• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatimin basi annem sonu yine annem

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.930
1.018
63
Her sey hayatimda ki tum olumsuzluklarda anneme suc atiyorum..sevmeye calisiyorum ne zaman bir sorun olsa sorumlu onu tutuyorum ve nefret ediyorum...cocuklugumu gencligimi tum omrumu evliligimi bile cahilleigiyle heba etti yetmedi evlatlarimin bile hayati ojun yuzunden heba oldu...
Cok ciddi tramvalar yasatti hayata karsi hep savunmasz bi care birakli omrum onun bende biraktigi hasarlari onarmakla gecti..ama bitmiyor yas oldu 31 hala onu sorumlu tutuyorum herseyde..kardeslerimde tam anne yalakasi oda hatalarini farketmiyor onun cahilliginin kurbani ben ve diger kardesim oluyoruz..esim bile her firsatta annemin tavirlariyla beni sucladi ezmeye calisti tum hatalarini annemle olan iliskimi ortaya koyarak beni suclafi...affedemiyorum bu kadini..ben mi abartiyorum yoksa...sizinde hayatinizda bu gununuzde yarininizda anneniz bu kadar etkili mi ..beni yonetmez yonlendirmez asla oyle huyu yoktur asla sorumluluk almaz kendini yipratmaz benim icin sadece yeri geldimi telefon da ezer yeri geldimi sanki cok iyi bir anneymis gibi rol keser ama icraat yok..akrabalara hep benimle ilgili sozler verir is icraate geldimi bana vazgectigini soyler

Yani bayaaa bir anlatmışsınız ama pek de birşey anlatmamışsınız biraz detay verin ne yaptıysa hayatınızı kararttı
Mesela kendimi savunmami korumami aldi benden yillarca kendimi savunamadim hoc k8mseye karsi hic bir zaman kendimi her korumaya calistigimda kotu olan ben oldum..misal erkek kardesim saygisizlik yapabilir dovebilir ama sikayet etmeye kendimi korumaya bile hakkim yoktur...kim ne yaparsa yapsi yabanci veya degil asla kendimizi korumamamizi ogretti karsi gelmememizi ogretti bundan buyuk kotuluk olamaz kendimi savunmayi ogrenmem bile yillar surdu...esimde bu konuda hep cok ezdi..misal esim eve gelmez bakmaz hic bir sorumluluguju uerine getirmez boyle yasayan binlerce kadin var ben niye sabretmiyormusum..annem bizdeyken esim sabaha dogru gelmisti ve annem esime karistigin icin bana kizmisti ve esim ondan sonra hep gece gelmeye basladi bunun gibi

Sen izin vermeseydin hiçbirini yapamazdi
Evlatlarindan sen sorumlusun annen değil.
Baskalarini suçlamak en kolay yoldur.

Sen izin vermeseydin hiçbirini yapamazdi
Evlatlarindan sen sorumlusun annen değil.
Baskalarini suçlamak en kolay yoldur.

Iste en cokda kizdigim konu bu kendimi korumama savunmama hakkimi aramama bile hic izin vermedi..cok ezdi hep ezdi gucu yetmedigi yerde erkek kardesimin be babamin kaba kuvvetine basvirdu

Bayağı bayağı sindirmiş sizi..
Çevrenizdekilerde yüz bulmuş.
30 yaşınıza kadar pişmeniz lazımdı öyle annenin elinde..Ona karşı onun gibi davranmakla başlayın..

Iste en cokda kizdigim konu bu kendimi korumama savunmama hakkimi aramama bile hic izin vermedi..cok ezdi hep ezdi gucu yetmedigi yerde erkek kardesimin be babamin kaba kuvvetine basvirdu
Bu anlattiklarini evli coluk cocuk sahibi bir insan yaşamaz.Yasiyorsa da o kisiye izin vermistir.Bu anilar geçmiste kalmistir.Kalmalidir.Annede olsa sana zarar veriyorsa bunu çocuklarininda yasamasina müsade etmeden hayatindan cikartabilirdin. Hayatindan çikartamiyorsun.O senin sahibin degil.Annen hatasiyla günahıyla.Şimdiki hayatindan sen sorumlusun.Degismek ya da birilerini suclamaya devam etmek? Karar senin.

