Hayatımı elimden aldı

nahom

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
94
48
18
35
A.B.D.
Kızlar yanımda olun buna çok ıhtıyacım var Ben beş yıllık evliyim ve iki tane oğlum var. Bir yıldırda Amerika'da yaşıyoruz tabi buna yaşamak denirse büyük oğlum kreşe gidiyor küçük bir yasında olduğu için evde tabi bende.. Ingilizcede bilmediğim için sürekli evdeyim ve çok yalnızım eşim bi iş kolik sürekli işleri vardır aynı evin içinde birbirimizi görmeyiz bile o odasından çıkmaz bende çocuklarla.. Turkıyede bi hayatım vardı güzel bu işim iyi bi sosyal hayatım.. Kendimi bu evin hizmetçisi gibi hissediyorum. Çok yalnızım sokağa bile çıkamıyorum markette gidip bi ekmek alamıyorum kafayı yemek üzereyim ben napıcam :((

Kızlar yanımda olun buna çok ıhtıyacım var Ben beş yıllık evliyim ve iki tane oğlum var. Bir yıldırda Amerika'da yaşıyoruz tabi buna yaşamak denirse büyük oğlum kreşe gidiyor küçük bir yasında olduğu için evde tabi bende.. Ingilizcede bilmediğim için sürekli evdeyim ve çok yalnızım eşim bi iş kolik sürekli işleri vardır aynı evin içinde birbirimizi görmeyiz bile o odasından çıkmaz bende çocuklarla.. Turkıyede bi hayatım vardı güzel bu işim iyi bi sosyal hayatım.. Kendimi bu evin hizmetçisi gibi hissediyorum. Çok yalnızım sokağa bile çıkamıyorum markette gidip bi ekmek alamıyorum kafayı yemek üzereyim ben napıcam :((

nedne ingilizce ögrenmiyorsun ögrenirsen amerikada bir sürü aktivite bulabilirsin kendine uygun böylece sıkılmazsın

Evden tek başıma olmuyo internetten de çalışmaya çalışıyorum ama kafam almıyo kırsalda gidemiyorum bebek yüzünden çok yalnızım ..

Dil öğrenmeden nasıl sosyal olabileceksin ki?
Kusura bakma da insanlar dil öğrenmek için İngiltere, Amerika yollarına düşüyorlar ama sen elindeki nimeti kullanamıyorsun.
Yaşadığın yer apartman dairesi mi müstakil mi? İnsanlarla iletişim kurman şart. Ekmek almaya bile çıkamamak ne demek bu kadarcık dil bile nasıl ögrenemeyip anlatamıyorsun. Yapmayın Allah aşkına.

Bunalman çok normal zaten. Dil öğrenmek sadece kitaptan öğrenmekle bitmiyor ki konuşarak öğreniliyor. Moldovya'dan gelip Türkçe gibi zor bir dili öğrenen tanıdıklarım var.

Dil öğrenmek için bir çok metot vardır google'dan araştırın lingusta metodu mesela, günde 1 saat çalışarak 2 ayda en azından konuşabilir hale gelirsiniz. Buna benzer bir çok yöntem var, etrafınızdaki Türk aileleri araştırın mutlaka vardır, hangi eyalettesiniz bilmiyorum ama mutlaka vardır.

Oturduğum ev müstakil ama sorun şu ki bebeğimi bırakıp kursa gıdemıyorum evden çıksam yol bilmiyorum nereye gıdıcem burda sokakta yürüyen insan bile görmüyorum doğru düzgün. Dısarda oynayan bırtek cocuk mu olmaz yok.. Turkıye gıbı değil buralar

Lıngusta metodu mu bana bu metodu anlatırmısın araştırmayı çok isterim.. Şimdi burda gece oldu yatmalıyım artık ama yarın ılk işim bu olucak.. Şimdiden teşekkürler..

Sen kendi kendini kapatmissin eve.. eline harika bir firsat gecmis neden degerlendirmiyosun.. turk ailelerle tanis biraz evden cikarsan yapabilecegin cok fazla sey oldugunu gorursun..ekmek almaya bile gidememek.. fazla degil mi bu canim? Carsiya cikinca dilin hicbir onemi yok. El hareketleriyle onu istiyom bunu istiyom de cik. Oturdugum sitede araplar var. Kadinlar ne ingilizce ne turkce bilmiyor. Ama gecen gun kapima gelip yemek getirdi. Yemedim doktum ama nezaketen aldim. Ertesi gun de ben goturdum ona. Ben goturunce turkce bilen esiyle karsilastik adam bana sizin her aksam yalniz geldiginizi gormus ondan vermis hic gerek yoktu dolu tabak getirmenize ne zaman isterseniz bekleriz dedi. Arap ya bu. Simdi ayrimcilik algilamayin da ben bunlardan bu medeniyeti beklemezdim. Onyargilarimi bi kenara biraktim hemen.. he bu kadinlar butun gun disarda geziyor dil bilmeden..

Sosyallesmek icin dile falan gerek yok ki.. kaybolmazsin ac kalmazsin.. sosyallesmeden dil ogrenemezsin. Kendine internetten calisma plani yap. Livemocha denen siteye gir. Ben ordan bayagi fransizca ogrendim. Cok faydali. Sonra carsiya pazara cik ogrendiklerini uygula. Buyuk firsat bu..

