Hayatımı kontrol etmekten yoruldum

Benim içinde bulunduğum ilişki gibi bir yaşam tarzını seçer miydiniz?

• Ankete Katılan
    37
Ne yonetecegim ne de yonetilecegim bi iliski icinde olmak istemem.

Bir derdim var a acmissiniz konuyu. Ama derdinizi anlayamadim. Biri sizi yonetiyormus iste

Dert değil, bu normal mi diye fikrinizi soruyorum. İçimde böyle duygular var, paylaşıp acaba bir ben miyim görmek istedim. Önyargılı olanlar, yadırgayanlar olabilir.İnsanız ve benim de anlayamadığım,anlamak istemediğim şeyler oluyor.Düşüncelerinizi okumak beni mutlu etti, dışarıdan nasıl göründüğünü sayenizde görebiliyorum.Ben Grinin Elli Tonu'nda olanları çok beğenmiştim, oradaki kontrol ve diğer şeyler bu bende böyle bir hissi uyandırdı.

Dert değil, bu normal mi diye fikrinizi soruyorum. İçimde böyle duygular var, paylaşıp acaba bir ben miyim görmek istedim. Önyargılı olanlar, yadırgayanlar olabilir.İnsanız ve benim de anlayamadığım,anlamak istemediğim şeyler oluyor.Düşüncelerinizi okumak beni mutlu etti, dışarıdan nasıl göründüğünü sayenizde görebiliyorum.Ben Grinin Elli Tonu'nda olanları çok beğenmiştim, oradaki kontrol ve diğer şeyler bu bende böyle bir hissi uyandırdı.
Konu ne zaman bu kitaba gelecek bakalım diyordum ki, konu sahibi getirmiş. Konuyu okur okumaz kitaba atıf olduğu anlaşılıyor... Bana sorarsanız çok itibar etmeyin kitapta olanlara... Bir Christian Grey çıkmaz Türk erkeklerinden... Ve mutlu sonla bitmez hikayeniz...:KK54:

Bu tarz bir ilişkide olmak tabikide istemezdim
sorun aslında insanların kişiliğine yönelik bir soru, yani sana yön göstermez yardımcı olmaz okuyacağın cevaplar
çünkü senin kişiliğin yöetilmekten sahiplenilmekten hoşlanıyorken
ötekinin ruhu bunu asla kabul etmiyor
bir diğer ise orta yolu buluyor dengeyi kuruyor

Merhabalar :) Forumda yeniyim ancak bölümün adını(bir derdim var) görünce dayanamayıp yazmalıyım dedim.
ben kontrol edilmekten ve ne yapacağıma başkasının karar vermesi,hayatıma karışılmasından hoşlanan biriyim. O otorite çok hoşuma gidiyor ve bunu istiyorum. Aitlik hissini yaşamak ve sorumluluklarımdan kurtulmak, hafiflemek istiyordum.Nihayet isteklerimi karşılayabilecek biriyle tanıştım ve bir bağ oluştu aramızda. Sürekli olarak iletişim halindeyiz ve beni yönetmesinden büyük keyif alıyorum.Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.Dışarıdan birilerinin bakış açısına ihtiyacım var kızlar. Bu tarz bir ilişkide bulunmak ister miydiniz? Eminim beni tuhaf bulanlar olacaktır ancak belki benim gibi düşünenler de vardır.
ben sizi çok iyi anladım
şimdiki eşimle sevgiliyken ve nişanlıyken uzak sehırde idik
herseyımızı o planlardı
gideceğimiz oteli, alacagımız esyaları, ev nerede tutulacak
ne kadar paramız olacak
ne kadarı ıle gecınebılırız evlenınce neler alırız neler alamayız vs vs

ben mesela kendıme bir kot pantolon alsam
ertesı gun gıder bana ayakkabı alırdı
o pantolonunla cok sık durur derdi
snr bı ayakkabımı gorse aa ben buna bir canta bakayım derdı
çanta alırdı

mesela kaşlarım için boyunu bıraz daha kısaltsan daha ıyı olur derdı ben de kısaltmıstım
tırnaklarım için küt yapmayı dene derdi, küt yapmıstım

yani adam herseyı planlıyordu
ben kendımı kuş gbi hissettım
bana hıc iş kalmayacak diyordum AMA ESIM EVLENINCE DEĞİŞTİ
şimdi benım yonlendırmem gerekıyor
:D
Adam tersıne döndü yani

Kim ister ki böyle hayat derdim ama acaba neden hissediyorsunuz? Çok ilginç geldi bana.
Evlenince bunalırsın bak demedi deme.
Aklın fikrin yok mu ki başkasının aklıyla fikriyle hareket edeceksin?

