

Artık olan olmuş bi suçlu aramanıza gerek yok. Sonuçta her şey için geç. Eşinizle de kötü zamanlar geçirmişsiniz ama şuan düzeldi iyiyiz diyorsunuz. Bundan sonra sınavınıza odaklanın istediğiniz yerlere gelmek için uğraşın. Çevrenin ne dediğini boşverin.

Back
X