Benim esim.dubaide gitmedim yanina orda napicam ben diye. Calisiyorum cunku. Ama amerika olsaydi keske demeden edemedim :))

Oturduğum ev müstakil ama sorun şu ki bebeğimi bırakıp kursa gıdemıyorum evden çıksam yol bilmiyorum nereye gıdıcem burda sokakta yürüyen insan bile görmüyorum doğru düzgün. Dısarda oynayan bırtek cocuk mu olmaz yok.. Turkıye gıbı değil buralar

Telefonunda navigasyon yok mu. Evi bulman zor olmaz bence cik istedigin kadar uzaklas. Kaybolman gercekten imkansiz illa bulursun

Mademki evde cok fazla vakit geciriyorsunuz neguzel dil ogrenmek icin vaktiniz var.universitede calisiyorum ve erasmusla gelen ogrenciler var.kafa isaretleriyle selamlasirdik bende dil yok.onlar mecbur olduklari icin ogreniyorlar.simdi her karsilasmamizda turkce bir kelime soyluyorlar merhaba tesekkurler nasilsiniz gibi.en azindan anlasmaya basladik bence insan icine cikin bir kelime iki kelime derken bide bakmissiniz arkadadlarinizla bi cafede sohbet ediyorsunuz :)

Artik teknoloji cok gelisti. Kursa bile gerek yok, internette bir suru dil kaynaklari var. Dinleyerek ogrenebilirsin, pratik yapabilirsin. Ben de bir ara Fransizca ogrenmeye merak sarmistim, ordan biliyorum. :)

Nereye gidersen git, oraninin dilini bilmiyorsan ozgur degilsin. Bir ekmek bile almaya cikamiyorsan o hayat cehennemdir sana zaten. Bir an once, en azindan cat pat konusabilecek kadar basitce dili ogren. Gerisi gelir.

Ben de yaklasik 9 yildir Amerika'da yasiyorum. Is dolayisiyla filan gecici mi geldiniz, yoksa artik burda mi yasayacaksiniz?

Arkadaşım kusura bakma ama ilköğretim boyunca, lise boyunca ya sa uni. boyunca hiç mi ingilizceden kendini idare edecek bir şeyler öğrenmedin..

Bende hayatını idame ettirecek kadar ogrenmissindir diye düşünüyorum. Günaydın, iyi akşamlar, bir ekmek süt verirmisiniz gibi..

Bunları biliyorsanız alın Bebeğinizi çıkın dışarı, markete bir kahve içip gelin.

Bu arada 5 yaşında ki çocuğunuz nasıl bir kreşe gidiyor? Türk ağırlıklı mı,yabancı mı?

bence eşler çocukların bakımını yarı yarıya üstlenmeli, baba işte çalışıyor diye çocuklarıyla zaman geçirmeyecek mi? çocuk yetiştirmek, pedagoji çok önemli; eşiniz madem çok çalışıyor, iyi bir geliri olması gerek, çocuklar küçükse kreşler, çocuk yuvaları, bakıcılar devreye girebilir, yük sizin üzerinizden hafifletilebilir, böylece sizin de kendinize ayıracağınız zamanınız olur; çocuklar okula gidiyorsa, bu sefer de Amerikan filmlerinde gördüğümüz tipik sahne, çocuğu okuldan kim alacak? umarım can sıkıntınızı giderecek yeni uğraşlar, sosyal aktiviteler bulursunuz..

sacma bahaneler konu acmış olmak icin acmıssın bence ac translateyi calıs bu kadar basit sen işin kolayını bulmussun bosuna üzülme bence

canım merhabaa konuyu okuyunca sankı bogazıma bı ıp dolanmıs gıbı bunaldım ınann.. ben memleketten 3 satt uzaktayım bazen nadır de olsa bana bıle zor gelıyor bazı seyler paylasmıstım zatenn kı sen bırde taaa amerıka gıbı yere gıtmıssın senı uzmek ıstemem fakat yerınde olsam gıtmezdım banada bekarken almanya teklıfı geldıı annem cok ılımlıydı asla asla dedım ben ve gelenlerı gerı yolladımm belkı dil ogrenebılmen ıcın kurs vardır ama bır yasında bı cocukla nereye gıder ne yaparsınkıı cok cok zordur tahmın edebılıyorumm allah yardımcın olsun ama oraya gıttıysen bı sekılde ordakı hayata alısman gerek en azından netten dıl ogren iişini ıhtıyacını gorecek kadar ve bıraz kendıne guven markete bıle gıdememen cok buyuk sorun bencee gıtmelısınn bunu yapmak ıcın esınle bırgunn dolas bakkal vs gıbı yerlerı ogren ve cocugunu al cık dolas cnm korkma fazlada ben artık alıstım buralaraa heryere gıdıyorum:) allah yardımcn olsn cnm

Lıngusta metodu mu bana bu metodu anlatırmısın araştırmayı çok isterim.. Şimdi burda gece oldu yatmalıyım artık ama yarın ılk işim bu olucak.. Şimdiden teşekkürler..

ayy burda saat suan oglen oluyor orda mıllet uyuyomu ılgınc ya:) ayrıca cnm telef da nagıvasyon yol tarıfı var cok acıklamalı bırde onu denee ıstersen

Orda olmak ne kadar cok isterdim. Burda dunyanin en iyi ing. Ogretmenleri bile olsa tam manasiyla ogrenemiyorsun ing.yi.
Ogrencilik yillariniza donup ing ogrenmekten baska careniz yok. Ne guzel firsat size.
Kolay gelsin.
Good bye ;)

Canim turla taylanda gittik. Gruptaki hic ingilizce bilmeyen arkadas lokal turlardan pazarlikla tur satin aldi. Cidden ekmegin ongilizcesini ogrenim parmaginla 1 yaptiktan sonra satin alirsin. Muhim olan o ilk hamleyi yapmak.

ingilizce öğreneceksin ;)
bütün gün madem evdesin aç kitapları ders çalış, sonra çalıştıklarını markette sokakta insanlarla iletişime geçerek pratiğe dök.

Back
X