Bu anlattiklarini evli coluk cocuk sahibi bir insan yaşamaz.Yasiyorsa da o kisiye izin vermistir.Bu anilar geçmiste kalmistir.Kalmalidir.Annede olsa sana zarar veriyorsa bunu çocuklarininda yasamasina müsade etmeden hayatindan cikartabilirdin. Hayatindan çikartamiyorsun.O senin sahibin degil.Annen hatasiyla günahıyla.Şimdiki hayatindan sen sorumlusun.Degismek ya da birilerini suclamaya devam etmek? Karar senin.
Suandan bahsetmiyorum cocuklugumda hep boyle davrandi yillarim onun bende biraktigi derim yaralari kapatmakla gecti onun fikir ve cehaletini beynimden tum benligimden silmeye calistim ve yaptimda h..suan bir annem var ama yok onun yuzunden tum akrabalrimdan bile izak durmak zorunda kaliyorum herkese surekli beni karalama gibi bi derdi var sukur ki diger butun evlatlarini toplasan tirnagim etmezler ama benle bi aop veremedigi var cozemedigim konusmada cok iyi ama.olse diger tum akrabalarimla aramdan cekilmis olcak belki kardeslerimde onun bu acayip hipnozundan uyancak ama malesef hala yasiyor

Bayağı bayağı sindirmiş sizi..
Çevrenizdekilerde yüz bulmuş.
30 yaşınıza kadar pişmeniz lazımdı öyle annenin elinde..Ona karşı onun gibi davranmakla başlayın..

Suan tabiki ezdirmiyorum artik.yavas yavas tepkimi koydukca degismeye baslafi ama cokda gucum yok onunla ugrasmaya sevmiyorum da tartismayi kirmayi kirilmayi hep sabir hep sabir almis basini gidiyor...

Suan tabiki ezdirmiyorum artik.yavas yavas tepkimi koydukca degismeye baslafi ama cokda gucum yok onunla ugrasmaya sevmiyorum da tartismayi kirmayi kirilmayi hep sabir hep sabir almis basini gidiyor...
Kırılıyorsanız kırmalısınız ki herkes durduğu yeri bilecek..Hayat sizin hayatınız kimsenin zaaflardan yararlanma lüksü olmamalı..

Canım benim annem babam da öyleydi
Allah başımdan eksik etmesin ömürleri uzun olsun
Fakat benim de çok kızdığım şeyler oldu
Bir kere çok korkak yetiştirdiler beni. Oraya gitme buraya gitme başına bişey gelir dediler hep.
Aman bir kavgaya karışma, karşıt görüşünü anlatma, çıkıntı olma, diye diye hakkımı arayamaz oldum, insanlarla tartışmaktan korktum.
El iyisilerdi, çocuk mum olsun, yaramazlık yapıp laf getirmesin, arkalarından kimse laf söylemesin.

Ailem geri kafalı değildir aslında ama basiretleri bağlandı sanırım ne bilim ben ilkokuldayken kendini bilmez kendi çocuklarından bir haber teyzem beni herkesin içinde eleştirirdi, daha 9 yaşındayım, kalplizebra evde hiç iş yapmıyor mu derdi. Tüm aile içinde dalga konusu olurdum, canı sıkılanın stres topu, arayanın günah keçisi ben olurdum. Çünkü annem buna mahal verirdi, ezdirirdi.

Babam bir kere bile vurmamıştır bana annem de klasik terlik atma töreni dışında bir kere vurmuştu unutmuyorum
11 yaşındayım, bahsi geçen teyzemler bahçelerine yavru köpek aldılar. Hayvanları çok seviyorum, köpeği sevip öpüp mıncıklayıp duruyorum, köpek memnun ben memnun.
Annem beni yukarı çağırdı.
Teyzen kızdı köpek bekçi köpeği olacakmış sevdikçe evcilleşiyormuş kaç kere yukarı gel dedim ben sana diye yaşıtlarımda dahil tüm herkesin içinde bana tokat attı.
Canımdan çok gururum acımıştı..
Yeri gelir hala söylerim bunu..

Ama şimdi tam tersiyim. Çatır çatır savunuyorum hakkımı, kimseye eyvallahım yok hakedene veriyorum odunu.
Napalım anne baba işte gör ki onlar neler yaşamış çocukluklarında, değişmezler.

Canım benim annem babam da öyleydi
Allah başımdan eksik etmesin ömürleri uzun olsun
Fakat benim de çok kızdığım şeyler oldu
Bir kere çok korkak yetiştirdiler beni. Oraya gitme buraya gitme başına bişey gelir dediler hep.
Aman bir kavgaya karışma, karşıt görüşünü anlatma, çıkıntı olma, diye diye hakkımı arayamaz oldum, insanlarla tartışmaktan korktum.
El iyisilerdi, çocuk mum olsun, yaramazlık yapıp laf getirmesin, arkalarından kimse laf söylemesin.

Ailem geri kafalı değildir aslında ama basiretleri bağlandı sanırım ne bilim ben ilkokuldayken kendini bilmez kendi çocuklarından bir haber teyzem beni herkesin içinde eleştirirdi, daha 9 yaşındayım, kalplizebra evde hiç iş yapmıyor mu derdi. Tüm aile içinde dalga konusu olurdum, canı sıkılanın stres topu, arayanın günah keçisi ben olurdum. Çünkü annem buna mahal verirdi, ezdirirdi.