Merhabalar :) Forumda yeniyim ancak bölümün adını(bir derdim var) görünce dayanamayıp yazmalıyım dedim.
ben kontrol edilmekten ve ne yapacağıma başkasının karar vermesi,hayatıma karışılmasından hoşlanan biriyim. O otorite çok hoşuma gidiyor ve bunu istiyorum. Aitlik hissini yaşamak ve sorumluluklarımdan kurtulmak, hafiflemek istiyordum.Nihayet isteklerimi karşılayabilecek biriyle tanıştım ve bir bağ oluştu aramızda. Sürekli olarak iletişim halindeyiz ve beni yönetmesinden büyük keyif alıyorum.Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.Dışarıdan birilerinin bakış açısına ihtiyacım var kızlar. Bu tarz bir ilişkide bulunmak ister miydiniz? Eminim beni tuhaf bulanlar olacaktır ancak belki benim gibi düşünenler de vardır.
Ben şunu merak ettim. Neden anketi kimin ne cevap verdiğini herkes görebilecek şekilde yaptınız? Burada evet diyenlere sonra özelden mesaj gelecek mi "yaş kaç?" vs. diye?

Türk kadınları böyledir genelde. Ya hükmedilmek, yapmıyorlarsa erkeğin annesi gibi hükmetmek isterler. Evlendiğinizde buraya yazın, patlamış mısırımla takip edeceğim sizi.

Ikinci filmini izle o zaman :)

Her tencereye gore bi kapak bulunuyo. Ben sizi anormal gormuyorum

mumkun ama tehlikeli. hatta baya tehlikeli. ben yaptım, yap! ben istedim ,yap! ben düşündüm , gidiyoruz! peki yarın sen düşünüp yapmak istemiyorum dedigin de ne olacak ? full ittiat olmaz. olamaz. köle olsan gene bir gun baş kaldırırsın veya sahibinin arkasından iş cevirirsin...
bugun karşındakinde bu cok sevdigin huy- yarın nefret etmeni saglayabilir.
süreklilik arz ettiginde erkek de bundan hiç hoşlanmaz. basiretsiz -fikirsiz der. sonrası ayrılık ve boşanma.
cok nadir bunu sevip 'senden iyisini mi bulacagım' diyip sonrada dövüp dsvenler, dozlarını arttıranlarda var. aynı dozda kalanda var.
ve cok da değişik degilsin. yani sen tipliler cok ( tipli derken -ilişki tercihleri olarak )
favorim :
ilişkilerde cok cok cok mukemmel bir denge saglanırsa ( ki bu denge 'erim sen bilirsin ' demek degil ) her türlü alıverişin oldugu bir ilişki . bu en güzellidir.

çok da değişik bi tip olduğumu ispatlamak için burada değilim :)

öncelikle bahsettiğiniz tehlike ve değişimler her ilişkide olabilecek türden. çok kibar ve ilgili bir adam bir bakmışsınız size şiddet ve psikolojik baskı uyguluyor.insanların içinden ne çıkabileceğini kim bilebilir yeterince yaklaşmadan? benim bahsettiğim "full itaat" kavramı değil. her insanın kendine ait bir alanı vardır ve bir yere kadar hayatına dahil olabilirsiniz.kendi sınırlarınızı belirtip bu doğrultuda güzel bir ilişki yaşayabiliyorsunuz.
çevrenizle olan ilişkileriniz, temel ihtiyaçlarınız kısıtlanmadan ve duygusal olarak parçalanmadan da itaat etmek mümkün. diğer türlü istismar oluyor çünkü.
örneklemem gerekirse çok kıskanç bir eş sizin gibi düşünen birini bunaltabilir ancak ben gibi biri bundan keyif alabilir. kıskanılmanın sevginin bir belirtisi olduğunu düşünüyorum.

Çok ilginç, bu kişi hep sizin istediğiniz yönde kararlar mı alıyor? Ya da size her karar nötr, aynı kapıya çıkar mı zaten? Bir gün sizi yönlendirdiği şey istediğinize tamamen zıt olursa ne olacak peki?
Kim iplerini başkasına vermek ister ki? Geriye bir birey olarak sizden bişey kalır mu o zaman?

Ankette henüz sizinle aynı hisseden de olmamış.

çok da değişik bi tip olduğumu ispatlamak için burada değilim :)

öncelikle bahsettiğiniz tehlike ve değişimler her ilişkide olabilecek türden. çok kibar ve ilgili bir adam bir bakmışsınız size şiddet ve psikolojik baskı uyguluyor.insanların içinden ne çıkabileceğini kim bilebilir yeterince yaklaşmadan? benim bahsettiğim "full itaat" kavramı değil. her insanın kendine ait bir alanı vardır ve bir yere kadar hayatına dahil olabilirsiniz.kendi sınırlarınızı belirtip bu doğrultuda güzel bir ilişki yaşayabiliyorsunuz.
çevrenizle olan ilişkileriniz, temel ihtiyaçlarınız kısıtlanmadan ve duygusal olarak parçalanmadan da itaat etmek mümkün. diğer türlü istismar oluyor çünkü.
örneklemem gerekirse çok kıskanç bir eş sizin gibi düşünen birini bunaltabilir ancak ben gibi biri bundan keyif alabilir. kıskanılmanın sevginin bir belirtisi olduğunu düşünüyorum.
bende grafikerlik okudum bir donemde ist. bir ajansin yaratici grubundaydim :)
sekil buysa olur. ama kiskanclik tam olarak sevgiyi gostermez.
benim esimde kiskanctir bende . ama belli seylerde ve kizma dozumuz bellidir . bilir hareketlerimizi dengeleriz.
benim evliligimde az da olsa seninki gibi. ama farklar var tabi. yonlendirilmekten pek hoslanmam ama esimin soyledigi- teklif ettigin seyinde bana kotuluk icin demedigini bildigimden tamam derim gibi...
neyse iliskinde dikkatli ol. herseyin asirisi zarar biliyorsun.

