Hayatımı kontrol etmekten yoruldum

Benim içinde bulunduğum ilişki gibi bir yaşam tarzını seçer miydiniz?

• Ankete Katılan
    37
Hayatta babama bile güvenmeyeceğimi öğrenmiş biri olarak bunun senin için ilerde çok büyük sorun olduğunu düşünüyorum. Seni yöneten kişinin bir gün hayatında olmadığında düşeceğin boşluğu düşünebiliyor musun? Yada seni yanlış yollara soktuğunu? Hepimizin mantığı, kalbi, beyni, vicdanı olduğunu düşünüyorum. Bence kendine bunu yapma,yaptırma.

Siz böyle mutluysanız karışmak doğru değil ama siz böyle bir ilişki tarzından memnun olur muydunuz diye sormuşsunuz, hayır. Bu benim hayatım, kendi iradem ve kendi isteklerim var. Hayata başkalarının isteklerini yapmak için gelmedim. Benim hayatımı yaşayan o değil, başıma bir şey gelirse sorumlusu da o değil. Kimsenin beni yönetmesine ihtiyacım yok. Kendi kararlarımı kendim alır, istediğim doğrultuda bir hayat yaşarım.

O kişi hayatınızdan evet iyi oluyor;hiçbir şey düşünmemek her şeyi onun planlaması ,yönetmesi...Ama,aması var hepimiz yalnızız o sırtınızı dayadığınız dağ bir gün yerle bir olabilir...Ne demişler Ağaca dayanma kurur,insana dayanma ölür...(mecazi ölüm tabii,yani gider anlamında diyorum.)

ben böyle ilişkide olsam bunalım olurdum çünkü bana birisi ne yapacağımı iyilikle bile söylese irite olurum
annemle hep kavga ederiz bu yüzden ders çalış der tam tersini yaparım odanı topla der toplamam
ama demesin birkaç gün kendim yaparım zaten
birileri deyince uyuz oluyorum

ilk başta saygı duyuyorum ve tamamiyle kendi düşüncelerimi yazıyorum...

zayıf karakterde insanların yapacağı bir iş sizinkisi yani birine ait olma sahiplenilme hissi güzeldir ama bir yere kadar.bir adam benim ne yapacağıma neden karışsın ki neden beni yönlendirsin benim iradem yok mu?bu kadar mı acizim?

ilk defa bu tarzda bir konu gördüm kk da takip edeceğim sizi çok değişik fikirler çıkacağına eminim

Merhabalar :) Forumda yeniyim ancak bölümün adını(bir derdim var) görünce dayanamayıp yazmalıyım dedim.
ben kontrol edilmekten ve ne yapacağıma başkasının karar vermesi,hayatıma karışılmasından hoşlanan biriyim. O otorite çok hoşuma gidiyor ve bunu istiyorum. Aitlik hissini yaşamak ve sorumluluklarımdan kurtulmak, hafiflemek istiyordum.Nihayet isteklerimi karşılayabilecek biriyle tanıştım ve bir bağ oluştu aramızda. Sürekli olarak iletişim halindeyiz ve beni yönetmesinden büyük keyif alıyorum.Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.Dışarıdan birilerinin bakış açısına ihtiyacım var kızlar. Bu tarz bir ilişkide bulunmak ister miydiniz? Eminim beni tuhaf bulanlar olacaktır ancak belki benim gibi düşünenler de vardır.
Birlikte olduğun kişi bu durumu aleyhine kullanmayacaksa(Zamanla küçümseme aşağılama vs) ve sen de mutluysan sorun yok bence. Bı durumda karşıdaki kişinin tutumu çok önemli.

Benim annem de oldukça baskındır,benzer özellikler gösteriyoruz. güzel yerden yakalamışsınız :)
bu sürecin yorucu olduğu doğru ancak hangi ilişki yormuyor ki insanı? ben iki tarafın da rızasıyla, bir rolü üstlenip yönetmesi ya da yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. siz yöneten rolünü üstlenmişsiniz ancak bu her zaman istediğiniz şey değilmiş. bu da sorunlara yol açmış elbette.

:) edebilirler abla. korkusuzca yaşayıp göreceğim
Bu durum kimse için her zaman istenen şey değildir.
Aklın filmlere romana kalmasın uçu açık bişi bu emin ol ablacım sana zarar. Tutki bitti ilişkin o zaman nolcak sudan.çıkmış balık gibi kalacaksın. Amaçsız ve fikirsiz..

Böyle yetişmişsiniz. Bundan sonra da hayatınızın sorumluluğunu üstlenmek istemiyorsunuz anlaşılan. Böyle yaşamak size daha pratik gelebilir. Uysal bir insansınız. O halde çok dikkatli olmalısınız. Suistimal edilmemek için karşınızdakinin iyi niyetinden emin olun en azından.

hata yapma korkunuz var mı peki. genelde çok hata yapmaktan korkan kişiler ister kararları başkalarının vermesini.

ben yumurta kırarken biri gelse bana yumurta kır dese o yumurtayı onun kafasında kırarım. o derece düşkünüm özgürlüğüme. sizin düşünce yapınızı anlayabileceğimi sanmıyorum. ama mutluysanız sıkıntı yok..

Back
X