Babam bir kere bile vurmamıştır bana annem de klasik terlik atma töreni dışında bir kere vurmuştu unutmuyorum
11 yaşındayım, bahsi geçen teyzemler bahçelerine yavru köpek aldılar. Hayvanları çok seviyorum, köpeği sevip öpüp mıncıklayıp duruyorum, köpek memnun ben memnun.
Annem beni yukarı çağırdı.
Teyzen kızdı köpek bekçi köpeği olacakmış sevdikçe evcilleşiyormuş kaç kere yukarı gel dedim ben sana diye yaşıtlarımda dahil tüm herkesin içinde bana tokat attı.
Canımdan çok gururum acımıştı..
Yeri gelir hala söylerim bunu..

Ama şimdi tam tersiyim. Çatır çatır savunuyorum hakkımı, kimseye eyvallahım yok hakedene veriyorum odunu.
Napalım anne baba işte gör ki onlar neler yaşamış çocukluklarında, değişmezler.

Evet yapi olarak ailelerimiz benziyor bizimkiler cok daha uc noktadalar dedigin gibi cozumu yine bende daha cok tepki vermem gerek sanirim

Suan ailemden cok uzakta kimsemin olmadigi bir sehirde yasiyorum..yillar boyle hayatimi devam ettiriyorum artik yoruldum bende akrabalarima biraz daha yakin yasamak istiyorum annem kabul etmiyor hic umrunda bile degil yasadigim zorluklar ondan birseyde beklemiyorum benim varligim onu huzursuz ediyor sonra baskalarini bahane ediyor

Evet yapi olarak ailelerimiz benziyor bizimkiler cok daha uc noktadalar dedigin gibi cozumu yine bende daha cok tepki vermem gerek sanirim

Çatışma, çatışırsan yine huzuru bozulan sen olursun.
Ama özel bir alan çiz kendine, o alana girmekten çekinsinler.
İzin verme girmelerine.
Fikir alma zira yeterince onların fikirleriyle yaşadın.
Haddi olmadan kalkışırsa, ben ne yapacağımı bilirim sen boşa yorma kendini de.
Kimse senden kıymetli değil. Sen bu dünyay kimsenin gönlünü yapmaya, kimseye hayatını adamaya gelmedin.
Hoşuna gitmeyen ne varsa çatır çatır söyle. Sen üzüleceğine onlar üzülsün.

İyi niyetlilerin kıymeti bilinmez, adı safa çıkar, ezik derler, suistimal ederler ama pata küte Allah ne verdiyse diyip milletin ağzına z.çanlar, aaaa amaa o çok dobra, lafı sözü bir diye anılırlar.:KK70:

Çatışma, çatışırsan yine huzuru bozulan sen olursun.
Ama özel bir alan çiz kendine, o alana girmekten çekinsinler.
İzin verme girmelerine.
Fikir alma zira yeterince onların fikirleriyle yaşadın.
Haddi olmadan kalkışırsa, ben ne yapacağımı bilirim sen boşa yorma kendini de.
Kimse senden kıymetli değil. Sen bu dünyay kimsenin gönlünü yapmaya, kimseye hayatını adamaya gelmedin.
Hoşuna gitmeyen ne varsa çatır çatır söyle. Sen üzüleceğine onlar üzülsün.

İyi niyetlilerin kıymeti bilinmez, adı safa çıkar, ezik derler, suistimal ederler ama pata küte Allah ne verdiyse diyip milletin ağzına z.çanlar, aaaa amaa o çok dobra, lafı sözü bir diye anılırlar.:KK70:

Coooookkkkk haklisin

Suan ailemden cok uzakta kimsemin olmadigi bir sehirde yasiyorum..yillar boyle hayatimi devam ettiriyorum artik yoruldum bende akrabalarima biraz daha yakin yasamak istiyorum annem kabul etmiyor hic umrunda bile degil yasadigim zorluklar ondan birseyde beklemiyorum benim varligim onu huzursuz ediyor sonra baskalarini bahane ediyor

neyi kabul etmiyor anneniz ?
atıyorum teyzenize vb gitmeye kalkasanız hayır mı diyor.. akrabalarınızla olan ilişkilerinizi annenizden bağımsız kurabilirsiniz.

neyi kabul etmiyor anneniz ?
atıyorum teyzenize vb gitmeye kalkasanız hayır mı diyor.. akrabalarınızla olan ilişkilerinizi annenizden bağımsız kurabilirsiniz.
Herkes uzakta ayri ayri sehirlerde yasiyoruz kimle gorussem herkes annemon benim hakkimda soylediklerini soyluyro beni oyle kotuluyorki insanlarda tanimadklari icin inaniyorlar.

Back
X