Senin gibi birini tanıdım görümcem olur kendisi iki çocuklu öğretmen bir hatun. Anne çok baskın bir karakter ezmiş hep kızı buda alışmış yönetilmeye sonuç olarak kocası aldattı boşandı iki çocukla benim yanımda kaldı 6 yıl bı süreçte ben yönettim her şeyi ama bu iki taraf için de çok yorucu bir şey. İnsanlar bir noktada patlar. Diyeceğim şu ki kimseye güvenipte hayatının kontrolünü veremezsin herkesin doğrusuda yanlışına kendine göre çünkü
Tabii ideal aranan gelin oluyorsun bu durumda :KK70: ama ederler içine be kızım

Benim annem de oldukça baskındır,benzer özellikler gösteriyoruz. güzel yerden yakalamışsınız :)
bu sürecin yorucu olduğu doğru ancak hangi ilişki yormuyor ki insanı? ben iki tarafın da rızasıyla, bir rolü üstlenip yönetmesi ya da yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. siz yöneten rolünü üstlenmişsiniz ancak bu her zaman istediğiniz şey değilmiş. bu da sorunlara yol açmış elbette.

:) edebilirler abla. korkusuzca yaşayıp göreceğim

Senin gibi birini tanıdım görümcem olur kendisi iki çocuklu öğretmen bir hatun. Anne çok baskın bir karakter ezmiş hep kızı buda alışmış yönetilmeye sonuç olarak kocası aldattı boşandı iki çocukla benim yanımda kaldı 6 yıl bı süreçte ben yönettim her şeyi ama bu iki taraf için de çok yorucu bir şey. İnsanlar bir noktada patlar. Diyeceğim şu ki kimseye güvenipte hayatının kontrolünü veremezsin herkesin doğrusuda yanlışına kendine göre çünkü
Tabii ideal aranan gelin oluyorsun bu durumda :KK70: ama ederler içine be kızım

Benim annem de oldukça baskındır,benzer özellikler gösteriyoruz. güzel yerden yakalamışsınız :)
bu sürecin yorucu olduğu doğru ancak hangi ilişki yormuyor ki insanı? ben iki tarafın da rızasıyla, bir rolü üstlenip yönetmesi ya da yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. siz yöneten rolünü üstlenmişsiniz ancak bu her zaman istediğiniz şey değilmiş. bu da sorunlara yol açmış elbette.

:) edebilirler abla. korkusuzca yaşayıp göreceğim

Ben şunu merak ettim. Neden anketi kimin ne cevap verdiğini herkes görebilecek şekilde yaptınız? Burada evet diyenlere sonra özelden mesaj gelecek mi "yaş kaç?" vs. diye?

Çünkü forumda yeniyim ve ilk başlığım ve de ilk anketim.şu an değiştirilebiliyorsa tarif edin değiştireyim.bahsettiğiniz gibi bir şey peşinde değilim, art niyetim yok.

Çünkü forumda yeniyim ve ilk başlığım ve de ilk anketim.şu an değiştirilebiliyorsa tarif edin değiştireyim.bahsettiğiniz gibi bir şey peşinde değilim, art niyetim yok.
Peki o zaman size tavsiyem, böyle bir hayatın içine girmek sizin tercihiniz, isterseniz girebilirsiniz. Ama her zaman kaçış yollarınız, b planlarınız bulunsun. Asla kendinizi tamamen kaptırmayın. Mesela işinizi hiç bir zaman bırakıp kendinizi tamamen bir ev kölesi haline sokmayın. İşinizden gelen geliriniz her zaman kontrolü sadece sizde olan hesapta dursun. Bir miktarını beraber yaşayacağınız evin masrafı için verebilirsiniz, asla hepsini vermeyin. Bunlara dikkat etmeniz normal bir evlilik ilişkisine girecek insanlara göre çok daha önemli, çünkü bir süre sonra kendinizi çok kaptırıp hayatım feda olsun moduna girebilirsiniz. Bu da çok büyük zarar verebilir.
Ayrıca bu forumdaki hesaplar falan kırılamaz değil, her zaman birilerinin kim olduğunuzu deşifre edebileceğini düşünerek yazın.

Back
X